Widok
bardzo nieprzyjemny horror
Absolutnie nie polecam! Depresyjny, ciężki temat. Scena wypadku wlokąca się przez 5 minut, przeplatana obrazami zakrwawionego chłopca wołającego mamę. To nie tyle horror, co film mający wywoływać w dzieciach strach i przerażenie co byłoby gdyby zostały bez rodziców. Temat może i warty do poruszania, ale nie w takiej formie. Ani chwili czegoś optymistycznego, pogodnego, pokazującego że trzeba jakoś sobie radzić, a dziecku dać pomoc i miłość przede wszystkich. Film okropny i dołujący!!!
dziwny
Bylismy całą rodzinka na tym filmie, niestety nie zrobił na nas dobrego wrażenia młodsze dziecko 8 lat bało się. 14 latce nawet sie podobał. Natomiast wątek wypadku bardzo dramatyczny, film smutny, chłopiec który grał główna role nie wymawia "r" wiec było to wkurzające, nie potrafił dobrze wczuc sie w rolę i grał nienaturalnie. Cały film z dramatyzmu przechodzi w horror.Na szczęście efekty były w miarę dobre ale dopiero w połowie filmu . Jest to film do obejrzenia ale nie z małymi dziećmi i nie w kinie bo szkoda kasy. Może i temat miał być refleksyjny ale idąc z dziećmi w różnym wieku na seans mamy sie dobrze bawić i miło wspominąc fabułę a nie nudzić sie a później bać. Lepiej przeczytać recenzje i dopiero iść.
w polowie filmu-ewakuacja dobrowolna
moje dzieci rozmaitości już oglądały, ale młodsza córka, prawie 10 lat bała się wyjątkowo więc kino opuszczone zostało mniej więcej w połowie filmu
albo i nieco wcześniej. Starsza córka była pod większym wrażeniem Pani P. Obie chętniej to np obejrzały. Mnie nie było na seansie, z rodzinką więc się nie wypowiadam z wrażeń osobistych..chyba faktycznie nie dla dzieci poniżej dyszki
albo i nieco wcześniej. Starsza córka była pod większym wrażeniem Pani P. Obie chętniej to np obejrzały. Mnie nie było na seansie, z rodzinką więc się nie wypowiadam z wrażeń osobistych..chyba faktycznie nie dla dzieci poniżej dyszki
Jakieś dziwne te dzieci masz
Moje córki 7 i 10 lat były zachwycone. Nie tylko się nie bały, ale zrozumiały sens tego filmu. Podziwiały warstwę wizualną - jeden z większych atutów tego filmu. Wcześniej czytały książkę. Były bardzo zainteresowane tematem śpiączki - długo rozmawiałyśmy, m.in.o córce Ewy Błaszczyk. Choć nie mają żadnego kontaktu z komputerowymi grami, czytamy jednak sporo fantastyki i patrzą na efekty specjalne jak na efekty specjalne rozróżniając świat filmu od prawdziwego życia.
Dziecko, które boi się na filmie, jest po prostu nieodpowiednio przygotowane do odbioru obrazu filmowego, polecam trochę więcej pracy wychowawczej i nie robienie z dużych dzieci emocjonalnych niemowlaków.
Dziecko, które boi się na filmie, jest po prostu nieodpowiednio przygotowane do odbioru obrazu filmowego, polecam trochę więcej pracy wychowawczej i nie robienie z dużych dzieci emocjonalnych niemowlaków.
nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie
nie warto isc glupi film tylko dzieciom psuje myslenie moje dzieci bym dala moje dzieci od 14 roku rzycia lepiej pujsc na inny film radze.mialam chorrory po nocach nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
WZRUSZAJĄCY
Cudowny film! Wzruszający, z fantastycznymi efektami specjalnymi i wspaniałą muzyką! Polska produkcja, która może stanąć na równi z Harry Potterem, Księciem Kaspianem z lew, czarownica i stara szafa i innymi filmami tego typu. Prawdziwa baśń klasyków, jest zło, jest strach, ale dobro zwycięża! Polecam!
doznanie
Genialny film! Nigdy bym się nie spodziewała, iż polska produkcja będzie stworzona z takim rozmachem. Mądry przekaz, fantastyczne i niepowtarzalne efekty specjalne, wspaniała gra aktorów i fenomenalna muzyka. To jeden z filmów, który na długo pozostanie w mojej pamięci i z pewnością znów do niego wrócę. Magiczny i uderzający. Dziękuję za cudowne doznania
Magia
Przepiękny wizualnie, bardzo mądry film dla nieco starszych dzieci, młodzieży i dorosłych. W Polsce prawie nie ma kina familijnego, tak więc pójście do kina na polski film dla całej rodziny to naprawdę wyjątkowa sprawa. Moje córki - 10 i 13 lat zachwycone, a ja również. Polecamy dla całej rodziny. Czysta magia.
Wreszcie dobry polski film dla wszystkich
Witam. Oglądałem ten film z synem i przyjaciółmi. Wszystkim nam się bardzo podobał. Mój syn po seansie powiedział, że mu nawet ciarki przechodziły, a nigdy wcześniej o tym nie wspominał. Pozytywny dreszczyk emocji. Dla mnie początek troszkę za długi, ale poza tym fajnie opowiedziana historia. Książki nie czytałem, ale pewnie sięgnę do tej lektury. Bardzo fajnie nienachalne efekty specjalne. Podoba mi się, że film został zrealizowany w Polsce. Juz po mału mam dosyć hollywoodzkich produkcji robionych na jedną modłę, pozbawionych treści, gdzie efekty komputerowe muszą być upchane w każdej scenie. "Za Niebieskimi Drzwiami" jest filmem na który warto wybrać się cała rodziną, lub z przyjaciółmi. Dawno nie omawialiśmy tak długo po seansie filmu. Każdy z nas miał coś do powiedzenia i fajna dyskusja rodziła się za każdym poglądem.
Pozdrawiam i wspierajcie polskie produkcje oraz fundację pani Ewy Błaszczyk idąc do kina na ten film.
Pozdrawiam i wspierajcie polskie produkcje oraz fundację pani Ewy Błaszczyk idąc do kina na ten film.
POLECAMY
razem z 10 synem, miłośnikiem wszelkiego rodzaju robotów, minecrafta, Star Wars, YouTube itp z ogromną przyjemnością obejrzeliśmy film. Dzieciak jak dzieciak na początku pyta "ile to będzie trwało? " a po filmie usłyszałam, "aż tyle?,a ja myślałem że pół godziny minęło". To tak porównując do tych wszystkich SUPER filmów wcześniej oglądanych, nie ważne czy Disneya czy Pixara, zawsze w połowie były pytania "długo jeszcze? " - tym razemvuslyszakam, że szkoda że się już skończył...Nikt też z kina nie wyszedł, słychać było nie raz śmiech i opinie po filmie bardzo pozytywne. Tak więc Tym wszystkim którzy opuścili film w trakcie z własnej woli po prostu...współczuję. Żałujcie bo macie czego. A innym polecam.
Nie jest źle:D
Nie jest źle, ale mogło być lepiej. Ostatecznie książka "Za niebieskimi drzwiami" była bardziej rozbudowana. Żal mi, że zepsuto moje ukochane Arynie ("Dziwolągi") trochę... brzydkim projektem. Ponadto pod koniec akcja gwałtownie przyspiesza, jak gdyby twórcom brakowało czasu...
Co do wady wymowy głównego bohatera, nie przeszkadzała mi. Ostatecznie to, czy jesteśmy dobrymi aktorami, czy też nie, nie zależy od tego, czy wymawiamy jakąś literkę czy nie...
Ogółem: nie jest źle, ale mógł z tego powstać znacznie lepszy film.
Co do wady wymowy głównego bohatera, nie przeszkadzała mi. Ostatecznie to, czy jesteśmy dobrymi aktorami, czy też nie, nie zależy od tego, czy wymawiamy jakąś literkę czy nie...
Ogółem: nie jest źle, ale mógł z tego powstać znacznie lepszy film.
WZRUSZAJĄCY
Jeden z piękniejszych filmów jakie ostatnio oglądałam. Zachęcam wszystkich, szczególnie rodziców- to nie strata czasu, jak większość bajek, a piękna opowieść o życiu i prawdziwej miłości! Do tego baśniowe sceny, przepiękna scenografia i wspaniała obsada! Wielki szacunek i brawa dla jego twórców i pani Ewy Błaszczyk!