Widok

Wzrost cen IC w Trójmieście

Do niedawna IC miało ofertę biletu za 4 zł w Trójmieście. Cena obecnie to już 6 zł. Przy ostatnich opóźnieniach IC i fakcie, że bilet trzeba kupić 5min wcześniej nawet przy opóźnieniu pociągu cena ta jest zdecydowanie mniej konkurencyjna niż np. regio.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problem?

Jaki problem w systemie sprzedażowym zaimplementować że takie trasy do 30km nie mają miejsca siedzącego? Wystarczy szukać rozwiązań a nie problemów...

Tak, pekapowa blokada zakupu biletu na 5 minut przed dojazdem pociągu.

Pekapowe kuriozum.

Dokładnie

Wtedy ludzie zobaczą za jakie grosze pracuje się w Polsce :)

Człowiek jak się czasem spieszy a akurat jest IC to nim jedzie, mi się zdarzało nawet i Pendolino jechać z np Wrzeszcza do Głównego:) z biletami to taka półprawda, jak się ma pecha i konduktor widzi że człowiek wysiada po jednej stacji to się przyczepi i zapyta czy był bilet, ale jak ktoś nie ma to przecież nie będzie za nim po peronie biegł:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja

cena skm bez z niżki z gdynii do gdańska to 9 pln- czas dojazdu 40 minut. dojazd IC z gdynii do gdanska to 4nPLN (dotychczas) jada trwa 20 minut. Więc tyllko gamonie wolą przepłacać i jechać dłużej
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

miesięcznice się skończyły i już nie masz co ze sobą zrobić
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie podwyzk tylko koniec promocji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Często jest to łatwiejsze niż wlec się skm zwłaszcza przy połączeniu Gdańsk - pruszcz etc. I sprawdzają, widać że nie jechałeś IC w trójmiejscie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na koniec zeszłego roku IC ogłosiło zmianę strategii

I już wtedy zapowiedziało wzrost ceny żeby nie kanibalizować lokalnych przewoźników

I słusznie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież w regio biket kosztuje 8zl, IC nadal konkurencyjne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co te kłamstwa

IC z Gdyni do Gdańska czy z Gdańska do Gdyni od lat kosztuje 6 zł . Za 4 przejedziesz z Gdyni do Sopotu albo z Gdańska do Sopotu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

No jak dwie stacje jedziesz pociągiem, który zaraz kończy bieg i wybierasz IC to komu się dziwisz. Sam na siebie uwagę zwracasz. Trasa Gdynia Główna - Sopot - Gdańsk Główny - jak tam wsiadasz to nikt cię nie sprawdzi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wielu było kłamców w latach 2015-2023.

Wszyscy reprezentowali totalną opozycję.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ja jeździłem wielokrotnie i często konduktor sprawdzał bilet, szczególnie gdy widział że ktoś wsiada np. w Oliwie do pociągu który kończy bieg w Gdyni
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

ale który, bo przez ostatnich parę lat było ich wielu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry