Widok

Wymiana silnika

Czy zna ktoś dobry warsztat gdzie wymienią mi dobrze i tanio silnik, najlepiej by było gdyby sami zajmowali się znajdywanie urzywanych silników. Chodzi mi o samochód passat b4 tdi kombi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
a kto ci udzieli gwarancji na taki silnik? padnie po tygodniu i będziesz pisął po internetach że warsztat zawinił, że silnik zły zamówił itp. nie jesteś na tyle ogarnięty żeby sobie samemu poszukać, podpytać znajomych itp?
dobrze i tanio - uwielbiam, jako że nie napisałeś skąd jesteś rozumiem że dystans nie robi dla ciebie różnicy, polecam warsztat tuż przed Kościrzyną na skrzyżowaniu w lewo i pytaj o Janusza
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
W internecie widziałem firmę która zajmują się sprowadzaniem i wstawianiem silników oraz dają gwarancje na silnik miesiąc czasu. Niestety ta firm jest na drugim końcu Polski i zastanawiałem sie czy w okolicach Gdańska nie ma czegoś podobnego, wiem że wiekoszość warsztatów chce aby klient załatwiał silnik. Szukam warsztatu do około 80 km od Gdańska. Dzwoniłem do kilku warsztatów i ceny potrafia różnić o ponad 1tys za tę usługę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi się, że wymiana silnika w tak wiekowym aucie ekonomicznie nieopłacalna,ciężko będzie dostać żyjący motor,a jeśli już to pewnie min.1500 zł, wymiana do 1000 no i nie zapominaj o rozrządzie...a auto warte pewnie 3-4 tys...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
I co? Ma pakować się w nowsze używane auto i wydawać na dzień dobry 2-5 tys zł na doprowadzenie do używalności? Jeśli auto jest stare i proste a do tego nie zgnite (przydaje się regularna konserwacja blach), to na prawdę warto naprawić kilka usterek mechanicznych i dalej cieszyć się jazdą. To jest właśnie ekologia - nie zatruwamy środowiska produkcją kolejnego samochodu, tylko dalej jeździmy tym, który mamy.

Gdyby auta miały karoserię ze stali nierdzewnej (np. DeLorean) i mechanikę z mercedesów typu "beczka" to jeździlibyśmi nimi 50-70 lat przy przeciętnym użytkowaniu a nie jak teraz ok 15. Produkcja samochodów 4-ro krotnie mniejsza i jak dużo surowców zaoszczędzonych dla kolejnych pokoleń. Szkoda, że w dzisiejszym świecie myśli się tylko o skróceniu żywotności wozu i maksymalnym truciu środowiska. Przecież auta ze stali nierdzewnej nie trzeba nawet malować toksycznymi farbami!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
zobacz w Gdyni na unruga, automaster, ja u nich serwisuje toyotę od wielu lat i jestem bardzo zadowolony
W końcowym efekcie wymieniono mi pęknięty tłok i inne drobne pierdółki , jakieś pierścienie i uszczelki za 2000zł, za samochód dałem 5500+ubezpieczenie i zarejestrowanie i wymiana rozrządu około 7tys razem, nie ma rdzy więc szkoda było go sprzedawać i szukać nowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i prawidłowo, wiesz czym jeździsz o ile mechanik się spisał a Ty będziesz z głową użytkował samochód ci zapewne posłuży
No to szacun, bo przy wymianie tłoka nie zawsze idzie poskładać silnik w sensowną całość. I nawet nie tyle o kasę tu chodzi ale o to że wiesz co masz w środku. Moje najmniejsze auto jest więcej warte na części niż cena rynkowa całego w tym roczniku. A i tak wyszło taniej niż zakup nowego lub ciut nowszeg ale używanego w tym segmencie. Ale ja lubię starsze auta właśnie za ich prostą konstrukcję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
a gdzie naprawiałeś auto?

Co do wymiany silnika albo jego regeneracji to ja ze swoich doświadczeń mogę doradzić na pewno firmę z Barcic -wymianasilnika24.pl. Mają doświadczenie, dobry sprzęt i najważniejsze, że uczciwie podchodzą do tematu. Jeśli czegoś się nie da zrobić to mówią, mogli mi na przykład wciskać remont silnika który by się szybko rozpad i miałbym ekstra koszty, a tak wymienili na inny i odpukać w niemalowane – chodzi bez problemów.
Kup anglika silnik przeoz a reszte sprzedaj na czesci.

Nie słuchaj ich. Spokojnie oddaj do mechanika i tam zajmą się Twoim silnikiem. Mam znajomego, który często bywa w okolicach nadmorskich i takie silniki to dla niego pikuś. Skontaktuj się z nim poprzez http://nowymotor.pl/

Można dobry warsztat który robi silniki, albo wymienia znaleźć w Barcicach. Ja akurat miałem reperowany silnik w BMW, ale z tego co wiem kolega też do nich jeździł i jemu w VW już wstawiali inny silnik. Wszystko od początku do końca objaśniają, z góry widziałem ile mnie taka naprawa będzie kosztować. Warsztat ma swój portal na wymianasilnika24.pl.

Z klimatyzacją jestem regularnie w Bosch Tour w Nawojowej, w sumie tylko z klimą do nich podjeżdżam sobie bo raz że mają dobry sprzęt do czyszczenia a dwa że cenowo się nawet fajnie u nich idzie dogadać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Motoryzacja

Wypożyczalnia samochodów (124 odpowiedzi)

Szukam dobrej i taniej wypożyczalni! Samochód będzie mi potrzebny na okres świąt.

Żarówki do samochodu (24 odpowiedzi)

Czy ważny jest producent czy kupujecie kierując się przede wszystkim ceną? Jakie będą najlepsze...

Jaki polecacie skup aut powypadkowych? (32 odpowiedzi)

Witam, Wczoraj wracając z pracy wpadłem w poślizg i uszkodziłem auto. Nie opłaca się go już...

do góry