Widok
Wymuszenie autobusu
Piszę w sprawie nagminnego wymuszania prze autobusy miejskie przejazdu na ul. Bysewskiej. Załączone zdjęcie z dzisiejszego poranka tzn. autobus jedzie środkiem drogi na jezdni dwukierunkowej. Takie postępowanie zmusza auta osobowe do zjechania na pobocze z dziurami i niestabilnym gruntem. Kierowca autobusu zamiast pomóc siedzi i ogląda obrazki w telefonie.
więcej
więcej
Autobus ma pierwszeństwo! Wróć na egzamin ! Auta muszą przepuścić autobus albo ryzykować na zwężeniu każdego indywidualna sprawa jak chce mieć winę to ryzykuje. Najlepiej jakby jeden mądrala z drugim wsiadł za kierownicę autobusu lub ciężarówki i pokazał swoje cwaniaczek umiejętności! Jak widzę jak auta wjeżdżają na torowisko i zajeżdżają tramwajom to się zastanawiam czy oni mają ciężarówki, że się nie potrafią zmieścić w swoim pasie?! Patrz Mickiewicza i wiadukt opera/ Hallera!
"ja i tylko ja"
Zastanówmy się - ile osób znajduje się w autobusie a ile w samochodzie osobowym? Co jest bardziej zwrotne: autobus czy samochód osobowy? Kto się bardziej spieszy do roboty: autobus czy samochód osobowy? Jakie jest prawdopodobieństwo że "na zamek" wpuści autobus, a jakie że samochód osobowy? Statystycznie znacznie częściej doznasz nieuprzejmości ze strony kierowcy samochodu osobowego niż kierowcy autobusu.
A że jest ulica w Gdańsku na której kierowcy osobówek nie mogą dominować, to tylko lepiej dla społeczeństwa - może zauważą że nie są sami na drodze. Ten Raport zdaje się świadczyć o tym, że mają z tym problem: "nie mogę jechać do przodu, i co teraz?". Normalnie "żena". Pozdrawiam serdecznie kierowców GAiT i PKS :)
A że jest ulica w Gdańsku na której kierowcy osobówek nie mogą dominować, to tylko lepiej dla społeczeństwa - może zauważą że nie są sami na drodze. Ten Raport zdaje się świadczyć o tym, że mają z tym problem: "nie mogę jechać do przodu, i co teraz?". Normalnie "żena". Pozdrawiam serdecznie kierowców GAiT i PKS :)
Ulica Bysewska jest specyficzna i nie wylewalbym aż tak dużego wiadra pomyj na kierowcę autobusu..
Na tej ulicy mamy pierdyliard progów zwalniających w różnych formach, kupę dziur i do tego te kilka betonowych szykan. Takich samych, na których życie straciła para sympatycznych emerytów nad Jeziorem Otomańskim.. Tak więc mijanka z dużym autobusem na tej ulicy bywa po prostu trudna, niestety!