Widok
Wykład Profesora Władysława Bartoszewskiego
19 maja 2010 roku w godz. 11.00-13.00 na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Gdańskiego, Audytorium C (Gdańsk, ul. Bażyńskiego 6) Profesor Władysław Bartoszewski, znakomity historyk, polityk i dyplomata, doktor honoris causa Uniwersytetu Gdańskiego, wygłosi wykład pt. "Polska w Europie wobec wyzwań XXI wieku".
Senat UG przyznał tytuł doktora honoris causa Uniwersytetu Gdańskiego ...
więcej
więcej
jak sie popiera odpowiednie osoby to sie ma...
Może i ma mądrośc życiową (choc inaczej pojmowaną według każdego) ale niestety myślę, że jest wiele starszych osób które takową posiadają, a nie rzadko dużo większą.
Ale wyróżnienie doktora Honoris Causa nie powinno byc dla absolwentów technikum, chocby nie wiem jak mądrzy życiowo byli, jak barwne opowieści snuli i kogo popierali...
Nie pisze tego ze względu na PANA (a nie profesora) Bartoszewskiego ale ze względu na nagrode, a świadczy ona o jednym: Jakie Uniwersytet Gdański, taka nagroda. Niestety...
Ale wyróżnienie doktora Honoris Causa nie powinno byc dla absolwentów technikum, chocby nie wiem jak mądrzy życiowo byli, jak barwne opowieści snuli i kogo popierali...
Nie pisze tego ze względu na PANA (a nie profesora) Bartoszewskiego ale ze względu na nagrode, a świadczy ona o jednym: Jakie Uniwersytet Gdański, taka nagroda. Niestety...
ignorancja
nie wiem czy ignorancją się wykazałaś właśnie, Anno, czy czystą głupotą.
Gdyby chociaż 1/3 polskich polityków (czy profesorów..) była tak obyta w świecie, tak znała się na tym, o czym mówi, i tak ciekawie potrafiła to przekazać, bylibyśmy teraz na poziomie gospodarczym i naukowym krajów Europy Zachodniej.
A tymczasem jesteśmy 10lat do tyłu.
Zastanów się 2 razy zanim zmieszasz z błotem kogoś takiego.
Gdyby chociaż 1/3 polskich polityków (czy profesorów..) była tak obyta w świecie, tak znała się na tym, o czym mówi, i tak ciekawie potrafiła to przekazać, bylibyśmy teraz na poziomie gospodarczym i naukowym krajów Europy Zachodniej.
A tymczasem jesteśmy 10lat do tyłu.
Zastanów się 2 razy zanim zmieszasz z błotem kogoś takiego.
:((((
Co za "bydło" pisze te negatywne opinie?? Jestem jako Polak porażony ignorancją piszących te opinie. Czy Wy rozumiecie co znaczy "profesura" honorowa? Ilu z Was do nauczycieli w liceum czy podstawowce wołało per profesor? Nauczcie sie kultury i poszanowania dla Wielkich Ludzie, którzy zasługują na miano Autorytetów ... Tylko Polacy deptają i plują na historię i ludzi ją piszących ... Wstyd i hańba :(((
przerażenie ogarnęło mnie po
przeczytaniu większości ww opinii... co za nienawiść i.... głupota.
Zaraz posypia mi się tu minusy i kolejne odpowiedzi wszechwiedzących.. ale nic nie rozumiejących. A może zamiast wylewać swoję żale, lepiej poczytać trochę lub posłuchac wielu wypowiedzi środowego gościa i... pomyśleć?
Zaraz posypia mi się tu minusy i kolejne odpowiedzi wszechwiedzących.. ale nic nie rozumiejących. A może zamiast wylewać swoję żale, lepiej poczytać trochę lub posłuchac wielu wypowiedzi środowego gościa i... pomyśleć?
Przed chamstwem nie należy uciekać
Chamstwu należy dawać odpór.
A czcicielom Bartoszewskiego warto zadać pytanie - czego niby miałoby się mu zazdrościć?
Kompromitującej go od co najmniej 15 lat działalności?
Ślepej nienawiści do myślących inaczej?
Pozornych zaszczytów, które na niego spadają - no właśnie, za co?
A czcicielom Bartoszewskiego warto zadać pytanie - czego niby miałoby się mu zazdrościć?
Kompromitującej go od co najmniej 15 lat działalności?
Ślepej nienawiści do myślących inaczej?
Pozornych zaszczytów, które na niego spadają - no właśnie, za co?
Nie rozumiem was...
Jak tylko się dowiedziałem że Pan Bartoszewski będzie prowadził wykład na UG, nie zawahałem się by tam być. Powiem wam tak... Nikt nas Polaków nie będzie szanował jeśli sami nie zaczniemy siebie szanować. Plujecie na Polaka który jest szanowany na całym świecie. A wy plujecie na niego bo kogoś obraził. Ludzie to jest Bartoszewski, on całe życie żyje według pewnych norm i zasad, według których każdy z nas powinien żyć. Sam mówi że jeśli dany prezydent działa na rzecz państwa a nie na rzecz swojej partii, z jakiej partii by nie był, będzie u niego szanowany. Nie lubi niektórych osób i o tym mówi, jest bezpartyjny więc może, może powiedzieć co mu nie pasuje u innego polityka bo nie startuje o żadną posadę. Inni partyjniacy nie mogą bo stracą wyborców, nie mogą obrażać bo będą wywoływane konflikty między partiami. To jest proste jak konstrukcja cepa. Ale nieeee, wielcy znawcy z internetu, znający realia kraju z GW, TVN, TRWAM czy TVP, bez własnych poglądów, zaciemniani i manipulowani przez media wiedzą najlepiej. Wstyd mi że w Polsce żyją tacy zawistni ludzie, którzy by wydrapali drugiemu oczy za byle pierdołę! WSTYD!
Jesteście tępi. Jakie wy macie prawo oceniać tego człowieka? Ilu z was ma choć połowę takiej wiedzy jaką on posiada? Ilu z was w takim wieku byłoby w tak doskonałej formie fizycznej i umysłowej? Ilu z was uznawanych jest za autorytet na świecie? Ciekawe czy wy byście skończyli jakąkolwiek szkołę w tym trudnym czasie jaki przypadł na młodość Profesora. Żal mi was, zakończę słowami Profesora Bartoszewskiego z dzisiejszego wykładu "Jak mają nas szanować inni skoro sami siebie nie szanujemy"