Widok

Wypadek na terminalu DCT Gdańsk

Opinie do artykułu: Wypadek na terminalu DCT Gdańsk.

W niedzielę po południu na placu terminalu DCT w gdańskim Porcie Północnym doszło do wypadku. Suwnica placowa przejechała mężczyznę, który helikopterem został przetransportowany do szpitala.Na terminalu DCT Gdańsk ok. godz. 16 w niedzielę, doszło do groźnego wypadku. Suwnica placowa przejechała jednego z mechaników pracujących w porcie. Z relacji świadków wynika, że prace zostały wstrzymane na parę godzin. Pracownik został przetransportowany helikopterem do szpitala. - Możemy jedynie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracownicy działu technicznego sprawdzali bodajże coś w układzie jezdnym suwnicy, z tad musiała się poruszać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szok !

Taki poukladany chlopak...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

TRZYMAJ SIĘ LIPEK !!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zalosny "korektor"

A czy jak mowisz: "jade z rodzina NAD jezioro", to znaczy, ze kocyk rozkladasz PONAD tafla wody?
Stala sie tragedia, a taki "korektorek" robi z siebie osla wykazujac sie kompletnym brakiem znajomosci tematu i terminologii, a takze zasad j. polskiego.
Zabieraj lopatke i wiaderko i lec NA podworko (tak, tak - na dach tego podworka)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

GPS

Dokładnie, sprawdzane było prawidłowe działanie na tej suwnicy nadajnika GPS. A inaczej jak jeżdżąc nie da się tego sprawdzić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

....

Do tej pory nie wirze, że to się wydarzyło, widziałam Maćka kilka dni temu na dzielnicy... Trzymam kciuki o powrót do zdrowia, motywacje i chęć do życia. Strasznie mi przykro.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Maciej jest w stanie krytycznym ma amputowana reke i nogę połamane zebra itd. Nie wiadomo czy przeżyje trzymaj się szwagier
tragedia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

30 kontenerów na godzinę!!!

Ktoś napisał o tej normie w DCT. Jeśli to prawda to jeden kontener na 2 minuty to moim zdaniem rzeczywiście bardzo niebezpieczne normy. Ciekawe jakie normy są np. w Niemczech lub Anglii. Fakt że wypadek nie miał miejsca w czasie normalnej eksploatacji ale wyśrubowane normy w polskich zakładach pracy oraz związana z nimi presja i pośpiech są najczęściej przyczyną wypadków.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Braciszku kochamy cie nie poddawaj sie Dasz rade
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

zyczę rodzinie i bliskim duzo wytrwałości, on wie, że jesteście przy nim

a poszkodowanemu szybkiego powrotu do zdrowia, jakie by ono nie było!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wczoraj przebywałam na pogotowiu gdy ten chłopak został przetransportowany do Akademii Medycznej , chciałam rodzinie powiedzieć iż modlę się za niego i za rodzinę a w szczególności za mamę , której o mało serce nie pękło z rozpaczy . Przykro mi z powodu amputacji kończyn jego i mam nadzieję , że nauczy się żyć z taką stratą . chciałabym również wierzyć iż amputacja była konieczna , gdyż kompetencje niektórych z lekarzy mających wczoraj dyżur nie była zbyt zachwycająca .
Jestem z Państwem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Maciek!!! Trzymaj się byku

Maciek to mój stary przyjaciel. Wychowalismy się razem-jest mi jak brat
Kiedyś sam uratował mi życie
Szybko wracaj do zdrowia ziom-dasz radę
Sercami się kraja że to jemu się stało :'-(
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

zdrada szczegółów w obliczu utraty zdrowia człowieka

Niepojętne stanowisko pracownicy, a może koleżanki. Cel przeżycia w tym układzie uświęca środki. Ale koleżanka przecież nie jest Cezarem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Macius dasz rade

Trzymam kciuki wierze ze dasz rade!!!Musi byc dobrze!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Norma 30!!

Taka jest prawda!! A jak ktoś robi mniej, to co chwilę na radiu są odpały czemu tak wolno?? A w końcu taką osobę ściągają ze sprzętu!! I jeszcze musi się tłumaczyć czemu nie wyrobił normy!! Jak wieje wiatr powyżej 20m/s też nic z tego nie robią!! Każdy kto tam pracuje, wie jak jest!! A cały czas pier... o bezpieczeństwie!! Gó... prawda!! Jedno nie współgra z drugim!! Albo wyniki albo bezpieczeństwo!! Człowiek żeby dostać tą ich śmieszną premię prawie się zabija a oni i tak każdego traktują jak psa!! Tyle w temacie!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lipek !!!!!!!! Dasz radę

Maciek!!! Musisz być silny. Modlę się do Boga o to byś z tego wyszedł. Bądź dzielny przyjecielu kochany .!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardzo Państwu współczujemy, wierzymy że Maciej to przetrwa
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry