Widok
Wiosenny Tułacz 2009
Bractwo Przygody ALMANAK
zaprasza na kolejną edycję nocnej przebieżki po leśnych bezdrożach Pomorza czyli
Wiosenny Tułacz 2009
Do wyboru jedna z dwóch tras:
- 50 km pieszo (12+2 godz.)
- 50 km rowerem (8+2 godz.)
Baza:
Zespół Kształcenia i Wychowania w Bielkówku koło Kolbud, ul. Gregorkiewicza 11a.
Szczegóły na wiosenny.almanak.pl
Zapraszamy do szerokiej dyskusji na oficjalnym forum
Tulacza:
http://www.mojeforum.net/almanak/forum-vf1.html
Podejrzewam że używanie własnych map raczej jest zabronione, mimo iż nie ma wyraźnej wzmianki o zakazu ich używania w regulaminie, jedyne co znalazłem to to :
"
uczestnicy mają obowiązek potwierdzać kolejne punkty zgodnie z otrzymaną mapą i opisem trasy.
organizator zastrzega sobie prawo wycofania z trasy rajdu zawodnika (a przez to zespołu) w szczególności:
- w przypadku stwierdzenia przez obsługę medyczną niezdolności
do kontynuacji wysiłku;
- w przypadku stwierdzenia złamania przepisów prawa i/lub regulaminu
imprezy.
"
jak już wspomniałem myślę że zabrania się używania własnych map, tak jak i korzystania z jakiegoś innego środku transportu niż rower w TR czy w TP własnych, prywatnych nóg (o czym tez nie wspomniano w regulaminie xD)
Oto odpowiedź jaką dostałem od organizatora:
============================
"co nie jest zabronione e regulaminie jest dozwolone :-)
podrawiam
Wojciech Suchy
ALMANAK pisze:
> Nazwa Formularza: Kontakt
> Wypełniony dnia: 2009-03-21 21:17:35
>
> -------------------------------------------------
>
> Imię i Nazwisko: Zbyszek
> Email:
> Telefon:
> Temat: Wiosenny Tułacz
> Wiadomość: Czy na Tułaczu mogę mieć swoją kolorową mapę w skali takiej jak w reulamninie?"
==========================================
I co wy na to?
Doprecyzowujac moja odpowiedz dana Zbyszkowi i za jego wskazaniem cytujac "Zasady punktacji i współzawodnictwa
w turystycznych Imprezach na Orientację PTTK":
Zespół może być zdyskwalifikowany na imprezie za:
....
używanie map nie dostarczonych i nie dopuszczonych przez organizatora w skali większej niż 1:50 000
w turystycznych Imprezach na Orientację PTTK":
Zespół może być zdyskwalifikowany na imprezie za:
....
używanie map nie dostarczonych i nie dopuszczonych przez organizatora w skali większej niż 1:50 000
Pomijam fakt, ze mapy kolorowe to nie jest dobry pomysl.
Impreza jest na orientacje i kluczowym elementem jest mozliwość czytania rzeźby terenu. Niestety na kolorowych mapach gdzie las jest zielony a poziomice jasnobrazowe czytelność w swietle latarki pozostawia sporo do życzenia.
Nie ma to jak dobrze obrobiony i wydrukowany cz/b skan
Pozdrawiam
Impreza jest na orientacje i kluczowym elementem jest mozliwość czytania rzeźby terenu. Niestety na kolorowych mapach gdzie las jest zielony a poziomice jasnobrazowe czytelność w swietle latarki pozostawia sporo do życzenia.
Nie ma to jak dobrze obrobiony i wydrukowany cz/b skan
Pozdrawiam
Wiosenny Tułacz 2009 - mapa na BikeBrotherze
Na Bikebrothera wrzuciłem kolorową mapę z naniesionymi wszystkimi PK (rownież większość PS) - mapa nazywa się tak: "Wiosenny Tułacz 2009 1:25000".
Widziałem, że kilka śladów już się pojawiło - może warto je przenieść na kolorową mapkę.
Pozdr
PS Wrzućcie linki do swoich tracków gdzieś (np. tu)
Widziałem, że kilka śladów już się pojawiło - może warto je przenieść na kolorową mapkę.
Pozdr
PS Wrzućcie linki do swoich tracków gdzieś (np. tu)
----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
{Woody Allen}
http://www.bikebrother.com/ride/29939
----
{Woody Allen}
{Woody Allen}