Widok
Z daleka od BIALL-NETU
To firma rodem z PRL.
Internet: prędkość 2 MB, cena 39 zł. OK moze być. Tyle że:
To nie jest dostęp do internetu ale dostęp dla 1 KOMPUTERA, rozdzielenie sieci jest ZABRONIONE chyba że zapłaci się 10 zł CO MIESIĄC. Umowa za cene 39 zł podpisana zostaje na 2 LATA !!
Czyli nie mogę mieć np dostępu po WIFI bo do tego potrzebny jest router.
Porównanie:
Biallnet dostęp dla mieszkania z routerem na 1 rok 2MB :
49 zł (umowa na rok ) + 10 zł (router) wychodzi 59 zł.
UPC dostęp 8 MB i żadnych zakazow, umowa na 1 rok : 75 zł
Do tego Biallnet nie gwarantuje przepustowości, to kłamstwo na papierze, węzły mają określoną przepustowośc, jak są zapchane to DZIELĄ po równo, nikt nie będzie miał 2 MB.
Żadnego bezpieczeństwa, pakiety w węzłach można czytać jak się chce, wszystko w podsieciach stoi na HUBACH a nie na przełącznikach. Hasła do poczty czy wszystko co nie jest po SSLu idzie otwartym tekstem !!!
Rezygnacja z tej żenady to 350 zł.
I jeszcze jedno, wiecie dlaczego podpisywanie umów odbywa się TYLKO w biurze... Bo zgodnie z prawem z takiej umowy NIE MOŻNA odejsc (zrezygnować zawsze ale to 350 zł). Tylko od umowy podpisane poza biurem można odejść w ciągu 10 dni.
Internet: prędkość 2 MB, cena 39 zł. OK moze być. Tyle że:
To nie jest dostęp do internetu ale dostęp dla 1 KOMPUTERA, rozdzielenie sieci jest ZABRONIONE chyba że zapłaci się 10 zł CO MIESIĄC. Umowa za cene 39 zł podpisana zostaje na 2 LATA !!
Czyli nie mogę mieć np dostępu po WIFI bo do tego potrzebny jest router.
Porównanie:
Biallnet dostęp dla mieszkania z routerem na 1 rok 2MB :
49 zł (umowa na rok ) + 10 zł (router) wychodzi 59 zł.
UPC dostęp 8 MB i żadnych zakazow, umowa na 1 rok : 75 zł
Do tego Biallnet nie gwarantuje przepustowości, to kłamstwo na papierze, węzły mają określoną przepustowośc, jak są zapchane to DZIELĄ po równo, nikt nie będzie miał 2 MB.
Żadnego bezpieczeństwa, pakiety w węzłach można czytać jak się chce, wszystko w podsieciach stoi na HUBACH a nie na przełącznikach. Hasła do poczty czy wszystko co nie jest po SSLu idzie otwartym tekstem !!!
Rezygnacja z tej żenady to 350 zł.
I jeszcze jedno, wiecie dlaczego podpisywanie umów odbywa się TYLKO w biurze... Bo zgodnie z prawem z takiej umowy NIE MOŻNA odejsc (zrezygnować zawsze ale to 350 zł). Tylko od umowy podpisane poza biurem można odejść w ciągu 10 dni.
Słucham? jak to się nie da. Mam router pod biall netem 4 kompy plus do tego tablet na wifi z smartphonem. Trzeba podłączyć router jako "niedioczny" w sieci!! Żadnych kłopotów. Co prawda Biall net ściemnia jak cholera z przepustowością. Nie raz miałem problem z otworzeniem nawet prostych stron. Przez siedem lat jak jestem z nimi wykonałem z sto telefonów w sprawie przepustowości no i reagowali natychmiast bo wiedzą że mają taką umowę. Obsługa w biall necie to typowe buractwo ale cóż narazie nie widzę innych na chełmie i poza tym ja akurat jade na światłowodach co mnie bardzo cieszy.
Co za bzdury tu piszecie....Podpisałem ostatnio umowe za router czyli rozdzielenie sygnału zapłaciłem 1 ziko 1PLN , tak zaznaczyłem na początku że chcę rozdzielic sygnał i że więcej nie dam za tą usługe i pan handlowiec się zgodził bez rzadnej łaski a za niecałe 55 złotych mam 7 megabitów. Internet chodzi bez zarzutu przy Net-Sat medi to istny pocisk karabinowy.
Ludzie jak podpisujecie umowy to się troche potargujcie każdy handlowiec ma koło 10% ceny na zejście!!!:)
Pozdrawiam i życze powodzenia w handlu:)
Ludzie jak podpisujecie umowy to się troche potargujcie każdy handlowiec ma koło 10% ceny na zejście!!!:)
Pozdrawiam i życze powodzenia w handlu:)
Ja mam neta w bBIALL od 2 lat i sobie chwalę, nigdy nie zaobserwowałem spadku przepustowości łącza poniżej nominalnego transferu, i w całym tym czasie miałem ze 2 awarie poniżej 1 doby.
Wcześniej śmigałem na UPC i tez było ok, ale przy podpisywaniu nowej umowy z dotychczasowymi Klientami kasuja jak za zboże, więc im podziękowałem.
Z tego, co słyszałem, prezes BIALL jest w jakimś stowarzyszeniu promowania internetu czy jakoś tak i mają niezależny światłowód do NASKu, więc nie muszą kombinowac z transferem, bo zapas jest spory.
Natomiast co do bezpieczeństwa to nie wiem, nie znam się.
Pozdrawiam
Wcześniej śmigałem na UPC i tez było ok, ale przy podpisywaniu nowej umowy z dotychczasowymi Klientami kasuja jak za zboże, więc im podziękowałem.
Z tego, co słyszałem, prezes BIALL jest w jakimś stowarzyszeniu promowania internetu czy jakoś tak i mają niezależny światłowód do NASKu, więc nie muszą kombinowac z transferem, bo zapas jest spory.
Natomiast co do bezpieczeństwa to nie wiem, nie znam się.
Pozdrawiam
Co Ty wypisujesz.... Jestem w BiallNet ponad rok i dotąd były może 1-2 awarie, które zauważyłem.
Przy każdym przedłużeniu umowy można negocjować cenę i szybkość (taki bonus dla stałych użytkowników), a router kupiłem w końcu swój i nie muszę go odpłatnie dzierżawić.
Może szału nie ma, ale jak dla mnie działa to całkiem szybko i stabilnie. :)
Przy każdym przedłużeniu umowy można negocjować cenę i szybkość (taki bonus dla stałych użytkowników), a router kupiłem w końcu swój i nie muszę go odpłatnie dzierżawić.
Może szału nie ma, ale jak dla mnie działa to całkiem szybko i stabilnie. :)