Widok

Wieża technics wysokie modele + tonsil cheops stan bdb tczew

Wieża technics wysokie modele + tonsil cheops stan bdb tczew
Przedmiotem sprzedaży jest zestaw wieża stereo Technics wraz z unikatowymi kolumnami Tonsil Cheops 200. W skład wieży wchodzą następujące elementy:

1) wzmacniacz Technics SU-A800 wraz z oryginalnym pilotem EUR642210
2) odtwarzacz cd Technics SL-PS740A wraz z oryginalnym pilotem
3) odtwarzacz cd pięciopłytowy Technics SL-PD887
4) korektor graficzny Technics SH-GE90
5) tuner radiowy Technics ST-GT550
6) deck kasetowy Technics RS-BX646
7) kolumny Tonsil Cheops 200 2szt.

Kilka słów na temat zestawu.

Podstawą zestawu jest wzmacniacz SU-A800 – jeden z najwyższych modeli zintegrowanych. Wyżej był już tylko SU-A900. Sprzęt posiada wysoką moc, sporą pojemność filtracji. Do tego wysoki model SL-PS740A – sprzęt o znakomitych parametrach, ponoć lepszy od późniejszego modelu SL-PS770A. Dodatkowy odtwarzacz wielopłytowy przyda się jeśli nabywca nie będzie chciał zbyt często przykładać płyt. Tuner radiowy ST-GT550 ze średniej półki Technicsa będzie urozmaiceniem, a deck RS-BX646 pewnie raczej ciekawostką, ale wizualnie doda wieży uroku. Absolutnym unikatem są kolumny Tonsil Cheops.

Wszystkie urządzenia Technics poza odtwarzaczami cd są wyprodukowane w Japonii. Odtwarzacz SL-PS740A wyprodukowano w Niemczech. Do w/w elementów dołączone są kable zasilające, kable głośnikowe z miedzi OFC firmy Jamo, 4szt. interkonektów Thomson oraz oryginalne kartony (za wyjątkiem odtwarzacz SL-PD887) z tym, że żaden z kartonów nie posiada oryginalnych styropianów. Nabywcy prześlę instrukcje obsługi w wersji elektronicznej PDF w języku polskim. Dotyczy: SU-A800, ST-GT550, SL-PS740, RS-BX646, SH-GE90.

Stan techniczny i wizualny.

Sprzęt otrzymałem od znajomego. Poprosił mnie, żebym go sprawdził i sprzedał.

Ogólnie wszystko działa bez zarzutu. We wzmacniaczu będzie trzeba przeczyścić potencjometr „balance” – delikatnie trzeszczy. W equalizerze delikatnie „pulsuje” wyświetlacz (naprawdę minimalnie, trzeba się przyjrzeć). Przypuszczam, że będzie trzeba wymienić jakiś mały kondensator (groszowa sprawa). W decku jeden kanał gra o ok.5-10 % ciszej i mniej wyraźnie. Poza tym wszystko sprawne, oryginalne, nienaprawiane. Wzmacniacz wraz z pilotem sprawuje się idealnie, czytniki w obu odtwarzaczach pracują bez zastrzeżeń, tuner radiowy znakomicie ściąga stereo i nie przekłamuje skali. Kolumny grają tak jak należy. Zawieszenia przetworników w porządku. Głośniki niskotonowe i średniotonowe oryginalne. Wysokotonowe wymienione na zamienniki. Niskotonowe prawdopodobnie po regeneracji zawieszeń

Wizualnie sprzęt ma kilka mankamentów. Komponenty Technicsa są w stanie bdb. W większości posiadają na pokrywach górnych niewielkie ślady po stopkach innego sprzętu. Wzmacniacz bez większych zarysowań, na panelu frontowym delikatnie widać ciemniejsze punkty (plamki) – nie próbowałem zmywać. Deck posiada drobne zarysowania na górze z odpryskiem farby. Pozostałe urządzenia jedynie widoczne pod światło ryski. Jedna kolumna Tonsil ma dziurkę w maskownicy, ma zerwany numer seryjny i nie posiada tabliczki z oznaczeniem modelu. Obie maskownice wymagają czyszczenia / prania.

Średnia łączna cena sprzedawanych komponentów w Internecie wynosi ok. 2500-3000 zł. W zestawie oczywiście będzie taniej – 2099 zł. Nie ukrywam, że zależy mi na sprzedaży całości i najlepiej z odbiorem osobistym. Nie udzielam gwarancji, nie przyjmuję reklamacji i zwrotów. Sprzęt kupujesz od osoby fizycznej. Stan sprzętu opisałem zgodnie ze swoją wiedzą, wskazałem znane mi mankamenty. Jeśli masz wątpliwości – zapraszam do Tczewa, można dokładnie sprawdzić sprzęt! Nie będzie to wyjazd na darmo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wieża

Witam
Czy ogłoszenie jest jeszcze aktualne?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Społeczność

J. Haponiuk 3 obrazy - olej na płótnie (9 odpowiedzi)

J. Haponiuk 3 obrazy - olej na płótnie Sprzedam trzy obrazy Jerzego Haponiuka, olej na płótnie,...

przyjmę samochód (14 odpowiedzi)

przyjmę samochód przyjmę samochód jest mi niezbędny aby wozić dziecko do przedszkola oraz do...

do góry