Widok

Worki na gruz zniknęły po naszej interwencji

Opinie do artykułu: Worki na gruz zniknęły po naszej interwencji.

Okres wakacyjny to nie tylko okazja, do wypoczynku na plaży czy wyjazdu na wakacje, ale także idealny moment na przeprowadzenie remontu w mieszkaniu. Jednak efekty takich prac mieszkańcy czy zarządcy terenów odczuwają jeszcze, kiedy lato się skończy, a to za sprawą worków na gruz, które zalegają na osiedlach.

Trójmiasto z roku na rok przyciąga coraz więcej turystów, którzy zamiast hotelu wynajmują apartamenty. Każdy właściciel takiej kwatery wie, że im ładniejsze i czystsze ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Green serwis z tego słynie
....
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ponad miesiąc stały worki z gruzem na moim podjeździe do garażu, blokując wjazd do niego. Nie moje worki. Green Services twierdził ze nie odpowiadają za nie tylko klient. Kto jest klientem nie chcieli ujawnić (ochrona danych). Straż miejska nic nie mogła zrobić, bo podjazd to teren prywatny. Gdybym worek na chodnik przesunęła, to tak..
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie !!!

Pod domkiem jednorodzinnym czekalem 1 miesiac !! Dzwonilem 2-3 razy w tygodniu !
Wogole ktos ich powinien sprawdzic gdzie wywożą !! Skorzystalem raz i nigdy wiecej !
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2

Reklama

Na każdym worku jest nr tel. Darmowa reklama jak stoi. A firm oferujących tą usługę jest dużo tylko wszyscy do tego pierwszego co zaśmiecać miasto. Lepiej do kogoś co z tym gruzem coś zrobi ma kruszarkę i przemieli.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po waszej interwencji znikają negatywne komentarze do tego artykułu jak i całego Green Service!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

najgorsza firma jaka znam GRYN SERFIS

zawsze coś pod górkę, a to ze nie mogli wjechać, a to ze awaria auta (jeżdżą takim zdezelowanym dziadostwem , ze w to nawet można uwierzyć) Zablokowali mi remont na miesiąc, Na szczescie jest tych firm sporo, wreszcie trafilem na taka ktora dzialala idealnie.
Z Gdanska przyjezdzali do Gdyni i zostawiali kontenery tam gdzie inni nie mogli wjechac. Zawsze na czas. i bez problemu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja zgłoszenie wysłałem

Ja zgłoszenie o odbiór wysłałem mailam i odebrali 5 dnia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ta firma to żart - u nas odbierali po kilku tygodniach i dziesiątkach telefonów od zgłoszenia. Powinni nałożyć na nich jakieś kary administracyjne!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Firma tragedia!!!!!!!

Wykonałem dziesiątki tel.zanim się doprosiłem wywozu worka.
Green Service strasznie nie rzetelna firma!!!!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nagrywnie rozmów

Sa aplikacje pozwalajace na nagrywanie rozmów. Bedzie jak na dłoni czy zamawiajacy dzwonil czy nie i skonczy sie sciema. Do tego fotki worka od momentu zgloszenia. Dla spiskowcow ze zdięciem gazety z datą ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wciąż ta sama śpiewka.
Gdy dwa lata temu sam korzystałem z ich usług to było to samo ściemnianie. Po trzech miesiącach, gdy wystosowałem pismo, że sam je usunę i wystawię im fakturę, zniknęły w dwa dni.
popieram tę opinię 178 nie zgadzam się z tą opinią 6

U mnie identyczna sytuacja. Jak powiedzialem ze wywioze na ich koszt to worki zniknely. Czekalwm miediac od zgloszenia.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

To samo dokladnie !

Masakryczna firma
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas była identyczna sytuacja,przez 2 miesiące mimo kilkudziesięciu telefonów z prośbą o odbiór worka zero reakcji,tylko ciągłe "tak,odbiór jest na dzis/jutro/wtorek/piatek... w grafiku". Dopiero "groźba" usunięcia i obciążenia GreenService fakturą przyniosła efekt.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla nich to standard.

Ja robiłem remont wiosną 2014 i miałem od nich worki (całe szczęście tylko 2 bo większość szła do kontenera) na odbiór czekałem prawie 4 miesiące (zabrali w końcówce września). Zero reakcji na monity. Nie wiedziałem co powiedzieć sąsiadom.
Firma porażka.

To dziwne, u mnie pod blokiem już kilka osób robiło remonty i zawsze były odbierane praktycznie zaraz po zapełnieniu. Więc nie wiem, czy to czarny PR konkurencji czy każdy pisze co mu ślina na język przyniesie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

PUK Rumia

Tam bez problemów odbierają.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

AH TE WORKI

Worki na gruz zniknęły ale czy zniknął gruz???
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest teraz gdzieś w lesie.

Ostatnio posprzątali trochę w Gdyni tego :)
https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wspolnie-posprzataja-las-na-Oksywiu-n116968.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gruz pewnie do lasu wywiezli.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pulaskiego w Gdansku

3 worki od 5 miesięcy.
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 2

kolo wiaty smietnikowej

Nigdy więcej GS

My straszyliśmy policja za złamanie umowy i zaśmiecanie to w końcu przyjechali mam nadzieje że

Mialam z nimi to samo

Trzy tygodnie nie odbierali, zdążyłam pojechac na urlop i z niego wrócić. Na szczęście wystarczyly "tylko" dwa telefony z upomnieniem..
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lg

Miałem taką samą sytuację z firmą Green serwis worek przywieźli godzinę po tel. A zabierali 3 miesiące
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie to samo

ale zabrali worek miesiąc po zgłoszeniu "worek gotowy do odbioru" + 2 telefony ponaglające a trzeci to był alarm bo okoliczne ziomy uznały, że swój stary zlew czy resztki papy ( a papy nie wolno ) też za darmo dołożą po cichutku do worka sąsiada
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ignoranci

Codziennie przez trzy tygodnie dzwoniłem i pisałem maile do tej firemki..... Łaskawie, zlitowali się i wywieźli worki. Nigdy więcej z niej nie skorzystam!!!!!! Ignorancja na najwyższym poziomie!!!!
popieram tę opinię 84 nie zgadzam się z tą opinią 5

to samo

ageuro to samo. w d... mają i dowidzenia

zabrali niepełny worek

U mnie była sytuacja za zabrali niepełny worek .Nawet do nich nie dzwoniłem. Po rozmowie z nimi rzekomo straż miejska interweniowała mimo że worek stał w ustronnym nie przeszkadzającym nikomu niejscu
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

miałem

identyczną sytuację, twierdzili że odbiór nakazała SM a worek stał n-ty raz w tym samym, dobrym miejscu. Widocznie cecha firmy GS
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie polecam tej firmy nikomu. Mimo zgłoszeń worki stały i stały...musiałam wywieźć na własny koszt, mimo opłacenia wcześniej tej usługi u nich. Nie poczuwają się do zwrotu kosztów. Żenada.
popieram tę opinię 80 nie zgadzam się z tą opinią 5

No niestety mają się aż za dobrze... głupia byłam, że "skorzystałam" z ich usług... więcej z tym problemów było, niż pożytku... ale człowiek (nawet kobieta :)) uczy się na błędach :)

Zlewają bo kase maja z góry i jedną zdezelowaną cięzarówką nigdzie się im nie
spieszy. Dziwie się tylko dlaczego nie mają konkurencji przecież to taki dobry interes.
popieram tę opinię 81 nie zgadzam się z tą opinią 5

mają konkurencję, tylko ich aż tak nie widać

bo sprawnie zabierają swoje worki albo kontenery. Kiedy ja robiłem remont, mój majster wziął jakąś swoją firmę do worków - worek po zgłoszeniu wywieźli następnego dnia (jakaś nazwa typu kon-brud czy kom-brud, nie pamiętam). Potem samodzielnie kończyłem remont, wziąłem worek z green service. Po zgłoszeniu powtarzanym 5 razy wywieźli go w końcu po 2 miesiącach.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Konbrud

Konbrud również polecam. Nie ma problemów z zabieraniem. Zabierają dwa razy w tygodniu. Max.czekałem tydzień na zabranie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tam widziałem, że na parkingu mają tych ciężarówek z 20 więc nie wiem sad masz to info
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sa jeszcze 2 firmy w Trojmiescie

clean bud

clean bud raczej najlepiej sobie radzą z worka i jednego dnia zgłaszamy że już można odebrać i albo tego samego dnia jeszcze odbiora(jeśli zgłosiły z rana) a jeśli nie to max nastepnego

Moja koleżanka otworzyła mały sklepik osiedlowy i ustawiła taki potykacz od pepsi z tablica do wypisywania promocji.

Straż miejska przyjechała po 3 dniach i kontrolowała czy ma zgodę z ZDiZ na ustawienie tego i zajmowanie chodnika i czy płaci za to opłatę do kasy miasta.

Oczywiście na tym chodniku stoją samochody czy worki z gruzem ale nikt już nikogo nie nęka o płacenie do miasta.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Straż Miejska przecież tego nie kontroluje.

Artykuł o zajęciu pasa drogowego zniknął z KW i teraz to należy do kompetencji ZDiZ Gdańsk. Co innego jest zaśmiecanie a co innego zajęcie pasa drogowego.

Firma oszustów

Zgłaszałam w tym roku 2 miesiące co tydzień prośbę o zabranie worków z Brzezna za każdym razem ta sama śpiewka jutro, jutro, pojutrze.
Łaskawie przyjechali po 2 miesiącach tylko z 3 worków zabrali 2!!!! A 3 woreczek dalej wysypuje się na chodnik!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Praktycznie za każdym razem, gdy przyjeżdżaliśmy po worki z gruzem, klient mówił, że nie ma go w domu - kończy Maciej Skura.

To klient w domu te worki trzymał ??? Nie dziwię sie że nie mieli ochoty odebrać tych worków.
Ściema jak nic, dzwonisz podajesz adres i numer worka i reszta cię nie obchodzi, po co klient w domu.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 13

Żeby zapłacił? Czytanie ze zrozumieniem!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 13

Za worki płaci się z góry łosiu. W momencie odbioru WORKA PUSTEGO. Po uzupełnieniu zgłaszasz odbiór pełnego i tam już się nic nie płaci...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Czytaj ze zrozumieniem

Opis dotyczył sytuacji brania zaluczek i późniejszego rozliczania dalszej części !!!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale skoro facet na błąd w nazwisku

to nie dziwi, ze ściemnia :P:P

Żeby zapłacił

Czytaj ze zrozumieniem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

to samo

miałam dokładnie to samo. dwa miesiące prosiłam
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nigdy więcej green service!!

Miałem z nimi podobny problem. Było trzeba się upominac o zabranie worka. Mam remont zrobiony i nie będę przez dłuższy czas potrzebować worków jednak nikomu tej firmy polecać nie będę wręcz przeciwnie powiem aby brali cokolwiek tylko nie green service.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

przecież tych worów nikt nie stawia na trawniku przy drodze, ale zazwyczaj na trawniku bezpośrednio przy domu, który jest Twój, albo wspólny.... w większości przypadków zdiz nie ma nic do tego, bo to nie ich teren
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałem podobnie

Wór stal przed domem na trawie, którą potem adminitrator musiał zrekultywować, bo do niczego się nie nadawała (tak długo stał....) Sąsiedzi bliżsi i dalsi nadawali do ciecia, a cieć wizytował mnie. Ja jedynie co mogłem, to dzwonić i prosić o odbiór tego ostatniego wora do firmy na "g" a jednocześnie dzwonić do administracji i mówić, że robię co mogę. Stał 2m od klatki sąsiedniej - świetne miejsce na wywóz, ale nikt nie przypuszczał, że 2 miechy tam będzie

Nigdy więcej. Lepiej zapłacić nieco drożej i mieć z głowy.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy po waszej interwencji znikną kiedyś korki?

Żyć się nie da przez te korki w Gdańsku.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spowodowanie korka nie rodzi na razie sankcji karnej.

Może i dobrze bo to ty dostał byś mandat.

Co ten gościu ściemnia

Każdy kto korzystał z tej firmy wie że worki potrafią leżeć i po 3 miesiące. Sprawa jest prosta musi się uzbierać tyle zgłoszeń żeby opłacalo się wysłać kontener i zapełnić go po brzegi.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3

gruzzz

jest firma AGEURO,zabierają ,tak jak mówią,nie trzeba czekać...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

tylko pozwoleń na to nie mają :D

To prawda bardzo rzetelna firma bardzo miły pan odbiór był w dwa dni polecam wszystkim!!!

Polecam ale urzędowi sprawdzić czy są wpisani do rejestru

Moje worki czekały na odbiór od lipca... polecam konbrud, zabierają bez opóźnień
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nigdy wiecej

Miałem podobna przygode z wymeniona w artykule firma.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

bardzo ambitny temat

może reporter zająłby się odpowiedzią na pytanie Kiedy linia 4 wróci na starą trasę?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Dbanie o porządek w mieście to priorytet! Trzeba walczyć z taką firmą!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie tak

... bolszewicy robili porządki

Wywoz

Firma masakra,kupilam od nich wotek w zeszlym roku w lipcu,byl do wywiezienia juz w sierpniu o czym poinformowalam firme.dzw ze sto razy do nich,worek stoi do dzisiaj.nie polecam tej firmy
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

gdzie ten worek

bo mam trochę gruzu do wyrzucenia a nie warto dla takiej ilości wykup całego worka

We Wrzeszczu na ul. Do Studzienki też stoją i nikt nie chce ich zabrać. Masakra z wyegzekwowaniem odpowiedzialności za odbiór od firm.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Klamstwo Pana kierownika

Pan kierownik klamie. Dwukrotnie zamawialem worek na gruz i dwukrotnie czekalem ponad tydzien na jego odbior. Codziennie dzwonilem do firmy, aby odebrali worek. Zdarzalo sie tak, ze kierowca juz jechal...i nie dojechal...
Zenada
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powinno się płacić przy zabieraniu worka (chociaż część) to wtedy firmie by zależało na szybszym wywiezieniu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

pisali o tym

podobno połowy zleceniodawców nie ma w domu i nie mają jak zapłacić...

U nas było to samo. Sąsiedzi sie wściekali na naszych robotników bo worki zalegały w złym miejscu. Dobrze ze właściciel ekipy remontowej szybko załatwił sprawę. :/ możnaby było czekać i czekać :/

dokladnie

Tak ta firma jest strasznie nie slowna , worek oczywiscie przywoza w 5 minut ale zeby to odebrac to uslyszalam od kolesia ze musze czekac 10 dni od zgloszenia do nich ... 10 dni nilelo a worki dalej staly musial wielokrotnie interweniowac wrecz sie wydrzec zeby ktos raczyl przyjechac... Okropna firma beznadziejna obsluga!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

worki firmy prezentowane na fotce to "green" znana jest z tego że gruz miesiącami zalega od zgłoszenia wywozu

i nie ma takiej siły aby ich zmusić w rozsądnym terminie do zabrania gruzu.Dlatego zrezygnowałem z ich usług a ludziska dalej tam zamawiają usługę. KORZYSTAM Z MAŁEJ FIRMY przy drodze na Szadułki przed obwodnicą .Wywózka 1 do 2 dni od zgłoszenia bez problemu a w tej omawianej firmie i po 3 miesiące stał worek.Za to ci niesolidni pilnują aby "ich green "był na pierwszej pozycji firm wywożących gruz
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyżewskiego rowniez w workach Green service

Od ponad miesiąca słyszę że we wtorek lub do końca tyg zostaną wywiezione i niestety płacenie z góry za worek to porażka...potem pracownicy firmy mają w nosie klientow...nie polecam!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mozna dzownic i sie upominac o odebranie tych workow a oni robia z ciebie idiote, ze bedzie odebrane itp itd. 2 tyg proszenia o zabranie i dopiero postraszenie zgloszeniem do miasta, zeby na ich koszt odebrało gruz poskutkowalo odebraniem s ten sam dzien

Warnenska 14 od czterech miesięcy stoją

Worki

Taka sama sytuacja ,pieniążki to natychmiast chcą worek przywiozą szybciutko, tylko z odbiorem trzeba dzwonić ,i dzwonić i nic .
Ja też czekałam ponad miesiąc na zabranie .

Żabianka

Zapraszamy na ul. Gospody 5. Worki zajmują coraz więcej miejsc parkingowych i podejrzewam, że niedługo przykryje je śnieg i będzie "po problemie".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sopot

W Sopocie odbierają bez problemu.
Jak korzystałem z opcji darmowego worka od miasta, ale jest wymóg że w 2 tygodnie od pobrania trzeba zgłosić i jest odbierany worek. Później trzeba za to płacić. Robią to błyskawicznie i nie ma sprawy.

W Sopocie odbiera bez problemu ZOM, a nie Green Service tak dla uściślenia

a wystarczyłoby, aby zleceniodawca powiedział straży miejskiej, że firma

nie odbiera, zaś ta by zadzwoniła i była wiarygodnym świadkiem terminu interwencji. Albo zgłaszać emajlowo, aby mieć podkładkę. Zresztą na bilingach też jest nr telefonu i data, więc łatwo sprawdzić, kto kłamie.

W Sopocie czekały chyba pół roku na usunięcie, aż w końcu zniknęły.
Dyspozytor w Green Service przyjmując zlecenie na przyjęcie worka jak i na odebranie miał lekko gdzieś klienta.

A ja myślałem że to to tylko ja miałem problem z wyegzekwowaniem usługi . Nigdy więcej tej firmy.

kiedyś zamówiłem żwir; obiecali przywóz w piątek na godz. x

nie przywieźli i trzeba było drugi raz dzwonić - jakie było zdziwienie, bo twierdzili, że pierwszy raz dostają zlecenie... A zamówienie było internetowe - sami potwierdzili i obiecali telefonicznie pierwszy termin.

Żołnierz i pisarz, działał też w Solidarności.

G...prawda. Miałam worek od tej firmy. Po remoncie zgłosiłam, że jest do odbioru. Stał w dostępnym miejscu, bez przeszkód mógł być odebrany, ale....czekałam miesiąc. Dzwoniłam, prosiłam, bo przechodzący chodnikiem ludzie zaczęli worek traktować jak kosz na śmieci, aż w końcu zaczęło się z niego wysypywać. Chodziłam i sprzątałam, bo czułam się winna. Ja, ale firma nie. Tak jak mówiłam, zabrali po miesiącu od zgłoszenia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najgorsza firma Green Service

Korzystałem raz i nigdy więcej, NIE POLECAM, chyba że lubimy walczyć o odbiór worków przez pół roku, najlepiej załatwiać wszystko na piśmie z nimi.

nowa formacja zastąpi Straż Miejską

szalejący reporter z truj-miasto.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Grodza kamienna..

Grodza kamienna przy osiedlu Górskiego blokują całe przejście chodnikiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gospody 5 - zglaszane 5 RAZY !!! A worek jak był tak jest !.

Nikt mi nie powie ze nie zglaszane ------ każdy telefon ma historie *** .
Wezcie wreszcie ten woreczek i trzymajcie sie zasad , jak 10 dni to 10 nie a nie jutro FUTRO .

Umowa to umowa.
(Skandal !)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

1/10

Dostarczają worki w ciągu kilku godzin.
Odbierają w ciągu kilku tygodni. Po kilku telefonach z przypomnieniem.
Nie polecam.

Trojmiasto.pl samo kryje green service!

Czasem ludze kieruja sie opiniami innych znalezionymi w internecie. Na portalu trojmiasto .pl tez można wystawić opinie firmie GReen service. U mnie worki stały długo za długo, dość już miałem dzwonienia (oczywiście nikt nigdy nie dzwonił jakby się spytać Pana Skury) więc walnąłem im negatywa. Worki zniknęły 2 dni później. Jednak co ciekawe, moja negatywna opinia na portalu trojmiasto.pl nie ukazała się! A dostałem nawet maila zawiadamiającego, że się ukazała dnia tego to a tego o godzinie takiej a takiej. Dziś po lekturze tego artukułu wszedłem na opinie o green service i co? Same pozytywy i słodkości - aż do zemdlenia! Mojego negatywu nigdzie. Swoją drogą polecam obejżeć jakie opienie o tej firmie zostały przeniesione do archiwum...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie to samo - napisałem negatywną opinię z uzasadnieniem i potwierdzeniem zamówienia

to trójmiasto.pl usunęło po paru dniach. Fajnie że kryjecie swoich zleceniodawców, ale o zwykłego czytelnika też wypadałoby zadbać.

obejrzeć napisałbym na twoim miejscu

czegoś nie rozumiem

sama miałam, o zgrozo!, do czynienia z tą firmą - pod artykułem, jak widać, mnóstwo niezadowolonych klientów, na mieście wszystkie zalegające worki z gruzem mają zawsze charakterystyczne logo Green Service, a w Waszym katalogu firm ostatnia opinia o nich jest sprzed 2 lat i to z oceną pięciogwiazdkową? Czy ktoś z Waszej redakcji blokuje opinie? Bo nie chce mi się wierzyć, że przez dwa lata nie znalazł się niezadowolony klient, który pofatygowałby się, żeby wystawić im obiektywną ocenę i przestrzec innych przed tą "firemką", jeżeli pod artykułem w kilkadziesiąt minut znalazło się mnóstwo takich osób!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja też wystawiłam opinię negatywną i na "trojmiescie" jej nie ma.

Beznadziejni są

U nas, na maleńkiej uliczce osiedlowej, worki stały kilka tygodni po zapełnieniu. Nikt z Green Service nie interesował się, że na małej ulicy 5 worków skutecznie uniemożliwia spacerowanie, parkowanie itd. Po moim telefonie do firmy i upomnieniu na maila (ostrzegłam, że zadzwonię na Straż Miejską i poproszę o wystawienie mandatu) - zniknęły po kilku dniach. Jakiś żart z komedii Barei - chcieli, żeby przy zgłoszeniu podawać im numery worków (inaczej nie odnajdą tych worków, bo nie wiedzą na jakiej ulicy je "ustawili"). Nie mam wpływu na firmę, którą wybiorą sąsiedzi, ale ja na pewno nie skorzystam z ich usług.

Stare numery

Też czekałem miesiąc zanim się zlitowali i łaskawie zabrali worek. Nigdy więcej Green Serwis

To dlaczego z nich korzystacie?

Miałem te nieprzyjemność na Osowej, początek grudnia przywieźli worek, zlitowali się w styczniu . Oczywiście po pyskówie z kims z biura. Potem już bralem inne firmy i zawsze było co do godziny. W Gdyni tego jest masa na chodnikach. Dziadostwo totalne .

Green Service

Już 2 razy korzystałam z usług firmy Green Service i nie miałam problemu z odbiorem zapełnionych worków. W umowie wyraźnie piszą trzeba podać nr klienta i w ciągu 24 godz. odbiór.
Rano zadzwoniłam poszłam po zakupy wracając a tu nie ma już worka. Polecam tę firmę
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19

to

albo miałas fart albo jesteś zwykłym trolem

Akurat

To czemu czekałam 2 miesiące, a inni nawet i 3??

Też korzystałem z ich uslug...pierwszy i ostatni raz nie polecam . Fajnie że pojawił się artykuł na ich temat może wkoncu firma zniknie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Green service

Z wlasnego doswiadczenia wiem ze bardzooo duzo czasu zajmuje tej firmie odbior. Zawsze upominam sie kilka razy. Ale worki dostarczaja bardzo szybko bo w ciagu nawet godziny

Normalnie szok

A wolałabyś odwrotnie. Wolna dostawa worka i szybkie zabranie ?

kiedy ludzie się nauczą

że wysyła się pismo !!!! wystarczą dwa zdania i ma się tzw. "d*pochronik", który już nie tak łatwo jest podważyć, wysyłka pocztą z zpo i mailem, wtedy się nie wyłgają

Worki

Mialem podobna sytuacje. Dzwonilem z trzy razy i dopiero jak powiedzialem,ze spoldzielnia sie upomina to odrazu worki zniknęły.

ul. Kartuska 17 i Powstańców Warszawy

jeden worek już tak zarósł zielenią, ze nawet go nie widać, drugi stoi chyba już od dwóch miesięcy. Jak taka firma, może się utrzymywać na rynku ???

I bardzo dobrze...

... że w końcu ktoś tym patałachom dobrał się do d*pska.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

odbiór

U mnie odbiór też zajął ponad 2 miesiące. Niech nie ściemniają.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zrobmy wiec liste worów zalegajacych na ulicach

Ja mogę się dziś przejść po Swietojanskiej w Gdyni i podac ilość. Nie sa to worki od wczoraj ale od co najmniej kilku tygodni. Jutro będzie Starowiejska.

U mnie to samo. Remont skończył się pod koniec lipca a worek wywieźli w zeszły piątek! Oczywiście po telefonach, mailach i obietnicach że kierowca ma już go w grafiku i wieczorem, najdalej jutro zabierze. I tak przez dwa miesiące :-)

Najgorsza firma

Niestety w moim przypadku było podobnie. Worek zostal dopiero zabrany jak tego samego dnia zgłosiłem sprawę do trojmiasto.pl, dziennika bałtyckiego i straż miejską. Okazało się nagle że jednak może kierowca wjechać i worek został usunięty. Samo dzwonienie nic nie da.

Wszedzie to samo. Pelne qorki stoja calymi miesiacami. Sam interweniowalwm w jednwj z firm a ci abym im podal numer klienta itp. Przywoza worek, biora kase i maja juz wszystko gdzies.

w Gdańsku to standart, nie można sie doprosić zeby odebrali zapełniony worek

podstawią szybko, ale zabrać to tragedia, coś jest nie tak

Niedługo takie worki będą codziennością..

..tylko,że czarne zupełnie jak w Katalonii..

To wszystko prawda o tej firmie,ale jest też tak że inni też wykorzystują twój worek za friko i wrzucają różne śmieci,tego nie upilnujesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może trzeba nagrywać rozmowę telefoniczną podczas zgłaszania odbioru worka.

Nigdy więcej Green Service

Miesiąc temu miałam z nimi identyczną sytuację. Worek stał ponad dwa miesiące i ciągle zapewniali, że zabiorą go nazajutrz. Po jakimś czasie w ogóle przestali odbierać telefon i odpisywać na smsy. Dopiero osobista wizyta w ich siedzibie przyniosła efekt. Znam jeszcze kilka takich historii z nimi. To niepoważna firma. Nigdy więcej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

To samo z tą firmą przeżyłam...

Parę lat temu robiłam remont i korzystałam z usług tej firmy.Oczywiście worek przywieżli bardzo szybko bo wiadomo kasa musiała być z góry.Pierwszy raz zabrali dość szybko, natomiast drugi i trzeci raz to było pełno nerwów.Worki stały na wjeżdzie do garażu z którego nie można było korzystać,ulica ciasna z parkowaniem aut na ulicy problem a firma leciała w kólki.Mieszkam we Wrzeszczu i widzę jak przejeżdżam,że miasto jest zawalone workami Green Service z gruzem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To prawda

Miałam ten sam problem z zabraniem śmieci. Zapłacone z gory i z wywiązaniem się z ustnej umowy firma ma problemy. Tłumaczenia właściciela o nieobecności gospodarzy przy odbieraniu są śmieszne. Wszystko można załatwić odpowiednia umowa, a w większoścci przypadków i tak śmieci odbierane są podczas remontu wiec raczej nie robi się on sam

od lat KMDGruz

Polecam KMDGruz od lat ja i moja rodzina korzysta !Szybko i bez-problemowo!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ignorancja

Chciałem ten sam temat poruszyć, bo jestem jedną z wielu ofiar firmy Green Service. Umowa jest tak skonstruowana, że mają prawo wywieź worek w dowolnym przez siebie wybranym momencie. Kilkanaście tygodni czekałem na wywiezienie i się nie doczekałem. Zamówiłem inna firmę, która w ciągu dwóch dnii odebrała i wywiozła przy tej samej cenie. Można? Można! Kwestia uczciwego podejścia do biznesu.

U mnie pełne worki Green Service zniknęły JUŻ po 2 miesiącach a to tylko dlatego,

że jak się później dowiedziałem, moi sąsiedzi atakowali ich regularnie telefonami. (jest u nas niestety wąsko na podwórku) Gdynia Wzgórze Maksymiliana. Beznadziejna firma.

cena czy ni cuda!

wszyscy tu narzekają na firmę green service a i tak u niej zamawiają usługę. Wiecie dlaczego? Bo przy zamawianiu usługi każdy porównuje tylko cenę. To cena się liczy. Nie miejcie później pretensji bo sami wybraliście najtańszą ofertę na rynku.

Wcale nie są najtansi

Zrobiłam rozeznanie i mają taką samą cenę jak np. gdyński Sanipor, który odbiera natychmiast po zgłoszeniu.

ale tam masz ograniczony czas przetrzymywania worka, i jak budowa się przedłuzy to juz gorzej

Gratulacje!! Proponuje napisac o korkcha w wmiescie moze tez znikna!!!!

omijajcie green service

Przez 2 miesiące interweniowalem codziennie o odbiór worków. Ciągle te same tłumaczenia: Ponaglamy zgłoszenie. Dopiero poprzez wystawienie negatywnej opinii w trójmiasto.pl i batalii mailowej worki zostały zabrane. Sa tak bezczelni że straszą nawet prawnikami za negatywne opinie o ich działalności! Omijać tą badziewną firmę z daleka! Zadzwońcie sobie do byle jakiej innej firmy z workami, bi szkoda nerwów na ten green badziew service

Zapraszam od 2 miesiecy po odbiór worka z Barniwecikiej w Osowie !!!!! firma porazka kiedya dzialali lepiej

Osowianin

Ta firma robi to nagminnie...

Niech ten chłop z firmy nie ściemnia!
Identyczna sytuacja miała miejsce u mnie pod blokiem, tylko to ja już nie wytrzymałem widoku tego bajzlu. 2-3 miesiące wory pełne stały i nic. Na moją interwencje tel. próbował mi wmawiać że zleceniodawca do niego nie dzwonił że worki są pełne. Straszyć od razu strażą albo eko patrolem. Jak go postraszyłem wory zniknęły w ciągu dwóch dni.

Green Service to klapa!

Z firmą Green Service miałam podopbny problem. Dają worki ale ich nie odbierają!

u mnie jakoś odebrali po 6 dniach

mówię jak było :)

Green Service firma nie rzetelna.

Firma Green Service od lat nie wywiązuje sie ze swoich obowiązków. Na temat tej firmy było już już tyle negatywnych artykułów w mediach, ale ludzie nie czytają i wciąż zamawiają tę firmę.Kilka lat temu miałem podobną sytuację z tą firmą, tylko z tą różnicą, że zgłaszałem im gotowość zabrania ze trzy albo cztery razy i bez skutku. Zgłosiłem do Straży Miejskiej bo worek z gruzem zajmował mi miejsce na samochód i być może ta ich interwencja pomogła. Ludzie nie powinni tej firmy Green Service więcej zamawiać, bo są inne firmy wywozowe, z którymi nie ma żadnych problemów. Zgłaszasz gotowość zabrania worka z gruzem i po dwóch dniach nie ma śladu.

3 miesiące czekałem

Firma Green Service ode mnie tez nie odbierała długo worka w 2015r. Pierwszy raz odbiór zgłaszałem w połowie sierpnia, a odebrali pod koniec listopada. ( w tym czasie dzwoniłem do nich około 10 razy z prośbą o wywiezienie i ciągle słyszałem tą samą śpiewkę , że już zapisują i worek zostanie odebrany w ciągu 3 dni)

Na marginesie. W tym roku zamawiałem 2 kontenery i worek w innej firmie z Gdańska. Za każdym razem odbiór był terminowy. Można? Można!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałem z nimi to samo

Wywozili worek chyba 2 miesiące. Miałem zapłacone za gruz a ludzie podrzucali śmieci. Podejrzewam że jeździ 1 wóz który odbiera i jak się zbierze więcej worków na osiedlu to dopiero przyjeżdżają

Ta firma to jakaś patologia. Ja trzy razy musiałem interweniować w straży miejskiej i dopiero po takiej interwencji zabrali worki. To były trzy różne przypadki. Teraz znowu od miesiaca na chodniku stoją pełne worki, wysypuje się z nich na jezdnię i znowu to samo. (Sochaczewska we Wrzeszczu).

Beznadziejna firma prowadzona przez cwaniaków

Worki przywożą błyskawicznie podobnie jak inkasują za nie kasę, ale potem...tragedia !!!
Nigdy mi się nie zdarzyło żeby odebrali w terminie.
Obsługa masakryczna...

worki

to są dziady ja czekałem 3 tygodnie .zabrać im koncesję Mirek .

Green Service

Green Service bardzo nie solidna firma do której bardzo trudno się dodzwonić a jeszcze trudniej doprosić się o wywóz worka. Pieniądze za worek i wywóz biorą z góry i później nie śpieszą się z wywozem bo to dla nich darmowa reklama w dobrym miejscu.

Skorzystałem z ich "usług", przy wywozie śmieci z działki

W zeszłym roku przejąłem działkę na jednym z gdańskich ROD, wymagała mnóstwa pracy i sprzątania.
Zamówiłem 3 worki z Green Service, 1 na gróz i 2 na śmieci. Stały u mnie na działce ponad 9 miesięcy (!!!), w tym czasie zacząłem otrzymywać powiadomienia od zarządu ROD z prośbami o niezwłoczne usunięcie worków.
W końcu po kilkudziesięciu telefonach wykonanych do firmy Green Service, wystosowałem pismo, kopię wysłałem do zarządu ROD. W piśmie opisałem sytuację, datę zgłoszenia śmieci do wywiezienia oraz zagroziłem sądem oraz Państwową Izbą Handlową. Śmieci zniknęły w przeciągu 3 dni.
Niestety z firmą Green Service tak trzeba. Ostro za mordę, inaczej do nich nie dociera.

hahaha

"gróz" - lepiej kupić słownik niż worek

A Straz Miejska na to ...

Mam to samo pod swoja posesja , dzwoniac na Straz Mijeska dowiedzialem sie ze oni nic nie moga , tylko osoba ktora zamawiala usluge , to samo dotyczy smieici wokol wspolnotowego smietnika , stare materace , TV , dywany - mam sie nie interesowac bo to dzialka prywatna ... A jednak widac ze mozna !

Mi straż miejska pomogła worek ich mają zabrać .A w straży do komendanta zgłosić a jak nie to na policję wyłudzenie .

no właśnie!

w Gdańsku przy ks. Jana Majdera też stoją ich worki. Nie wiem jak długo, chyba od zawsze. Nie da się tam przejść po chodniku, bo wszystko jest zastawione workami.

W Green Service

trzeba zamawiac odbiór pełnego worka zanim sie zamówi pusty wtedy to idzie sprawniej
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

My czekaliśmy ponad miesiąc na wywóz worków tej właśnie firmy, po każdym telefonie było że już w tym tygodniu odbiorą i na tym się kończyło. Za usługę płaci się od razu więc nie śpieszą się z odbiorem:)

Ale jak by nie patrzeć dzięki temu że się nie spieszą z wywozem worków mają darmową reklamę przecież na każdym worku jest nazwa firmy i telefon.

I sami mówicie że innych firm nie znacie mimo że są a green serwis znają wszyscy ;)

Co ty za głupoty gadasz

Na burzyńskiego na zaspie pół roku stały worki aż się wysypały na jezdnię a jak dzwoniłem to w słuchawce tak kierowca dziś podjedzie może jakieś służby powinny przyjrzeć się tej działalności

Moja "ulubiona"firma

Rok temu miałam nieprzyjemne przejścia z tą firmą. Nie wiem jak było w tym wypadku,ale ja zgłaszałam kilkakrotnie konieczność wywiezienia worka, o co ,niestety nie mogłam się doprosić, a sąsiadom zaczął już przeszkadzać widok zapełnionego worka . Za każdym razem obiecywano, że zabiorą do poniedziałku,tylko nie precyzowano którego poniedziałku :) Ostetecznie zabrali worek po ok miesiącu(telefonicznie informowali,że czas sie wydłuzyl i zabiorą go do 10 dni roboczych).

Ja skutecznie się zniechęciłam do ww firmy.

nie polecam tej firmy

Z tego co widać praktyka firmy taka sama i to od lat w 2011 mieliśmy ten sam problem

Firma Bagno

Nie polecam zdecydowanie tej kłamliwej Firmy

Ja w baninie czekam juz drugi miesiac i tak czekam i czekam .... Dzwonie i czekam ...

Green service :(

Nie polecam.
Miałem z Nimi doświadczenie i stwierdzam nierzetelność. Obietnice terminowe bez pokrycia.

Piotr.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejarzy

Worek od 3 miesięcy taka sama akcja jak w artykule... Amatorzy...

KMD z Gdyni rewelacyjna wspolpraca

Nie klam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

zalegał

na Krzywoustego worek tej firmy zalegał 4 miesiące

Firma green service to totalny chłam

Trzeba dzwonić po kilka-kilkanaście razy żeby łaskawie po wielu tygodniach wywieźli worek pozostawiając po sobie syf wokół bo przecież do tej pory 1/3 zawartości wyleciała z worka.

Sama wyleciała?

Korzystałem z usług tej firmy i więcej nie skorzystam. Worek został dostarczony błyskawicznie (wraz z pobraniem opłaty z góry), natomiast odbiór po zgłoszeniu nastąpił około 1 miesiąc później. Pracownik firmy zbywał mnie przez telefon, mówiąc że kierowca odbierze worek w przyszłym tygodniu. Przypuszczalnie w wywiezieniu worka pomogło wielokrotne dzwonienie do firmy.

Opinie są dość jednoznaczne. Fajną sobie reklamę firma robi :-) zasłużoną.

Dla tych co nie mogą się doprosić realizacji opłaconego zlecenia i zabrania wreszcie worków mam sugestię - dzwońcie do nich i piszcie, że potrzebujecie jeszcze worków - bo remont się powiększa. Ale najpierw trzeba zabrać dotychczasowe pełne bo nowych nie ma gdzie stawiać.

Jak już przyjadą, zabiorą - to możecie się odwrócić i odejść :-)

Kolejne dziadostwo

Na Czesława Miłosza pełne worki utrudniają wejście na patio. Tylko czekać jak któreś dziecko zrobi sobie krzywdę kawałkiem wysypujacego się muru.

Ja czekalam na wywoz worka 3 tygodnie.

Sąsiedzi mieli do mnie pretensje,ale cóż moglam zrobić ?Omijajcie Green service szerokim lukiem.

Polecam firme z pierwoszyna za worek placisz u kierowcy jak go zabiera z reguly przyjeżdżają do 48 godzin od zgloszenia . Firma nazywa sie U.T.Z.B. worki maja o 40 zl tansze niz green serwis polecam ich uslugi.

Nie widzę wpisu do działalności regulowanej...chyba trzeba to zglosic

Jagiellońska 10 M Gdańsk Przymorze - wory z gruzem stoją od kilku miesięcy

Jagiellońska 10 M Gdańsk Przymorze - wory z gruzem stoją od kilku miesięcy

nie polecam

miaøam to samo doßwiadczenie z firmá Green Service, nie polecam

bez problemu

zamawialiśmy worki u Green Service kilka razy podczas remontu i nigdy nie było problemu z zabraniem worków, firma sama po interwencji admiana kontaktowała się ze mną czy już worek zabrać, bo się sąsiedzi skarżą ;) osobiście polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Kierownik wysyła pracowników, żeby próbować bronić 'firmę'?:)))

Gdynia to samo

worki zabrano dopiero po interwencji telefonicznej straży miejskiej. Kontenery zabierają szybko, z workami zwlekają. Tak to jest jak mają monopol.

Taka sama sytuacja mnie spotkała

Identyczna sytuacja spotkala mnie 2 lata temu, ta sama firma kilkanascie telefonow zanim doprosilam sie o wywoz, byly nawet skargi od sasiadow i grozenie policja bo worek stal na widoku i przeszkadzal przez dobry miesiac po zakonczeniu remotu. Wstyd

Trzeba było dać ogłoszenie do Dziennika Bałtyckiego o treści

"Odsprzedam gruz za pół darmo. Odbiór we własnym zakresie. Tutaj podać adres..."

nie polecam

Robiąc remonty u ludzi po całym Trójmieście zawsze brałem od nich worek Nigdy nie odebrali na czas Nigdy!!! Trzeba dzwonić po kilka razy od jakiegoś czasu biorę e worek samolot, tam jest problem się dodzwonić ,ogólnie słabo to działa. Nie.np. w Zakopanem nie ma czegoś takiego jak worek na gruz trzeba zamawiać kontener duzy

A może..

po prostu ludzie nie czytają regulaminu i ustawiaja worki tak, ze pracownicy nie maja jak ich zabrac? Zeby zabrać taki worek musi byc miejsce aby tir z dźwigiem hds mógł dojechać i swobodnie to podnieść. Jeżeli tak nie jest to osoba zamawiająca worek musi go przesypac do nowych ustawionych prawidłowo. Korzystam z usług green service od dłuższego czasu i nigdy nie było problemu z odbiorem worka. Czas do 5 dni roboczych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Najpierw musieliby przyjechać, żeby stwierdzić, że worek ustawiony jest nieprawidłowo ;) Sama też czekałam na wywóz ponad miesiąc, mimo wielu telefonów. Worek stał tam,gdzie powinien;)
Od czasu remontu , gdy widzę worek z logo ich firmy czuję niesmak. Pozdrawiam.

Tez czekalam...

Sama mialam problem z tym, aby po remocie firma od ktorej zamowilam kontener i worek zabrala pelne. Dzownilam 3 tygodnie i bez skutku. Kiedys myslalam, ze to niechlujstwo tego co robi remont...teraz wiem, ze to firmy od workow nawalaja. Bylo mi wstyd przed sasiadami.

Zgadzam sie i rowniez polecam firme z pierwoszyna za worek placilem 120 zl a nie 160 jak w green service.zadzwonilem w poniedzialek ze worek do odbioru przyjechali dzien pozniej i placilem przy odbiorze worka proste...jedyny minus ze ciezko ich znales w internecie.Firma nazywa sie "uslugi transporotowe Zszislaw Bazan" polecam nigdy wiecej green service

mają syf na placu, widziałem jak przejezdzałem...to nie powinno na wysypisko trafic?

na ujeścisku to samo

zapraszamy na Przemyską 6, ostatni worek stoi już dwa miesiące

AGEURO to firma AAG która zostawiła po sobie syf w Gdańsku i nie można ich za to ścignąć bo ciągle zmieniają nazwy , nie odbierają worków i znikają

polecam

a ja polecam firmę AGEURO dostarczają worek w ciągu jednego dnia, prawda jest taka ze pieniadze też z góry ale odbiór miałam na drugi dzień po zgłoszeniu

ściema

Green Serwis szczerze NIE polecam

Worki zalegały przez 2 miesiace pomimo interwencji telefonicznych kazdego dnia by je odebrac. Za kazdym razem inne tłumaczenia. Dostep był do workow.

Green Service - miałem to samo

Dokładnie tego samego doświadczyłem z ta firma. Po dwóch miesiącach zabrali spod mojego domu, kiedy zainteresowałem sprawę Strażą Miejska. Po interwencji strażników worki zostały zabrane w ciągu tygodnia. Firma GS fatalna

KMD ZGRUZ

Po

ciekawe..miałam z nimi podobne problemy

KMD GRUZ

Polecam tą firmę, solidna, odbiór na czas , obsługa miła

nie kłam

powtórka z rozrywki

Tupet firmy Green powala. Dwa dni temu zniknął wreszcie worek z gruzem po moim remoncie. Dwa miesiące wydzwaniania, wysłuchiwania obietnic, ze jutro, w poniedziałek, dzis do godz 18. W akcie desperacji dzwoniłam do rzecznika praw konsumentów, straży miejskiej, spółdzielni. Sterta śmieci w worku rosła. Toster, kalesony, to jedne z wielu nietypowych "wsadów" upiększających wejście do bloku. Jeżeli firma nie jest w stanie ogarnąć wywożenia opłaconych worków, to po kiego grzyba przymuje tyle zleceń. Może Urząd Miasta zastanowiłby się nad domiarem za zaśmiecanie ulic? To takie łatwe źródełko dochodów ☺

Fajni sąsiedzi że tak się podzielili śmieciami.. .pewnie za daleko do śmietnika:)

Pod blokiem przy Gospody 14 stoją dwa worki Green Service. Też były interwencje sąsiadów - bezskutecznie.

Dokładnie! grrr

Stoją i czekają do zabrania od początku sierpnia,,,

koszmar

green serwis BAAARDZo opieszaly !trzeba porzadnie postraszyc aby zabrał wory !!!

Rowniez korzystałam z usług tej frmy i problem byl podobny ...

Ja czekałam miesiąc

Zgłaszałam kilkukrotnie ze worki są do zabrania ale nikt nie przyjeżdżał, zadzwonił sąsiad dwa razy tez nic aż w końcu się wkurzył i powiedział ze maja 24h inaczej wzywa inna firmę do usunięcia worka a ich obciąży kosztami. Byli po kilkunastu godzinach. Szkoda ze trzeba się z nimi szarpać.

Prawda

Zglaszalam wywóz worka dwa tygodnie temu i stoi do dzisiaj. Nikt się nie interesuje aby odebrać. Potem dzwonił mąż- pracownik powiedział, że zgłoszenie zostało przyjęte a tu nic. Firma faktycznie nie odbiera worków.

Również nie polecam

Na wywóz worków czekałem ponad 3 tygodnie, w międzyczasie oczywiście dzwoniąc niejednokrotnie. Jak już przyjechali, kierowca nie potrafił wjechać na podjazd (lub nawet nie podjął próby, mimo że kierowcy z ZOM Sopot wcześniej, w tych samych warunkach wjeżdżali) i przeciągając worki narozsypywali tyle gruzu, że muszę zamawiać kolejny worek. Firma nie poczuwa się oczywiście do odpowiedzialności za pozostawiony bałagan.

Borkowo Łostowickie

3 miesiące czekałem na zabranie worka z gruzem. przez miesiąc dzwoniłem 3 razy w tygodniu aby zabrali i cały czas słyszałem ze w tym tygodniu będzie zabrane. Sprawę zgłosiłem do UOKiKu i worek został od razu zabrany, ale niestety panowie po złości wysypali pełno śmieći przed domem. Nie polecam tej firmy, omijać szerokim łukiem. JEDNA WIELKA MASAKRA.

Taa... Green Service

Korzystałem z ich usług w tym roku. Worek z gruzem zabrano po prawie 2 miesiącach i po ok 60 wykonanych telefonach z mojej strony.
Dowóz worka fakt, szybki. Odbiór juz nie...

Szybko worek a na jego wywóz poczekasz

nawet 5 tygodni. Tyle czekaliśmy na odbiór 2 worków. Green service to banda oszustów. Zapłacisz za worek a potem możesz sobie dzwonić. Za wlasne pieniądze tyle frustracji... dziękuję juz nie skorzystam z ich uslug... Nie polecam... niech ludzie czytają opinie na ich temat... myśmy nie czytali..

Na Jana Pawła II 4c stały rok

Miałam podobną sytuacje około 4 lata temu. Każdego dnia dzwoniłam do firmy; prosiłam, groziła aby wywieźli worki. Po około 5-6 tygodniach worki zostały usunięte. Nie polecam green service.

Porazka

Ja czekam ponad dwa miesiące, z dnia na dzień przez ostatni tydzień dostaje informacje, że jutro już na pewno zostanie odebrany. I tak w kółko. Porażka. Nigdy więcej green servicu, i każdemu również odradzam.

Porażka

Pierwszy i ostatni raz skorzystałam z usług tej firmy dzwonie co drugi dzień z prośbą o zabranie gruzu i słyszę napewno zabierzemy jutro a worek dalej stoi i straszy

Dwa miesiące i trzy dni z workiem gotowym do odbioru

Zgłosiłam potrzebę wywozu worka w dniu 2 sierpnia - mam zarchwizowane billingi telefoniczne. Po wielu telefonach i mailach - worek zniknął 7 października. 2 miesiące i cztery dni.
Mądre przysłowie mówi : jak nie potrafisz to się nie pchaj na afisz. Proszę omijać Green Service wielkim łukiem

.

Niby w ofercie są 4 wielkości worków. A w rzeczywistości 2.
1 i 1.5 to to samo.
2 i 2.5 to to samo.

Trzeba korzystać z innych Firm ja zamawiałam w ecobag dwa razy i było bez problemów szybka dostawa pierwszy worek znikną następnego dnia po zgłoszeniu następny zamówiony po czterech dniach widząc opinie innych to mi się udało trafić na normalną firmę :)

podobna sytuacja

Nic się nie zmieniło. Dokładnie miesiąc temu zamówiłem worek i usługę wywozu. Od trzech tygodni, co najmniej dwa razy w tygodniu dzwoniłem do nich żeby pytać co z odbiorem. Do dzisiaj worek stoi tam gdzie go postawiłem. Gdybym wcześniej trafił na ten artykuł, wówczas na pewno nie skorzystałbym z usług tej firmy. Nie polecam ich nikomu i mam nadzieję że nikt nie skorzysta.

ageuro to samo g...

nie odbierają worków, kasę wzięli i zniknęli

nie zabierają swoich worków na gruz na dodatek uszkodzonych

Zgłoszonego 2-krotnie do odbioru worka na gruz z ulicy Bulońskiej nie odbierają gdyż worek od spodu dali uszkodzony skoro wysypuje się z niego gruz a twierdzą że dają nowe worki. Bezczelnie ich pracownik stwierdził, iż dostarczą mi odpłatnie worek do którego mam przepakować gruz. To już szczyt bezczelności. Zgłaszam sprawę na piśmie do Straży miejskiej wraz ze zdjęciami rozsypanego worka przesuniętego na miejsce parkingowe.
do góry