Widok

Wymiana klockow hamulcowych

Witam, musze wymienić przednie klocki i tarcze hamulcowe oraz płyn hamulcowy w corsie D. Polećcie dobry warsztacik w okolicach wrzesz, zaspa, przymorze, oliwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
518-043-929 zadzwoń, podjadę i możemy to zrobić na miejscu pod domem
autorex
A paragon wystawisz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jaja sobie robisz? Klocki to się samodzielnie wymienia. Podobnie z wymianą płynu hamulcowego. To nie jest remont silnika, żeby po warsztatach jeździć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam polecam swoje usługi - Wrzesz ul.Gołębia 6022563217
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tel 602 253 217 ul. Gołębia Wrzeszcz
Jaka cena z fakturą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
faktura ????- kochany ja dorabiam sobie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
-chcesz fakture jedz do A.S.O... wymiana z plynem 800... :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Takimi jak ty powinien zainteresować się Urząd Skarbowy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zastanów się kolego jak nam mechanikom płaci się w warsztatach
skoro człowiek musi zasuwAĆ PO GODZINACH by utrzymać rodzinę.Inie strasz ciężko pracujących ludz .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
W/g mnie ceny w warsztatach są bardzo wysokie i mechanik powinien zarabiać jakieś 400 zł/dziennie brutto, tj. 5500 pln/m-c na rękę zgodnie z umową o pracę. Jeśli uposażenie jest niższe, znaczy że mechanik jest zwyczajnie wyzyskiwany.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ciekawie kolega się rozpisuje - proza życia jest taka 10- 12 godzin dziennie i może 3 tyś netto a tak zwykle to poniżej.Niestety trzeba emigrować i tyle.A TEM SZANOWNY OSOBNIK (U.S. , KONFIDENT ) ---- BRAK MI SŁÓW DLA NIEGO. Czyli takie polskie piekiełko i tyle kończe wpisy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak 3000 netto, to skąd biorą się ceny rzędu 150 pln/2h pracy mechanika? Jedynym mądrym wyborem jest otwarcie własnego (nawet w wynajmowanym pomieszczeniu) warsztatu i zarabianie normalnych pieniędzy. Nawet na ścianie wschodniej, gdzie usługi mechaniki samochodowej są o połowę niższe niż u nas mechanik prowadzący warsztat ma znacznie więcej pieniędzy niż mechanik pracujący u kogoś w Gdańsku. Także nie bać się, otwierać swoją działalność i pracować na siebie, zyski przyjdą po roku. Najtrudniej jest podjąć decyzję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozpisał bym się wiecej ale to nie miejsce na konfesionał na temat pracy/płacy itp. jeśli chcesz pogadać szanowny kolego to podaj e- post.
Prowadzę warsztat, płacę ZUS i podatki, a tacy ludzie jak Ty psują rynek wymieniając klocki za 20zł z dojazdem pod blokiem. Załóż działalność, płać za wynajem pomieszczenia, płać za prąd, wodę, zus, podatki, księgowość ,przeglądy kasy fiskalnej i inne pierdoły i zobacz jak jest ciężko. 150 zł za dwie godziny pracy warsztatu to niewiele. Po opłaceniu tego wszystkiego w kieszeni zostają grosze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
12 tys pln/m-c przychodu z jednego stanowiska to niedużo? Oj coś zachłanny jesteś. Koszty wcale nie są takie wielkie, to usługi - towaru na sprzedaż nie kupujesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czy myślisz, że te 12 tys pln to zostaje mi na czysto w kieszeni?? Otwórz warsztat to pogadamy. Myślisz jak większośc klientów, że jak skasuję go 50 zł za wymianę klocków to mam to w całości dla siebie.Poza tym nie będe się nikomu tłumaczył. Nie umiesz liczyć to twój problem.
Buahahaha. Koszty działalności przy takim przychodzie z warsztatu netto są niewielkie, nie stanowią nawet 50%. Moje koszty to ok 89% przychodów, z tym że inna branża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ten partacz? Nigdy! Kiedyś kół mi nie podokręcał! Nigdy więcej takich praktykantów! Nie bierze żadnej odpowiedzialnosci za wykonaną usługę, śruby odkręca młotkiem i przecinakiem albo kombinerkami. Łożysko zakłada z piachem. Usmarował tapicerkę brudnymi łapami i się nie przyznaje. Nie polecam!
Fakt napisałeś faktycznie o " BRUDASIE" - PIJACZYNIE DRINKOLĄCYM CIOĄGLE PIWSKO ( ten jegomość jest na emeryturze ) ale cały czas działa od poniedziałku do soboity ---full kientów wręcz korek do niego.Npędzanych przwez jego syna prowadzącego wulkanizacie . To nie ja .ALE JESTEM SOBIE WINNY ROZWIJAJĄC TEN TEMAT.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Poza tym kończę jakie kolwiek wpisy na tym forum. Ha det bra !
auto-gum zaspa lub brzezno

mozna placic karta, faktura,paragon jest
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie powinno się to dużo różnić od tego ( przykład na astrze )

http://forum.opel24.com/topic/28198-wymiana-tarcz-hamulcowych-w-astrze/

Ja z kolei mam forda focusa, w którym klocki hamulcowe wymienia w serwisie aso forda. Nie są to jakieś astronomiczne kwoty, za nowe klocki w aso płaciłem 314 pln już z wymianą.

No nie sa skoro klocki to za 80zl a wymiana 240zl.

Inne tematy z forum Motoryzacja

Auto detailing (23 odpowiedzi)

Auto detailing czyli usługa pielęgnacji i renowacji wnętrza oraz karoserii auta. Gdzie w...

Ręczny na światłach- po co świecić po oczach? (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, takie przemyślenia- dlaczego większość trzyma hamulec i świeci po oczach tym z tyłu...

BMW DOBRY MECHANIK (38 odpowiedzi)

SZUKAM NAPRAWDE DOBREGO KTORY ZNA SIE NA MARCE BEZ SCIEMY NAJLEPIEJ Z GDYNIA I SOPOT DZIEKI

do góry