Widok

Wybory samorządowe 2018

http://kartuzy.info/wybory-samorzadowe-2018,36128,Kandydaci-do-Rady-Miejskiej-w-Zukowie.html
Kandydaci z Banina:

Sołectwo Banino (miejscowości: Banino, Borowiec) Sołectwo Czaple, Sołectwo Nowy Świat, Sołectwo Rębiechowo (miejscowości: Barniewice, Rębiechowo)

Albin Bychowski - Banino (68 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Paweł Koreń - Banino (53 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Bogumiła Ropel - Rębiechowo (39 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Ryszard Ustowski - Banino (57 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Elżbieta Pryczkowska - Banino (57 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Urszula Teska - Banino (42 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Jarosław Cejrowski - Czaple (44 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze

Mariola Zmudzińska - Rębiechowo (44 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Adrian Chyliński - Banino (29 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Danuta Makarewicz - Banino (49 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Jacek Petkiewicz - Nowy Świat (59 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Marek Trepczyk - Żukowo (56 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo

Krystian Gachewicz - Banino (27 lat) - KWW Otwarte Kaszuby
Maciej Pająk - Banino (33 lata) - KWW Otwarte Kaszuby
Alicja Zdanowicz - Banino (33 lata) - KWW Otwarte Kaszuby
Justyna Głaz-Wiktorowicz - Banino (30 lat) - KWW Otwarte Kaszuby
Tomasz Niklas - Banino (37 lat) - KWW Otwarte Kaszuby

A teraz proszę o info kto jest z Południowego Banina, bo tylka na takich kandydatów będę głosować. Północy Banina już dziękuję za asfalty i kostki brukowe na ich terenie, poproszę chodniki, oświetlenie i asfalt na Pszennej, Rolniczej i Księżycowej.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 11

No cóż... Coś za coś. Są trzy opcje: cisza i spokój plus błoto i egipskie ciemności, szeregi w okolicy plus yomby i jakieś latarnie, wreszcie radny w pobliżu plus asfalt, chodniki i oświetlenie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie tak jak piszesz. Każdy startujący powinien się teraz pochwalić/rozliczyć co zrobił przez te lata, bo co poniektórym to już d*py do tych stołków przyrosły jak np. p.Bychowski czas na emeryturę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

bosze pomocy jak nie ty to kto," wyszedłem na bezkres oceanu...

Ja bym proponował debatę z udziałem kandydatów którzy ubiegają się o kadencję... nowych trzeba wysłuchać a starych łatwo skompromitować pytając tylko co zrobili...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mogę się założyć, że lista chwalebnych dokonań byłaby dłuuuuuga począwszy od kopnięcia kamienia na pobocze drogi a skończywszy na obronie własną piersią rozbudowy lotniska. Już oni potrafią gładko gadać. Fakty są jednak inne i odczucia mieszkańców tez inne. Chyba nie chce mi się tego słuchać jak również obietnic przyszłych radnych, których i tak nie będą mieli szansy spełnić
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie uświadomiłam, że z moich wypowiedzi zionie sam pesymizm, za co serdecznie przepraszam. Cóż 20 lat w Baninie - życie. Ale Wy walczcie, może się uda!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ten Wojtek? Dobrze myślę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Jsrosławie... Od dwóch lat dopiero Pan mieszka w Gminie żukowo, a niby wiedzę ma Pan jakby mieszkał Pan tu od urodzenia. Ten ton wypowiedzi, karcenia, pouczenia innych...

Radosławie... Przepraszam.

W "Otwarte Kaszuby "też są ludzie umoczeni, którzy się już nie sprawdzili. A poparcie mają "leśnych dziadków" z Kartuz więc o czym tu mówić. Jeden ch...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wcale nie najlepiej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie pisz głupot. Też są wspierani przez starych wyżeraczy nawet z Kartuz, którzy się kamuflują między nowymi nazwiskami, a te nowe nazwiska dzięki starym próbują się wybić :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gerard
2018-09-21 08:29:53
Panie Jsrosławie... Od dwóch lat dopiero Pan mieszka w Gminie żukowo, a niby wiedzę ma Pan jakby mieszkał Pan tu od urodzenia. Ten ton wypowiedzi, karcenia, pouczenia innych...
??? że niby gdzie ? chętnie się dowiem

haha mam tak samo. Pójdę na wybory - oczywiście - ale mam podobne odczucia(mieszkam o 3 lata dłużej niż Pani).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Swego czasu też tak myślałem ,(prześwietlić) ale po wyborach okazywało się to co zwykle czyli d....pa blada.A ci ludzie dalej bezwstydnie kandydują w następnych latach .partia z nami :)

Jak dla mnie to w opisach reprezentuje pani trzezwe spojrzenie na rzeczywistość . Pozdrawiam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

czesc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie,
gdyby była lista PIS to chętnie bym zagłosował na nich - a tak nie mam pewności, na kogo głosować.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 14

Listy Pis nie ma i raczej nie będzie mocherki
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ale ja nie jestem moherkiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry