Widok
Kierowcy ZKM
Biadolicie dzień w dzień a o kierowcach ZKM ktoś z Was pomyślał ?? Co oni przeżywają jeżdżąc zmiany na trasach wiodących przez Oksywie, Obłuże, Pogórze. Każdy z nas może wsiąść na rower albo się przejść na inny przystanek ale nie kierowcą autobusu. Wg mnie to im należy po prostu współczuć.
P.S. Nie nie jestem kierowcą a tym złym trepem - na rowerze.
P.S. Nie nie jestem kierowcą a tym złym trepem - na rowerze.
No nie wiem
No i tu się mylisz. Szczególnie jeśli mają przedostatni, ostatni przejazd kończący zmianę. A jako kierowcy zawodowi powinni pracować określoną liczbę godzin aby nie skończyło się tak, że kierowca wyprosi wszystkich z autobusu bo skończył się czas pracy jak to już miało miejsce w innym mieście.
A gdzie jest policja
Przecież wiadomo że o jednej godzinie wyjeżdżają jednostki i wszystko się blokuje. Pozdrowienia dla ludków co piszą omijać, o innych godzinach jeździć, o rowerach i komunikacji. Czy nie można w tych godzinach postawić policjanta na rondzie przy nasypowej i tym na Kwiatkowskiego żeby ułatwić zjazd z blokowanych rond. Nie bo z tego kasy nie będzie.
Wyjazd z Oksywia
Z dzielnicy Oksywie nie da się wyjechać już od godziny 14 do około 17. Przejazd autobusem z przystanku Bosmańska -Zielona do centrum Gdyni to minimum 30 minut. Ciekawe jak będzie, gdy powstanie przy ulicy Zielonej osiedle na prawie 200 mieszkań - aż strach myśleć. O SKM cisza i znając życie nie doczekamy się w ciągu 10 lat. Rozwiązanie " przez port" zapewnie również nie zostanie zrealizowanie.