Widok

Wypadek samochodowy - odszkodowanie

Czy należy mi się odszkodowanie za wypadek samochodowy, który nie był z mojej winy (oczywiście oprócz kasy z OC)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Należy się z za samochód-naprawę, samochód zastępczy, odszkodowanie i zadośćuczynienie za uszczerbek na zdrowiu z polisy OC oraz odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu z polisy (polis) NNW
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przecież napisali Ci że musisz się o kasę z nimi wysądzić. Składaj pozew, sam lub przez firmę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisałam ładne pisemko do ubezpieczalni, że chce kasę za uszczerbek na zdrowiu. Wczoraj mi odpisali, że nic mi nie wypłacą i że od tej decyzji mogę się odwołać tylko do sądu :( I co teraz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daruj sobie pozew cywilny, bo i tak nie wygrasz sprawy. Jak już to zgłoś się do wyspecjalizowanej w odzyskiwaniu odszkodowań firmy. Moja znajoma dostała 5tys. za wypadek za złamaną rękę. Ona korzystała z usług Europejskiego Centrum Odszkodowań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Nie wiem, czy pisząc, że oprócz z OC miałeś na myśli tylko pojazd. Możesz się domagać wypłaty za szkodę na osobie z OC (tzw. zadośćuczynienie). Aż takiego wpływu nie ma uszczerbek na zdrowiu, ale także takie czynniki jak: wielkość wypadku, twoja kondycja psychiczna po, nerwy, stracony czas itd...
Tylko pozew cywilny, ewentualnie jeśli sam masz NW do polisy.
do góry