Widok

Władze Naszego wspaniałego Gdańska

W trosce o mieszkańców, powinny wspólnie ze SM i policją wprowadzić 1 weekend dla gdańszczan, w którym ruch samochodowy dla osób spoza Trójmiasta powinien być całkowicie zakazany. Patrole na rogatkach i ulicach powinny walić mandaty za poruszanie się autem i złe parkowanie. Zarobiło by miasto, skarb państwa, komunikacja zbiorowa i takdowkarze. A My Gdańszczanie mielibyśmy możliwość raz w ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdańsk

Ale ty wiesz ,że za takie coś dowalili by takie kary ,że miasto by się nie pozbierało bo to co piszesz jest wbrew prawu
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 21

Można by polemizować

Pamiętam jak Rzym wprowadził podobny zakaz. Cześć kierowców była uziemiona. Tam chyba było na podstawie nr rejestracyjnego, parzyste i nieparzyste. Ogólnie jestem jak najbardziej za
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 6

Miasto przy pomocy Rady Miasta Gdańska, jak też własnym sumptem samo może stanowić prawo w postaci uchwał i innych aktów prawnych, może je też publikować , podawać do publicznej wiadomości - w ten sposób niekoniecznie jesteś precyzyjny i nikt nikomu kar by nie dowalał. Właśnie to miał na myśli autor posta - powołując się na przykład innych miast w Polsce. I ja go popieram. Abstrahując od Gdańska - w ten sposób robią też inne miasta w Europie, np Amsterdam, Rotterdam, Wenecja, Rzym. W Polsce, jak i Europie nie dzieje się to mocą aktów prawnych na szczeblu rządu centralnego ale właśnie samorządów, rad miast itd. I dzieje się to w myśl prawa, nie zaś, jak piszesz wbrew prawu ( na to wbrew nie masz żadnego argumentu )
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wszędzie się ogródźcie!

Przyjechali traktorem z pola, ale czują że dzięki zamieszkaniu w mieście wzrósł im prestiż.
I się ogradzają w blokach za płotem, na plaży siedzą za parawanem, ale widać to zbyt mało.
Teraz najchętniej całe miasto by płotem ogrodzili.
A zameldowałeś się już tutaj? Czy Ciebie także by ten zakaz wjazdu dotyczył?
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 28

Zwyczaj parawaningu plażowego przywędrował do nas kilka lat temu wraz z mieszkańcami z głębi kraju. Ty chyba nowy w mieście, że tego nie wiesz?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale słoiczki chętnie go podłapały

i kultywują świecką tradycję.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

O mnie się nie martw. Moi pradziadkowie leżą na Srebrzysku i w Sopocie

A ja sam mam już 50 na karku. Więc z takimi komentarzami to pod inny adres
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wracaj już

Na swoją Warmię czy tam Podlasie. Po twoimi ( sp z m l ) wpisie najlepiej widać skąd jesteś i co sobą reprezentujesz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na początek niech zaczną solić mandaty za parkowanie w miejscach niedozwolonych, za zakłócanie ciszy, za śmiecenie, dawać upomnienia za chodzenie na golasa po mieście. Może z czasem stonka się nauczy żyć w cywilizacji.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram . Np Chmielna 24 utrudnianie przejazdu przez parkujące pojazdy w miejscu nie wyznaczonym do parkowania .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem za

mieszkaniec, ktory ma meldunek lub rozlicza pit powinien miec przywileje. Reszta slono placic. Zarowno turysci jak i przyjezdne sloje.

Niestety komunikacja miejska kuleje, rowery miejskie nie istnieje, brak parkingow park ride. Generalnie brak spojnosci i dlugoplanowych dzialan. A bedzie jeszcze gorzej, jesli wlodaze Trojmiasta nie zaczna ostrzej dzialac.

Nie wiem czy wiecie ale Rumia konczy budowac tunel pod torami pkp/skm w Rumi Janowie. Malo tego Wejherowo wybudowalo bardzo wysoki tunel pod torami pkp/skm i w dodatku obok zrobilo parking park ride...
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6

mam nadzieję, że te informacje masz z mediów

bo nie wyobrażam sobie, żeby popierając inicjatywę zamknięcia miasta na przyjezdnych dopuszczać do legalnego wyjazdu z Gdańska np do Rumi.
Tam też ludzie mają mieć swoje przywileje i wara.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co za brednie!

Które to miasto w Europie zamyka się na turystów.Znów mamy się dzielić i żyć w swoich zagrodach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wenecja?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

tylko ogranicza

i to chodzi o statki pasażerskie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

To było przed pandemia a teraz

Proszą o przyjazd turystów bo plajta zajrzała w oczy.Jadę.to wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

te chmary turystów niszczą wszystko jak szarańcza ! ja nie rozumiem czy taka chołota zachowuję się tak samo u siebie ? czy przyjedzie taki jeden z drugim spuszczeni ze smyczy i hulaj dusza a w domu spokojny i grzeczny bo żona okrzyczy ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wystarczy zabronić wynajmu krótkoterminowego.

To załatwi sprawę. Zostaną tylko hotele, pensjonaty i hostele i będzie mniej turystów. Po pierwsze bo nie każdego stać na hotel a na mieszkanie na doby już tak a po drugie dlatego, że hoteli i innych jest mniej. I będzie naturalnie a nie na dziko tak jak jest teraz.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie będziesz mi mówił co mogę a co nie z moją własnością.

Będę wynajmował ją komu chcę i na jak długo chce, bo to jest moja własność.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Mam nadzieję, że wreszcie ktoś dopilnuje, żeby w prywatnych mieszkaniach nie było pseudo hoteli

Nie bez przyczyny hotele to osobne budynki: żeby goście hotelowi, którzy z reguły przyjeżdżają za rozrywką albo pracą i zachowują się inaczej niż u siebie w domach, nie przeszkadzali mieszkańcom, którzy chodzą do pracy i szkoły. Dodatkowo w hotelu jest ktoś kto po nich na bieżąco sprząta, pomaga im się zakwaterować, pilnuje porządku itd, itd. Wynajem krótkoterminowy to wrzód na tkance miejskiej, jest z niego więcej strat niż pożytku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spoko, ale to samo w drugą stronę. Rogatki przy wjedzie na Kaszuby, gdańszczan nie wpuszczamy i rozpalajcie grile na balkonach
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

My sobie radę damy

Ale wy bez galerii handlowych, kin, i innych rozrywek, wpadniecie w jeszcze większą depresję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdańsk to nie jest prywatny folwark żeby coś takiego robić
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

My Kibice Lechii Gdańsk

Będziemy cyklicznie odwiedzać w weekendy takie wioski jak Braniewo, Ostróda, Iława, Płońsk, itd, itp w całej Polsce. I pokażemy wam o co chodzi Gdańszczanom. A każdą głośną imprezę w chatce na godziny zaczniemy uspokajać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

A to jakaś zorganizowana grupa przestępcza

czy fani sportu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie! I wzajemnie!

Zakaz wyjazdu mieszkańców Gdańska z miasta. Zamknąć, ogrodzić, nie wpuszczać i nie wypuszczać.
Swoją drogą, co to za durne pomysły?!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Straszny d**ilizm... A będzie tego więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry