Widok

Wysoka temperatura w SKM

Czy kierownik składu nie może pomyśleć że gdy jest +8C to nie trzeba grzać jakby było -8C? Po co skoro sobie siedzi w koszuli a pasażerowie w kurtkach, im to nie przeszkadza. Ile razy zgłaszałem to do skm to zawsze twierdzili że w takich sprawach trzeba chodzi do kierownika pociągu, przecież sami nie mogą pomyśleć
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe

Czyli w domu jak jest zimno to po co grzać skoro można kurtkę założyć? Skm to nie pociągi dalekobieżne.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Robisz w domu to co chcesz. Myślę że po podwyżkach gazu niektórzy będą siedzieć w kurtkach zamiast grzać.

Skoro skm to nie pociągi dalekobieżne to 10 min wytrzymasz a jak jedziesz np 1h to kurtkę można ściągnąć.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak ściągnąć rozpychając się w tłumie może jeszcze sobie kawkę książeczkę i lampeczke odpalić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak w tłumie.

Jest pandemia więc 1,5m czy 2 taki powinien być dystans. Skoro tego przewoźnik nie przestrzega i się ciśniecie to zrobić zdjęcia i wysyłać do sanepidu czy policję. Tu chodzi o wasze zdrowie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba żartujesz wyłącz telewizję i przyjrzyj się realnym warunkom
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem jak jest i że restrykcje są tylko przestrzegane tam gdzie im wygodnie.

Najlepiej się ściga zwykłych ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kierownik nie ma regulatora albo grzeje i jest 30 stopni w środki, albo nie i wtedy jest -5 stopni w środku.

stałe.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszytko zależy od Ciebie

W zmodernizowanych składach są termostaty elektroniczne a temperatura zwykle jest ustawiona na poziomie 20 stopni - tutaj do kierownika musisz zgłosić usterkę.
W starych składach są zwykłe termostaty z pokrętłem - 1 na cały wagon, znajduje się nad drzwiami wewnątrz chyba środkowego przedziału - sam musisz wyregulować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzięki za info. Ale lepiej było podejść do nas. Zrobimy co możemy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

I to jest wina nowych skladow

W starych tak nie bylo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Temat nie do rozwiązania w tej instytucji. Teraz i tak jest lepiej. Jak były plastikowe kanapy, to trzeba sobie było po 4 litery plecak podkładać, jeżeli chciało się w przyszłości być ojcem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

W starych niezmodernizowanych skladach EN57/EN71

Ogrzewanie może być tylko włączone albo wyłączone. Nie ma tam czegoś takiego jak regulacja temperatury.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Termostaty

W każdym wagonie jest 1 termostat, który pasażerowie mogą regulować...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry