Widok

Z Osowej do Wrzeszcza - jak?

Rowery Temat dostępny też na forum:
Witam. Albo do Oliwy? Jest jakaś boczna - leśna droga, co by ominąć zmotoryzowaną spacerową?
Grzegorz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spoko, ja jechałem tak:
Do Geanta, potem prosto wzdluż obwodnicy kawałek w strone gdańska, do owczarni (taka nieutwardzona droga). W owczarni za sklepikiem z piwem w lewo do lasu i caly czas prosto, przez Źródliska w Dolinie Ewy i wyjezdzasz gdzies w Dolinie Radości, a stamtad to wiesz...

Pzdr.
T.

Dzięki:)
A jeszcze zapytam - ta nieutwardzona droga - gdzie się zaczyna? Za Geantem, po tejsamej stronie?

Grzegorz
Tak, wyjezdzasz z parkingu z Geanta - z tyłu budynku (od strony Gda a nie Gdy) - tam prowadzi ta droga, prosto najpierw po chwili miedzy drzewami wjezdza miedzy jakies działki i do Owczarni. A tam za budą z piwem w lewo i do lasu.

Pzdr.
T.
bodek napisał(a):

> Tak, wyjezdzasz z parkingu z Geanta - z tyłu budynku (od strony
> Gda a nie Gdy) - tam prowadzi ta droga, prosto najpierw po
> chwili miedzy drzewami wjezdza miedzy jakies działki i do
> Owczarni. A tam za budą z piwem w lewo i do lasu.

PRZED BUDĄ Z PIWEM w lewo w kierunku lasu ;)
ech, a jesli jestes na 'drugiej' stronie obwodnicy (tej, na ktorej jest Osowa:) to do Owczarni dotrzesz najprosciej przez ulice 'Nowy Swiat' ... Potem - jak juz inni pisali ...

Tez lubie te okolice ...
Pozdrawiam!!
Krzysiek
Od niedawna mieszkam na Osowej i dopiero zaczynam poznawac jej uroki. Oprocz rowerkowych wycieczek mam w planach czestsze wizyty na parkingu przy Geancie - Roleczki - moze kiedys na siebie trafimy ;)

zoya78 napisał(a):

> Od niedawna mieszkam na Osowej i dopiero zaczynam poznawac jej
> uroki.

Ja mieszkam w Glownym, a Osowa 'odkrylem' rowniez bardzo niedawno ... I tez mi sie bardzo podoba ... Choc o jej istnieniu wiedzialem od sporego czasu ...

> Oprocz rowerkowych wycieczek

ech ...
mysle, ze teraz bede eksplorowal (na razie pieszo) ten szlak z Osowej do Tuchomka ... Zachecil mnie ostatni opis na Rowerowym Trojmiescie ...

> mam w planach czestsze
> wizyty na parkingu przy Geancie - Roleczki -
> moze kiedys na
> siebie trafimy ;)

Mozliwe :) Fajnie by bylo. Pozdrawiam!!
Krzysiek

Inne tematy z forum Osowa

Domy Sołdka 14 (12 odpowiedzi)

Domy powstają w centralnej części Osowy, a więc blisko głównej arterii prowadzącej przez tę...

do góry