Widok

Wymiana zapieczonej świecy

Słuchajcie, problem stary jak świat - mój Opel Astra II ma zapieczoną świecę żarową - zepsutą. Ni cholery nie chce się odkręcić.

Polecacie jakiś dobry warsztat zajmujący się tym problemem w Gdańsku?

Dajcie znać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy świeca jest jeszcze na miejscu w całości czy ma urwany łeb
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie no jeszcze jest cała. Dzisiaj w garażu poleje ją ropą, by może odpuściło w przyszłości.
jeśli chcesz mogę się tym zająć 602253217
A jak masz to zamiar zrobić? Bo wiesz nie chcę by ktoś mi ukręcił świecę a ja będę potem płacił 2 tys. zł za zdjęcie głowicy.
A jak ci szanowny kolego się to wydaje.Metod jest wiele.Udarem + sierodki,podgrzać + sierodki chemiczne no i praktyka - ja 20 lat w zawodzie
Gdzie masz warsztat podjadę pogadać
zadzwoń do mnie 602253217 a się umówimy - Wrzeszcz
A idź ty SIERODKU !!!
Faktem jest że jeśli się urwie świeca pozostaje jeszcze próba wykręcenia jej pewnym mykiem ,a jeśli się to się nie uda trzeba demontować głowicę i dawać do obróbki( może być uszkodzony gwint)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Właśnie jestem po urwaniu świecy przez pożal się Boże autoryzowany serwis JEEP. Na szczęście jest fachowiec magic w Gdańsku, który uratował mi silnik.

Broń boże nic na siłę, bo będzie niezbędny remont silnika, który już nigdy nie odzyska pierwotnych parametrów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam mozna namiar na gachowca w gdansku ktory wiemnia urwane swiece?
Wiesz według mnie twoje auto powinno trafić na złom.

Ale dam tobie dobrą radę jedz do dobrego warsztatu który ma minimum kilka pozytywnych opinii na różnych forach i unikaj magików i krzak firm jak ognia bo jak ktoś popsuje ci to cudo to naprawa będzie droższa niż wartość zabytku. Nie fukaj nie psiocz bo z faktami się nie dyskutuje a ci którzy są fachowcami i mają 20 lat doświadczenia nie siedzą na forach tylko nadzorują prace własnej firmy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szanowny kolego - po 20 latacjh siedzę w Szwecji i Norwegi ( ostatnio serwis SAAB -Geteborg)a taka fucha to w charakterze przerywnika w czasie pobytu w kraju.Rozumiem twoje obiekcie co do ( partaczy i magików) ale nie można wszystkich mierzyć jedną miarą .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
proszę mi nie ubliżać od kolegów.

Jesteś żywym dowodem ww
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
WW ?- nie rozumiem definicji pańskiej --ubliżyć.A dalej to już bezcelowa konwersacjia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Daj sobie spokój, z powodu zapieczonej świecy samochód mam oddać na złom. Wierutna bzdura.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak masz silnik 1,7 od japońców to współczuję.

Jedz do dobrej firmy bo jak złota rączka narobi ci bałaganu to naprawa będzie droższa niż wartość auta.
Takie truchła to po 7-8tysięcy chodzą o ile są w dobrym stanie i nie mają silnika 1,7.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fakt silnik 1.7 Isuzu ma szczególnie wrażliwe na zapieczenie świece żarowe - bardzo długie i o niewielkiej średnicy ( jeśli się nie myle NIPPONDENSO)w stosunku do świec w 1.7 oploswkim silniku - typowe świece Boscha
W SILNIKU 2,0 DTL/DTH są też jeśli sie nie mylę świece żarowe długie/cieńkie( faktem jest że to silnik niewypał ze względu na swoją konstrukcję - dwa łańcuchy i wtryskiwacze pod wałkiem rozrządu)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kalksztajnow 14 Gdynia.mi wykrecili 4 w tym jedna urwana a 3 zapieczone ze az skrzypialy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Inne tematy z forum Motoryzacja

BMW DOBRY MECHANIK (38 odpowiedzi)

SZUKAM NAPRAWDE DOBREGO KTORY ZNA SIE NA MARCE BEZ SCIEMY NAJLEPIEJ Z GDYNIA I SOPOT DZIEKI

Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing dla firmy? (21 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad wzięciem w tym roku auta na firmę. I nie wiem jakie rozwiązanie wybrac:...

Kanał albo najazd (33 odpowiedzi)

witam wie ktoś gdzie jeszcze w gdańsku można autem skorzystać z kanału lub najazdu? muszę...

do góry