Zamówiłam paczkę. Czekam na nią od trzech dni siedząc w domu. Mając możliwość śledzenia przesyłki online, sprawdziłam co się takiego dzieje z moją przesyłką, że jeszcze jej nie dostałam. Zdębiałam ponieważ rzekomo od dwóch dni Kurier próbuje ją mi dostarczyć- niestety nieskutecznie (status przesyłki nie udane doręczenie). Jestem w szoku ponieważ cały czas siedziałam w domu i nie słyszałam żadnego domofonu czy też pukania do drzwi. Dodam jeszcze, że kurierzy konkurencyjnych firm nie mieli żadnego problemu z dostarczeniem przesyłki do mnie w tym czasie, ba jeszcze uprzejmie informowali mnie SMS'em o której godzinie mogę się ich spodziewać.
Powracając do mojej nieszczęsnej paczki, podczas zamówienia podawałam swój numer telefonu- > dziwi mnie fakt,że kurier owej firmy(tj. Poczty Polskiej) ma problem z zadzwonieniem do mnie.
Próbuję obecnie się dodzwonić do Urzędu Poczty Polskiej w Gdyni -> by móc się zapytać czy po paczkę mogę się zgłosić osobiście, bo najwyraźniej kurier ma problem z odnalezieniem miejsca mojego zamieszkania, niestety abonent nie odbiera.