Widok

Wybory samorządowe 2018

http://kartuzy.info/wybory-samorzadowe-2018,36128,Kandydaci-do-Rady-Miejskiej-w-Zukowie.html
Kandydaci z Banina:

Sołectwo Banino (miejscowości: Banino, Borowiec) Sołectwo Czaple, Sołectwo Nowy Świat, Sołectwo Rębiechowo (miejscowości: Barniewice, Rębiechowo)

Albin Bychowski - Banino (68 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Paweł Koreń - Banino (53 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Bogumiła Ropel - Rębiechowo (39 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Ryszard Ustowski - Banino (57 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Elżbieta Pryczkowska - Banino (57 lat) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Urszula Teska - Banino (42 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze
Jarosław Cejrowski - Czaple (44 lata) - KWW Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze

Mariola Zmudzińska - Rębiechowo (44 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Adrian Chyliński - Banino (29 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Danuta Makarewicz - Banino (49 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Jacek Petkiewicz - Nowy Świat (59 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo
Marek Trepczyk - Żukowo (56 lat) - KWW Nasza Gmina Żukowo

Krystian Gachewicz - Banino (27 lat) - KWW Otwarte Kaszuby
Maciej Pająk - Banino (33 lata) - KWW Otwarte Kaszuby
Alicja Zdanowicz - Banino (33 lata) - KWW Otwarte Kaszuby
Justyna Głaz-Wiktorowicz - Banino (30 lat) - KWW Otwarte Kaszuby
Tomasz Niklas - Banino (37 lat) - KWW Otwarte Kaszuby

A teraz proszę o info kto jest z Południowego Banina, bo tylka na takich kandydatów będę głosować. Północy Banina już dziękuję za asfalty i kostki brukowe na ich terenie, poproszę chodniki, oświetlenie i asfalt na Pszennej, Rolniczej i Księżycowej.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 11

Dzisiaj tam będę u Państwa na lodowej i ulicach bocznych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech Pan stanie przed ludźmi. Proszę zorganizować jakieś spotkanie lub coś podobnego. Takie mydlenie oczu ludziom na anonimowym forum o dość niskim poziomie nie bardzo pasuje do kandydata na takie stanowisko. Takie pisanie głupot na forum to tchórzostwo i dziecinada. Niech Pana ludzie zobaczą,posłuchają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzisiaj będę odwiedzal Mieszkańcow na ulicy Balladany, Jaśminowej, Lodowej, Diamentowej.
I nikomu nie mam zamiaru mydlić oczu, bo mnie mydlono i wiem jakie to uczucie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To fajnie. Oby po wyborach Pan o tym nie zapomniał :-) Pozdrawiam i trzymam kciuki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mam zamiaru zapominać, każdego ranka chce moc spojrzeć sobie w oczy. Spojrzec w oczy moim dzieciom, mojej żonie oraz spojrzeć Tym którzy mi zaufają. Podejmujac decyzje o kandydowaniu wiedziałem i wiem z czym będę musial się zmierzyć. Nie mniej jednak nie poddam się, chce być przejrzysty i widoczny i dla mieszkańców. Móc ich wysluchac, móc znaleźć rozwiązanie. Nie zamykać się na głos ludzi. Widze jak jest obecnie, jak wygląda planowanie, widze jak zapomniane sa ulice, rejony. A czemu? Bo ludzie sa już zmeczeni pisanie, proszeniem, już im się nie chce. Wiem, ze jednej osobie będzie ciężko walczyc na Radzie, jednak licze ze uda nam młodym dostać się większej liczbie, i będziemy mogli pracować, dzialac już od pierwszych dni a nie dopiero na koniec kadencji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odnośnie Tuchomskiej dzisiaj pojawila się informacje, iż na osstaniej sesji podjęto uchwale o budowie Tuchomskiej za kwotę 1,5 mln zł. I zostało to wpisane na rok 2019. Dajac mi glos zaufania, na pewno będę tego pilnował aby to tego doszło i aby ten projekt nie został zaorany.

A co z ul. Tuchomska?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W tym roku też wszyscy zapewniali, że będzie zrobiona a nic się nie dzieje...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komitet wyborczy wyborców otwarte Kaszuby - nowa krew ? To nie prawda! Wystarczy popytać. Dowiedziałam się że większość kandydatów tego komitetu od nie dawna mieszka w naszej gminie i to większość na tym samym, nowym osiedlu gdzie dzięki współpracy z obecnymi władzami np. z sąsiadem Koreniem i radnym Szmidtke maja utwardzone drogi przez gminę Żukowo. Oni czekali dwa lata na płyty a inni przez 20 lat nie mogą się doczekać i jeżdzą po błocie. Widać w jaka stronę to idzie. to obecna władza w nowej odsłonie. proszę was, zainteresujmy się kandydatami, żeby nie popełnić błędu jak z Koreniem i obecną władzą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak wcześniej pisałem by na nich nie głosować, bo to nie żadna świeża krew tylko stare... . wtedy mój wpis spotkał się z wielkim hejtem. Otwórzcie oczy! To nie żadna młoda krew. Próbują się wybić korzystając z popularności starszych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na plakatach pojawił się kolejny as z naszej wsi - Mirosław Żeromski startujący do Rady Powiatu. Ów pan zajmuje stanowiska radnych od kilku kadencji i jeżeli jeszcze jako radny gminy coś tam dla Banina zrobił (małe rzeczy, ale w porównaniu z innymi to było cokolwiek), to po migracji do Rady Powiatu zupełnie zapomniał gdzie mieszka i interesuje go wyłącznie osobista kariera. Dlaczego tak piszę? Bo po ostatnich wyborach samorządowych natychmiast wystartował w parlamentarnych walcząc o mandat poselski. W gruncie rzeczy nie interesowała go więc praca na rzecz naszego powiatu, a jedynie bycie przy przysłowiowym korycie.
Słyszał ktokolwiek o jakiejkolwiek aktywności p. Żeromskiego na rzecz naszej wsi? Ja nie, więc krzyżyka na liście na pewno nie dostanie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pamiętajcie - klapki nosi sęe na nogach a nie na oczach. Trzeba mądrze zagłosować tylko na kogo?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na kogo głosować ?

Pan Żeromski nie mieszka w Baninie baaaaardzo dawno i swego czasu lokalne media rozpisywały się nawe o aferze czy wogóle mieszka w powiecie ale okazało się ze tak. . obecnie mieszka w Żukowie (mozna to spradzić via google) - nadal na terenie powiatu, gdzie jest radnym. Fakt faktem ze wybrany jednak został przez Banino i tak sobie średnio poradził.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja do powiatu głosuję na Tomasza Szymkowiaka, bo go znam i widzę, że dużo robi. Poza tym to miły gość, z którym można bez problemu się spotkać, porozmawiać i ustalić coś konkretnego, w przeciwieństwie do niektórych innych urzędników. A co do kandydatów do rady gminy - nie znam, to się nie wypowiadam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

mega dużo robi... totalnie nic przez 3,5 roku i nagle przed wyborami trzeba poudawać.... trzeba głosować na nowych, bo gorzej już być nie może. Jak ktoś nie wie o czym mowa to zapraszam do Przodkowa, i zobaczcie jak się gminą zarządza. Lampy na LEDach i kostka wszędzie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

https://dziennikbaltycki.pl/mariola-zmudzinska-odwolana-ze-stanowiska-wiceprezesa-energi/ar/11801172
tej Pani podziękujemy, stop układom.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie polecam, wg mnie bedzie dbal o swoje interesy i swoich znajomych. Tyle czasu i nic sensownego nie wymyslil dla Banina, calymi dniami przed wyborami od pol roku siedzi na fb i niby każdemu chce pomoc, ale to tylko na pokaz, zeby ludzie widzieli ze niby aktuwny. A on aktywny ma fb jakby urlop mial calymi dniami...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Akurat pan Szymkowiak udziela informacji dotyczacych swojej pracy przez fb. I robi to tez w swieta, weekendy, wieczory, wiec moze lepiej docen, ze mozesz uzyskac kompetentna informacje. Malo komu sie tak chce.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Skupia się na marketingu swojej osoby i niczym więcej. A wrzucenie na FB fotki ze córką i komentarzem "Po ciężkiej pracy dla gminy wreszcie czas na spędzeniu chwili z córką" to po prostu ... brak słów. Czy ten pan traktuje wyborców jak półgłówków? Brakuje jeszcze zdjęcia jak sarenki z ręki karmił. Próbowałem dowiedzieć się dlaczego tak spaprano remont Lipowej, skoro jest tak otwarty na głosy wyborców. Odpowiedź - niedasie inaczej. Kolejne pytanie - dlaczego gmina nie walczy z kierowcami dewastującymi chodniki parkując na nich karząc ich (we współpracy z policją) mandatami? - odpowiedź: postawimy więcej słupków. Ręce opadają. Tak bezmyślnie wydawanych pieniędzy nie firmował chyba jeszcze nikt.
To próbka tego jak będą wyglądały inwestycje w gminie, gdy odpowiedzialny będzie za nie p. Szymkowiak - dużo szumu, dużo wydanych pieniędzy - efekt żaden. Dziurawe drogi, bajzel urbanistyczny, zero zrozumienia problemów mieszkańców - to plan tego pana.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry