Widok

Wołyń

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Wołyń.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wołyń

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja Ukrainiec, i mój dziadek też walczył przeciwko UPA (Ukrainiec) i on nie został nazistę i nie miał nigdy nienawiści do innych narodów ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Polacy nie stosowali 366 sposobów mordowania."
Wczoraj czytałem o 99 sposobach, dzisiaj już 366... to na pewne prawy sektor codziennie coś wymyśla... Można źródło (tylko nie kresy.pl), kopię dokumentu? Jak Ukraińcu ciekawe, naprawdę ;) Uważam Banderę za przestępca i morderca, on nie powinien być naszym bohaterem, ale rozkazy o 100500 torturach to kremlowska propaganda ;) Nie zaprzeczam że byli bestianstwa i tortury, ale nie było takiego rozkazu i systematyzacji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

w rozmowie przy piwie ze swoim kolega ukraincem zapytalem czy wie co wydazylo sie na wolyniu Odpowiedzial pytaniem czy wiem co robili polacy z ukraincami przez okres RP Trzeba uderzyc sie w piers dlaczego Nie tlumacze zbrodniarzy bo tacy tez byli wsrod nas Teraz ukraincy potrzebuja naszej pomocy ciepla i zrozumienia
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 23

Obejrzałem film dzisiaj w Krewetce

Rzeczywiście dobry, ale szczerze mówiąc spodziewałem się więcej okrucieństwa.
Sceny rzezi były w mojej opinii zbyt krótkie i nie tak drastyczne, żeby wyróżniały ten film od innych. Przeczytanie książki, relacji świadków wydarzeń opisujących różnorakie wymyślne sposoby zadawania bólu i mordowania jakie miały miejsce na Wołyniu na pewno odciśnie głębsze piętno.
Niemcy zostali tu chyba przedstawieni zbyt pozytywnie mimo wszystko.
Dobrze, że ten film powstał i prawda o Rzezi Wołyńskiej powinna być rozpowszechniona w świecie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

prawda boli

Ten film,jak kazdy tego rezysera wbija w fotel.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

to musisz więcej czytać

Były sposoby na mordowanie Polaków i znam to nie tylko z relacji osobistych ale te materiały sa dostępne w wielu książkach i archiwach, widocznie jako normalny człowiek nie możesz uwierzyć że taka zwierzęca nienawiśc jest możliwa. jewiele To.AK nigdy nie wydalo takiego rozkazu nawet w ramach odwetu .Oczywiście nie tylko sam Bandera taki rozkaz wydał ale też wielu pomniejszych i nie chodziło tylko o to by Polaków wymordować ale też o to by cierpienia były jak najbardziej dotkliwe tąd te wszystkie okropieństwa w które nie wierzysz. Była systematyzacja zabijania a ziemie miały być czyste jak łza krew płynęła rzekami,polska krew. Martwi mnie fakt,że jako najprawdopodobniej wrażliwy człowiek uważasz że wieśniaki w 43 niemowlęta i starcy mają coś wspólnego z kremlowską propagandą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

..

to nie jest forum do krytykowania bądź popierania władzy w Moskwie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

jjj

Barbara właśnie pisze o filmie czegoś nie rozumiesz ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlatego wracajcie na swoją etnicznie czystą Upadlinę gdzie są tylko puste pola po spalonych polskich wsiach i mordercy mieszkający na grobach swoich ofiar
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

kkkk

dlatego że prawda o Wołyniu jest jeszcze gorsza, poczytaj trochę wspomnień bo nie można pisać ot tak o tych okropnościach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak niestety, rzeczywistośc była gorsz,a co do Niemców się nie zgadzam bo wiem że jak było niemieckie bądź ruskie bądź polskie wojsko Polacy już się tak nie bali. Wojsko nie dopuszczało do takich okrucieństw - tak wiem z relacji świadków. Dla mnie przesadzona za to jest jedna z ostatnich scen w domu Heli i jej ukraińskiego męża,bo nigdy o takim przypadku nie słyszałem choć nie wykluczam że może się zdarzył ale musiał być incydentem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no... lepiej kręcic ciągl filmy o holokauście, powstaniu warszawskim,Katyniu i Sybirakach, kogo obchodzą wieśniaki z Wołynia.., niewykształceni prości ludzie którzy byli tylko Polakami, komu to potrzebne, w końcu były książki,wspomnienia kto przeżyl ten n wie a reszta niech zapomni, krew mordowanych jest gorsza niż inteligencka i poprawna politycznie. W końcu to ich wina że nie zgineli szlachetnie od niemieckiej czy ruskiej kuli a tylko od siekiery czy rozżarzonego pręta słysząc w ostatnim tchnieniu sława ukrainie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

"blah-blah-blah"... gdzie źródło? napisać w artykułach/gazetach/książkach można co chcesz, u nas są książki gdzie jest napisane że Ukraińcy jest najstarszą cywilizacją :) podaj link do dokumentu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

A ty kim jesteś żeby rządzić i rozkazywać na przykład mnie co robić? :) ty możesz głosować na wyborach i tyle, masz jeden z 36 000 000 głosów. Twoja opinia nic nie warta dla mnie ;) Polski rząd zaproponował mi współpracę - ja pracuję w Polsce, płacę podatki, nie łamię prawo. Polska się mi podoba. Współpraca jest na korzyść mnie i na korzyść Polsce i narodu polskiemu. Win Win.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

won z Polski
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ile trwa?

Dlaczego zaniechano podawania czasu trwania seansu? czy to byl wielki klopot? W czasach,kiedy ludzie zyja w szybkim tempie i maja wyliczony czas to wazne,aby wiedziec , ile trwa seans w kinie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wołyń

Historię znam z opowiadań dziadków i rodziców. Chciałabym obejrzeć ten film. Nie wiem tylko czy wytrzymam. Czy udźwignę ten bezmiar okrucieństwa i ludzkiej tragedii.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mocny

Zostaje w głowie po wyjściu z kina. Pan Wojtek w najlepszej formie...wie co robi. Polecam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

2,5h
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wołyń

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry