Widok
ZDUNEK WYBRZEŻE Gdańsk - Speed Car Motor Lublin 43:47
Opinie do artykułu: ZDUNEK WYBRZEŻE Gdańsk - Speed Car Motor Lublin 43:47.
Zakończyło się spotkanie ZDUNEK WYBRZEŻE Gdańsk - Speed Car Motor Lublin, z którego przeprowadziliśmy bezpośrednią relację. Poniżej znajduje się pełny opis przebiegu tego spotkania.
Zakończyło się spotkanie ZDUNEK WYBRZEŻE Gdańsk - Speed Car Motor Lublin, z którego przeprowadziliśmy bezpośrednią relację. Poniżej znajduje się pełny opis przebiegu tego spotkania.
W sporcie żużlowym nie jeżdżą Nazwiska, ''tylko silniki''
A więc nie wyżywajcie się tak (złośliwo-zgryźliwi hejterzy) na Fajferze i Szczepaniaku, bo to ambitni zawodnicy, ale na ''brak mocy'' są po prosu bezsilni.
Trener Lech Kędziora, to rozsądny człowiek (w przeciwieństwie do złośliwo-zgryźliwych) i porażkę z Motorem skomentował, jak przystało na prawdziwego realistę.
Lech Kędziora: ''- Musimy znaleźć rozwiązanie''
''Bez sensu, by ścigali się na tych komarkach co teraz.''
''- Był ostatnio Karol Baran na tapecie i można było go wziąć za małe pieniądze, ale z tego co wiem prawdopodobnie pójdzie do Ostrovii''
''Czy jest szansa na inne wzmocnienie? - Już jest za późno, bo nie ma takiego zawodnika. Musimy pracować nad tymi, których mamy. Oskar i Michał muszą podnieść swoje standardy techniczne. Mam tu na myśli silniki - podsumował Lech Kędziora.''
- i co teraz? - jeśli teraz pieniądze (trzymane dla Karola Barana) zainwestują w sprzęt dla Oskara i Michała, to wszystko znów powróci na właściwe tory i nadal awans będzie realny i do Play-Off na luzie wejdą. A to, że z kilkoma porażkami? = no to co z tego? W zeszłym sezonie, też weszło Wybrzeże z 4-porażkami do Finału Ligi - który to (o czym już wielokrotnie pisałem) Unia Tarnów wygrała z Nami dosłownie fuksem - bo kontuzjowane Wybrzeże zmuszone było jechać z dwoma zerowiczami w składzie.
Trener Lech Kędziora, to rozsądny człowiek (w przeciwieństwie do złośliwo-zgryźliwych) i porażkę z Motorem skomentował, jak przystało na prawdziwego realistę.
Lech Kędziora: ''- Musimy znaleźć rozwiązanie''
''Bez sensu, by ścigali się na tych komarkach co teraz.''
''- Był ostatnio Karol Baran na tapecie i można było go wziąć za małe pieniądze, ale z tego co wiem prawdopodobnie pójdzie do Ostrovii''
''Czy jest szansa na inne wzmocnienie? - Już jest za późno, bo nie ma takiego zawodnika. Musimy pracować nad tymi, których mamy. Oskar i Michał muszą podnieść swoje standardy techniczne. Mam tu na myśli silniki - podsumował Lech Kędziora.''
- i co teraz? - jeśli teraz pieniądze (trzymane dla Karola Barana) zainwestują w sprzęt dla Oskara i Michała, to wszystko znów powróci na właściwe tory i nadal awans będzie realny i do Play-Off na luzie wejdą. A to, że z kilkoma porażkami? = no to co z tego? W zeszłym sezonie, też weszło Wybrzeże z 4-porażkami do Finału Ligi - który to (o czym już wielokrotnie pisałem) Unia Tarnów wygrała z Nami dosłownie fuksem - bo kontuzjowane Wybrzeże zmuszone było jechać z dwoma zerowiczami w składzie.
To co zwykle.
Gdan'sk z regul'y kontraktuje 2-3 solidnych zawodniko'w i 3 , kto'rzy maja, cos' udowodnic' ; no i nie udowadniaja, ... Poro'wnywalny sl'aby Grudzia,dz - ekstralige, ma , a my cia,gle zaklinamy rzeczywistos'c'... Pewnie , z'e to nie koniec , ale straty sa, juz' istotne - a zaraz L'o'dz' i Rybnik...
a Mateusz Szczepaniak to dla Ciebie, tez ''bardzo mizerny senior" ? - bo w dwoch meczach, w których dotąd startowal przywiozl odpowiednio = 4pkt i 5pkt
Wez Ty sie lepiej czlowieku w ogole nie odzywaj, bo widze, ze Ty myslisz, iż w zuzlu jezdza Nazwiska, a nie szybkie silniki, ktore sa podstawa tego sportu
Wez Ty sie lepiej czlowieku w ogole nie odzywaj, bo widze, ze Ty myslisz, iż w zuzlu jezdza Nazwiska, a nie szybkie silniki, ktore sa podstawa tego sportu
Jeszcze tutaj brakuje tylko Oskara Ajtnera Fajfera
Widzieliśmy dzisiaj Hougaarda. Wystarczy, że już są w składzie Fajfer, Kossakowski i Szczepaniak. Tutaj potrzeba takich walczaków jak Bech, Michelsen czy Thomsen. Dosyć już tych startowców. Gomólski jest nie do zastąpienia i wszyscy o tym wiedzieliśmy. To nie jest DRUŻYNA tylko 3 Dunów i reszta
Bo nie mają, takiego bogatego indywidualnego sponsora, jakiego ma np. Wiktor Lampart czy Oleg Michajlow czy Oskar Bober itp.
To jest taka sama sytuacja, jaką ma w tym sezonie Najlepszy zeszloroczny zuzlowiec 1-ligi Mat.Szczepaniak, ktory w swoich dwoch ostatnich meczach przywiozl zaledwie 4pkt i 5pkt, a w 3-meczu dzisiejszym, juz w ogole nie pojechal.
To jest taka sama sytuacja, jaką ma w tym sezonie Najlepszy zeszloroczny zuzlowiec 1-ligi Mat.Szczepaniak, ktory w swoich dwoch ostatnich meczach przywiozl zaledwie 4pkt i 5pkt, a w 3-meczu dzisiejszym, juz w ogole nie pojechal.
nawet jakby Thomsen był zdrowy to i tak nie wygralibśmy.
Dlaczego ? bo nie można go wstawić za Polaka, a oni dzisiaj pojechali dno.
Oskar jeszcze pojechał na poziomie słabego meczu, ale Szczepaniak to tragedia. On był po prostu wolny. Po jego upadku widać było że to nie będzie jego mecz. PRzestraszył sie i upadł
Dlaczego ? bo nie można go wstawić za Polaka, a oni dzisiaj pojechali dno.
Oskar jeszcze pojechał na poziomie słabego meczu, ale Szczepaniak to tragedia. On był po prostu wolny. Po jego upadku widać było że to nie będzie jego mecz. PRzestraszył sie i upadł
co z Ciebie za kibic aby nawoływac do bojkotu...
?
żałosne...
trudno taki jest na tą chwilę potencjał z Andersem może udałoby się wygrać brakło 3 pkt...
trener nie popisał się z zestawieniem składu.
wiadomo było że Szczepan jest słaby a w 4 kolejce ma jechać z juniorem...
układ par idealnie wyszedł dla Lublina po 11 przegrywali 6 wykorzystali rezerwe taktyczną , bo Nasz najlepszy zawodnik jechał w 11
no i co to było w 14 z Dominikiem - to już lepiej jakby pojechał Szczepan jak Oskar nie czuł się na siłach....
przegraliśmy przez 14 bieg...
?
żałosne...
trudno taki jest na tą chwilę potencjał z Andersem może udałoby się wygrać brakło 3 pkt...
trener nie popisał się z zestawieniem składu.
wiadomo było że Szczepan jest słaby a w 4 kolejce ma jechać z juniorem...
układ par idealnie wyszedł dla Lublina po 11 przegrywali 6 wykorzystali rezerwe taktyczną , bo Nasz najlepszy zawodnik jechał w 11
no i co to było w 14 z Dominikiem - to już lepiej jakby pojechał Szczepan jak Oskar nie czuł się na siłach....
przegraliśmy przez 14 bieg...
Ten mecz, po raz kolajn pokazał ile daje punktujący junior. Gdyby nie młody Lampart to wygralibyśmy (nie bez problemu ale jednak )
Tak jak Pieszczek jako młodzik latał i ratował nam d*pe. Jak w sezonie gdzie jeździł Ward na juniorce.
Módlmy się żeby w czerwcu Żupiński zaczął jeździć na poziomie 7-8 punktów
Tak jak Pieszczek jako młodzik latał i ratował nam d*pe. Jak w sezonie gdzie jeździł Ward na juniorce.
Módlmy się żeby w czerwcu Żupiński zaczął jeździć na poziomie 7-8 punktów
Niedowiarki
Ci co wiedzą trochę o żużlu mówili i pisali, że GKS ma za słabych polskich seniorów, nie gwarantujących wyniku.
W pierwszym biegu z pierwszego pola Oskar zdobył punkty na najsłabszych dzisiaj rywalach a później nic. Szczepaniakowi udało się wyprzedzić Bobera (ledwo).
Juniorzy poniżej oczekiwań, Turowski aspiruje do najsłabszego zawodnika ligi, Kossakowski wystrzelił na jeden bieg, ale na najsłabszych Mastersa i Lamberta, którzy się nie spasowali. Zobaczmy jaki jest czas tego biegu, najwolniejszy bieg zawodów.
Duńczycy trzymają poziom i potem jest nic. Chyba trzeba zweryfikować plany. W mojej ocenie będzie bardzo trudno o czwórkę. Karol jest jeszcze za młody i za mało doświadczony na zbawcę. A kandydata na wzmocnienie formacji seniorów nie widzę. Czarny sport i czarno to widzę.
Całość osładzają piękne biegi z udziałem Becha i Michelsena - klasa, pozytywnie motywujący zawodnicy. Wierność jest ....
W pierwszym biegu z pierwszego pola Oskar zdobył punkty na najsłabszych dzisiaj rywalach a później nic. Szczepaniakowi udało się wyprzedzić Bobera (ledwo).
Juniorzy poniżej oczekiwań, Turowski aspiruje do najsłabszego zawodnika ligi, Kossakowski wystrzelił na jeden bieg, ale na najsłabszych Mastersa i Lamberta, którzy się nie spasowali. Zobaczmy jaki jest czas tego biegu, najwolniejszy bieg zawodów.
Duńczycy trzymają poziom i potem jest nic. Chyba trzeba zweryfikować plany. W mojej ocenie będzie bardzo trudno o czwórkę. Karol jest jeszcze za młody i za mało doświadczony na zbawcę. A kandydata na wzmocnienie formacji seniorów nie widzę. Czarny sport i czarno to widzę.
Całość osładzają piękne biegi z udziałem Becha i Michelsena - klasa, pozytywnie motywujący zawodnicy. Wierność jest ....
No cóż.
Szczerze mówiąc ,to jak zobaczyłem skład Motoru to trochę opadła mi szczęka. Zaskoczyła mnie zwłaszcza jazda młodszego Lamparta, choć przyznam szczerze,że przy lepszej formie Lamberta mogło być gorzej. Martwi mnie natomiast jazda Polaków i to wszystkich. Jak tak dalej pójdzie to o przyzwoitym końcowym wyniku można zapomnieć. Od lat powtarzam ,że na takim torze walki nie ma i nigdy nie będzie,myślę nawet ,że jakby nawet jechał Thomsen w super formie to też miałby problemy.I to nawet nie jest wina toromistrza,ten tor taki po prostu jest.Mam nadzieję ,że to jedna z ostatnich wpadek u siebie i nie chcę się nad nikim pastwić. Niestety dla rywali gdański tor już przestaje być zagadką i trzeba się z tym liczyć. Myślę jednak ,że o play offy będzie trudno.Tymczasem uszy do góry jak będziecie walczyć to kibice przynajmniej ci prawdziwi zawsze się znajdą na waszych meczach ale to musi być walka a nie wożenie się za plecami.
do Marka Balickiego
tak to jest jak sie kontraktuje emrytow i kaleki. Gdansk nie wejdzie nawet do 1-4 juniorzy dno Kossakowski niech wiecej chodzi na imprezy niech rozpierdala domki itp. no coz teraz dwa mecze w d*pe lod wgdansku wygra w rybniku przegraja ppojada do gniezna dostana baty i takim oto spodoboem gdansk juz nigdy nie awansuje do ekstra ligi. Do madrych glow trzeba bylo nie zmieniac skladu gomolski i batchelor robili bu brakujace pkt pozdro Panie zdunek hahahah
tu kamyk do ogródka trenera...
nie można tak układać par że w 4 kolejce z juniorem jedzie Szczepan, który nie od dziś było wiadomo że najmocniejszy nie jest...
Niestety Darkowi wybitnie podpasowały pary w 4 kolejce - Nasza mocna para Michelsen - Hougard w 11 - odskakujemy na 6 pkt. Oni taktyczną w 12 na Szczepana (aż żal było patrzeć) no i Bech sobie w 13 nie poradził...
nie wiem co to było w 14 z Kossakowskim, noi dodatkowo bieg meczu wyszedł Jeleniowi... i po temacie, tego biegu nie miał prawa przegrać Patric...
nie można tak układać par że w 4 kolejce z juniorem jedzie Szczepan, który nie od dziś było wiadomo że najmocniejszy nie jest...
Niestety Darkowi wybitnie podpasowały pary w 4 kolejce - Nasza mocna para Michelsen - Hougard w 11 - odskakujemy na 6 pkt. Oni taktyczną w 12 na Szczepana (aż żal było patrzeć) no i Bech sobie w 13 nie poradził...
nie wiem co to było w 14 z Kossakowskim, noi dodatkowo bieg meczu wyszedł Jeleniowi... i po temacie, tego biegu nie miał prawa przegrać Patric...
Różnica poziomu sportowego między ekstra- a I ligą jest tak duża, że sama kosmetyka w składzie to zwyczajnie za mało. Żeby nie najeść się potem wstydu trzeba go solidnie przemeblować. Ale takie dywagacje mogą mieć w Łodzi, Lublinie czy Rybniku, bo po dzisiejszym meczu już wiadomo, że na pewno nie u nas.
nie ma miedzi to sie na d.... w1 lidzesiedzi
w 4 beda: Rybnik,Lodz, Lublin, Lokomotiv.... Szczepaniak kto to jest? przecietniak na 2 lige... nie ma pl armat, nie ma juniorow, to nawet Pedersen z Doylem by nic nie pomogli... u nas zawsze byly slabe ogniwa, co przyczynialy sie do porazki/spadku/braku awansu: Skornicki, Sperz, Szymko, Hlib, Chrzanowski, Kossakowski, Szczepaniak
Kilka słów od kibica
Zapowiedzi przed sezonem,należy wsadzić między bajki. Pamiętam,że kilka sezonów temu śmiałem się z GTŻ Grudziądz,że co roku mamili kibiców walką o Ekstraligę,a w najważniejszych meczach sezonu dostawali w tubę aż miło,często również od nas. W obecnej sytuacji,my jesteśmy tym GTŻ sprzed kilku sezonów. Bez potężnego sponsora nie mamy czego szukać w Ekstralidze bo nas na nią nie stać,o czym Pan Zdunek wie,bo nie jest głupcem. Mamy ciekawy skład,z tym,że nie jest to skład na awans,jest to zbiór ludzi,ktorzy są w Gdańsku,żeby zarobić pieniądze,nie należy żużlowców z obecnych czasów porównywać do tych sprzed wielu lat wstecz,nie ma takiego czegoś jak przywiązanie do barw klubowych- z drobnymi wyjątkami oczywiście,oni przyjadą,zarobią i pojadą dalej,gdzie indziej. Mamy średnich-żeby nie powiedzieć,bardzo średnich tzw.polskich seniorów,Dominik Kossakowski -moim zdaniem oczywiście,to nie jest i nie będzie,czołowy junior ligi. Duńczycy póki mają płacone,będą robić punkty,ale co jak spadnie znacząco frekwencja,a przy porażkach na własnym torze,jest to nieuniknione i zaczną być poślizgi w wypłatach-czego oczywiście nie życzę?! Jedynym chyba pozytywem tego sezonu,będzie zobaczenie w końcu na torze w meczu ligowym Żupińskiego i fakt,że mamy dobrego trenera p.Kędziorę.
Do zobaczenia na stadionie.
Do zobaczenia na stadionie.
Poślizgi w wypłatach są od dłuższego czasu i dlatego nasi krajowi nie mają na nowe silniki. Nie mówią o tym głośno ponieważ mają zapis w kontrakcie, że nie mogą mówić o zaległościach publicznie. Po co awansować do ekstraligi skoro nie ma kim później jeździć i mieć problemy ze skompletowaniem drużyny. Lepiej pozostać w pierwszej i emocjonować się meczami wyjazdowym i domowymi, a nie jakby to miało miejsce ciągłe pogromy na wyjazdach i porażki u siebie.
Miał być Baran, bedą dalej dwa barany
Kędziora coś gada na sf, że był temat Karola Barana za nieduże pieniądze, ale ma iść do Ostrowa i już nikogo nie ma do wzmocnienia co za brednie, o co tu kaman? Brać koniecznie polskiego seniora na mały kontrakt mp. Szombierski, przeprosić się z Gomólskim nie zrobił jeszcze ośmiu punktów w Falubazie (chociaż nie po to szedł do ekstraligi, żeby wracać z powrotem do pierwszej ligi), ewentualnie młody Gollob lub Suchecki, innych opcji nie ma. Chytry dwa razy traci p. Zdunek była możliwość jazdy Walaska w Naszym klubie, fakt złotówa straszna ,ale swoje punkty by przywoził, teraz jesteśmy z polskimi zawodnikami w ciemnej du. ie.
GKS WYBRZEŻE
Potwierdziło się to że bez dobrych seniorów będzie ciężko. Sami duńczycy nie wygrają meczu. Fajfer i Szczepaniak nawalili ale nie ma kim ich dziś zastąpić bo wszyscy już są zajęci. Trzeba popracować nad sprzętem tych dwóch bo coś jest nie tak żeby wozić ogony i cały mecz przegrywać. Nie pamiętam przegdranej z Motorem u nas chyba nawet w składzie z H. Nielsenem daliśmy rade a dziś poprostu pewność siebie nas zgubiła.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mecz przegrali nie tylko zawodnicy ale też trener który jeździł na polewaczce.
zamiast być w parku maszyn.
W 11 biegu nasi się napalili na 5 do 1 robiąc Lublinowi taktyka w 12, błędów było więcej.
Po Złotym kasku było wiadomo że Fajfer jedzie na poziomie Turowskiego.
Po co było rozwalać drużynę? Gomólski i Troy jeździli jak trzeba, było brać kogoś za Gafurova plus zakontraktować juniora.
Turowski jeździ na poziomie Bielińskiego, nie ma chłopina w ogóle papierów na żużel.
Nie będzie pierwszej czwórki, nie będzie kibiców i po klubie.
Walczymy w tym składzie niestety o utrzymanie a nie o awans.
Gomólski nie łapie się w Zielonce tylko czy on chciałby u nas jeździć no i czy chcieliby go wypożyczyć.
W 11 biegu nasi się napalili na 5 do 1 robiąc Lublinowi taktyka w 12, błędów było więcej.
Po Złotym kasku było wiadomo że Fajfer jedzie na poziomie Turowskiego.
Po co było rozwalać drużynę? Gomólski i Troy jeździli jak trzeba, było brać kogoś za Gafurova plus zakontraktować juniora.
Turowski jeździ na poziomie Bielińskiego, nie ma chłopina w ogóle papierów na żużel.
Nie będzie pierwszej czwórki, nie będzie kibiców i po klubie.
Walczymy w tym składzie niestety o utrzymanie a nie o awans.
Gomólski nie łapie się w Zielonce tylko czy on chciałby u nas jeździć no i czy chcieliby go wypożyczyć.
Wstyd!
To,że na awansie do e-ligi nikomu (no może poza kibicami) nie zależy to wszyscy realiści od dawna wiedzą,ale choć zachowajcie pozory i wygrywajcie chociaż u siebie.Szkoda tych ludzi co przyszli tak licznie potem dajcie "d..."w play off albo jak się uda w barażu to i zarobicie i ludziska będą zadowoleni i całą zimę będą mieli o czym gadać,ale to co było wczoraj to nie tragedia,ale ogromny wstyd.Tor no lepiej jak by był przyczepny bo by było widowisko,a tak nasi lipa ze startu i jak jeszcze ktoś się zabrał na pierwszym łuku to jechał,a jak nie to ogon.Osobny wątek to te dwie nasze polskie "strzały" ich to mimo,że ich lubię po prostu bym ukarał.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam grono ekspertów piszących o potędze naszego zespołu. Pana który pisze o wycofaniu Łodzi z rozgrywek. Kolejny znany ekspert często wypisywał o kontrakcie z Baranem. I całą masę kibiców wierzących w pokonanie Lublina, Łodzi, Rybnika.Mam nadzieję, że na bierzecie trochę pokory. Pisałem w zimie brać Kościucha a mamy Szczepaniaka. Piłę było stać na Okoniewskiego a nas na Szczepaniaka. Robiąc takie oszczędności nigdy nie będzie awansu a u nas wszystko tanim kosztem.
Panie Zdunek
Mam nadzieje, że w ramach przeprosin za wczorajszą porażkę wstęp na następne zawody będzie bezpłatny.Nie zapłacę 30 zł za oglądanie Fajfera który drugi sezon nie inwestuje w sprzęt. Cienkiego Szczepaniaka który nie ma odwagi wyprzedzić przeciwnika. Otyłego Kosakowskiego. My kibice jesteśmy też sponsorami. Trzeba nas szanować bo kasa będzie pusta, a zięciu na kiełbasach i piwie nie zarobi
Zdunek, Maczuga
Proponuję wziąć przykład przy budowaniu składu na przyszły sezon ze Skrzydlewskiego. Dodam jeszcze, że w tym sezonie awans wywalczy Łódź. A w przyszłym sezonie Rzeszów z Nawrockim który przelicytował nas w walce o Jędrzejaka co pokazuje jakimi jesteśmy biedakami. Nam zostaje pierwsza liga.