Widok

Wiedźmin

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Wiedźmin.
Wiedźmin
na podstawie prozy Andrzeja Sapkowskiego

Spektakl powstanie na bazie tzw. cyklu wiedźmińskiego, na który składają się dwa zbiory opowiadań: "Ostatnie życzenie" i "Miecz przeznaczenia" oraz pięciotomowa "Saga o wiedźminie". Jego głównym bohaterem jest białowłosy Geralt z Riwii, wiedźmin o wielkiej mocy. Podobnie jak pozostali wiedźmini, potrafi on korzystać z magii i przygotowany jest ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiedźmin

Wiedźmin na podstawie prozy Andrzeja Sapkowskiego Spektakl powstanie na bazie opowiadań: Scenariusz powstał na podstawie opowiadań "Miecz przeznaczenia", "Kwestia ceny", "Ostatnie życzenie", "Coś więcej", "Okruch lodu". Jego głównym bohaterem jest białowłosy Geralt z Rivii, wiedźmin o wielkiej mocy. Podobnie jak pozostali wiedźmini, potrafi on korzystać z magii i przygotowany jest do walki z ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

08 02 2020 spektakl

Byłem w sobotę z małżonką - fanką, i znajomymi którzy nigdy nie mieli kontaktu z Muzycznym i Sapkowskim.
Nasze wrażenia . Jak zwykle choreografia super, muzyka znakomita, efekty powalające, lecz zawiodłem się na przedstawieniu wizji świata Wiedźmina. Odniosłem wrażenie że wiedźmina było "mało". Za to Yeneffer - zagrana znakomicie.

Wrażenia znajomych: podobała im się jedynie scenografia i muzyka, nie rozumieli o co chodzi, nie mgli się wciągnąć w opowiadaną historię, nie potrzebnie było tyle przekleństw. Szkoda że nie wzięliśmy ich na Notre , może wtedy zakochali by się w teatrze jak My.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

cos niesamowitego

Byłem 28.10.2020. Po prostu - z n a k o m i c i e. dobrze przepracowana fabuła na bazie różnych fragmentów książek Sapkowskiego. Oddana sama w sobie atmosfera i porządek opowieści, gdzie Sapkowski wraca nieraz do jakiegoś czasu itp. Stąd może trudno się to odbierało osobom opiniującym, które piszą, że nie mogły sobie z tym poradzić. Ale książka właśnie taka jest. Bardzo dobre wokale - Yennefier mogaby doskanale współdziałać z Małgosię Ostrowską w zespole - silny, rockowy głos. Inni - także znakomicie. Oprócz żywej fabuły i znakomitego śpiewania takie mnóstwo tańca, popisów akrobatycznych, których nigdy nie przypuszczałbym zobaczyć w Muzycznym. Szczególnie popisy Driad na linach zrobiły na mnie wrażenie - ile w to musiały te dziewczyny włożyć pracy! Oczywiście to przykład, ponieważ nie można zapomniec o samym Wiedźminie - też znakomity śpiew, choreografia z mieczami. Długo można pisać. Bardzo dziękuję Wam, wszyscy Ci, którzy pracowaliście nad "Wiedźminem". Niezapomniane wrażenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fantastyczny spektakl

Dla mnie 9/10 i zamierzam obejrzeć ponownie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardo fajny spektakl

jak dla mnie 10/10 świetna obsada i efekty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super

Super
Gnialna Yenefer .

Beznadziejne

Artyzm aż kipi, dla snobów i klasistów nie dbających o materiał źródłowy. Kto lubi sagę Wiedźmina Sapkowskiego niech trzyma się od tego z daleka.

Wiedźmin

Wiedźmin na podstawie prozy Andrzeja Sapkowskiego Spektakl powstanie na bazie opowiadań: Scenariusz powstał na podstawie opowiadań "Miecz przeznaczenia", "Kwestia ceny", "Ostatnie życzenie", "Coś więcej", "Okruch lodu". Jego głównym bohaterem jest białowłosy Geralt z Rivii, wiedźmin o wielkiej mocy. Podobnie jak pozostali wiedźmini, potrafi on korzystać z magii i przygotowany jest do walki z ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry