Widok

Wnętrza. Sufity napinane

Opinie do artykułu: Wnętrza. Sufity napinane.

Sufity podwieszane stały się tak samo istotnym elementem wykończenia wnętrz jak rodzaj podłogi czy kolor ścian. Projektanci, rozpatrując możliwości wnętrza, w zasadzie standardowo biorą pod uwagę również aranżację przestrzeni pod sufitem - przy zastosowaniu podwieszanej konstrukcji z płyt kartonowo-gipsowych czy sufitów napinanych (które de facto również są rodzajem sufitu podwieszanego). Montaż sufitu podwieszanego z płyt gipsowo-kartonowych polega na mocowaniu (przykręcaniu) ich do ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo ciekawe

Bardzo ciekawe efekty można uzyskać , nie wiedziałam że takie coś jest! Woow
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7

Sufit podwieszany w pomieszczeniu którego wysokosc nie przekracza 3m to budowa dusznej klatki

Do tego wszystkie podwieszane konstrukcje generuja idealne warunki dla rozwoju robactwa.
Nawet w PRLu nie bylo karaluchów i innego robactwa nawet w starych budynkach murowanych bo nie było tego typu pustych przestrzeni.
Od czasu mody na kartnowo-gipsowe podwieszane sufity naWET W NOWYCH BUDYNKACH JEST PROBLEM Z KARALUCHAMI.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 17

tak, tak ....

może u was na wsi tak jest... kto wie... W porządnie zbudowanym domu robaki to raczej abstrakcja - chyba, że buduje pan zdzisio z panem józkiem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak u nas na wsi tak jest :-)

przy czym pana Zdzisława i Józefa nie znam ale znam za to pewnego Grzesia złotą rączkę który najlepiej w gminie odpływ do szamba przetyka gołymi dłońmi. Ma też inne uzdolnienia np organoleptycznie potrafi sprawdzić czy olej napędowy nie był chrzczony wodą. Niestety na sufitach w nowoczesnych apartamentach o wysokości 2,75m i powierzchni 60m2 się nie zna.
Daj namiary na swoich fachowców zrobię sobie w garażu sufit :-).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Część rozwiązań mi się nie podoba.

Sam mam sufit podwieszany, ale z powodów czysto praktycznych. Po prostu byłem zbyt leniwy aby wyrównywać i wygładzać właściwy sufit i jeszcze zdrapywać kilka warstw starych farb..., więc mam podwieszany gipsowy. Natomiast część bajerów tutaj prezentowanych, charakteryzuje się dużym zużyciem energii w porównaniu z uzyskanym efektem. Oświetlenie boczne musi być silniejsze aby oświetlić równie dobrze pomieszczenie, co lampa umieszczona w okolicach środka sufitu. To samo tyczy się innych zdjęć - im więcej świetlówek, tym wyższe później rachunki. Ja mam 2 świetlówki ledowe, odpowiednik każdej - 100 W, a zużywają 26 W. Gdybym stosował takie oświetlenie jak na zdjęciach, to musiałbym mieć oświetlenie o mocy 120 - 150 W, aby mieć równie dobrze oświetlony pokój. Swoją drogą to w tych pomieszczeniach na zdjęciach jest wyraźnie ciemno.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Stary technologia LED - tanio, oszczędnie i pięknie i nowocześnie

Świetlówki to przeżytek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak ktoś słusznie zauważył - gdy nie mamy wysokich sufitów - zapomnijmy, co więcej

trzeba zadać sobie pytanie PO CO (DLACZEGO) w budynkach biurowych i hotelach są wysokie sufity? Po to, a by zmieścić wszystkie instalacje (elektryczne, klimy itepe). Konia z rzędem temu, kto mieszka w takim fajnym budynku prywatnie (domowo)... choć są takie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

dawaj konia

chyba nigdy nie byłeś w budynku starszym niż 60letnim. Prawie wszystkie stare kamienic maja wysokość min. 3 m.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a masz pod sufitem poprowadzone

instalacje klimy i prądu ? ;) O to mi chodziło ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam...

...i to bardzo dużo, nie jest to klima ale instalacja elektryczna teletechniczna....i zamierzam sobie zafundować taki sufit.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam poprowadzone instalacje pod sufitem, niestety, bo mieszkam na 9 i 1/2 piętrze, które ma niecałe 1,5m pionu, co powoduje, że ludzie regularnie naparzają dyńkami po rurach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hehe

Cały miesiąc na sufit pracować.

Co za życie :D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sufit

Kiedyś bardzo mi się takie podwieszane sufity podobały - prawie całe mieszkanie mam obniżone. Teraz wolałabym się tego pozbyć. Z takim sufitem wszystkie mieszkania wyglądają dla mnie tak samo - płyta i halogen. Moje mieszkanie jest dość niskie i taki sufit rzeczywiście jeszcze dodatkowo mi je "skrócił" zabierając optycznie przestrzeń. "genialni" budowlańcy schowali transformator w tym właśnie suficie i teraz gdy mam włączone światło, brzęczy mi niemiłosiernie. Żeby było weselej, schowali go nie tam gdzie się umówiliśmy, tylko na środku pokoju ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale jakie problem wyjąć ten transformator?

bo nie rozumiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mam przeszklony sufit ale niestety w Sopocie jest tyle mew, że jak tylko służba umyje taflę szkła to po 2 dniach jest cały w

ptasich odchodach!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ach, bo ta służba teraz taka!... i ptaki niewychowane jakieś! I skąd się nagle mewy w Sopocie wzięły? przecież nie było ich dopóki nie powstał Twój sufit... wszystko przez Ciebie!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

w 3mieście to raczej sposób na wyjątkowo o****ny sufit

kocham mewy i inne latające s****
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mewy

Ja też kocham mewy - zwłaszcza te w knajpach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

260 cm - tyle zwykle oferują deweloperzy

to gdzie tutaj miejsce na podwieszany sufit?!?!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdybyś przeczytał to

wiedziałbyś ,że sufit potrzebuje 3 cm więc zostaje ci 257 cm.
Matematyka na poziomie 3 klasy podstawówki .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

.

sufit z k/g to minimum 4cm, jeżeli chcemy tam zmieścić jeszcze jakieś oświetlenie to trzeba liczyć około 7
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

sufit z oświetleniem 7 + 2 na podłogę zostaje 251 - mało :-(

mieszkałem kiedyś w bloku gdzie było 248 i to była nora, te kilka-kilkanaście centymetrów robi różnicę

chała dla parweniuszów

i to za gruby szmal
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Transparentny

Po polsku: przezroczysty, ew. w innym znaczeniu: przejrzysty.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani Ewy nie znasz?

Ona nawet dzień dobry mówi po lacinie aby mądrzej niż jej wykształcenie wskazuje wyglądało.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

co ma piernik do wiatraka!!

transparentny w znaczeniu producenta to przepuszczający światło
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dla mnie super

Wow świetna sprawa. Bardzo ciekawe są te gwiazdki. Super w sypialni będzie wyglądał:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Halogeny Swarovskiego

Trochę bzdurna cena rzędu 1500 zł za halogeny. Można je kupić za 200-400 zł ozdobine kryształami Swarovski Spectra. np. z firmy Elite Bohemia Model L 002/0/05 mam w sypialni 3 sztuki. Pieknie sie swieca.

Niema już takich cen!

co za bzdury o cenach, robiłem sufit, 13,5 m2 (transparentny/przepuszczający światło czy jak tam wolicie), policzyli mnie 140 pln/m2!!! JAKIE ponad 200?! jakaś antyreklama dla nowych pomysłów!
jeżeli kto zainteresowany - htttp://www.skyinside.pl/kontak

100%

Wyzucone pieniądze w trend który przeminie za kilka lat!!!! Jak mój piękny sufit z paneli z halogenami w łazience:((((

Teraz coraz bardziej popularne

rewelacja widzę, że zaczerpnięto trochę zdjęć z katalogu DPS Ceilings - jednej z największych firm produkujących folie napinane w Polsce. Sama folia jako materiał jest bardzo wdzięczna w pracy wykończeniowej. Tylko najlepiej kupować u sprawdzonego dostawcy. Podróbki sprzedawane za grosze nie dają pożądanego efektu.

Inwestując w sufity napinane, masz pewność, że uzyskasz wysokiej jakości rozwiązanie na długie lata. Nasze
konstrukcje sprawdzają się znakomicie zarówno we wnętrzach obiektów prywatnych, jak i
użytkowych. Proponowane sufity są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale także świetnie się prezentują. Jeśli nie
masz pewności, czy oferowane przez nas rozwiązania są dla Ciebie, zapraszamy do zapoznania się z
przykładowymi realizacjami: https://dobresufity.pl Jesteśmy przekonani, że współpraca z nami
spotka się z Twoim zadowoleniem.
do góry