Widok
Wyścig szosowy Cyklo Gdynia
[lead]W niedzielę 25 czerwca 2017 r. startuje wyścig kolarstwa szosowego pt. Cyklo Gdynia. Tegoroczna edycja wydarzenia będzie już piątą kolejną imprezą organizowaną przez Trójmiejskie Stowarzyszenie Rowerowe. W tym roku oprawa będzie wyjątkowa, ponieważ impreza odbędzie się tego samego dnia oraz na tej samej trasie co wyścig Elity mężczyzn w ramach Mistrzostw Polski w kolarstwie szosowym. ...
więcej
więcej
Tydzień
To minął w piątek, dnia 16.06.2017. Tablice pojawiły się 19.06 późnym popołudniem. Nie ma żadnych objazdów dla mieszkańców, jest po 1 h przejazdu na 6 godzin blokady. Sokółka, całe Chwarzno, Patio Róży, Fort Forest bez dojazdu/wyjazdu do domu. Nie liczę domów jednorodzinnych na Bukowej Górze i tych osiedli przy Wiczlińskiej. Nie pierwszy raz i patrząc na BUTĘ organizatorów - nie ostatni:)
Szkoda, że zwykłe pedałowanie musi tyle kosztować...
80 zł za przejazd 44 km po ulicach Gdyni ???
Szkoda, że promocja sportu i aktywizacja społeczeństwa do zwykłego pedałowania musi tyle kosztować...
Czy jest jakiś pakiet startowy, koszulka, czapka albo coś w ten deseń ?
Jestem skazany na CykloGdańsk po ścieżkach rowerowych a za 80 zł będzie jakiś gadżet z decathlonu, chociaż rywalizacja podczas takiej imprezy jest bezcenna, jednak nie kosztem komercji !!!
Szkoda, że promocja sportu i aktywizacja społeczeństwa do zwykłego pedałowania musi tyle kosztować...
Czy jest jakiś pakiet startowy, koszulka, czapka albo coś w ten deseń ?
Jestem skazany na CykloGdańsk po ścieżkach rowerowych a za 80 zł będzie jakiś gadżet z decathlonu, chociaż rywalizacja podczas takiej imprezy jest bezcenna, jednak nie kosztem komercji !!!
Kto na to pozwala?
Czy ktoś jest w stanie udzielić odpowiedzi kto wydaje zgodę na taki rajd? Czy ten ktoś oraz organizatorzy rzetelnie przemyśleli konsekwencje zamknięcia ulic Gdyni i wręcz odcięcie poszczególnych miejscowości (brak alternatywy dojazdu)? Czy ten ktoś oraz organizatorzy czujecie się odpowiedzialni za wszelkie konsekwencje z tego tytułu?
Karygodny jest także brak wcześniejszej jasnej i rzucającej się w oczy komunikacji do mieszkańców i turystów o zamknięciach ulic! Samo trojmiasto.pl owszem informuje o rajdzie, ale ani słóweczka o utrudnieniach! Brawo za pomysł rajdu, czyli zachętę do aktywnego spędzania czasu, ale niewypowiedziana krytyka za organizację!
Karygodny jest także brak wcześniejszej jasnej i rzucającej się w oczy komunikacji do mieszkańców i turystów o zamknięciach ulic! Samo trojmiasto.pl owszem informuje o rajdzie, ale ani słóweczka o utrudnieniach! Brawo za pomysł rajdu, czyli zachętę do aktywnego spędzania czasu, ale niewypowiedziana krytyka za organizację!
popieram zarzuty w 100%
Kto wydaje zgodę na ten paraliż przez pół soboty i pół niedzieli. W te dni nie można normalnie funkcjonować. Ja, mieszkając na tzw. starym Chwarznie, jadąc od strony Witomina przed obwodnicą, byłam totalnie odcięta od reszty świata bez możliwości wjazdu i wyjazdu. Miałam zakupy zamówione na sobotę, nie dojechały, do pracy też czasami ktoś musi pojechać w sobotę lub niedzielę! A najlepsze jest to, że na tym odcinku są po dwa pasy jezdni w każdym kierunku i bez problemu można było zostawić połowę tego dobrodziejstwa mieszkańcom, żeby mogli się wydostać. Ale po co? Czyżby komuś się wydawało, że tu nikt nie mieszka?
Odcięcie dużej części miasta przez 2 dni
Poniżej informacja ze strony ZKM Gdynia:
brak obsługi Chwarzna i dużej części Wiczlina: w sobotę w godz. ok. 11 - ok. 17 i w niedzielę w godz. ok. 8:50 - ok. 15 komunikacja miejska zostanie całkowicie wycofana z Chwarzna i dużej części Wiczlina (od śródmieścia dojazd tylko do Witomina, od Karwin - do Wiczlina Działek)
Po prostu brak słów!
brak obsługi Chwarzna i dużej części Wiczlina: w sobotę w godz. ok. 11 - ok. 17 i w niedzielę w godz. ok. 8:50 - ok. 15 komunikacja miejska zostanie całkowicie wycofana z Chwarzna i dużej części Wiczlina (od śródmieścia dojazd tylko do Witomina, od Karwin - do Wiczlina Działek)
Po prostu brak słów!
I co hejterzy - wylewaliście wiadra pomyj i co. Gdzie jesteście...Gdzie te zablokowane Chwarzno, Wiczlino itp. Gdzie te korki, brak możliwości dojazdu, gdzie jesteście .... Cisza, spokój - nie ma was. Puste ulice. Wystarczyło tylko spojrzeć na rozkład blokady dróg. Nic więcej. Żadnych problemów z dojazdem. Sprawna organizacja. Brawo organizatorzy - obstawa takiej imprezy to nie przelewki.
Kolejny rok organizator tych zawodów ma nas w d*pie
Mieszkam na sokółce i już 3 rok jak organizator ma nas mieszkańców w d*pie Płacimy podadki w tym mieście a kompletnie nikt nie chce z nami rozmawiać mam propozycje zorganizujcie ten rajd po trasach leśnych dlaczego komunikacja miejska jest wyłączana niestety często bywa tak że właśnie w weekend rozchoruje się dziecko lub coś ważnego wyskoczy i zamykanie nas jak w getcie nie jest w porządku pozdrawiam organizatorów.
Tym razem jestem w rozkroku z jednej strony satysfakcja że w Gdyni taka impreza a z drugiej irytacja wszystkimi utrudnieniami i to nie pierwszy raz w tym roku . Myślę że organizatorzy powinni pomyśleć o takiej formule by możliwie zadowolić wszystkie strony. Ułożyć tak trasy by to wyglądało i sportowo i nie eliminowało z istnienia w weekend sporej części miasta
Dość, dość i jeszcze raz dość tego!
Kolejny raz udało się rozwścieczyć kilkadziesiąt tysięcy ludzi po to żeby zadowolić chore ambicje małej grupki oszołomów. Wściekłość mnie ogarnia na widok tych wszystkich kolarzy i biegaczy! Jakim prawem ogranicza mi się swobodę poruszania, pogarsza standart życia, uniemożliwia weekendowy odpoczynek! Trzeba upublicznić listę sponsorów. Niech wiedzą jak piękną reklamę mają! Do zakutych głów tych "cyklistów" i innych oszołomów i tak nie dotrze, że wzbudzają nie podziw a coraz większą niechęć. To jakaś przedziwna grupa ludzi lubiących jak inni ich nie lubią..Dlatego mówię dosyćć terroryzowania mieszkańców Gdyni. DOSYĆ! Miara się przebrała. Przy wyborach rozliczymy! Będziemy pamiętać.