Widok

Wyprawy do parku

Hej! Pisałam już na Golden Line, ale tam nikt chętny nie jest do tego, by pokazać mi jakieś fajne tereny w Gdyni. Dopiero niedawno się tu przeprowadziłam, chciałabym poznać jakieś fajne miejsca, ale w pojedynkę to tak trochę dziwnie... Nie znam terenów, nie wiem, dokąd mogę dojechać, jak w ogóle dojechać w jakieś fajne miejsce rowerem.
Czy ktoś jest chętny, nie ma zbyt dobrej kondycji (od razu mówię, że nie jeżdżę dobrze, szybko i długo - raczej jako krajoznawcza, wolna, przyjemna wyprawa) i mógłby mi pokazać fajne miejscówki rowerowe? Nie mówię teraz, ale np. na wiosnę :)

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Primo: zajrzyj tu http://rowery.trojmiasto.pl/ i poczytaj "zakręcone miejsca" (po lewej na górze)

Drugie primo: na wyżej wymienionej stronie są linki do trójmiejskich grup rowerowych (po lewej na dole), zajrzyj tam i zobacz kiedy i gdzie się umawiają i na jakiego typu wycieczki. Dla lajciarzy praktycznie co tydzień coś jest organizowane.

Trzecie primo: poczekaj do wiosny, w lesie tyle śniegu że tylko na biegówkach da się jechać ;)

Aha, i zanabyj mapę turystyczną Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego.

Pozdro!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Główne drogi w lesie są przejezdne, można spokojnie 30 km/h jechać a co do terenów gdzie kolwiek nie pojedziesz to i tak się nie zgubisz za mały ten las
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie radzę jeździć rowerem po torach dla biegówek, jak spotkam nogi z dupy powyrywam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Spróbuj ^^, jak dojadą oponki z kolcami, to pogadamy ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
No mądrale, od wczoraj dowaliło sporo śniegu :P trzeba ślady przetrzeć, a jak którego na rowerze zobaczę to pompką po krzyżu zajadę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej, dzięki za namiary :) Nie mam zamiaru jeździć zimą na rowerku, bo za słabo jeżdżę, nie mam za bardzo na to ochoty i odpowiedniego sprzętu, także nie martw się kolego powyżej - nie spotkasz mnie na swojej trasie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
jestes cymbal
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kupcie sobie szersze biegówki bo strasznie rzuca na tych waszych torach, ale od biedy da się jechać:P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Misiek ma racje!Jutro ma być lepiej bo idę na Reja na zimówkę:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w pojedynkę to tak trochę dziwnie...

10:00 w każdą niedzielę przed Dworcem Stacji PKP Gdynia Chylonia zbiera się pospolite ruszenie o bardzo różnym przekroju w czasach bardziej atrakcyjnych pogodowo. W czasach mniej atrakcyjnych ci z bardziej zaawansowaną cyklozą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O której jeździsz na Reja >>>?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
planujemy być ok 11 na reja ;)
Reja jest odśnieżana? :)
odśnieżane są prawie wszystkie co bardziej gładkie drogi leśne. Nawet dobrze ubitą Starą Drogę Kacką zryli pługiem prawie do ziemi, niszcząc przy okazji ładne tory.

pozdr
Reja jest odśnieżone. Podobnie droga od Gołębiewa na W.Kack. Ale do wielkiej Gwizdy czy Nadleśniczych już nie jest. (Stan na wczoraj)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A orientujecie się może jak tam dojazd od klifu do reja? (al. zwycięstwa -> armii krajowej) - przejezdny chodnik/ścieżka dla rowerzystów? :)

Reja odśnieżona

Jeśli tak wygląda odśnieżona ulica, to ciekawi mnie jak nazywacie takie po których przejechał pług ;) A jak wyglądają te "nieodśnieżone" drogi, boję się nawet myśleć...
Zdecydowanie łatwiej się jeździ leśnymi szlakami (oczywiście tymi głównymi) niż chodnikami
a niby leśnicy to czym odśnieżają? Łopatami? Drogi gospodarcze w lasach też są odśnieżane pługami. Taką leśną drogą jedzie się akurat znacznie wygodniej niż po rozjeżdżonej autami brei na ulicach w mieście. Na cokolwiek nieodśnieżonego z rowerem nie ma się co nawet pchać, bo jeśli nie ma tam naprawdę solidnego przedeptu, się po prostu nie da (na nogach też niełatwo - narty to na chwilę obecną podstawa :))

pozdr
Jeszcze szosa zostaje:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na szosie się elegancko jeździ :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak, zwłaszcza na Reja-szosie gdzie śnieg po kolana...
Miałem na myśli jakąś ambitniejszą mniej monotonną trasę:P
zamiast narzekac, to brac sie za odsniezanie tego, Waszego Reja :)
Nie jest aż tak źle, da się jechać !!!! http://www.ludziesportu.pl/profile_galeria_window_img.php?id=9273
Ktoś wie, jak teraz wygląda Reja? Jest śnieg albo lód?
w niedzielę wieczorem (po swieżym opadzie) była cienka, równa warstwa śniegu - szybka i bardzo przyczepna. Teraz miejscami mogło zmrozić i zlodzić, zwłaszcza wieczorem, ale przy odrobinie uwagi pewnie ciągle można świetnie pośmigać

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

do góry