Widok

Za niebieskimi drzwiami

Za niebieskimi drzwiami Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Za niebieskimi drzwiami.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taki horror dla dzieci

Mój syn 10 letni trochę się bał. Są tam takie momenty trochę jak opętanie z "Egzorcysty" Film generalnie dla starszych dzieci. Niby od 10 lat ale nie dla każdego w tym wieku.Warto ale nie jest to łatwa rozrywka, do przemyśleń i omówienia potem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

bardzo nieprzyjemny horror

Absolutnie nie polecam! Depresyjny, ciężki temat. Scena wypadku wlokąca się przez 5 minut, przeplatana obrazami zakrwawionego chłopca wołającego mamę. To nie tyle horror, co film mający wywoływać w dzieciach strach i przerażenie co byłoby gdyby zostały bez rodziców. Temat może i warty do poruszania, ale nie w takiej formie. Ani chwili czegoś optymistycznego, pogodnego, pokazującego że trzeba jakoś sobie radzić, a dziecku dać pomoc i miłość przede wszystkich. Film okropny i dołujący!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chyba widziałam inny film,bo kompletnie inne mam odczucia. Temat życiowy, a film optymistyczny w ogólnym wydźwięku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znacie taki horror mama no więc taka mama jak z tego horroru tam występuje nie polecam dla dzieci poniźej 10 roku życia. Piękny film ale straszny i bardzo smutny. Polecam najbardziej😊
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Warty obejrzenia

Widziałam dziś ten film razem z synem. Ani on depresyjny, ani ciężki, ani straszny. Porusza bardzo istotny problem,który pokazany jest w ciekawy sposób. Zakończenie optymistyczne. Polecam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziwny

Bylismy całą rodzinka na tym filmie, niestety nie zrobił na nas dobrego wrażenia młodsze dziecko 8 lat bało się. 14 latce nawet sie podobał. Natomiast wątek wypadku bardzo dramatyczny, film smutny, chłopiec który grał główna role nie wymawia "r" wiec było to wkurzające, nie potrafił dobrze wczuc sie w rolę i grał nienaturalnie. Cały film z dramatyzmu przechodzi w horror.Na szczęście efekty były w miarę dobre ale dopiero w połowie filmu . Jest to film do obejrzenia ale nie z małymi dziećmi i nie w kinie bo szkoda kasy. Może i temat miał być refleksyjny ale idąc z dziećmi w różnym wieku na seans mamy sie dobrze bawić i miło wspominąc fabułę a nie nudzić sie a później bać. Lepiej przeczytać recenzje i dopiero iść.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

w polowie filmu-ewakuacja dobrowolna

moje dzieci rozmaitości już oglądały, ale młodsza córka, prawie 10 lat bała się wyjątkowo więc kino opuszczone zostało mniej więcej w połowie filmu
albo i nieco wcześniej. Starsza córka była pod większym wrażeniem Pani P. Obie chętniej to np obejrzały. Mnie nie było na seansie, z rodzinką więc się nie wypowiadam z wrażeń osobistych..chyba faktycznie nie dla dzieci poniżej dyszki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakieś dziwne te dzieci masz

Moje córki 7 i 10 lat były zachwycone. Nie tylko się nie bały, ale zrozumiały sens tego filmu. Podziwiały warstwę wizualną - jeden z większych atutów tego filmu. Wcześniej czytały książkę. Były bardzo zainteresowane tematem śpiączki - długo rozmawiałyśmy, m.in.o córce Ewy Błaszczyk. Choć nie mają żadnego kontaktu z komputerowymi grami, czytamy jednak sporo fantastyki i patrzą na efekty specjalne jak na efekty specjalne rozróżniając świat filmu od prawdziwego życia.
Dziecko, które boi się na filmie, jest po prostu nieodpowiednio przygotowane do odbioru obrazu filmowego, polecam trochę więcej pracy wychowawczej i nie robienie z dużych dzieci emocjonalnych niemowlaków.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie

nie warto isc glupi film tylko dzieciom psuje myslenie moje dzieci bym dala moje dzieci od 14 roku rzycia lepiej pujsc na inny film radze.mialam chorrory po nocach nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

widać nie Twój poziom intelektualny :)

Co potwierdza Twoje słowo pisane " rzycia lepiej pujsc na inny film radze.mialam chorrory po nocach" ....

Ech "ynteygncja"...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mama

Doskonały, wzruszający, uczuciowy... Zaskakujący scenariusz! Malarski piękny moje córcie 7 i 10 lat oczarowane!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

WZRUSZAJĄCY

Cudowny film! Wzruszający, z fantastycznymi efektami specjalnymi i wspaniałą muzyką! Polska produkcja, która może stanąć na równi z Harry Potterem, Księciem Kaspianem z lew, czarownica i stara szafa i innymi filmami tego typu. Prawdziwa baśń klasyków, jest zło, jest strach, ale dobro zwycięża! Polecam!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niezwykle poruszający

Naprawdę świetny film. Już nie pamiętam kiedy oglądałam polski film dla całej rodziny gdzie i treść i efekty były światowym poziomie. Niezwykle poruszający i optymistyczny.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

zapierający dech

Przepiękny i zapierający dech w piersiach film! Było w nim zawarte wiele prawdy życiowej. Niesamowita charakteryzacja, magiczna muzyka, efekty specjalne i piękne miejsca. Mogę oglądać go ciągle i w kółko. Cudownie by było jakby powstała kolejna część
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

pełen magii,

Właśnie wróciliśmy z kina....Byliśmy z 11-letnim synem.Film poruszający,pełen magii,zaskakujące zakończenie i niesamowite efekty..Gratuluję
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

doznanie

Genialny film! Nigdy bym się nie spodziewała, iż polska produkcja będzie stworzona z takim rozmachem. Mądry przekaz, fantastyczne i niepowtarzalne efekty specjalne, wspaniała gra aktorów i fenomenalna muzyka. To jeden z filmów, który na długo pozostanie w mojej pamięci i z pewnością znów do niego wrócę. Magiczny i uderzający. Dziękuję za cudowne doznania
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

GENALNY

Genialny i piękny film. Zaczyna się niewinnie a, potem wciąga widza w całości. Istnieją w nim niezwykli bohaterowie, jak krawiec... Ale ogólnie film bardzo mi się podobał i polecam go wszystkim.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Magia

Przepiękny wizualnie, bardzo mądry film dla nieco starszych dzieci, młodzieży i dorosłych. W Polsce prawie nie ma kina familijnego, tak więc pójście do kina na polski film dla całej rodziny to naprawdę wyjątkowa sprawa. Moje córki - 10 i 13 lat zachwycone, a ja również. Polecamy dla całej rodziny. Czysta magia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wreszcie dobry polski film dla wszystkich

Witam. Oglądałem ten film z synem i przyjaciółmi. Wszystkim nam się bardzo podobał. Mój syn po seansie powiedział, że mu nawet ciarki przechodziły, a nigdy wcześniej o tym nie wspominał. Pozytywny dreszczyk emocji. Dla mnie początek troszkę za długi, ale poza tym fajnie opowiedziana historia. Książki nie czytałem, ale pewnie sięgnę do tej lektury. Bardzo fajnie nienachalne efekty specjalne. Podoba mi się, że film został zrealizowany w Polsce. Juz po mału mam dosyć hollywoodzkich produkcji robionych na jedną modłę, pozbawionych treści, gdzie efekty komputerowe muszą być upchane w każdej scenie. "Za Niebieskimi Drzwiami" jest filmem na który warto wybrać się cała rodziną, lub z przyjaciółmi. Dawno nie omawialiśmy tak długo po seansie filmu. Każdy z nas miał coś do powiedzenia i fajna dyskusja rodziła się za każdym poglądem.
Pozdrawiam i wspierajcie polskie produkcje oraz fundację pani Ewy Błaszczyk idąc do kina na ten film.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

co za chłam

marność nad marnościami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

idź na bridżet dżons.

poziom akurat dla ciebie.

PIĘKNE

Naprawdę piękny świat udało się wyczarować.
Brawo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

POLECAMY

razem z 10 synem, miłośnikiem wszelkiego rodzaju robotów, minecrafta, Star Wars, YouTube itp z ogromną przyjemnością obejrzeliśmy film. Dzieciak jak dzieciak na początku pyta "ile to będzie trwało? " a po filmie usłyszałam, "aż tyle?,a ja myślałem że pół godziny minęło". To tak porównując do tych wszystkich SUPER filmów wcześniej oglądanych, nie ważne czy Disneya czy Pixara, zawsze w połowie były pytania "długo jeszcze? " - tym razemvuslyszakam, że szkoda że się już skończył...Nikt też z kina nie wyszedł, słychać było nie raz śmiech i opinie po filmie bardzo pozytywne. Tak więc Tym wszystkim którzy opuścili film w trakcie z własnej woli po prostu...współczuję. Żałujcie bo macie czego. A innym polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Totalna pomyłka

Film bez ładu i składu. Fatalna gra dzieci , zwłaszcza głównego bohatera. Pomysły ściągnięte z topowych hitów jednak nieudolnie zrealizowane. Takiego beznadziejnego filmu dawno nie widziałam. Szkoda czasu i pieniędzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie jest źle:D

Nie jest źle, ale mogło być lepiej. Ostatecznie książka "Za niebieskimi drzwiami" była bardziej rozbudowana. Żal mi, że zepsuto moje ukochane Arynie ("Dziwolągi") trochę... brzydkim projektem. Ponadto pod koniec akcja gwałtownie przyspiesza, jak gdyby twórcom brakowało czasu...
Co do wady wymowy głównego bohatera, nie przeszkadzała mi. Ostatecznie to, czy jesteśmy dobrymi aktorami, czy też nie, nie zależy od tego, czy wymawiamy jakąś literkę czy nie...
Ogółem: nie jest źle, ale mógł z tego powstać znacznie lepszy film.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

serce zabiło mocniej

Wzruszający, piękny, wspaniały! Nareszcie miałam o czym z dzieckiem po rozmawiać po filmie! W końcu mądry i poruszający film o czymś!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miłość

Świetny film. Wzruszający i głęboki. Wreszcie dobre polskie kino dla dzieci i rodziców. Byłam z 7 latkiem i 9 latką. Synek Po wyjściu z kina przytulił się i powiedział mamo kocham cię... dla takich chwil się żyje. Pani Ewa Błaszczyk i Pani Magdalena Nieć wspaniałe.

szacun

Młody stuka mnie w trakcie projekcji, nachylam się a on szepcze: tato to naprawdę polskie? Mówię: tak. On na to - Wow! To jest dla mnie najlepsze recenzja tego filmu. Chłopak chodzi juz do 4 klasy i widział do tej pory dziesiątki zachodnich filmów. Szacun!

WZRUSZAJĄCY

Jeden z piękniejszych filmów jakie ostatnio oglądałam. Zachęcam wszystkich, szczególnie rodziców- to nie strata czasu, jak większość bajek, a piękna opowieść o życiu i prawdziwej miłości! Do tego baśniowe sceny, przepiękna scenografia i wspaniała obsada! Wielki szacunek i brawa dla jego twórców i pani Ewy Błaszczyk!

GIT

Wzruszający i zarazem brawurowy.

Inne tematy z forum Filmy

Vinci 2 (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Vinci 2 . Przeczytaj o filmie.

Stan wyjątkowy (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Stan wyjątkowy . Przeczytaj o filmie.

Minecraft: Film (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Minecraft: Film . Przeczytaj o filmie.

do góry