Widok
"Polacy nie stosowali 366 sposobów mordowania."
Wczoraj czytałem o 99 sposobach, dzisiaj już 366... to na pewne prawy sektor codziennie coś wymyśla... Można źródło (tylko nie kresy.pl), kopię dokumentu? Jak Ukraińcu ciekawe, naprawdę ;) Uważam Banderę za przestępca i morderca, on nie powinien być naszym bohaterem, ale rozkazy o 100500 torturach to kremlowska propaganda ;) Nie zaprzeczam że byli bestianstwa i tortury, ale nie było takiego rozkazu i systematyzacji.
Wczoraj czytałem o 99 sposobach, dzisiaj już 366... to na pewne prawy sektor codziennie coś wymyśla... Można źródło (tylko nie kresy.pl), kopię dokumentu? Jak Ukraińcu ciekawe, naprawdę ;) Uważam Banderę za przestępca i morderca, on nie powinien być naszym bohaterem, ale rozkazy o 100500 torturach to kremlowska propaganda ;) Nie zaprzeczam że byli bestianstwa i tortury, ale nie było takiego rozkazu i systematyzacji.
w rozmowie przy piwie ze swoim kolega ukraincem zapytalem czy wie co wydazylo sie na wolyniu Odpowiedzial pytaniem czy wiem co robili polacy z ukraincami przez okres RP Trzeba uderzyc sie w piers dlaczego Nie tlumacze zbrodniarzy bo tacy tez byli wsrod nas Teraz ukraincy potrzebuja naszej pomocy ciepla i zrozumienia
Obejrzałem film dzisiaj w Krewetce
Rzeczywiście dobry, ale szczerze mówiąc spodziewałem się więcej okrucieństwa.
Sceny rzezi były w mojej opinii zbyt krótkie i nie tak drastyczne, żeby wyróżniały ten film od innych. Przeczytanie książki, relacji świadków wydarzeń opisujących różnorakie wymyślne sposoby zadawania bólu i mordowania jakie miały miejsce na Wołyniu na pewno odciśnie głębsze piętno.
Niemcy zostali tu chyba przedstawieni zbyt pozytywnie mimo wszystko.
Dobrze, że ten film powstał i prawda o Rzezi Wołyńskiej powinna być rozpowszechniona w świecie.
Sceny rzezi były w mojej opinii zbyt krótkie i nie tak drastyczne, żeby wyróżniały ten film od innych. Przeczytanie książki, relacji świadków wydarzeń opisujących różnorakie wymyślne sposoby zadawania bólu i mordowania jakie miały miejsce na Wołyniu na pewno odciśnie głębsze piętno.
Niemcy zostali tu chyba przedstawieni zbyt pozytywnie mimo wszystko.
Dobrze, że ten film powstał i prawda o Rzezi Wołyńskiej powinna być rozpowszechniona w świecie.
to musisz więcej czytać
Były sposoby na mordowanie Polaków i znam to nie tylko z relacji osobistych ale te materiały sa dostępne w wielu książkach i archiwach, widocznie jako normalny człowiek nie możesz uwierzyć że taka zwierzęca nienawiśc jest możliwa. jewiele To.AK nigdy nie wydalo takiego rozkazu nawet w ramach odwetu .Oczywiście nie tylko sam Bandera taki rozkaz wydał ale też wielu pomniejszych i nie chodziło tylko o to by Polaków wymordować ale też o to by cierpienia były jak najbardziej dotkliwe tąd te wszystkie okropieństwa w które nie wierzysz. Była systematyzacja zabijania a ziemie miały być czyste jak łza krew płynęła rzekami,polska krew. Martwi mnie fakt,że jako najprawdopodobniej wrażliwy człowiek uważasz że wieśniaki w 43 niemowlęta i starcy mają coś wspólnego z kremlowską propagandą
tak niestety, rzeczywistośc była gorsz,a co do Niemców się nie zgadzam bo wiem że jak było niemieckie bądź ruskie bądź polskie wojsko Polacy już się tak nie bali. Wojsko nie dopuszczało do takich okrucieństw - tak wiem z relacji świadków. Dla mnie przesadzona za to jest jedna z ostatnich scen w domu Heli i jej ukraińskiego męża,bo nigdy o takim przypadku nie słyszałem choć nie wykluczam że może się zdarzył ale musiał być incydentem.
no... lepiej kręcic ciągl filmy o holokauście, powstaniu warszawskim,Katyniu i Sybirakach, kogo obchodzą wieśniaki z Wołynia.., niewykształceni prości ludzie którzy byli tylko Polakami, komu to potrzebne, w końcu były książki,wspomnienia kto przeżyl ten n wie a reszta niech zapomni, krew mordowanych jest gorsza niż inteligencka i poprawna politycznie. W końcu to ich wina że nie zgineli szlachetnie od niemieckiej czy ruskiej kuli a tylko od siekiery czy rozżarzonego pręta słysząc w ostatnim tchnieniu sława ukrainie.
A ty kim jesteś żeby rządzić i rozkazywać na przykład mnie co robić? :) ty możesz głosować na wyborach i tyle, masz jeden z 36 000 000 głosów. Twoja opinia nic nie warta dla mnie ;) Polski rząd zaproponował mi współpracę - ja pracuję w Polsce, płacę podatki, nie łamię prawo. Polska się mi podoba. Współpraca jest na korzyść mnie i na korzyść Polsce i narodu polskiemu. Win Win.