Widok
Wnętrza. Sufity napinane
Opinie do artykułu: Wnętrza. Sufity napinane.
Sufity podwieszane stały się tak samo istotnym elementem wykończenia wnętrz jak rodzaj podłogi czy kolor ścian. Projektanci, rozpatrując możliwości wnętrza, w zasadzie standardowo biorą pod uwagę również aranżację przestrzeni pod sufitem - przy zastosowaniu podwieszanej konstrukcji z płyt kartonowo-gipsowych czy sufitów napinanych (które de facto również są rodzajem sufitu podwieszanego). Montaż sufitu podwieszanego z płyt gipsowo-kartonowych polega na mocowaniu (przykręcaniu) ich do ...
Sufity podwieszane stały się tak samo istotnym elementem wykończenia wnętrz jak rodzaj podłogi czy kolor ścian. Projektanci, rozpatrując możliwości wnętrza, w zasadzie standardowo biorą pod uwagę również aranżację przestrzeni pod sufitem - przy zastosowaniu podwieszanej konstrukcji z płyt kartonowo-gipsowych czy sufitów napinanych (które de facto również są rodzajem sufitu podwieszanego). Montaż sufitu podwieszanego z płyt gipsowo-kartonowych polega na mocowaniu (przykręcaniu) ich do ...
Sufit podwieszany w pomieszczeniu którego wysokosc nie przekracza 3m to budowa dusznej klatki
Do tego wszystkie podwieszane konstrukcje generuja idealne warunki dla rozwoju robactwa.
Nawet w PRLu nie bylo karaluchów i innego robactwa nawet w starych budynkach murowanych bo nie było tego typu pustych przestrzeni.
Od czasu mody na kartnowo-gipsowe podwieszane sufity naWET W NOWYCH BUDYNKACH JEST PROBLEM Z KARALUCHAMI.
Nawet w PRLu nie bylo karaluchów i innego robactwa nawet w starych budynkach murowanych bo nie było tego typu pustych przestrzeni.
Od czasu mody na kartnowo-gipsowe podwieszane sufity naWET W NOWYCH BUDYNKACH JEST PROBLEM Z KARALUCHAMI.
tak u nas na wsi tak jest :-)
przy czym pana Zdzisława i Józefa nie znam ale znam za to pewnego Grzesia złotą rączkę który najlepiej w gminie odpływ do szamba przetyka gołymi dłońmi. Ma też inne uzdolnienia np organoleptycznie potrafi sprawdzić czy olej napędowy nie był chrzczony wodą. Niestety na sufitach w nowoczesnych apartamentach o wysokości 2,75m i powierzchni 60m2 się nie zna.
Daj namiary na swoich fachowców zrobię sobie w garażu sufit :-).
Daj namiary na swoich fachowców zrobię sobie w garażu sufit :-).
Część rozwiązań mi się nie podoba.
Sam mam sufit podwieszany, ale z powodów czysto praktycznych. Po prostu byłem zbyt leniwy aby wyrównywać i wygładzać właściwy sufit i jeszcze zdrapywać kilka warstw starych farb..., więc mam podwieszany gipsowy. Natomiast część bajerów tutaj prezentowanych, charakteryzuje się dużym zużyciem energii w porównaniu z uzyskanym efektem. Oświetlenie boczne musi być silniejsze aby oświetlić równie dobrze pomieszczenie, co lampa umieszczona w okolicach środka sufitu. To samo tyczy się innych zdjęć - im więcej świetlówek, tym wyższe później rachunki. Ja mam 2 świetlówki ledowe, odpowiednik każdej - 100 W, a zużywają 26 W. Gdybym stosował takie oświetlenie jak na zdjęciach, to musiałbym mieć oświetlenie o mocy 120 - 150 W, aby mieć równie dobrze oświetlony pokój. Swoją drogą to w tych pomieszczeniach na zdjęciach jest wyraźnie ciemno.
Jak ktoś słusznie zauważył - gdy nie mamy wysokich sufitów - zapomnijmy, co więcej
trzeba zadać sobie pytanie PO CO (DLACZEGO) w budynkach biurowych i hotelach są wysokie sufity? Po to, a by zmieścić wszystkie instalacje (elektryczne, klimy itepe). Konia z rzędem temu, kto mieszka w takim fajnym budynku prywatnie (domowo)... choć są takie
Sufit
Kiedyś bardzo mi się takie podwieszane sufity podobały - prawie całe mieszkanie mam obniżone. Teraz wolałabym się tego pozbyć. Z takim sufitem wszystkie mieszkania wyglądają dla mnie tak samo - płyta i halogen. Moje mieszkanie jest dość niskie i taki sufit rzeczywiście jeszcze dodatkowo mi je "skrócił" zabierając optycznie przestrzeń. "genialni" budowlańcy schowali transformator w tym właśnie suficie i teraz gdy mam włączone światło, brzęczy mi niemiłosiernie. Żeby było weselej, schowali go nie tam gdzie się umówiliśmy, tylko na środku pokoju ;)
Teraz coraz bardziej popularne
rewelacja widzę, że zaczerpnięto trochę zdjęć z katalogu DPS Ceilings - jednej z największych firm produkujących folie napinane w Polsce. Sama folia jako materiał jest bardzo wdzięczna w pracy wykończeniowej. Tylko najlepiej kupować u sprawdzonego dostawcy. Podróbki sprzedawane za grosze nie dają pożądanego efektu.
Inwestując w sufity napinane, masz pewność, że uzyskasz wysokiej jakości rozwiązanie na długie lata. Nasze
konstrukcje sprawdzają się znakomicie zarówno we wnętrzach obiektów prywatnych, jak i
użytkowych. Proponowane sufity są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale także świetnie się prezentują. Jeśli nie
masz pewności, czy oferowane przez nas rozwiązania są dla Ciebie, zapraszamy do zapoznania się z
przykładowymi realizacjami: https://dobresufity.pl Jesteśmy przekonani, że współpraca z nami
spotka się z Twoim zadowoleniem.
konstrukcje sprawdzają się znakomicie zarówno we wnętrzach obiektów prywatnych, jak i
użytkowych. Proponowane sufity są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale także świetnie się prezentują. Jeśli nie
masz pewności, czy oferowane przez nas rozwiązania są dla Ciebie, zapraszamy do zapoznania się z
przykładowymi realizacjami: https://dobresufity.pl Jesteśmy przekonani, że współpraca z nami
spotka się z Twoim zadowoleniem.