Widok

Wystawa Chcemy całego życia. Feminizmy w sztuce polskiej

Opinie do imprezy: Wystawa Chcemy całego życia. Feminizmy w sztuce polskiej, 19 października 2024 - 31 stycznia 2025
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda PGSu

Obecną wystawa to feminizm agresywny, który wbrew reklamom nie jest dla każdego. W tym wielu kobiet. Uważam za co najmniej kontrowersyjne oddanie trzypoziomowego obiektu na tak długo grupie jednomyślnych kuratorek, których zachłanność zniechęca do reprezentowanego przez nich ruchu. A Umiastowski, który podobał się wszystkim moim znajomym gościł tam dużo krócej. Niefajne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

dlaczego?i co rzeczywiście jest niefajne?

Umiastowski gościł tam sam, pojedynczo.To istotna uwaga. Tu mamy przegląd prac z 50 lat, wielu kobiet.One i tak dostały mniej miejsca. Nie rozumiem podsumowania.I jeszcze "wszystkim się podobał"...Serio?To ma być cel sztuki?Podobanie się wszystkim ma dawać prawo do wystawy na dłużej?Landszafty z jeleniem na rykowisku też się kiedyś wszystkim podobały, tak samo jak socrealistyczne obrazy o traktorzystkach i górnikach....To co, mają wisieć już na zawsze w galerii? Wystawa ważna i potrzebna.Na mnie zrobiła wrażenie rozmachem, także wszystkiego nie zrozumiałam, nie ze wszystkim się zgadzam ale nie robię z tego zarzutu!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy jest wygodny wjazd wózkiem do PGS-u?

Chciałabym przyjść z moimi psiećmi. Nie zostawie ich samych w domu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rozrywka

Unkle Ronin Live (11 odpowiedzi)

UNKLE - legendarny brytyjski zespół na dwóch koncertach w Polsce! 18 marca 2025r. wystąpi w...

Żywa Szopka (4 odpowiedzi)

Żywa Szopa znajduje się na wzgórzu, za kościołem i gości pod swoim dachem: osiołka, baranka,...

ARKA Gdynia - Stal Rzeszów (4 odpowiedzi)

Przed nami ostatnie już emocje ligowe w 2024 roku na Stadionie w Gdyni. W 18. kolejce...

do góry