Widok

Wywóz szamba: podwyżka

Witajcie,

Orientujecie się czy wszystkie firmy podniosły ceny wywozu? Chwilę temu było 120 a teraz już 140.. Co się dzieje że z miesiąca na miesiąc wystąpiła podwyżka o 20 zł?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oddając ścieki do oczyszczalni płaci się 6,19zl za M3 czyli za normalne szambo 62zl do tego czas kierowcy dojazd pobranie dojazd do oczyszczalni zrzucenie nieczystości czyli wszystko razem około 2h więc kolejne 50zl bo ZUS + stawka a nikt nie będzie za 15zl jeździć z guw***kim a teraz paliwo podatki i amortyzacja sprzętu...
Czyli prosty rachunek jeśli płacisz ok 200zl to jest nadzieja że to co wydalasz z siebie trafia do oczyszczalni a nie do rowu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety rozdawnictwo rządu niszczy naszą gospodarkę i nas. Kiedy w końcu ludzie się obudzą i zobaczą że socjalizm zniszczył nie jedno Państwo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko niektórzy coś dostali, reszta cały czas dopłaca. Ja odczuwam to w budżecie domowym
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niech sobie ten rząd 500+ i 300+ wsadzi w d... skoro teraz wszystko drożeje.Dali coś a teraz wszystko w górę poszło
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mamy tą naszą "dobrą zmianę" sejm przgłosował ustawę o ochronie środowiska, na firmy założyli dodatkowe opłaty ti i firmy przerzuciły je na nas. Cała zagatka.
Spróbuj teraz zamówić coś w necie, do marca cena była w granicach 120 zł a teraz i 180-200 zł.
A miało być tak pięknie, podatnik nic nie odczuje. No wlasnie widać to NIC
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie rozumiem z czym macie problem.. Skoro gmina z roku na rok podwyższa cenę za ścieki to i wywóz szamba podrożeje. Dodajcie do tego podwyżkę płacy dla kierowcy choćby raz na rok, podwyżka cen paliwa, ubezpieczenia OC szambiarki itd. Przecież to wszystko ma wpływ na cenę wywozu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja za 10 płace 130
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kurcze ja od wielu lat płacę 172.80 za 10m3

własnie... obecny rząd daje im dobry przykład ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zauważ, że tak jest wszędzie :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ile płacicie za 12 tys ja ostatnio zaplacilem 170 pln

Kazdy chce zarabiac wiecej, pracownik, ktory jezdzi szambiarka rowniez, stawka za przyjecie odpadow tez mogla wzrosnac,
na kogos to trzeba przerzucic,
a ubezpieczenia to glownie wzrosly dlatego, ze ludzie wyludzali potezna kase za kolizje, ktorych nie bylo ...

Podsumowujac, niestety podwyzki w tego typu usludze to recz normalna, chcialbym placic mniej, ale wole zaplacic te 10zl , zeby im sie bardziej oplacalo i miec mozliwos wywozu w ten sam dzien lub z dnia na dzien niz czekac np kilka dni, bo firmy padna, z braku mozliwosci utrzymania sie na rynku ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cenę paliwa regulują akcyza, wysokość podatku, marża, czy cena za baryłkę.
+ ewentualne mafie paliwowe które swego czasu prężnie działały u nas.

Stąd wahania.

Wywóz szamba to chyba trochę co innego nie?
Poza tym pamiętam jak parę lat temu za poprzedniego rządu cena paliwa dobijała do 6zł za litr, a teraz jest po 4,7.

Ceny wywozu szamba kiedyś spadły? Nie?
Ciekawe, bo to prywatne firmy, więc powinni konkurować ze sobą cenowo.

Kolejny przykład. Ubezpieczenia. Z roku na rok droższe. Przypadek?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie rozumiem, a co za darmo maja robic ? inne uslugi nie drozeja ? inne towary nie sa drozsze ? Paliwo nadal kosztuje 1,90zl jak kiedys ?
Troche rozsadku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przecież te firmy wywożące szambo to takie same mafie jak kliki taksówkarskie.

Jedna wielka zmowa i nikt nie jest do ruszenia.
Jakby chcieli to podniosą sobie do 200zł za wywóz, a ludzie i tak będą musieli płacić.
Robią biznes póki mogą. Jedno złodziejstwo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak samo ja

a nie wiesz że tylko "JA' uczciwie pracuje i mało zarabiam, wszyscy inni napychają sobie kieszenie moją krwawicą?
Nic nie powie... Twoja firma też pewnie robi wszystko by się utrzymać i dać zarobić pracownikom na chleb prawda? Takie realia. Jemu z tych 140 zostaje mniej niż 30 zł czystego zysku po opłatach środowiskowych i za oczyszczalnie itd.To dużo?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zbliza sie termin wykonania kanalizacji i z tego powodu podnoszą ceny wywozu szamba
Jestem tylko ciekaw co na to powie UOK.

Ja od grudnia płacę 140. A od stycznia 2017 130 zł. Gdzie było 120 do marca 2018???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry