Widok

ZAKONICZYN. LOTNIKÓW. IDIOTYCZNA BUDOWA.

Witam. Jestem mieszkańcem jednego z 5 bloków przy ul. Lotników Polskich.
Mieszkają tu osoby starsza jak i te najmłodsze.
Bloki są z około 1960r , lecz spółdzielnia Zakoniczyn czy jak ona się wabi, chcę postawić tutaj blok , nowy. Wszystko ok. ale dlaczego musi być akurat na parkingu i na drodze dojazdowej ?
W ubiegłym roku (2009) robotnicy stawiali ogrodzenie pomiędzy samochodami. Wtedy przyjechało do nas TVN24 i radio Gdańsk jak dobrze pamiętam.
Robotnicy załatwiają sie pod murami , bo nie mają toi-toi.
Znaki stawiene są ... ehh, w sposób mocno nie włąściwy i przez robotników NIE NA TERENIE BUDOWY.
Cięzki sprzęt budowlany powoli jeździ zupełnie po chodnikach , daleko od budowy... Chodznik pod moim ogrodem się zapadł (nic dziwnego w PL)

Nie będe się rozpisywał , mam 16 lat , starsi ludzie potrzebujący pomocy , posili mnie żebym napisał w internecie taki temat więc pisze.

Jak będzie to możliwe wstawie fotografie !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co Wam przeszkadza nowy blok? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ZOBACZCIE TEN FILMIK !!!! CO U NAS SIĘ DZIEJE NAPRAWDE
http://www.youtube.com/watch?v=P9p69cAmGMY

coś mi się nie chciało wtedy wkleić tu jeszcze raz FILMIK Z LOT POLSKICH
i jak tam z budową?
odswiezam, jak tam?
Siłowo nie pozwoliliśmy rozpocząć budowy po prostu ją blokując, policja nie miała podstawy prawnej do usuwania naszych samochód itd. a w między czasie spółdzielnia zakoniczyn przegrała sprawę w sądzie czego skutkiem jest to, że nie ma żadnych praw do budowy bloku na działce należącej do mieszkańców pobliskich bloków. Koszt projektów i pozwoleń w kwocie KILKUSET TYSIĘCY ZŁOTY zostanie zapewne rozdzielny na wszystkie podległe osiedla pod spółdzielnie zakoniczyn...
Dodatkowo temat był opisywany tutaj:
http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/162419,gdansk-chelmianie-sprzeciwiaja-sie-budowie-przy-ul-lotnikow,id,t.html

http://gdansk-chelm.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=55819

Proponuję aby wszyscy podlegli pod spółdzielnię zakoniczyn sprawdzali jej wydatki, bo pieniądze, które zostały wydane na pozwolenia i projekt będzie z pewnością ściągała w postaci ukrytych kosztów dla osiedli, którymi zarządza.

Dodatkowo po uprawomocnieniu się wyroku zostanie złożony wniosek do prokuratury o niegospodarność Pani prezes, która chciała zbudować blok nie posiadając pełni praw do dysponowania działką budowlaną,.

Inne tematy z forum Chełm

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

do góry