Widok
Wielokrotnie mniej?
Sopot Kamienny Potok -> Opolska w Gdańsku.
Znajdź mi coś, czym tam dojadę w mniej niż 20 minut (jazda o 6:20 z Sopotu zajmuje mi autem około 18 minut) i mniej niż za 3,30 (lpg) w jedną stronę.
Dołóż do tego, że jeżdżę z żoną.
Koszt miesięczny naszych dojazdów do pracy: ~150zł.
Czas dojazdu w jedną stronę Autem: 16-18 minut.
Koszt miesięczny dojazdów zbiorkomem: 2x metropolitarny 136zł = 272zł
Czas dojazdu w jedną stronę w moim przypadku: 10 minut pieszo na skm + 9 minut SKM + 5 minut czekania + 12 minut autobusem + 5 minut pieszo = 41 minut w jedną stronę przy założeniu, że nie będzie akurat awarii SKM i autobus się nie spóźni.
Miesięczne oszczędności czasu - ponad 15 godzin (przy założeniu, że komunikacja miejska działa jak w zegarku, a wiemy, że tak nie jest)
Miesięczne oszczędności pieniędzy - ponad 120 zł.
Czy warto? Tak, dalej warto jeździć autem.
Znajdź mi coś, czym tam dojadę w mniej niż 20 minut (jazda o 6:20 z Sopotu zajmuje mi autem około 18 minut) i mniej niż za 3,30 (lpg) w jedną stronę.
Dołóż do tego, że jeżdżę z żoną.
Koszt miesięczny naszych dojazdów do pracy: ~150zł.
Czas dojazdu w jedną stronę Autem: 16-18 minut.
Koszt miesięczny dojazdów zbiorkomem: 2x metropolitarny 136zł = 272zł
Czas dojazdu w jedną stronę w moim przypadku: 10 minut pieszo na skm + 9 minut SKM + 5 minut czekania + 12 minut autobusem + 5 minut pieszo = 41 minut w jedną stronę przy założeniu, że nie będzie akurat awarii SKM i autobus się nie spóźni.
Miesięczne oszczędności czasu - ponad 15 godzin (przy założeniu, że komunikacja miejska działa jak w zegarku, a wiemy, że tak nie jest)
Miesięczne oszczędności pieniędzy - ponad 120 zł.
Czy warto? Tak, dalej warto jeździć autem.