Widok

Wzg. Św. Maksymiliana - Chylonia

Jak bezpiecznie i sprawnie przejechać od Wzgórza Św. Maksymiliana do Chyloni?
Akurat przy Wzgórzu Św. Maksymiliana kończy się droga rowerowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKM-ką ;)

Zwykle jeżdżę w drugą stronę ale myślę, że w przeciwną też w miarę sprawnie da radę.
Jak ddr kończy się na Bydgoskiej, to jedziesz B., Poznańską, Witomińską i Warszawską. Trudny będzie wjazd na ścieżkę na Morskiej, tu już zależy jak pewnie czujesz się na jezdni i dasz radę zrobić skręt w lewo, czy wolisz w prawo zjechać na chodnik i przeprowadzić rower po przejściu (coś tam mieli robić ale dawno nie byłem i nie wiem jak to teraz wygląda).

Alternatywnie, to po drugiej stronie torów do Głównego, przejściem podziemnym i kawałek chodnikiem na Morskiej.

Jedyny problem to Warszawska, którą musisz się przeciskać, jak ja jadę z dzieckiem to tylko chodnik, ale brak słów na niektóre komentarze ludzi. NA Warszawskiej jest walka, więc nie ma miejsca na uprzejmość jedziesz środkiem i jest najbezpieczniej. Nie dajesz szansy idiocie na wyprzedzanie na trzeciego.

Można się spodziewać agresji ze strony niektórych kierowco.

Nie pamiętam, żebym na Warszawskiej miał jakieś problemy, a w stronę Sopotu jest pod górkę, więc szybko się nie jedzie.
Mi ta ulica kojarzy się z w miarę spokojną, bo większość ruchu idzie równolegle Śląską.

Na Warszawskiej można spotkać warszawiaka, a wtedy może się wszystko wydarzyć

Inne tematy z forum Rowery

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry