Widok

Wywóz śmieci - pytanie o pojemnik

Mam pytanie do mieszkańców Banina.
Niebawem przeprowadzam się z rodziną i proszę o informację o koszty wywozu śmieci.

Nie będę segregował odpadów i zakładam postawienie 2 pojemników na odpady, każdy po 240 litrów.
1. Czy wystawiając 2 pojemniki na odpady, będę ponosił wyższy koszt wywozu śmieci czy koszt jest stały, niezależnie od ilości pojemników/śmieci.

2. Dla firmy transportowej nie stanowi to problemu?

3. Ile kosztuje wywóz śmieci (niesegregowanych) w Baninie?

Z góry dziękuję za odpowiedź
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

koszt stały - ja też nie segreguje , mam 2 pojemniki 240 l. - koszt 60 zl/mc za 3 osoby. Dodatkowe worki ze śmieciami tez nam zawsze zabierają - bez dodatkowych kosztów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
Szczęścia w Nowym Roku!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwne. Też mam niesegregowane, 3 osoby, 60zł ale powiedzieli, że przysługuje wywóz śmieci 2x w miesiącu tylko z jednego 240l pojemnika (a w zasadzie, to przysługuje 180l, ale nie ma takich śmietników więc może być 240). Fakt, że stojące obok worki zabierają bez dopłat, ale kosz mam 1.

w gminie masz dostępne wszystkie informacje (można np. zadzwonić), prawdopodobnie są też na stronie gminy (poniżej). Od lipca i tak chyba wszyscy muszą segregować, poza segregowanie jest tańsze (niższy abonament).

http://www.zukowo.pl/Odpady_komunalne,53

Inne tematy z forum Banino

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

do góry