Widok

Wlascicielka - ocena

Szkoła znana, była mi polecona, ale... Czy ja wiem. Przedszkole niewiele wnosi, chyba, że ktoś w ogóle z internetu nie korzysta..nic odkrywczego tam nie ma. Bardziej wstęp do treningów, które musisz robić sam w domu, praktycznie bez interwencji i porad na placu, można pisać i nakręcać filmiki co psu nie idzie, tylko kto ma czas nakręcać ,że pies podgryza jak akurat podgryza. Wszelkie istotne kwestie na warsztatach dodatkowych, czyli chodzenie na smyczy, podgryzanie, zjadanie wszystkiego na spacerze, oczywiście dodatkowo płatne. Moim zdaniem takie podstawy powinny być w ramach szkolenia podstawowego a szkolenie to szkolenie a nie pokazanie co masz robić i nawet nie wylapiesz swoich błędów w domu. Plus taki ,że. Szczeniaki się trochę pobawią. Ale nie będę polecac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu

Dzień dobry
Bardzo mi smutno, czytać Twoje słowa.
Aż trudno mi uwierzyć że wszystko poszło tak źle. Zawsze bardzo mi zależy na tym żeby pomóc każdemu kto się do mnie zgłasza.
Bardzo bym chciała się dowiedzieć z jakim pieskiem była Pani (sądzac po nicku) u mnie na zajęciach, ponieważ kilka rzeczy w napisanej opinii po prostu się nie zgadza się z rzeczywistością i to nie tylko mi... ponieważ o tej opinii dowiedziałam się od zdziwionych kursantów czy to na pewno o gangowe Przedszkole chodzi.
Już wyjaśniam...
Na zajęciach w Przedszkolu mam specjalnie przygotowany program dla Maluchów i jest on skonstruowany tak - żeby każdy piesek sobie poradził z zadaniami i o tym zawsze informuje na 1 spotkaniu.
Socjalizacja i nauka prawidłowych interakcji to najważniejszy cel Przedszkola.
Nauka podstawowych komend - jeśli będzie łatwo - Maluch skojarzy to pozytywnie. Jeśli zbyt trudno - po prostu się zniechęci...
Zabawy sensoryczno- motoryczne i węchowe- są bo fajnie rozwijają świadomość własnego ciała, relaksują i są doskonałą przerwą w trakcie zajęć.
Na każdych zajęciach w programie są wątki edukacyjne dla opiekunów obejmujące ważne kwestie jak Nauka chodzenia przy nodze, eliminowanie skakania, nauka zostawania w domu, przywoływanie, nauka ładnego witania z psami i z ludźmi, prawidłowe zabawy z psem, zaspokajanie potrzeb- więc trochę tego jest i to wszystko odbywa się na treningach w ramach zajęć w Przedszkolu.
Przedszkole to tylko 6 treningów więc skupiamy się na rzeczach najważniejszych.
Każdy Szczeniaczek powinien nauczyć się współpracy ze swoim Opiekunem przy innych psach i ludziach ponieważ dzięki temu potem łatwo przychodzą mi mijanki na ulicy.
Tego internet raczej mu nie da.
Nie intereweniuję jeśli widzę że Opiekun i Psiak doskonale sobie radzą - to oni mają stworzyć super duet i tu trener może tylko niepotrzebnie rozpraszać. Jeśli ktoś sobie nie radzi - zawsze pomagam.

Uczestnicy kursu którzy mają dodatkowe problemy - korzystają z warsztatów. A zostały one stworzone jako alternatywa dla konsultacji behawioralnych czy zajęć indywidualnych które kosztują znacznie więcej.
Nie każdy Opiekun ma problem z podgryzaniem czy " zjadaniem śmieci", większość doskonale ogarnia trening czystości - i dlatego też te tematy robimy w formie warsztatów - dla chętnych osób które chciałyby poszerzyć zakres swojej wiedzy lub wyeliminować problem.
Każdy kto podsyła mi filmik zawsze dostaje pomoc i jest ona konkretnym rozwiązaniem, bo na filmie widać co się dzieje i nie zdarzyła mi się jeszcze osoba która nie dała rady nic nagrać, za to zdarzył mi się ostatnio filmik który się zaciął i był nie do odtworzenia, ale w takiej sytuacji zawsze można pokazać go po zajęciach i wtedy również pomogę.
Jeśli coś nie wychodzi w domu a robiliśmy to na zajęciach, to na takie okoliczności są bezpłatne teleporady - kiedy coś trzeba dodatkowo pokazać - pokazuję to na zajęciach. A jeśli ktoś nie ma pewności czy robi coś dobrze to po prostu pyta i wtedy to sobie weryfikujemy. Taka współpraca zawsze przynosi fajne efekty.
Przecież te zajęcia są dla Was - więc albo nie byliście na wszystkich zajęciach albo nie do końca się zrozumiałyśmy.
Zgadzam się z jednym : Przedszkole to wstęp do nauki !
Przecież to dopiero Przedszkole
A i tak Szczeniaczki mają tam bojowe zadania - z którymi radzą sobie doskonale.
Bo to dzielne Maluchy :-)

Chciałabym zweryfikować czy Twoje słowa to nie jest dziecięcy żarcik lub hejcik od "konkurencji" co zdarzyło się już w innych szkółkach.
Jeśli Twoje słowa są szczere to tym bardziej chciałabym przeanalizować - czy mogłam zrobić dla Was coś więcej?
Odezwij się proszę
Pozdrawiam
Basia Ośrodek Szkolenia Psów Gang Urwisów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry