Widok

Wygodne auto hatchback - polecicie jakieś?

Szukam auta najlepiej hatchback lub podobne dla 4 os rodziny, w tym 2 foteliki aby było pojemne na wyjazdy i wózek. 115 km, benzyna, do 25000 zl rok od 2007. Może coś polecicie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Octavia kombi, ewentualnie Corolla kombi albo Avensis, unikaj francuza i innych fordów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Opinia została zablokowana przez moderatora
nie chciałabym combi może być hatchback lub van cena do 28000, fordzika miałam przez 6 lat i sprawował się dobrze :0
może ktoś coś poleci sprawdzonego (marka)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chrysler Cruiser
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
a co sądzicie o kia soul???
Octavie podobno nie są za fajne..slyszałem, że rdzewieją szybko. Avensis kiedyś miałem ale na tyle krótko, że nie mogę okreslić czy byłem zadowolony. Może coś innego z TOyoty?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
..
Skoda Octavia II to samochód, który wyrobił sobie bardzo dobrą opinię, m.in. wysoką trwałością. Z silnikiem 1.6 102KM jest słaby, ale nie do zajechania. Świetna funkcjonalność, bardzo pewne prowadzenie, trwałe podwozie i prosty silnik, do tego brak jakichkolwiek problemów z korozją - recepta na sukces. Tyle że ciężko kupić dobry egzemplarz. Mojej Octavii idzie już 7. rok życia i samochód zasłużył sobie na dobrą opinię. Octavia hatchback ma najlepszy bagażnik wśród aut tej klasy nadwoziowej, jest niesamowicie pakowna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardzo pewne prowadzenie...:)
Vectra C Combi, bardzo pakowne auto. Silnik 1.9
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Człowiek nie szuka kombi, tylko hatchbacka. Poza tym 1.9 to diesel, fiatowski, dobre silniki, ale zapytanie było o benzynę.
Vectra C z końca produkcji 2007-2008, benzyna 1.8 140 KM, to dobry wybór. Zdecydowanie bardziej przestronna od Octavii II, za to bagażnik nieco mniejszy, prowadzenie gorsze, ale auto ogólnie wygodniejsze od Skody. Z tym silnikiem praktycznie bezawaryjne, poza paroma detalami elektrycznymi. Vectra 1.9 CDTi to moje drugie auto, oprócz Octavii II, jest z 2006 roku i mogę powiedzieć, że wbrew obiegowym opiniom blacharkę ma solidną - korozji jeszcze nie uświadczyłem. Osprzęt silnika w dieslu za to sprawia problemy, ale w zamian mam doskonałe osiągi (po zmianie mapy - 400 Nm), a zawieszenie w Vectrze jest trwałe (pierwszy łącznik stabilizatora wymieniony po 180 kkm), poza sprężynami, w których lubią pękać końcówki zwojów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam się Vectra C bardzo praktyczne auto
Oferujemy odkup i dopłaty do odszkodowań komunikacyjnych http://www.doplaty-do-odszkodowania.pl/
Jakieś argumenty za tym żeby unikać Forda?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

... jeden .... jest tyle lepszych aut od Fordów że nie ma sensu brać Forda

.....drugi.... land Rover, Jaguar, Volvo, (Mazda) - gdy tylko Ford brał w swoje łapy jakąś firmę to marka ta od razu podupadała, auta stawały się tak gó...ane że nikt nie chciał ich kupować ,a firmy stawały na skraju bankructwa

Nie masz pojęcia o niczym.
Poszukaj sobie "amandziu", odpowiedni model z "Chevroleta" - "Aveo","Lacetti", a na pewno będziesz zadowolona. Niezawodny,tani w utrzymaniu, silniki sprawdzone ,dopracowane a co najważniejsze w używanych samochodach prosta i niezawodna elektronika ,zaś wszelkie złącza po 10 latach jak nowe,podobnie jest z oryginalnym akumulatorem.Zero problemów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Fajne są auta typu honda jazz czy nissan Note nieduże z zewnątrz a zaskakująco pojemne i funkcjonalne w srodku.Wózek typu 3w1 do bagażnika też się zmieści.
Jeśli hatch to Ford, Toyota, Nissan/Reanult. Te na bank bez wstydu.

lol o Dacii zapomniałeś... :D

Inne tematy z forum Motoryzacja

Wynajem długoterminowy samochodów (18 odpowiedzi)

Jakie firmy zajmujące się wynajmem długoterminowym polecacie? Nie ukrywam, że nie mam dobrych...

Jaka firma na najem długoterminowy samochodu? (12 odpowiedzi)

Jaką wypożyczalnię polecicie na wynajem długoterminowy samochodu? Dodam, ze potrzebuję kilku aut...

Elektryk samochodowy / diagnosta (4 odpowiedzi)

Szukam mechanika / elektryka samochodowego / diagnosty, który podłączy mi auto pod komputer i...

do góry