Widok

Władze Naszego wspaniałego Gdańska

W trosce o mieszkańców, powinny wspólnie ze SM i policją wprowadzić 1 weekend dla gdańszczan, w którym ruch samochodowy dla osób spoza Trójmiasta powinien być całkowicie zakazany. Patrole na rogatkach i ulicach powinny walić mandaty za poruszanie się autem i złe parkowanie. Zarobiło by miasto, skarb państwa, komunikacja zbiorowa i takdowkarze. A My Gdańszczanie mielibyśmy możliwość raz w ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Straszny d**ilizm... A będzie tego więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam nadzieję, że wreszcie ktoś dopilnuje, żeby w prywatnych mieszkaniach nie było pseudo hoteli

Nie bez przyczyny hotele to osobne budynki: żeby goście hotelowi, którzy z reguły przyjeżdżają za rozrywką albo pracą i zachowują się inaczej niż u siebie w domach, nie przeszkadzali mieszkańcom, którzy chodzą do pracy i szkoły. Dodatkowo w hotelu jest ktoś kto po nich na bieżąco sprząta, pomaga im się zakwaterować, pilnuje porządku itd, itd. Wynajem krótkoterminowy to wrzód na tkance miejskiej, jest z niego więcej strat niż pożytku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To było przed pandemia a teraz

Proszą o przyjazd turystów bo plajta zajrzała w oczy.Jadę.to wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam nadzieję, że te informacje masz z mediów

bo nie wyobrażam sobie, żeby popierając inicjatywę zamknięcia miasta na przyjezdnych dopuszczać do legalnego wyjazdu z Gdańska np do Rumi.
Tam też ludzie mają mieć swoje przywileje i wara.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie! I wzajemnie!

Zakaz wyjazdu mieszkańców Gdańska z miasta. Zamknąć, ogrodzić, nie wpuszczać i nie wypuszczać.
Swoją drogą, co to za durne pomysły?!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

My sobie radę damy

Ale wy bez galerii handlowych, kin, i innych rozrywek, wpadniecie w jeszcze większą depresję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A to jakaś zorganizowana grupa przestępcza

czy fani sportu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

My Kibice Lechii Gdańsk

Będziemy cyklicznie odwiedzać w weekendy takie wioski jak Braniewo, Ostróda, Iława, Płońsk, itd, itp w całej Polsce. I pokażemy wam o co chodzi Gdańszczanom. A każdą głośną imprezę w chatce na godziny zaczniemy uspokajać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gdańsk to nie jest prywatny folwark żeby coś takiego robić
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Spoko, ale to samo w drugą stronę. Rogatki przy wjedzie na Kaszuby, gdańszczan nie wpuszczamy i rozpalajcie grile na balkonach
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie będziesz mi mówił co mogę a co nie z moją własnością.

Będę wynajmował ją komu chcę i na jak długo chce, bo to jest moja własność.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

tylko ogranicza

i to chodzi o statki pasażerskie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

te chmary turystów niszczą wszystko jak szarańcza ! ja nie rozumiem czy taka chołota zachowuję się tak samo u siebie ? czy przyjedzie taki jeden z drugim spuszczeni ze smyczy i hulaj dusza a w domu spokojny i grzeczny bo żona okrzyczy ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wenecja?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wystarczy zabronić wynajmu krótkoterminowego.

To załatwi sprawę. Zostaną tylko hotele, pensjonaty i hostele i będzie mniej turystów. Po pierwsze bo nie każdego stać na hotel a na mieszkanie na doby już tak a po drugie dlatego, że hoteli i innych jest mniej. I będzie naturalnie a nie na dziko tak jak jest teraz.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

Co za brednie!

Które to miasto w Europie zamyka się na turystów.Znów mamy się dzielić i żyć w swoich zagrodach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Miasto przy pomocy Rady Miasta Gdańska, jak też własnym sumptem samo może stanowić prawo w postaci uchwał i innych aktów prawnych, może je też publikować , podawać do publicznej wiadomości - w ten sposób niekoniecznie jesteś precyzyjny i nikt nikomu kar by nie dowalał. Właśnie to miał na myśli autor posta - powołując się na przykład innych miast w Polsce. I ja go popieram. Abstrahując od Gdańska - w ten sposób robią też inne miasta w Europie, np Amsterdam, Rotterdam, Wenecja, Rzym. W Polsce, jak i Europie nie dzieje się to mocą aktów prawnych na szczeblu rządu centralnego ale właśnie samorządów, rad miast itd. I dzieje się to w myśl prawa, nie zaś, jak piszesz wbrew prawu ( na to wbrew nie masz żadnego argumentu )
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Popieram . Np Chmielna 24 utrudnianie przejazdu przez parkujące pojazdy w miejscu nie wyznaczonym do parkowania .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wracaj już

Na swoją Warmię czy tam Podlasie. Po twoimi ( sp z m l ) wpisie najlepiej widać skąd jesteś i co sobą reprezentujesz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry