Widok

Wypadek na terenie stoczni Crist

Opinie do artykułu: Wypadek na terenie stoczni Crist.

Rano śmigłowiec Lotniczego Pogotowia Ratowniczego zabrał pracownika stoczni Crist, który doznał ciężkiego urazu głowy.Tuż po godzinie 8, na terenie stoczni Crist w Gdyni jeden z jej pracowników doznał urazu głowy. Zabrał go śmigłowiec Lotniczego Pogotowia Ratunkowego, który wylądował na placu Zarządu Portu Gdynia.- Lecieliśmy po pacjenta, który uległ wypadkowi w pracy. Mężczyzna doznał ciężkiego urazu czaszkowo-mózgowego i został zabrany do Pomorskiego Centrum Traumatologii w Gdańsku - ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie miał, inaczej mogło by się skończyć gorzej. Kask nie daje 100% ochrony, on tylko zmniejsza siłę uderzenia.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miał. W szafce.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

ciekawe

Ja byłem spawaczem 15 lat w stoczniach i kasku nie nosiłem czasem jak była nagonka brałem ze sobą większość czasu leżał w szafce, monterzy chodzą w kaskach a na stoczni ale spawacze niekońecznie obecnie chyba na remontówce w Gdańsku wszyscy śmigają tam mają przepisy zaostrzone i wszędzie BHPowcy węszą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

ex stoczniowiec

Kask dwa razy mi życie uratował, tego nikt nie wymyślił od tak sobie, nosić na głowie trzeba, lepiej żeby miało się nie przydać.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

noszą noszą

już o to się nie martw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Autor: Ciężki uraz głowy,

Przedstawiciel Crist: niegroźny uraz głowy.
popieram tę opinię 262 nie zgadzam się z tą opinią 2

autor również:

Pierwszy pogrubiony akapit.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Mieliśmy zwyczajne zdarzenie wypadkowe"

Brzmi dość dziwnie
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak samo dziwninie jak HR.

Dział nierobów
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 3

No zwykły kwiecisty bełkot

Typowe dla wszelkiego rodzaju "rzecznictwa prasowego".
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

taa

Śmigłowiec lata do lekkich przypadków jak ból zęba i zadrapania, s****atata
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

to sie nazywa pijar

Crist teraz nie przyzna się do popełnienia błedu w szkoleniu

Wiadomo nie powiedzą w prost że stan jest bardzo ciężki,Jak wiadomo na takiej prasie na której oni pracują a nad nią suwnica to nie trudno o wypadek chwila nie uwagi i może stać się coś.Wyobraźcie sobie teraz jak taka praca zgniata blachę kilkanaście ton ucisku a wracając do tematu Crist nie przyzna się do popełnienia błędu jakim jest brak szkolenia z zakresu bezpiecznego użytkowania danego urządzenia i jakie najczęściej zdążają się przypadki popełnienia błędu w bezpiecznej obsłudze maszyny pokazać przyczyny i skutki aby więcej wyobraźni mieli pracownicy aby takich wypadków było jak naj miej każdy idzie do tej pracy a potem chce bezpiecznie wrócić do swojego domu owszem są szkolenia BHP nie powiem profesjonalnie przygotowana kadra ale przykro mi panowie musicie zmienić troszkę tryb szkolenia radzę abyście się skupili bardziej indywidualnie lub w małych grupach szkolenie z bezpiecznego użytkowania tak jak pisałem o tym predzej myślę że to da dużo lepsze rezultaty i takie szkolenia robić raz w miesiącu np. Myślę że do tych szkoleń co macie jeszcze tego typu szkolenia bym wam dołożył dodatkowe szkolenie na dane stanowisko pracy np.Przemyślcie to oczywiście pod warunkiem że te szkolenie będzie 100 % zapłacone jak za normalny dzień pracy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

ty a co z przecinkami, kawisz ci z klawiatury wypadł czy co?

wtf? nie do przeczytania po prostu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

miejska
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

zakładowa
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

obywatelska
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Leśna
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiejska
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wuja

Z Kobylnicy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie ja wam mówię - to byli BANDEROWCY :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

do "...niegroźnego urazu głowy..."

helikopter był potrzebny?
popieram tę opinię 148 nie zgadzam się z tą opinią 1

a nie było by szybciej taniej posłać karetkę i przewieźć do szpitala w Gdyni?

a nie było by szybciej i taniej posłać karetkę i przewieźć do szpitala w Gdyni? to jest jakieś 10 min drogi. Mówi się że NFZ nie ma kasy a śmigłowcem wożą do Gdańska tak jak by w Gdyni nie było szpitala.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 21

Czas

Szpital w Gdyni nie zaopatruje wszystkich urazów. Zabiegi neurochirurgiczne czy chirurgia szczękowa są tylko w UCK. Zasada jest taka, że wieziesz pacjenta do najbliższego SOR lub z racji obrażeń do szpitala w jakim mogą mu pomóc. Chciałbyś by na Tobie zmarnowano około 2 godzin na zbadanie Ciebie i stwierdzenie, że musisz jechać i tak do Gdańska? Zespół Ratownictwa Medycznego po zbadaniu pacjenta musiał określić jego obrażenia i na ich podstawie zgłosić potrzebę transportu pacjenta do Gdańska
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze, że nie masz wpływu na służbę zdrowia, bo trzeba by ją z litości dobijać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

może w chwili transportu nie wiedzieli, czy niegroźny

potem w szpitalu zrobili skan i wyszło ok

Kto bogatemu zabroni?

Marcin Łuczewski z działu HR z stoczni Crist

"Mieliśmy zwyczajne zdarzenie wypadkowe". Jak wypadek może być zwyczajny?

Boże, nie masz serca chłopie, słowa nie powiedziałeś, że jest wam przykro. Nie macie poszanowania dla człowieka. Liczy się tylko kasa i wyniki. Ciekawe jak temu poszkodowanemu spojrzysz w oczy po takich słowach.

Smutne.
popieram tę opinię 240 nie zgadzam się z tą opinią 7

Niedouczony ten pan z HR

Stocznia musi trochę zainwestować w szkolenia bo jeżeli ktoś z HR w taki sposób odnosi się do takiego wydarzenia to nie ma zielonego pojęcia o HR czy pojeciu wizerunku firmy.
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewnie zatrudnili niekoniecznie wg kompetencji...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciągle się powołuje na znajomość z jakimś Irkiem :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezwyczajny pewnie by był jak ....

pracownikowi urwało by głowę .... :(
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moze w końcu ktos skontroluje tam bhp i porządek zrobi...!!!??

Moze w końcu ktos skontroluje tam bhp i porządek zrobi...!!!??
popieram tę opinię 98 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tam jest porządek. To jest stocznia i jest to z założenia niebezpieczne miejsce pracy, to mogło zdarzyć się w każdej innej stoczni
Ludzie nie rzadko sami są sobie winni...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

jadac rano do pracy widze gdzie ida stoczniowcy wysiadajacy z skm i to wcale nie do cristu najpierw na jedno dwa do baru a pozniej do pracy i jak ma nie byc wypadkow
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas dochodzilo czesto do wyp. przez pomyslyBHP

Wlasnie czesto dochodzi do wypadkow dzieki upierdliwym behapowcom,chociaz i znam normalnych rozsadnych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Widać jak pracodawca traktuje pracownika

Spoko, nic się nie stało, w poniedziałek ma być w pracy, bo jak nie no to przecież tylu jest chętnych na jego miejsce.

Z takim urazem, plaster i do roboty, a nie ściemniać i może jeszcze na L4!
popieram tę opinię 131 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ta sama mysl sie nasuwa
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na "śmieciówce" nie ma L4,

nie jesteś w stanie pracować - zdychasz z głodu, na samozatrudnieniu nie jest wiele lepiej. Tylko Krowin i jego wyznawcy uważają inaczej.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

niektórzy ludzie to świnie !!

ciekawe ośle jak taki przypadek zdarzył by się tb !! ciekawe co byś wtedy zrobił przykleił malutki plasterek i przyszedł do pracy ? weź następnym razem przemyśl ziom za nim coś powiesz bo twoja inteligencja jest równa 0 !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Glowe prawie zmiazdzylo ale co tam!!! Zwykle zdarzenie !!! Jutro zginie ktos inny no i co!!! Na jego miejsce jest duzo chetnych !!! Pomysl facet co mowisz .Polska rzeczywistosc ! Tepaki w garniturach!!!
popieram tę opinię 109 nie zgadzam się z tą opinią 4

No tak. Ach ten wredny krwiożerczy kapitalizm. Setki osób giną w stoczniach co roku. Włodzimierzu Iljiczu ratuj...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

ciekawe czy miał umowę o pracę

jak nie było ubezpieczenia to lipa
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 3

W stoczni crist pracuje się na działalności jednoosobowej. Więc jak pracuje to płaci ubezpieczenie,teraz nie pracuje więc...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miał

podpisaną niewyraźnie 2 godz po wypadku :)
W sumie nie ma się z czego śmiac :(

pewnie nie jak qw 60 % przypadków

Stocznia niebezpieczna , Ludzi traktują jak bydło do pracy

Ludzie jesteśmy traktowani przez stocznie jak bydło do pracy , na BHP podają nam nr wewnętrzny do straży żeby takie zdarzenia nie wychodziły po za bramy zakładu . A na stoczni jest bardzo niebezpiecznie .
popieram tę opinię 96 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszędzie ludzie są traktowani jak bydło do pracy...

takie czasy, zwykły człowiek jest mięsem armatnim, o taką Polskę ludzie walczyli.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

wszędzie oprócz tzw. mundurówek...

Byłem sobie kiedyś na komisariacie - w spr mandatu :)
Czekam przed pokojem. Po jakichś 10 minutach wychodzi pani policjantka i prosi mnie do środka. Minę miała jakąś kwaśną, jakbym jej w czymś przeszkodził. Na stole kawa, ciastka, a z komputera dobiegają odgłosy przychodzących wiadomości GG - całkiem fajny klimacik :-) Pensja 3900 brutto lub wyżej, w zależności od stopnia. Emeryturka po 25 latach... ech, szkoda, że mam inne zainteresowania i aspiracje zawodowe niż bycie policjantem...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Będzie jak przed wojną

wystarczyło poczytać książki zanim poszło się rzucać kamieniami i obalać ustrój, przed wojną najlepiej zarabiali ludzie na etacie państwowym, u prywatnego pracodawcy orali za michę zupy.
Dokładnie tak samo jest teraz, a wystarczyło poczytać, ta wredna komuna dała darmowe szkoły, niestety jak widać bez efektów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

BHP

BHP skończyło się w 1998 roku.

chcieliscie Solidarnosci to macie

trzeba było zamiast dwóch palców złożonych w Victorię wystawic jeden - ten srodkowy. a teraz nie skamlec, ze wam źle, cugle w zęby i zapindalac za drobne u Pana w garniturze
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

...

Szkoda chłopaka i tyle w tym temacie...Albo zgubiła go rutyna lub byl to poprostu nieszczesliwy wypadek... Trzymaj sie !!!!!szybkiego powrotu do zdrowia mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!!!!
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 0

racja

zgadzam się... wielu pracowników po prostu nie przestrzega BHP i są nieszczęścia... a winić tylko firmę?,... na pewno pomogą facetowi w rehabilitacji. Oby wszystko się dobrze skończyło... też trzymam kciuki za zdrowie!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

no nie wiem

Pracownik zawsze będzie chciał "ułatwić" sobie pracę. Szczególnie ten na niskim stanowisku. Pracodawca jest od tego, aby wymagać przestrzegania BHP, a nie stwarzać pozory, że tak robi. Niestety powszechną praktyką jest wywieszenie zasad BHP na ścianie i zrobienie 2 godzinnego szkolenia
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niedługo juz będzie po klopocie

Nie martwcie sie rząd chce otworzyć granice dla uchodźców z Ukrainy to będą oni tylko tam pracowali nie będzie żadnego polaka to będzie po kłopocie

crist to kpina

ten cały crist to grupa cwaniaków. Byłem tam na rozmowie o pracę z panem kierowniczkiem to ozajmił mi że woli zatrudniać ukraińców.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie sądzę...

to ciekawe dlaczego zaprosili Pana na rozmowę...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

jak to po co?

Woli Polaków oczywiście, ale zmiękczonych.

A już myślałem że Karol Opona upadł na głowę. A tu taka skucha
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

kanarinios

ten Opona ??

Pewnie był na umowie o dzieło i g%$#^ dostanie odszkodowania.

Tak tak ....w tej stoczni laduje smiglowiec! A w stoczni Gdanskiej Guzikiewicz pali opony.....

......podlizuje sie bo chce wzorem Sniadka zeby Kartofel zrobil z niego posla!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Obwodnia

Spiesz się powoli, a dojedziesz do celu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy niegroźnym urazie nie przyjeżdża policja jak i straż zabezpieczająca miejsce dla helikoptera..Proponuję się HR-owcom z Cristu następnym razem dwa razy się zastanowić zanim coś powiedzą.. człowiek nie ma pół twarzy a dla nichto niegroźny wypadek... proponuję zamknąć CRIST nim tam zdarzy się coś co HR-owcy nazwą poważnym wypadkiem....
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wypadek w stoczni

No proszę po kiego helikopter ,lekarze ,w następstwie drogie badania tomograf itp .Pan maciej wie wszystko ,nie uleczył pracownika? Jak bym był twoim szefem już byś miał pozamiatane .Ot cymbał d*powłaz nic się nie stało u nas wsio ok .Mam nadzieję ,że już pan prokurator zaprosił go na rozmowę ,PIP również .Pewnie jakiś kierowniczyna ,odpowiedzialny za odcinek.Pewnie kiedyś koń go kopnął i teraz fachura.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez obrazy dla innych, kompetentnych dziennikarzy, ale włos mi się jeży na głowie, gdy czytam artykuły na tak żenującym poziomie. W dodatku w głównej kolumnie portalu. Klnę się na Matkę swą, że lepiej bym to napisał. Najpierw, że ciężki uraz. Potem, że niegroźny. "Normalne zdarzenie wypadkowe"? Od kiedy wypadek jest czymś normalnym? Autor artykułu mógłby nie kalkować wypowiedzi, tylko wyczuć, że jest bez sensu. Osobiście widziałem lądowanie tego śmigłowca i było to o 07:45. Same bzdury pisane na podstawie szczątkowych informacji. Przykre to.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie masz racji. Groźny wypadek to z relacji ratownika. Niegroźny wypadek to z relacji lizodupka "dbającego" o pozytywny wizerunek "firmy".

Dzięki zestawieniu tak rozbieżnych relacji każdy może sam zauważyć jak "firma" potrafi kłamać aby tylko się wybielić i stworzyć pozór, że u nich jest zawsze wszystko fajnie, pięknie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kretynie, slowa autora artykulu, a slowa debila w garniturze z crista to dwie różne relacje, czy nie?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kretyn? Debil? Może trochę kultury?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kultura jest dla tych z przynajmniej trzema działającymi zwojami mózgowymi.

Ale artykuł powinien stanowić spójną całość, tłuku. Jeśli autor nie potrafi wyedytować tekstu tak, by był logiczny jako całość, to później właśnie tak to wygląda, kretynie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wypadek w stoczni

Ziemia obiecana .

Ostatni śmiertelny wypadek na terenie stoczni Crist miał miejsce pod koniec września 2013, a nie 2 lata temu. Zginął 32 latek.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawe

Czy był trzeźwy??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 16

Był trzeźwy i miał kask.Młody człowiek 22 lata i jest w stanie poważny. Jest operowany
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

wypadek w stoczni

Proszę nie piszcie 32 latek .To człowiek zginął nie KOŃ.Zginął 32 letni mężczyzna , monter ,spawacz,pracownik.

32 letni mężczyzna. Zostawił żonę... Tragedia :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

obiektywny pracownik

To prawda zdarzenie to nieszczęśliwy wypadek, ale rzecznik Cristu prawdy nie powiedział, chłopak teraz ma operację.A pan rzecznik twierdzi że nic złego się nie stało.

obiektywnie

Byłem na miejscu wypadku i wiem jedno - był to nieszczęśliwy wypadek. A kozła ofiarnego z Cristu nieładnie jest robić.
Totalna nagonka. Czy rozpisują się tu ludzie , którzy otarli się o Crist i z tytułu , że nie chciało im się uczciwie pracować poszli gdzie indziej i teraz krytykują.???
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 30

W końcu ktoś mądry...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Obiektywnie

obiektywnie to do stoczni Gdyńskiej tak często nie jeździliśmy karetkami jak do firmy Crist
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obiektywnie

to Stocznia Gdynia miała swoje karetki więc może dlatego tam nie jeździłeś.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie kpij człowieku, kto tam robił to wie co to za kołchoz i robisz z siebie pośmiewisko tym wazeliniarskim komentarzem,jaki to crist dobry.Obóz pracy.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wypadek w stoczni

Wypadek na pewno nieszczęśliwy .Natomiast łuczewski debil i ciałowlaz.To teraz macie.Ty też myślący inaczej .To nie dyskusja kto jak pracował .Tylko mówimy o tragedji, bo tym jest wypadek .Dociera?Nieładnie nie zapewnić bezpieczeństwa pracownikowi .Wręcz draństwo .Ty płaczesz nad firmą ,prezes kazali napisać/ Ty do kolegi do szpitala jedż .

A do ciebie dociera że firma może zapewnić bezpieczeństwo tylko do pewnego stopnia? Za resztę odpowiada pracownik... Każdy za siebie decyduje czy dostosuje się do przepisów BHP czy nie. Poza tym nie masz pojęcia jak do wypadku doszło więc pojęcia nie masz czy wypadek miał miejsce z uwagi na niedociągnięcia ze strony crist. Zamilcz więc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Właśnie chodzi o to że stocznia crist nie zapewnia bezpieczeństwa pracy, człowiek ma się przebrać w swoje ciuchy robocze które wygrzebie z szafy i najlepiej jak by jeszcze miał własne narzędzia do pracy i zapierd...ać najlepiej z 16 godzin na dobę jak niewolnicy a że jest krucho na rynku pracy to doi się z pracownika ile można.Przepisy BHP są obce tej firmie jak i innych na byłych terenach stoczni.Omijajcie crist szerokim łukiem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie sam pracuję w criscie i jakoś nie narzekam jak ktoś chce to można pracować bezpiecznie nawet bez bhp
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak się pracuje w biurze na pedalskim stanowisku, to jedyne co ci może grozić to oblanie się gorącą kawą.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak pracujesz bezpiecznie chyba pod biurkiem dyrektora. Sam tam pracowałem i nie tylko ja więc nie opowiadaj bajek, lubisz być niewolnikiem to widać po komentarzu, przyjedź do firmy w której teraz pracuję, to zobaczysz co to jest bezpieczeństwo pracy, bo chyba nie masz o tym zielonego pojęcia, zresztą skąd możesz wiedzieć skoro od firmy dostaniesz jako spawacz dziobak do obijania szlaki który rozpadnie się po 1 dniu może 1 parę rękawic z biedronki po promocjach podartą przyłbicę z papieru i maszynę do spawania pamiętającą lata 80-te.Gratuluję nadal sukcesów zawodowych w tym padole.Jeden z wielu moich znajomych wytrzymał tam aż 2 m-ce,jak na razie rekordzista z tych co znam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dział haer się zleciał, prostować wizerunek po wtopie kolegi :D Wywalić was wszystkich, zero wypracowanego zysku. W życiu centymetra nie zespawał, a będzie decydował, kto się do pracy w stoczni nadaje.

zwyczajne zdarzenie wypadkowe? niegroźny uraz głowy?

Ten rzecznik prasowy Łuczewski ze Stoczni Crist chyba nie traktuje poważnie czytelników. A może coś pił przed wywiadem, że wygaduje głupoty? Nie każdą sprawę można zamieść pod dywan.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

Łuczewski włazityłku ty sobie uważaj żeby tobie się przypadkiem nie przytrafił "niegroźny uraz głowy"!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

wypadek

To my jeszcze mamy STOCZNIOWCÓW ??? Życzę rannemu powrotu do zdrowia .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

chleją w skm.

codziennie w skm w drodze do pracy (zapewne stoczniowcy) dzień zaczynają od piwa. I tak się kończy podróż do pracy z puszką za pazuchą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 18

Ale nie mierzymy wszystkich swoją miarą, więc zamilcz.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

sokista d..lista :) , zanim coś napiszesz o kilku to napisz że to kilku a nie wszyscy

Jako sokista to powinieneś mordę w kubeł schować. Stoczniowcy chociaż pracują, a wy tylko pozorujecie pracę.

wypadek

Klin wystrzelił z pod prasy hydraulicznej, w czoło oberwał.

szybkiego powrotu do zdrowia

Crist

To nie stocznia, to manufaktura. Prawdziwa Stocznia to Remontowa Shipbuilding, czyli dawna Północna.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

wypowiedź z działu zwanego hr (po polsku się nie da?) świadczy jednoznacznie jaki stosunek ma zarząd i biurowcy do ludzi którzy naprawdę pracują
pogarda to najłagodniejsze słowo...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Faktycznie to nieszczęśliwy wypadek

Prawdą jest to że faktycznie był to nieszczęśliwy wypadek, ale rzecznik prasowy Cristu mówi nie prawdę że to nic groźnego, jeśli by ten uraz był nie groźny chłopaka zabrała by karetka do szpitala miejskiego. A przeleciał śmigłowiec lotniczego pogotowia. Mam nadzieje że chłopak wróci do zdrowia.
Co do firmy Crist to powinni pozwalniać co poniektórych majstrów i kierowników, dla których najważniejsze są kilogramy przerobionej roboty
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Maciek Ł. - szpieg z krainy deszczowców

Maciej . błyszczy od samego początku - jakim cha.em trzeba być by tak powiedzieć. Przez takich ludzi ta firma gnije!!!
Ciekawa jestem czy jakby cos takiego przytrafiło się jego bliskim też by tak gadał - du..właz Irka C.
Trzymaj się chłopcze i szybko wracaj do zdrowia!

MIREK

Nie ma takiego szpitala jak Pomorskie Centrum Traumatologii. Od roku 2013 nosi on nazwę Copernicus Podmiot Leczniczy Sp. z O. O.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

jedyny wniosek

Maciek kończ już wstydu oszczędź.... firmie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

BURAK BURAK I IIIIIIII

MACIEJ Ł.burak niemasz serca ten gosc robil tez ,azebys mial premie buraku o*****y

ale nie grozny uraz glowy wasz pracownik mial???czolem wszafke sie uderzyl??
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

crist do zamkniecia ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ten caly Crist to banda,tak samo jak jemu podobne z Sunrefem na czele.Zero BHP,zadnego poszanowania dla czlowieka.Gdzie sa przepisy i ludzie ktorzy to sprawdzaja!?:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

wyluzuj i nie pluj jadem. wypadki zawsze będą się zdarzać

nawet w biurze można się oblać kawą lub przewrócić na krześle. Mimo BHP, instrukcji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

PROSTO W OCZY

Powiedz to pan panie Macku ojcu tego chłopaka - tak po męsku ( jeśli potrafisz ) prosto w oczy...
HR-owiec od siedmiu boleści
Ta firma schodzi na psy
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

obiektywnie

Ludzie ! przestańcie dalej prowadzić nagonkę na Crist... Powtarzam jeszcze raz- był to nieszczęśliwy wypadek- czy z bhp, czy bez . Proszę państwa skupcie się na swoim nosie i nie róbcie złej roboty pod tytułem : pogadam, napsioczę a w rezultacie wyrządze tylko szkodę !!!! Chciałbym odwołać się do rozumnych a nie szarych , którzy nie potrafią myśleć i wszczynają awantury, bo tylko na to ich stać... Jak świat światem zawsze motłoch chciał rządzić ale trzeba w końcu powiedzieć tu coś mądrego i liczę na to , że jest tu taki ktoś. . ..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

obiektywnie to trzeba patrzec na czlowieka i jego bezpieczenstwo a nie na swoja d*pe...

Obiektywnie, to wy garniturki w d*pie macie tych co na dole w stoczni zapieprzają na wasze premie. Dla was, jeżeli ten chłopak 'zdechnie', to będzie przynajmniej dobra okazja do zatrudnienia kogoś nowego za 75% dotychczasowej stawki. Na umowę zlecenie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

obiektywnie

A pan Maciej, o ile w ogóle tak powiedział- to po prostu popełnił gafę i tyle i powinien to zdementować. Powtarzam , jeśli tak w ogóle powiedział, bo informacje dotyczące zdarzenia były mocno przekłamane. Totalny brak profesjonalizmu. Tutaj powinien ten dziennikarzyna beknąć za te rozbieżności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

nie jestes obiektywna

pewnie jesteś jedną z tych "studentek" od chudego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oho, dział HR pracuje nawet po godzinach :D

Wiecej kontroli ...

mam meza stoczniowca i nie raz balam sie o niego duzo razy mi mowil ile jest wypadkow w pracy ..zatrudnia sie takich patalachow co chleja w pracy a pozniej tylko zagrozenie stwarzaja a nikt na to uwagi nie zwraca .....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Łuczewski

Panie Łuczewski jak jest niegroźny uraz głowy nikt poszkodowanego nie transportuje helikopterem tylko wystarczy karetka. Chyba pan ma niegroźny uraz głowy wypowiadając takie słowa, tylko pogratulować że firma trzyma i płaci niezłą kasę takim jak pan, który nie ma żadnego pojęcia.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Firmy stoczniowe oszczedzaja na technologiach

Brak odpowiedniego sprzetu jest czesto powodem do stosowania roznych innych patentow zastepczych. Nie mowiac juz o walce z magazynierami tylkolizami prezesow ktorzy żydza glupich rekawic dla pracownikow. Jak nie ma odpowiedniego sprzetu to wina prezesow czy majstrow ze zje&@li logistyke i pracownicy powinni pic kawe do momentu az sprzet przyjedzie, ale wszyscy sie boja o d*py niestety bo zaraz prezes bedzie pierdzial twarza.

nie groźny uraz głowy? czy groźny uraz głowy? o to jest pytanie...

to nie pracownik

to podwykonawca , więc wypadek był nie groźny dla stoczni Crist, ot i wszystko.

takie wypadki są prawie codziennie ale po cichu żeby tylko nikt nie widział i nie wiedział. pracowałem na starej naucie tam facet od bhp gonił za ubiur i kask a na nowej naucie na waszyngtona ani razu nie widziałem bechapowca ludzie tam łażą i chleją
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

naiwni

LPR do niegroźnych wypadków nie lata.
Sporo na forum głosów o braku zachowania przepisów BHP.
W czym interesie było i jest niszczenie związków zawodowych w firmach? ?
Do kogo pójdziesz po pomoc? Kto upomni się w Twojej sprawie pracowniczej? Tzw. HR?
Do przemyślenia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

kto to pisze ?

Jak zwykle poziom artykułu stoi na bardzo wysokim poziomie. Niech autor przeczyta co napisał : ) Do szkoły gamonie !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ludzie ogarnijcie się ten człowiek walczy o życie a jego rodzina ciężko to przeżywa bo nie wiadomo czy przeżyje a w wy tu piszecie o ubezpieczeniu, o tym że wszystko jest w porządku że w poniedziałek do pracy. Czasem na prawdę się zastanówcie co piszecie. Czy Polacy na prawdę nie mają serca???

jestescie rąbnieci i to ostro . na crist nikt niepestrzega bhp tak to jest jak sie nienosi kasku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

ty zasr*ny nobie, On zawsze w kasku chodzi, zdejmuje dopiero w szatni

debilu, przy uderzeniu z taką siłą, kask mógŁ TYLKO ł stać sięczęścią czaszki

a inne wypadki?

Miedzy tymi zdarzeniami były jeszcze inne mniej lub bardziej grozne. A co do powiedzenia ma Christ na temat śmiertelnego upadku spawacza. Tam blysneli szacunkiem dla pracownika a właściwie zwłok. Tuszuja sprawy bo maja wiele do stracenia.

co wy wiecie!!!!

nie uraz głowy tylko brzucha jak ktos nie był nie widział to później pisze takie głupoty!!! żal was ludzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

stocznie to obóz pracy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyrwać chwasta

"nic nie zagraża jego życiu" Dlaczego taki "ćwok" jak p. M. Łuczewski wyspowiada się w sprawie dotyczącej życia i zdrowia rannego pracownika. Ten gość powinien "zwyczajnie" nadzorować czystość w toaletach, a nie udzielać niekompetentnych informacji. M a s a k r a.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziwne, że go to pogotowie od razu w czarnym worku przywiozło, widzicie? szok poprostu...

pewnie żeby karetki nie zabrudził, a poza tym nie widać urazu głowy bo nie zabandażowana jest !!!!! a jak wzywali hela kopter to raczej nie do zadrapania co nie?

Crist S.A. wypadki

W tej społce są bardzo czesto wypadki ze wzgledu na bardzo cieżkie warunki w jakich ludzie są zmuszani pracowac! Przyjmuje sie ludzi na samo zatrudnienie, pracują po 12-14 godzin( do domu jadą 2 godz,niektorzy prawie nie śpią), tam w praktyce przepisy BHP nie obowiązują.Jak chcesz pracować to nie masz żadnych praw bo wylecisz " za bramą czekają na twoje miejsce inni!" spawacze spawają w bardzo ciasnych dziurach gdzie czesto są zaklinowani własnym ciałem, tam jest dużo trującego dymu i ogromny hałas tam nikt Cie nie usłyszy, takie pracy powinny byc w asyscie ale nie są! Tam pracuje sie na wysokości, tam ma sie doczynienia z gazami. Dużo wiem o tym co sie tam dzieje bo tam pracował moj brat i mial tam dużo wypadkow w tym 2 bardzo powazne! zyje dzieki opacznosci Boga! Tam wypadki są zatajane, brat dostał z kieszeni 2000 zl. i mial siedziec cicho! jak chce miec jeszcze pracę? a ze lezał 8 mc i dostawal grosze chorobowego z Zus-u, kogo to obchodziło.To legalny oboz pracy....tam liczy sie tylko kasa!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

"spawacze spawają w bardzo ciasnych dziurach gdzie czesto są zaklinowani własnym ciałem, tam jest dużo trującego dymu i ogromny hałas"

ojej, niebywałe... widziałeś człowieku kiedyś sekcję przestrzenną statku w budowie? Czasem trzeba spawać w ciasnych warunkach.

MARS kupuje CHRIST???

Ponoć już się dogadali i MARS kupie resztę udziałów CHRIST??

pan maciej

pan maciej jest zimny znam go prywatnie i nie obchodzi go ludzkie cierpienie

Crist

Dla Łuczewskiego wszystko co dotyczy zlego traktowania pracownika jest normalne. Już niedlugo
do góry