Widok
Wyjątkowe miejsce.
Razem z mężem otrzymaliśmy prezent w formie vouchera na kolację w Hashi Sushi. Byliśmy tam pierwszy raz. Wystrój pasuje do restauracji japońskiej, może odrobinę za ciemno. Obsługa dyskretna, fachowa, służąca pomocą i informacjami na temat podawanych dań. Menu bogate i różnorodne. Skosztowaliśmy sushi ( w moim przypadku wegetariańskie) a także zupy i deser. Sushi wegetariańskie - doskonale połązenie smaków, kolorów i faktury. Zupa tofu z wodorostami - delikatna, wzmacniająca i orzeżwiająca. Deser: creme brulee - w trzech smakach: zielonej herbaty, imbiru i sezamu zachwycał delikatnością i pięknie skarmelizowaną warstwą wierzchnią. I oczywiście zielona herbata z delikatnym wiśniowym aromatem. Wystrój i klimat może nie powalający ale z pewnością pozwala na delektowanie się kuchnią japońską w przyjaznej atmosferze. Kolacja była prezentem, więc nie musieliśmy martwić się o rachunek :) Zdążyłam jednak zerknąć do menu - ceny wysokie ale adekwatne do jakości dań i sposobu ich serwowania. Moja ocena to celujący. Nie bylam wielką fanka sushi ale od dziś to się zmieniło.
Moja ocena
Hashi Sushi
kategoria: Sushi
obsługa: 6
menu: 6
jakość potraw: 6
klimat i wystrój: 5
przystępność cen: 5
ocena ogólna: 6
5.7
* maksymalna ocena 6