Widok
Yacht Park
Lokalizacja inwestycji w sąsiedztwie Sea Towers - z widokiem na Skwer Kościuszki - sprawia, że wszystko, co stanowi o uroku Gdyni, jest tu w zasięgu ręki. Dodatkowo budowa apartamentowców w powiązaniu z kameralną mariną jachtową sprawiła, że jest to jedno z niewielu miejsc w Trójmieście, gdzie w jednym miejscu będzie można mieć apartament, garaż dla samochodu i yacht czy motorówkę pod domem.
Zrealizowano tu budowę sześciu budynków mieszkaniowych wzdłuż Nabrzeża Kutrowego wraz z niezbędną ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
marnotrastwo terenu
Jak oglądam projekty nowych inwestycji w Gdyni to odnoszę wrażenie że gdyńscy urbaniści są bardzo zakompleksieni Centrum dużego miasta i tylko 4-5 no max 6 kondygnacji, prawie jak w Wejherowie. Tyle to się budowało 80 lat temu , teraz to minimum 30 pięter w centrum dużego miasta.
zgadzam się z przedmówcą.
No niestety nasze rodzime kompleksy tak wyewoluowały że ludzie teraz tęsknią za biedą i obskurnością z PRL jakby to było "COOL". Pomyśleć że te wiejskie bloki bo inaczej tego nazwać nie można będą szpecić kurort nadmorski przez najbliższe kilkadziesiąt może 100 lat bo projekt był tani i obskurny więc tanio się sprzedało. A ja myślę inaczej chcą sprzedawać architektoniczny chłam to niech idą z nim do Wejherowa a nie będą szpecić centrum gdyni chatkami dla dyrektorów podstawówki i koła gospodyń wiejskich "nooo bo było tanio i szybko potrzebowaliśmy pieniędzy w budżecie" wejherowska metoda na rozwój miasta.
nic nie przygotowane
Niestety po kilku zmianach i w szczególności z takim zarządem ta inwestycja się nie moze udać. Byłam na rozmowach o współpracy. Nie ma gotowego nawet cennika, nie ma ogłoszonego przetargu na generalnego wykonawce, na maila z ofertą nigdy się nie doczekałam. Jakaś mrzonka i totalne nie ogarnięcie. Mam wrażenie że wszystko jest sterowane z Warszawy bez wizji bez merytorycznego przygotowania.
Ostatnio przeczytałem informację że firma wchodząca w skład skarbu Państwa Polski Holding Nieruchomości, chce kupić firmę deweloperską DORACO, firmę która dodatkowo "wygrała" przetarg na wykonanie projektu dewelpoerskiego Yacht Park. Pytam się po co?
Jestem osobą która działa w branży, konkretnie zajmuję sie sprzedażą nieruchomości. To co usłyszałem pozwala mi stwierdzić, że wygląda to bardzo dziwnie. Biuro sprzedaży w salce konferencyjnej hotelu.
Po pierwsze sprzedaż odbywa sie tylko wśród znajomych zarządu/ albo nawet samego prezesa.
Znam co najmniej 4 osoby, które deklarowały zakup mieszkania jeszcze od roku 2015 dla któych raczej cena nie gra roli i nie mają szans dostać oferty, bądź też nawet złożyć swojej oferty.
Czy można jakoś zgłosić albo zainteresować jakąś organizację, żeby ktoś z PHN mógł się do tego ustosunkować.
pozdrawiam
Jestem osobą która działa w branży, konkretnie zajmuję sie sprzedażą nieruchomości. To co usłyszałem pozwala mi stwierdzić, że wygląda to bardzo dziwnie. Biuro sprzedaży w salce konferencyjnej hotelu.
Po pierwsze sprzedaż odbywa sie tylko wśród znajomych zarządu/ albo nawet samego prezesa.
Znam co najmniej 4 osoby, które deklarowały zakup mieszkania jeszcze od roku 2015 dla któych raczej cena nie gra roli i nie mają szans dostać oferty, bądź też nawet złożyć swojej oferty.
Czy można jakoś zgłosić albo zainteresować jakąś organizację, żeby ktoś z PHN mógł się do tego ustosunkować.
pozdrawiam
Jestem 'zwykłym szarym' Gdynianinem, pierwsze konkretne informacje, jak np. rzuty kondygnacji, otrzymałem w listopadzie 2016 roku. Fakt, była obsuwa z GW, ale to nie jest prawdą, że nie ma możliwości otrzymania oferty. Apartamenty wyceniane były indywidualnie, może dlatego nie widnieją ceny na stronie. Nie znam, jak to zostało ujęte: prezesa PHN, a bez problemu udało się nabyc apartament, jestem obecnie na etapie zmian aranżacyjnych.
Jeśli jest ktoś konkretnie zainteresowany, wystarczy się skontaktować mailowo lub telefonicznie.
Pozdrawiam
Jeśli jest ktoś konkretnie zainteresowany, wystarczy się skontaktować mailowo lub telefonicznie.
Pozdrawiam
Cisza w eterze…
Prosiłem o kontakt na oficjalnej stronie Yacht Park 30-go i 31-go sierpnia 2018. Za każdym razem cisza, mimo że obiecali skontaktować się w tym samym dniu. Nie zdziwię się, jeżeli zbankrutują, bo o klientów trzeba dbać. W końcu to oni swoim wkładem pieniędzy umożliwiają inwestycję. Mam dosyć, idę do konkurencji.
Projekty w Gdyni
A ja tak czekalem na te mieszkania. Myslalem ze juz kupie i nigdzie nie moge znalezsc kogos kto by mi powiedzial co i gdzie. Uff nie zorganizowani biurokraci i mam nadzieje ze straca prace bo kazdy kto robi bizness i widzi ze ktos zawala to na bruk z nim niech idzie sprzatac.
henryniemcz@yahoo.com
henryniemcz@yahoo.com