Widok
Z całą pewnością nie polecam tej szkoły.
Nie polecam innym tego gimnazjum. Poziom nauczania ogólnie jest dość na niskim poziomie. Na informatyce nie dowiesz się co to jest system binarny i szesnastkowy mimo tego, że też należy do podstawy programowej. Przede wszystkim ubogi język polski! Kilka twórców i ważnych pojęć jest pomijanych a większy nacisk kładą tam na gramatykę. Z językiem angielskim tak samo. Tylko z matematyki poziom jest taki, jaki powinien być na każdym przedmiocie: wysoki. Co do wyposażenia: aż tak świetnie to nie jest. Bardzo mała sala gimnastyczna, długie kolejki w szatni, częste kradzieże, brak mydła i czasami papieru toaletowego w łazience, bójki, płacz dzieci na przerwach, NIEPORADNI psychologowie i pedagodzy oraz bardzo surowi nauczyciele - to są podstawowe, lecz nie wszystkie minusy. Plusy: Rówieśnicy i tablice multimedialne. I to wszystko, na co ich stać. Muszę też zwrócić uwagę na psychologa i pedagoga szkolnego. One, jak tylko mogą, potrafią wymyślić niesłuszne oskarżenia i wysłać uczniów nawet do poradni i wmówić komuś, że jest chory. Żałuję że tam poszłam, ponieważ teraz jest mi bardzo trudno w liceum. Oblałam testy mimo wielu godzin nauki przed sprawdzianem a miałam świadectwo z wyróżnieniem.