Widok

Wybory samorządowe 2018

http://kartuzy.info/wybory-samorzadowe-2018,36128,Kandydaci-do-Rady-Miejskiej-w-Zukowie.html
Kandydaci z Banina:

Sołectwo Banino (miejscowości: Banino, Borowiec) Sołectwo Czaple, Sołectwo Nowy Świat, Sołectwo Rębiechowo (miejscowości: Barniewice, Rębiechowo)

Albin Bychowski - Banino (68 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Paweł Koreń - Banino (53 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Bogumiła Ropel - Rębiechowo (39 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Ryszard Ustowski - Banino (57 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Elżbieta Pryczkowska - Banino (57 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Urszula Teska - Banino (42 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Jarosław Cejrowski - Czaple (44 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze

Mariola Zmudzińska - Rębiechowo (44 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Adrian Chyliński - Banino (29 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Danuta Makarewicz - Banino (49 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Jacek Petkiewicz - Nowy Świat (59 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Marek Trepczyk - Żukowo (56 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo

Krystian Gachewicz - Banino (27 lat) - KWW Otwarte Kaszuby
Maciej Pająk - Banino (33 lata) - KWW Otwarte Kaszuby
Alicja Zdanowicz - Banino (33 lata) - KWW Otwarte Kaszuby
Justyna Głaz-Wiktorowicz - Banino (30 lat) - KWW Otwarte Kaszuby
Tomasz Niklas - Banino (37 lat) - KWW Otwarte Kaszuby

A teraz proszę o info kto jest z Południowego Banina, bo tylka na takich kandydatów będę głosować. Północy Banina już dziękuję za asfalty i kostki brukowe na ich terenie, poproszę chodniki, oświetlenie i asfalt na Pszennej, Rolniczej i Księżycowej.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 11

W "Otwarte Kaszuby "też są ludzie umoczeni, którzy się już nie sprawdzili. A poparcie mają "leśnych dziadków" z Kartuz więc o czym tu mówić. Jeden ch...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radosławie... Przepraszam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Jsrosławie... Od dwóch lat dopiero Pan mieszka w Gminie żukowo, a niby wiedzę ma Pan jakby mieszkał Pan tu od urodzenia. Ten ton wypowiedzi, karcenia, pouczenia innych...
Ten Wojtek? Dobrze myślę?

Właśnie uświadomiłam, że z moich wypowiedzi zionie sam pesymizm, za co serdecznie przepraszam. Cóż 20 lat w Baninie - życie. Ale Wy walczcie, może się uda!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogę się założyć, że lista chwalebnych dokonań byłaby dłuuuuuga począwszy od kopnięcia kamienia na pobocze drogi a skończywszy na obronie własną piersią rozbudowy lotniska. Już oni potrafią gładko gadać. Fakty są jednak inne i odczucia mieszkańców tez inne. Chyba nie chce mi się tego słuchać jak również obietnic przyszłych radnych, których i tak nie będą mieli szansy spełnić
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym proponował debatę z udziałem kandydatów którzy ubiegają się o kadencję... nowych trzeba wysłuchać a starych łatwo skompromitować pytając tylko co zrobili...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

bosze pomocy jak nie ty to kto," wyszedłem na bezkres oceanu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie tak jak piszesz. Każdy startujący powinien się teraz pochwalić/rozliczyć co zrobił przez te lata, bo co poniektórym to już d*py do tych stołków przyrosły jak np. p.Bychowski czas na emeryturę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

No cóż... Coś za coś. Są trzy opcje: cisza i spokój plus błoto i egipskie ciemności, szeregi w okolicy plus yomby i jakieś latarnie, wreszcie radny w pobliżu plus asfalt, chodniki i oświetlenie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie wyraziłem swoją opinie obywatelską potwierdzona faktami na stronie sołectwa na temat tej kandydatury.Opinia została usunięta.(ocenzurowana) jako hejt .:0 przez pana Zator ???? "opiekuna strony" .Klika goni klike.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak bredzisz to bredź z sensem lub wprowadzaj w szczegóły lotuuuuuuu

Nie rozumiecie, że to też mieszanka!?

jest jedna sprawa w zakresie gminy i sposobu rozbudowy. Niestety wszystkie inwestycje, uwalnianie działek pod zabudowe etc są chaotyczne. ze względu na to że są to podzielona pola uprawne. Nawet przy nieograniczonych środkach cięzko by to było ogarnąć.
Np w Pruszczu gmina sprzedawała własne działki i kontrolowała budowe dróg i pozostałej infrastruktury.

W Baninie gospodarze uwalniali kawałki ziemi daleko od istniejącej zabudowy czy to ze względu na ceny, plany małych developerów czy innych pobudek i tak mamy skupiska domów rozrzucone po parę kilometrów od siebie, a to nie pomaga ogarnąć wszystkiego w sposób zorganizowany...

ot zycie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jaga ... Szczerze współczuję 20lat ..... jasny i klarowny obraz władzy byłej i tutejszej
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadza się, ale to tylko pokazuje jaki jest stan psychofizyczny ludzi którzy garną się do władzy jakiejkolwiek!
Postawa pani sołtys jest symptomatyczna to jest po prostu choroba.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mieszkam tu od 20 lat i dalej jeżdżę po dziurach droga gruntową, podczas gdy na Pszennej 200mb yombów w polu leży - bo im się należy, bo jest ich dużo. Ja i moi sąsiedzi odprowadzamy podatki do gminy i nam się nie należy, bo nie mamy siły przebicia, bo pilniejszy jest zbiornik retencyjny, czy rozbudowa wodociągu. Zawsze będzie coś pilniejszego dla mieszkańców dużych osiedli (co jest zresztą zrozumiałe) a nasze osiedle liczące ok 80 mieszkańców będą mieli w głębokim poważaniu. I chciałabym zaznaczyć, że przez te lata sporo własnych pieniędzy wyłożyliśmy na poprawę infrastruktury (we własnym zakresie prąd, woda, droga) ale w końcu powiedzieliśmy stop, bo zwolniliśmy gminę z ich obowiązków a gmina z podatków nas nie zwolniła. Dlatego nie chce mi się już na nikogo głosować - nowego czy starego. Wiadomo nowi będą ciągnęli za swój sznur a starzy za swój. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców a radnych byłych i obecnych proszę o chwile refleksji i rachunek sumienia.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko kogo byś nie wybrał, i co by nie zrobił to się znajdzie masa ludzi którzy o prywatę oskarżą. Tak jak inne wsie psioczą że tylko inwestycje w Baninie.
Z innej strony to czy uważasz, że ludzie żyjący tu od 40 lat nie zasługują np na kawałek drogi, bo z drugiej strony wybudowano osiedle na 50 domów i IM się należy?

już nie wspominam, że potrzeby gminy vs budżet są tak niewspółmierne że nie da się choć części ludzi uszczęśliwić

Szczerze mówiąc trochę współczuje i dziwie się osobą startującym na radnych bo są prostsze sposoby na samobójstwo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Yhy, Koreń też był niepowiązany i nowy. Już w nikogo nie wierzę. Smutne jest to, że na wybory pójdę nie po to żeby wybierać ale po to, żeby ktoś tam nie został wybrany.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie przejrzałem kandydatów Otwartych Kaszub i myślę że czas dać szansę młodym i nowym w towarzystwie...
Bo chyba już wszyscy mają dosyć tych samych osób którzy aktywują się przed wyborami a głównie zajmują się kolesiostwem i prywata... Parę nowych osób w radzie nie powiązanych z nikim napewno trochę odświeży całość i ukróci niepisane powiązania...
Bo głosowanie na burmistrza który nie miał nigdy doczynienia z tutejszymi problemami będzie błędem niech zaczynają od początku a się okaże z czasem kto ile jest warty
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

do góry