Widok

Wyprawa do Gdańska

Drodzy forumowicze,

ponieważ pociąg z okolic Bielska do Gdańska jedzie wieczność (a tak lubiłem te podróże), muszę pojechać samochodem. Proszę o radę, jak najlepiej dojechać na ulicę Gdańską do Brzeźna (okolice skrzyżowania ze Sterniczą). W końcowym etapie pojadę płatną A1 - i co dalej? Czy jechać jak pokazuje moja nawigacja: Obwodnica, Jabłonowa, AK, 3 maja, Zwycięstwa, Hallera, Gdańska, czy też np. konsekwentnie "jedynką" do Nowego Portu i dalej Krasickiego. A może jeszcze inaczej. Pamiętajcie, że w Bielsku nie ma tramwajów i współistnienie ich na drodze z moim autem to dla mnie egzotyka (no może oprócz wyjazdów do Łodzi, ale tam jest raczej bezkolizyjnie).

za wszelkie sugestie wielkie dziękuje,

pozdrawiam

Piotrek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To zależy o ktorej wjedziesz do gdańska. w godzinach szczytu to raczej omijaj wybrana trase. Za dnia to mozesz zaryzykowac zjazdem z obwodnicy na oliwe ( ul. spacerowa ) , bo pozniej przez przymorze do brzezna przejedziesz bez korków. A w nocy to zjezdzaj jak chcesz a najlepiej chyba słowackiego ...
Dziękuję za sugestię, już sprawdzam mapę
Omijaj Nowy Port, bo jest cały rozkopany ponieważ trwają roboty drogowe. Są zrobione objazdy, jednak często miejscowi się w nich gubią. Na Hallera też niedawno zaczęli roboty, przejechać można bez większych problemów, jedyny minus to w tej chwili korki szczególnie w godzinach szczytu.
Acha, w samym Brzeźnie też są remonty. Jadąc z Hallera w stronę NPortu na skrzyżowaniu Gdańskiej z Uczniowską jest zakaz (chyba, że już się coś zmieniło w co wątpię), chodzi mi o skrzyżowanie kilkaset metrów przed Lidlem.
Zdecydowałem jechać zgodnie z sugestią na Spacerową. Jakimi ulicami jechać dalej do Brzeźna?
zle robisz

nawigacja pokazuje Ci optymalna droge

kiepsko to moze wygladac w godzinach 7-9 i ok 14-15, ALE spacerowoa rano nie lepiej, wiec sluchaj sie nawigacji:

A1-> obwodnica -> zjedz kolo Auchana na Armii Krakowej (korki miedzy 7 a 9 rano - ok 10 juz pusto) -> dalej 3 maja -> Zwyciestwa -> Hallera

bez sensu zebys jechal na koniec miasta i przez Oliwe
ok, dziękuję

Inne tematy z forum Motoryzacja

Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing dla firmy? (24 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad wzięciem w tym roku auta na firmę. I nie wiem jakie rozwiązanie wybrac:...

Wypozyczalnia samochodow Royal-cars.pl w Gdansku-odradzam (7 odpowiedzi)

Hej pisze na forum, zeby ostrzec wszystkich przed firma 'Royal-cars.pl w Gdansku. Nie...

Wypożyczalnia samochodów - gdzie w Pruszczu? (6 odpowiedzi)

Czy jest w Pruszczu Gdańskim wypożyczalnia samochodów?

do góry