Widok

ZWOLNIĆ czy NIE ZWOLNIĆ PRACOWNIKA?

Szanowni Drodzy Forumowicze,

Halewicz ma dylemat i prosi o opinię.

Otóż muszę do jutra podjąć ostateczną decyzję w zakresie wypowiedzenia pracy mojej sekretarce.

Straciłem do Niej zaufanie, pracuje nierzetelnie, kombinuje, przez półtora roku nie zdarzyło się, aby przepracowała jeden miesiąc w całości. Wiecznie jakieś "kataklizmy", zwolnienia "na dziecko" i inne wymówki. Chaos w sekretariacie, chaos w dokumentach...ale serca nie miałem, żeby ją zwolnić. Samotnie wychowuje dwoje dzieci, nie ma własnego mieszkania, więc wynajmuje lokum, bez wyższego wykształcenia, umożliwiłem jej (zapłaciłem) ukończenie kursu kadr i płac i paru innych, zorganizowałem leczenie w prywatnej przychodni (miała problemy zdrowotne).

Zatrudniłem ją, gdyż wydawało mi się, że każdemu trzeba dać szansę, skoro inni dać jej nie chcą. Pomimo braku doświadczenia, uznałem że może ma potencjał, a człowiekowi czasem potrzeba przysłowiowego "kopa w górę".
Cóż, kto ma miękkie serce musi mieć twardy zad...dzisiaj kolejny raz przekonałem się o indolencji tej kobiety - o mały włos, przez jej niedopatrzenie stracilibyśmy dobre parę tysięcy złotych. Uznałem, że mam dość. Tak jak napisałem powyżej, straciłem KOMPLETNIE do Niej zaufanie, nie tylko jako do pracownika i to najbliżej pracującego ze mną ale również jako do człowieka - nic nie można jej powierzyć, nie bojąc się, że znowu czegoś nie schrzani.

Na przełomie ostatnich miesięcy rozmawiałem z Nią poważnie kilkanaście razy i były to rozmowy dyscyplinujące - bez rezultatu. Dzisiaj również z Nią rozmawiałem poważnie - na moje pytanie czemu kolejny raz popełniła niedopatrzenie, odpowiedziała "jakoś mi umknęło". o_O

A teraz, w szczególności Wy Pracownicy (zdanie pracodawców znam pre factum:) powiedzcie/napiszcie mi - zwolnić czy nie zwolnić?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
hej HALKA !!!! moim zdaniem to jaki szef tacy pracownicy , po pierwsze trzeba było się umówić z tą że pracownicą że za wszystkie kursy i szkolenia które jej zafundowałeś z biegiem czasu będziesz jej potrącał nie znacznie z wypłaty - to nie miałbyś teraz gula żeś zainwestował w nico . Po drugie czemu nie załatwiłeś tak ciepłej posadki komuś bliskiemu bardziej tak jak to teraz jest w modzie ? może liczyłeś na coś więcej z jej strony a że kobieta ma w ciebie wbite to teraz się publicznie na niej mścisz . DAJ NAMIARY na tą że panią bo chętnie bym wysłuchał jej opinii na twój temat jakim jesteś gościem . Jakoś ja na moje pracownice nie narzekam i one ( z przeprowadzonego wywiadu ) na mnie też . Takie mądre rady i przesłania na forum prawisz a nie potrafisz poradzić sobie z pracownikiem .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z Twojej wypowiedzi wynika, że ta kobieta ma zwyczajnie lekceważące podejście do pracy. Pytanie tylko, czy było tak od początku? Można snuć domysły, iż np. sytuacja rodzinna demobilizuje ją do pracy, jednak życie życiem, a praca pracą. Z jednej strony szkoda mi jej, ale być może potrzebny jest jej 'kopniak'.

>>>KLIK<<<
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zawsze mnie interesuje opinia innych ludzi - nawet ogólna i abstrakcyjna. W szczególności, że każde zwolnienie człowieka z pracy jest decyzją trudną dla obydwu stron. Zatem nie "oddaję" czyjegoś losu w cudze ręce, a przed podjęciem arbitralnej decyzji byłem ciekaw zdania innych ludzi. Nie widzę w tym nic dziwnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
słuchaj jesteś szefem a szef w sumie powinien wiedzieć co ma w takiej sytuacji zrobić.moim zdaniem nie powinieneś losu tej kobiety losu oddawać w obce ręce takie jak to forum.ty musisz zdecydować.
Co to za różnica jeśli człowiek o kilku pseudonimach działa na różnych portalach i wypowiada się na nich na podobne tematy?
Nie rozumiem całego sporu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jednak cierpisz na paranoję, wietrzysz spiski, widzisz rozdwojenia jaźni, szukasz układu:)) No sam przyznaj, że to objaw chorobowy.

Albo jesteś na tyle sfrustrowany życiem, że za wszelką cenę chcesz zaistnieć. To może napisz coś sensownego, wykaż się wiedzą, intelektem, czymkolwiek - póki co ganiasz za króliczkiem:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak mógłbym się na tego taniego fircyka/hycla forumowego o wielu osobowościach (rozdwojenie jaźni, schizofrenia) wkurzyć?! Ja z ludzi chorych nie mam zwyczaju się naśmiewać. Tak już mnie wychowano...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panowie,a gdzie kultura osobista?
Wzajemne obrzucanie się wyzwiskami do niczego dobrego nie doprowadzi.

Bez względu na to,czy pisze to ta sama,czy inna osoba - temat postu jest życiowy i osobiscie spotkałam się z podobnym przypadkiem.

Jest weekend,piękna pogoda.Proponuję zatem - pójdźcie na piwo (jak ktoś lubi) i zapomnijcie o sprzeczce.

Pozdrawiam wszystkich - obrażonych.
dobra, czas na film - później do Ciebie wrócę, fanie Jacka:) Halewicz pozdrawia Cię serdecznie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
znowu gdzieś zniknąłeś - a tyle miałeś do napisania...fanie jacka:)
ojoj..już Ci wszystko pomieszało. Chyba był już obchód, skoro Cię dopuścili do kompa ;)
O_O, o_O, O_o, 0_0 itd...Będzie Ci się śniło po nocach.
Jacku. Lekarstwa widzę że przestały działać :( Z tego twojego o_o to nawet już ordynator na psychiatrii się śmieje :)))))
no gdzieś polazł! Choć, dam Ci pigułkę i już jacek ci się nie przyśni:) Wszystko będzie dobrze, nie martw się *_*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
ooo jaka wiedza:) Widać, że jesteś stałym bywalcem:) O excuse moi...pacjentem o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
no co jest? Zatkało Cię? Jakoś zamilkłeś dziwnie. Czekam!!! aha...poszedłeś po tabletki :P
Twoje dolegliwości demlin/halewicz można uleczyć. Spróbuj tam: Klinika Chorób Psychicznych i Zaburzeń Nerwicowych UCK.
Powodzenia chłopie! Wierzę, że ci się uda! :-)
jaki jacek demlin??? Masz jakąś obsesję:)))) Czy bierzesz leki? Lekka paranoja...ale na szczęście żyjemy w wolnym kraju, więc możesz być paranoikiem:)) Dawaj dalej! Będzie wesoło:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Tak, tak jacku.demlinie idź gdzieś indziej ludzi nabierać na te swoje głodne kawałki, ponieważ tutaj już się ludzie na tobie poznali miernoto :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nudny się robisz - poszukaj sobie pracy, poczytaj Fakt. Jeszcze masz coś do dodania?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Frustratem to był twój ojciec cieciu. To oczywiste że się załamał, kiedy odkrył, że jego synek ma rozdwojenie jaźni :)))))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Towarzyskie

Zdrada (78 odpowiedzi)

Dowiedziałam się,że mąż mnie zdradza. W środku jestem cała rozstrzęsiona, serce mi pękło, ale za...

do góry