Widok

Wybory samorządowe 2018

http://kartuzy.info/wybory-samorzadowe-2018,36128,Kandydaci-do-Rady-Miejskiej-w-Zukowie.html
Kandydaci z Banina:

Sołectwo Banino (miejscowości: Banino, Borowiec) Sołectwo Czaple, Sołectwo Nowy Świat, Sołectwo Rębiechowo (miejscowości: Barniewice, Rębiechowo)

Albin Bychowski - Banino (68 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Paweł Koreń - Banino (53 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Bogumiła Ropel - Rębiechowo (39 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Ryszard Ustowski - Banino (57 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Elżbieta Pryczkowska - Banino (57 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Urszula Teska - Banino (42 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Jarosław Cejrowski - Czaple (44 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze

Mariola Zmudzińska - Rębiechowo (44 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Adrian Chyliński - Banino (29 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Danuta Makarewicz - Banino (49 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Jacek Petkiewicz - Nowy Świat (59 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Marek Trepczyk - Żukowo (56 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo

Krystian Gachewicz - Banino (27 lat) - KWW Otwarte Kaszuby
Maciej Pająk - Banino (33 lata) - KWW Otwarte Kaszuby
Alicja Zdanowicz - Banino (33 lata) - KWW Otwarte Kaszuby
Justyna Głaz-Wiktorowicz - Banino (30 lat) - KWW Otwarte Kaszuby
Tomasz Niklas - Banino (37 lat) - KWW Otwarte Kaszuby

A teraz proszę o info kto jest z Południowego Banina, bo tylka na takich kandydatów będę głosować. Północy Banina już dziękuję za asfalty i kostki brukowe na ich terenie, poproszę chodniki, oświetlenie i asfalt na Pszennej, Rolniczej i Księżycowej.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 11

Zdjęte płyty cały czas leżą obok szkoły z tego co kojarzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jak przewidywałam. Pan Kandydat jasno i wyraźnie pokazuje, że zależy mu na dużych skupiskach ludzi w nowych osiedlach. Może warto Panie Kandydacie przejechać się po osiedlach utworzonych ok 20 lat temu (osiedla w okolicy Algidy) i zobaczyć jak tam infrastruktura wygląda - wykonana w dużej mierze z własnych środków np. oświetlenie (a zapewniam Pana, że bez kaloszy i terenówki to marne szanse), wszak kandyduje Pan z Banina a nie północnego czy tam z południowego Banina. To że Banino ma ogromny problem z infrastrukturą to wie nawet przedszkolak i nie potrzeba o tym pisać (choć dobrze to wygląda). Sęk w tym jakie Pan Kandydat widzi rozwiązania. Czekamy na konkrety a nie na gładkie słowa. Pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kazda strona to widzi inaczej. Polnoca mowi ze za dużo na Poludniowej, a Poludniowa ze za dużo na Polnocnej.
Banino ma ogromny problem z infrastruktura, i nie można jednoznacznie odpowiedz na ten temat. Jedno jest pewne ze żadna z części Banina nie ma bezpiecznych dojść do szkoły z nowych osiedli. Brakuje poboczy.
Faktem jest ze Polnocna czesc została utwordzona w glownych ciagach, i wiem ze Tuchomska miała być przedluzona z plyt które zostały zdjęte z tereny przy szkole. Czy tak się stało? Musze się dowiedzieć, bo teraz nie odpowiem na szybko.
Jutro się przejadę na Tuchomska, i zobaczę jak to wygląda, i zrobie odpowiednia dokumentacje fotograficzna. I wroce do Panstwa. Zapraszam do siebie na profil FB, gdzie można do mnie napisac i zapytać : proszę wpsiac w wyszukiwarce FB > Tomasz Niklas Kandydat do Rady Miejskiej w Żukowie

Jak to co z Tuchomską? Jest zrobiona od zeszłej jesieni... A tak na poważnie, to wszyscy Tuchomską mają gdzieś. Znając życie, dopiero jak dojdzie do jakiegoś nieszczęścia, to coś z nią zrobią.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co z ul.Tuchomska i bocznymi, tu też chodzą dzieci do szkoły, a wystarczy deszcz i tworzą się błota, dziury nie do przejscia...wszystko robione jest po drugiej stronie Banina, a tu nawet płyt nie ma a tam już oświetlenie będą stawiać...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z fizyki ta woda nie ma szans pojsc na Zlota, bo jest spadek na pszennej, wiec woda z osiedla familijnego idzie na pszenna. Co do kanalizacji deszczowej, to na osiedlu jest zbiornik który sciaga wode z terenow osiedla a następnie idzie do rowu melioracyjnego. Nie jest to idealne rozwiązanie, ale ta woda która jest w okolicach maluszkowa nie jest woda z naszego osiedla, proszę zobaczyć jak zlota jest wyprofilowana na połaczeniu z pszenną.

Panie Tomaszu jeśli chcesz robić porządek ze Złota i budować nawet drogę rowerową to masz mój głos. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Proszę się przejść. W okolice maluszkowa w czasie deszczu. Osiedla Siódmego nieba nie mają kanalizacji deszczowej a gdzieś to spływac musi. Problem nie dotyczy górnego odcinka Złotej wiec może niektórym to nie przeszkadza ale nie bądźcie ślepi na problemy najbliższych sąsiadów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Problem zlotej jest mi znany, i największy problem to kwestie własności prywtanej. To jest dla mnie jeden z priorytetowych spraw również, ponieważ tedy można pusicic ruch rowerowy a nie droga Pszenna i Ksiezycowac jako bezpieczny ciag do szkoły.

Ja mieszkam na ul. Złotej i nikt nas nie zalewa chyba tylko krew z powodu fatalnego stanu drogi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mam zamiaru się skupic na osiedlu. MIeszkancy każdej z ulic jak również innych Solectw będą i sa tak samo wazni.
Osiedle familijne ma Stowarzyszenie które działa na rzecz mieszkancow. Osiedle jest teren prywatnym wiec jakiekolwiek finansowanie ze srodkow gminy nie wchodzi w gre.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, to jest najważniejsze rzecz, aby już teraz rozpocząć prace nad projektem tej ulicy a nie dopiero za 2-3 lata.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pierwsze slysze aby ulica Zlota była zalewana przez osiedle familijne, nie zauwazylem takiej sytuacji od kiedy mieszkam na tym osiedlu.
Proszę o więcej szczegolowo w tej sprawie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każdy kandydat zrobi swoje osiedle,a dla reszty mieszkańców nic
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kanalizacja deszczowa! Plus asfalt na Pszennej z odwodnieniem.
Zalewana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Osiedle familijne to to przez które zalecana jest ul. Złota? Panie Tomaszu co Pan z tym zrobi jeśli pan wygra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ty będziesz lepiej rządził?:-) Powodzenia!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Oddam glos na Otwarte Kaszuby i na tych, ktorzy są za odlaczeniem Banina od Zukowa (uwaga latwo nie bedzie, bo Banino to dojna krowa), dość mamy pomijania Banina, a jak wygląda zarzadzanie Gminą kazdy kto tu mieszka widzi
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co za jeden? Skąd przybywa?

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry