Widok

Z psem mordercą bez kagańca w SKM

Co ludzie mają w głowach?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wolę takie niż te małe cziłały i yorki

Jest na smyczy, w czym problem?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 15

A co, świnia?

A świnia to nie zwierzę?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Człowiek to ssak, a ssak to? Sam sobie odpowiedz na to pytanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

100% prawdy. Niektórzy pchają wszędzie łapy, a potem płaczą, że pies ugryzł. Jakby ktoś ktoś mnie zaczepiał też był odmachnął.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Dlatego ludzi też należy się bać, jeszcze bardziej niż zwierząt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

No właśnie nie. Z ustawy nie wynika nawet to, że pies ma być na smyczy. Pies ma być pod kontrolą i tylko tyle jest wspomniane. Tyle. Czyli z punktu widzenia prawa ogólnokrajowego, jeżeli pies jest Ci posłuszny, może chodzić bez kagańca a nawet i bez smyczy.
Dodatkowe ograniczenia dodają przepisy miejskie, które w Trójmieście mówią o smyczy, nie o kagańcu, chyba, że rasa należy do wykazu ras agresywnych. Problem w tym, że do takiego wykazu należą tylko psy rasowe, a nie w typie rasy, więc jak pies rodowodu nie ma, to to zwykły kundel i przepisy o kagańcu się go nie tyczą.
W tym konkretnym przypadku każdy pies powinien mieć kaganiec, bo tutaj wchodzą osobne regulaminy przewozu (regulamin SKM mówi o tym, że pies ma być na smyczy i w kagańcu).
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 9

myślę, że pies nie jest świadomy przepisów prawa oraz tego że jest uznany za agresywnego
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 12

Człowiek to też zwierzę. Wiesz?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 28

Ciekawe, bo nie jest to mój pierwszy pies. I na podstawie wcześniejszych doświadczeń - moje psy nikogo nigdy nie ugryzły, więc Twoja teza upada. Może Ciebie każdy napotkany pies złapał zębami, ale jeżeli tak, to Ty zachowujesz się w nieodpowiedni sposób :).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 24

i co z tego?

pies to zwierze nigdy nie można przewidzieć co zrobi
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest zwierzę.

Nie wiemy co myśli i co go przestraszy itp. Może być najlepiej wychowany a natura i tak weźmie górę.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każdy człowiek, który zrobił komuś krzywdę, był kiedyś grzecznym dzieckiem :) Zachowujesz się tak jakby pewnością było, że każdy pies kiedyś zaatakuje, musisz pogodzić się z faktem, że tak nie jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 19

co za bzdura każdy pies prędzej czy później ugryzie taka jego natura - niefrasobliwa kobieto nie upubliczniaj tego rodzaju informacji - wiem co mówię właśnie taki
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 9

Biją dzwony tylko gdzie

Wg przepisów prawa to każdy pies ma obowiązek noszenia kagańca. A psy uznane za rasy agresywne / niebezpieczne wymagają pozwolenia na ich posiadanie. To pozwolenie wydaje prezydent miasta , wójt , burmistrz etc. I wg tego pozwolenie musi być zanim będziesz posiadaczem psa a nie odwrotnie. Tak wiec tyle w kwestii przepisów
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 11

Weterynarz

Z doswiadczenia wiem ze nalezyaloby uspac te wszystkie kundle jak najszybciej.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 17

mk

dawno nie widziałem głupszego komentarza
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo potrafię wychować psa w odpowiedni sposób i nie jest agresywny? Nieźle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 19

Ty też jesteś w takim razie mordercą

Ludzie zabijają ludzi, twoja rasa. Także jesteś mordercą!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 15
do góry