Widok

ZKM jak autokary wycieczkowe

Trolejbus 26. Długodystansowiec. W środku dwie klasy jadą na wycieczke. Około 30 dzieci wraz z opiekunami/ nauczycielami. Ludzie upchani jak sardynki. Niektorzy nie dali rady juz wejść do pojazdu. Starsze osoby stoją. Wszystkie okna pozamykane. Dopiero po mojej prośbie do kierowcy by otworzyć okna na dachu wleciało choć troche świeżego powietrza. Przypomne tylko ze jeszcze nie dawno tym ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szok, że to niby facet pisze

a nie jakaś emerytka
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 20

Tragedia to jest to, co ty piszesz!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Co za leszcz

Z ciebie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale tak jest

Ja nie jestem emerytem i zrezygnowałem z ZKM Gdynia na rzecz SKM bo takie bydło jak jeździ w autobusach to dramat. Okna nie otworzą, menele co rusz albo marki i drące się bombelki. Dramat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale tak jest

Lepiej się przejść dodatkowe 15 minut niż zostać zabitym wzrokiem bo usiadłem a to nie twoje miejsce. Bo emerytki mają dożywotnie rezerwacje w autobusach. Abonament wręcz. A spróbuj usiąsc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tragedia!

Jak żyć?
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 14

To czego oczekujesz to taksowka
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mylisz sie

Kto płaci za bilet ma prawo jechać autobusem. I to w warunkach zgodnych z regulaminem i zasadami bezpieczenstwa
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Buhaha
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Buhaha

To jest wszystko co jesteś w stanie z siebie wydobyć ? Ładny argument
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego ja zawsze jak jadę gdzieś autobusem

To najpierw idę pieszo na pętlę i potem obserwuję wszystko z siedzącego całą drogę
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gorszy sort czy co?

Przecież te dzieci też miały ważne bilety na przejazd? Prawda? Tak samo jak Ty.
To przecież nie jakichś gorszy sort.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 17

Nie gorszy sort ale nieudolność logicznego myślenia: zapewne nikt nie przekazał nikomu informacji, że będzie zwiększone zapotrzebowanie na podróż autobusem, gdzie np. w tym wypadku mogli postawić autobus przegubowy zamiast zwykłego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

Dokładnie o to chodzi. Środki powinny być adekwatne do potrzeb. Zkm robi wszystko by niedlugo ludzie jezdzili na dachach autobusów. Zmniejsza ilosc pojazdow oraz linii przy jednoczesnym zwiekszeniu populacji miasta. Brawo
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przejazdy dzieci są bezpłatne

To co ja wiem, to dzieci i młodzież w Gdyni mają prawo do bezpłatnych przejazdów pojazdami ZKM. Innym problemem jest drastyczny wzrost zachorowań na COVID-19.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A dzieci jeżdżą za darmo i też mają prawo skorzystać z komunikacji. Serio myślisz,że rodzice będą załatwiać autokar? Wystarczylo poskarżyć się w mailu do zkm a nie tutaj. My nic tobie nie poradzimy ani nie pomożemy.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 7

już widzę jak ZKM

podstawia dłuższy autobus, dzieci na wycieczki zawsze jeździły komunikacja i dobrze. Potem płaczecie, że są nieogarnięte, bo wszędzie je wożą. Żale proszę wylewać do UM Gdynia, ktoś chyba poobcinał kursy, stąd tłok, a jeszcze możesz człowieku pojechać rowerem :-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

od czego są autobusy?

raczej chyba od wożenia ludzi.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

No wlasnie. " od wożenia" a nie od stawania na przystanku i odjeżdzania z niego bo nikt sie juz nie zmieści
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdy dzieci maja podróżować, komunikacja miejska nauczyciele i rodzice, informują zarządcę komunikacji miejskiej o tym. Za każdym razem słyszą to samo ze nie maja jak podstawić dodatkowego autobusu albo drugiego by nie tworzyć takiego tłoku. Wiec to nie wina dzieci, one tez chcą pojechać gdzieś w ramach lekcji.
I nie rozumiem twojego oburzenia, puste autobusy zle. Spóźnione zle. Dzieci podróżują zle. Ciagle zle
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

hahaha ale bzdury!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skoro ktoś płaci za bilet a nie może wsiąść do autobusu z powodu przeładowania go, to znaczy ze jest okradany z pieniedzy. Przy zakupie biletu jest umowa miedzy stronami !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Czyli jak emeryci jadą 117 lub 143 do Sanatorium (i to czasami dają kierowcy kasę żeby ich tam podwiózł zamiast na pętle) to mam wnioskować o zwrot miesięcznego bo Sanatorium nie ma własnego busa na wycieczki emerytów?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Co ?

XD

Ależ z ciebie maruda!

A co? Te dzieci nie mają prawa jeździć komunikacją miejską? Tylko jaśnie pan, który uważa, że inni są od niego gorsi? Wstyd, chłopie, mieć takie mniemanie!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Każdy kto płaci za bilet ma prawo jechać. Skoro ja nie moglem wsiąść do pojazdu bo z tloku drzwi sie w nim nie domykały to chyba to ja jestem gorszym sortem. Place za bilet a dzieci najczesciej jezdza za darmo czyli za moje podatki ktore wypracowuje w pracy do ktorej sie spozniam przez nie działajacą poprawnie komunikacje miejską.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie za darmo a bezpłatnie.

Za ich przejazdy płacą rodzice w podatkach. Mają takie samo prawo jechać jak ty. Twój bilet nie ma miejscówki i możesz pojechać następnym pojazdem. Nie płacz, 26 jeździ co kilka minut.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale ja tez place podatki i dodatkowo 115 za bilet a nie moge wsiąść do autobusu. Wiec kto jest dyskryminowany ? To lamanie moich praw nie tylko jako konsumenta ale tez czlowieka. Tak samo gdybyś w sklepie zaplacił za loda, a sprzedawca by ci powiedzial ze da ci go jutro bo dzis sie skonczyly ale pieniedzy juz ci nie odda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakie twoje podatki? Rodzice tych dzieci także pracują. Skorzystaj sobie z mevo to dojedziesz na czas. Jak aż tak ci złe

Maja prawo być w tym autobusie/tramwaju tak samo jak ty...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak . Tylko problem w tym ze dla mnie nie ma juz miejsca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poczekaj na następny.
do góry