Widok
Zabójstwo dziecka w parku w Brzeźnie
Opinie do artykułu: Zabójstwo dziecka w parku w Brzeźnie.
Na terenie parku w Brzeźnie znaleziono ciało 5-letniej dziewczynki. Prawdopodobnie została ona zamordowana. Miejsce zdarzenia zabezpiecza policja, są tam też przedstawiciele prokuratury, którzy potwierdzają, że "takie zgłoszenie otrzymali".
Nas o sprawie poinformowali czytelnicy, którzy twierdzili, że w parku w Brzeźnie roi się od policji. Niemal dokładnie w tym miejscu, w którym kilka tygodni temu znaleziono ciało 17-letniej Agaty. Rzeczniczka gdańskiej komendy, kiedy zapytaliśmy ...
Na terenie parku w Brzeźnie znaleziono ciało 5-letniej dziewczynki. Prawdopodobnie została ona zamordowana. Miejsce zdarzenia zabezpiecza policja, są tam też przedstawiciele prokuratury, którzy potwierdzają, że "takie zgłoszenie otrzymali".
Nas o sprawie poinformowali czytelnicy, którzy twierdzili, że w parku w Brzeźnie roi się od policji. Niemal dokładnie w tym miejscu, w którym kilka tygodni temu znaleziono ciało 17-letniej Agaty. Rzeczniczka gdańskiej komendy, kiedy zapytaliśmy ...
Nikt się nie śmieje z morderstwa tylko z ciołków twego pokroju, którzy za czyny ludzi obwiniają park i drzewa. Myślisz, że jak nie będzie drzew i lasów, chaszczów i zarośli to znikną mordercy i gwałciciele? Konstrucja logiczna poraża. Równie dobrze facet mógł schować ciało w piwnicy, a w nocy wynieść je na śmieci na swoim podwórku, albo od razu wrzucić do morza., rozpuścić w kwasie...nie wiem co jeszcze. Zwalczaj patalogie,a nie park.
Policja i kamery mają się dobrze.
Faceta znaleźli między innymi dzięki nagraniom z monitoringu i to w niespełna godzinę od zgłoszenia na policję.
Pytać to się raczej trzeba gdzie byli ludzie, gdzie byli pedagodzy szkolni, gdzie rodzina. Przy każdym takim przypadku okazuje się, ze ktoś od lat miał problemy natury psychiatrycznej ale nikt z tym nic nie zrobił.
Pytać to się raczej trzeba gdzie byli ludzie, gdzie byli pedagodzy szkolni, gdzie rodzina. Przy każdym takim przypadku okazuje się, ze ktoś od lat miał problemy natury psychiatrycznej ale nikt z tym nic nie zrobił.
Co jedno ma do drugiego? O czym ty bredzisz człowieku? Coś ci się nie podoba w prasie katolickiej sprzedawanej przy kościołach? A co do meritum sprawy - Jezus Chrystus powiedział wyraźnie o tym, że nie można zabijać żadnego człowieka nawet, jeżeli ten kogoś zabije. Cieszę się, że to nie ludzie o takich dzikich odruchach jak użytkowniczka "czarna" tworzą prawo w Polsce.
Komuniści nie cackali się z takimi jak on. Teraz nic nie można zrobić bo działające na szkodę poszkodowanego prawo ustalone przez niedouczonych prawników i wszechobecne prawa człowieka broniące wszelki wynaturzenia ludzkie blokuje skutecznie możliwość definitywnego rozprawienia się z bandziorami.
Prosty przykład - zabrane prawo jazdy za jazdę po pijaku można odzyskać już za jedyny 1000 zł - mając odpowiednie dojścia.
Prawo hahahahha jakie prawo.
Prosty przykład - zabrane prawo jazdy za jazdę po pijaku można odzyskać już za jedyny 1000 zł - mając odpowiednie dojścia.
Prawo hahahahha jakie prawo.
kamery
A co te kamery mają niby dac? obraz jak z kalkulatora, nic nigdy nie widać a na dodatek to ma byc zabezpieczenie? Ale mi zabezpieczenie. to chyba odstraszac na małe dzieci zeby czegoś nie zrobiły ale nie na takie rzeczy. Monitoring nie jest zadnym zabezpieczeniem i nie rozumiem dlaczego ludzie dalej chca wiecej tych załosnie drogich i niepotrzebnych kamer
chrzanisz, 2 lata temu, piłem piwo, przed wejściem na molo w Brzeźnie{nie wiedząc, że są tam zainstalowane kamery}, byłem sam, bez kolegów, jedno piwo, pełna kultura. Piwo wypiłem i zacząłem wracać rowerem w strone Przymorza, w połowie drogi gogoniły mnie pały samochodem i wlepili mi mandat za spożywanie, czyli widzisz, kamery są potrzebne, bo powiedzieli mi, że kamera na monitoringu mnie złapała i wysłali ich, zeby skasowali 100 pln. To może by uratowali dziecko, jakby były kamery, ale 100 pn, chyba cenniejsze, niż dziecko, bo postarali sie o to....
włącz mózg !
ci f-sze Policji, którzy socjalizują studenciaków "piwkowiczów", to nie ci sami, którzy ścigają poważne przestępstwa (zbrodnie). I jedni i drudzy są potrzebni, ale pracy tych drugi społeczeństwo nie widzi. Publikatory skupiaja się bardziej na porażkach, wpadkach Policji a nie na sukcesach.
Wogóle do wszystkich strzelać bez ostrzeżenia! Statystycznie na pewno bandytów się wtedy zlikwiduje. Statystycznie najefektywniej to zrobić w tzw. "rewitalizowanych dzielnicach" (największy odsetek wyjdzie). I co wy na to, uczciwi mieszkańcy? Statystycznie macie taką samą szansę na kulkę, jak bandyta. I taki jest właśnie sens monitoringu.
Co za głupoty
Gdzie jest niebezpiecznie? W Brzeźnie? Pierwszy przypadek dziewczyny nadal nie wyjaśniony. Nie wiadomo, czy w ogóle zginęła w tym parku, czy może jednak prawdziwa jest wersja o samobójstwie. Drugi, dzisiejszy przypadek to prawdopodobnie morderstwo w domu, może patologia, może jakiś nieszczęśliwy wypadek i ojciec działając nieracjonalnie wynosi zwłoki, sam nie wie co robi.
Co te dwie sytuacje mają wspólnego z (nie)bezpieczeństwem w Brzeźnie?
Co te dwie sytuacje mają wspólnego z (nie)bezpieczeństwem w Brzeźnie?
ta ziemia i ludzie są przeklęci!
tam mordy zaczęły się już w latach czterdziestych XX wieku -zaraz po wojnie jak zaczęto ściągać i osiedlać hołotę z kresów. W latach siedemdziesiątych i 80 kilkadziesiąt morderstw w czego większość nie wyjaśnionych do dzisiaj. W latach 90 kilkanaście i "samobóje", też większość nie wyjaśnionych. Pierwsze lata XXI w. kilka następnych. Teraz 2 dekada też dobrze się zaczyna i wygląda na to że będzie "wynik"...
Chłopie...
Po pierwsze - polska policja jest dobra tylko i wyłącznie w ściganiu studentów pijących wódeczkę albo piwo w niedozwolonych miejscach i wypisywaniu mandatów.
Po drugie - tak jak napisała osoba wyżej, Brzeźno wcale nie jest niebezpieczne. Żadne z dwóch ostatnich wydarzeń nie miało miejsca w parku, zwłoki trafiły tam przypadkiem.
Gdyby to się wydarzyło w bardzo bogatym Orłowie albo Jelitkowie, to by poszła kasa i od razu byłby porządek. Niestety, Brzeźno jest wykluczone, razem z nami, jego mieszkańcami.
Po drugie - tak jak napisała osoba wyżej, Brzeźno wcale nie jest niebezpieczne. Żadne z dwóch ostatnich wydarzeń nie miało miejsca w parku, zwłoki trafiły tam przypadkiem.
Gdyby to się wydarzyło w bardzo bogatym Orłowie albo Jelitkowie, to by poszła kasa i od razu byłby porządek. Niestety, Brzeźno jest wykluczone, razem z nami, jego mieszkańcami.
Do Wszystkich PIE...CH GŁUPOTY o niebezpiecznym Brzeźnie
i oczerniających równocześnie mieszkańców tej dzielnicy:
Bandzior jest z WRZESZCZA, mieszka na Chrobrego!!! Tam został zatrzymany.
To nie nasza wina (Brzeźnian), że zjeżdża się tutaj trójmiejska patologia aby nikczemnie mordować albo podrzucać ciała swoich ofiar!
Dzielnica i jej mieszkańcy nie są wyjątkowo gorsi czy lepsi od innych.
Problemem jest, że Brzeźno nie jest wyjątkowo traktowane przez służby porządkowe. Właśnie przez to, że tutaj walą tłumy ludzi, włącznie z psycholami (niestety) powinna być wzmożona prewencja!!!
Niedługo lato. Będzie więcej wizytującej patologii, będzie gorzej!
Bandzior jest z WRZESZCZA, mieszka na Chrobrego!!! Tam został zatrzymany.
To nie nasza wina (Brzeźnian), że zjeżdża się tutaj trójmiejska patologia aby nikczemnie mordować albo podrzucać ciała swoich ofiar!
Dzielnica i jej mieszkańcy nie są wyjątkowo gorsi czy lepsi od innych.
Problemem jest, że Brzeźno nie jest wyjątkowo traktowane przez służby porządkowe. Właśnie przez to, że tutaj walą tłumy ludzi, włącznie z psycholami (niestety) powinna być wzmożona prewencja!!!
Niedługo lato. Będzie więcej wizytującej patologii, będzie gorzej!
Zniesmaczony ?
Powiem ci tak , wiesz co to są wakaty w Policji ?
Odchodzi chłop ze służby , na jego miejsce państwo nie zatrudnia nowego policjanta .
Po jakimś tam czasie nastepuje likwidacja etatu i Wakat - ZNIKA !
Zadowolony jest min finansów, oszcędności budżetowe !
Plemiel też , a co .
A na ulicach coraz mniej Policji .
Kogo to obchodzi ?
NIKOGO z władzy , oni zyją w stezeżonych osiedlach domach .
Mają swoją ochronę ,
A Ty obywatelu ?
Brak pieniążków na monitoring w mieście , za to są pomniki , coraz więcej Zbowidowców, tych nowych .
Panstwo prawa ?
Dla kogo ?
Odchodzi chłop ze służby , na jego miejsce państwo nie zatrudnia nowego policjanta .
Po jakimś tam czasie nastepuje likwidacja etatu i Wakat - ZNIKA !
Zadowolony jest min finansów, oszcędności budżetowe !
Plemiel też , a co .
A na ulicach coraz mniej Policji .
Kogo to obchodzi ?
NIKOGO z władzy , oni zyją w stezeżonych osiedlach domach .
Mają swoją ochronę ,
A Ty obywatelu ?
Brak pieniążków na monitoring w mieście , za to są pomniki , coraz więcej Zbowidowców, tych nowych .
Panstwo prawa ?
Dla kogo ?
A KAMERY????
Czy naprawdę nikt nie pomyślał, zeby zainstalowac tam kamery? Chociazby po śmierci Agaty mogli to zrobić. A tak nie ma tam kamer, więc ludzie czują się bezkarni. Zabójcy Agaty nie znaleźli to pewnie teraz ktoś nie bał się tam zabić, bo wiedział, ze i tak go nie znajdą.....
Nie zdziwie się jak znowu tam coś się stanie za jakiś czas -:-
Nie zdziwie się jak znowu tam coś się stanie za jakiś czas -:-
Tam są kamery. I podobno zdarzenie kamera zarejestrowała. I teraz pytanie dla niezbyt mądrej Ani: a co Ci taka kamera tam da? Widok pikselowaty i niewyraźny, przestępcy mają go w d... bo i tak wiedzą że nikt ich nie zidentyfikuje - bo jak niby, natomiast na chwilowe zbrodnie popełniane w amoku również kamera nie działa, bo delikwent ma kamery gdzieś, jak i to że ktoś w ogóle go widzi. I nawet jak zbrodnia jest popełniana - tak jak ta -na oczach kamery, co sie niby ma stać???
Niby sądzisz że ktoś to ogląda na bieżąco? A nawet jak tak, to co ta osoba niby ma zrobić? Przecież nie ma jakiegoś zdalnego lasera w satelicie, aby obezwładnić napastnika.
Wierzcie sobie dalej w skuteczność kamer naiwniacy. Mam znajomych w Policji i wiem, że bardzo rzadko się do czegokolwiek przydają...
Niby sądzisz że ktoś to ogląda na bieżąco? A nawet jak tak, to co ta osoba niby ma zrobić? Przecież nie ma jakiegoś zdalnego lasera w satelicie, aby obezwładnić napastnika.
Wierzcie sobie dalej w skuteczność kamer naiwniacy. Mam znajomych w Policji i wiem, że bardzo rzadko się do czegokolwiek przydają...
zabójstwo dziecka w parku w Brzeźnie
dla mnie to chore jest , ktoś najbliższy mógł skrzywdzić te maleństwo bo dziecko ufało, jak można być tak spaczonym że dziecku zrobić krzywdę, sama jestem matką sobie nie wyobrażam tego ,powinna być śmierć za śmierć te dziecko mogło żyć , urodziło się miało prawo żyć , nie chcesz chować to oddaj a nie krzywdź , co robi ustawodawca ,
Policja
Policja zamiast patrolowac dzielnice to woli w barze mlecznym posilki jesc. Przyklad bar mleczny na Opolskiej niema minuty zeby tam pare radiowozow nie stalo na zarciu. Malo tego jezdza tam sluzbowymi autami za nasze pieniadze. A skoro stoi tam po 3 radiowozy to o te 3 radiowozy jest mniej na patrolu. Szkoda slow bo takich przykladow jest miliony ...
Każdy ma przerwę sniadaniową
Oczywiście, że mam 15 minutową przerwę w pracy na posiłek (wg prawa pracy), ale w tym czasie na pewnie nie zdążył bym podjechać do baru, zamówić, poczekać na przygotowanie i zjeść. Po za tym, nie wyobrażam sobie, żebym do tego celu miał wykorzystać samochód firmowy zatankowany za kasę szefa!
Pomyśl ??? Jak umiesz .
Lepiej iż na przerwie sa w terenie czy w jednostce co ?
Każdy ma prawo do przerwy w pracy .
Patrole piesze jak najbardziej tak , ale ,,,,,,,
Muszą się przemieszczać w rejonie, wyobraź sobie iż nie ma tylu policjantów aby byli wszędzie na dzielni .
Czas reakcji dla takiego pieszego patrolu i jego przemieszcenia się w miejsce np rozboju jak myślisz jest istotny czy nie dla skuteczności działania patrolu ?
Każdy ma prawo do przerwy w pracy .
Patrole piesze jak najbardziej tak , ale ,,,,,,,
Muszą się przemieszczać w rejonie, wyobraź sobie iż nie ma tylu policjantów aby byli wszędzie na dzielni .
Czas reakcji dla takiego pieszego patrolu i jego przemieszcenia się w miejsce np rozboju jak myślisz jest istotny czy nie dla skuteczności działania patrolu ?
Nie jestem psychiczna.Nie zrozumiałes wpisu.Potępiam wszystkie objawy ZŁA.rCodziennie kogoś zabijają,gwałcą,porywają,włamują się do mieszkań,kradną,oszukują,wyłudzają,ludzie znikają bez śladów.Coraz więcej kloszardów,szukających pożywienia w smietnikach.Jezeli tego nie widzisz i uważasz,ze jest cacy Twoja sprawa.Ja uwazam,że jest COŚ NIE TAK i trzeba zapewnić obywatelom poczucie bezpieczeństwa zmieniając prawo.
Nie twierdzę, że wszystko jest cacy, ale za to się dzieje nie obwiniam kapitalizmu, socjalizmu czy jakiegokolwiek innego systemu politycznego. Wg mnie to wina tego, że staliśmy się takimi egocentrykami, że liczy się tylko JA. Mnie np. przeraziło to, że moje dzieci ani w przedszkolu ani w szkole nie spotkały się porzekadłem: "nie czyń drugiemu co tobie niemiłe", oni nawet nie rozumieli o co w nim chodzi, musiałam tłumaczyć. Od najmłodszych lat wkłada się dzieciom do głowy, że mają być przebojowe, że muszą pokazać że są najlepsze oraz że to czy tamto im się NALEŻY. Jako matka staram się jak mogę nauczyć ich innej postawy życiowej, chociażby tego że więcej radości daje dawanie a nie branie. Jednak mój głos jest jeden w morzu innych i nie wiem na jakich ludzi wyrosną.
Natomiast wracając do sprawy, prawo jak najbardziej trzeba zmienić, żadne zasłanianie się niepoczytalnością. Niepoczytalny to może być człowiek głęboko upośledzony, który przechodząc przez sklep chwyci batonika i go zje. Jednak w takim wypadku powinien chodzić z opiekunem, który za niego prawnie odpowiada.
Natomiast wracając do sprawy, prawo jak najbardziej trzeba zmienić, żadne zasłanianie się niepoczytalnością. Niepoczytalny to może być człowiek głęboko upośledzony, który przechodząc przez sklep chwyci batonika i go zje. Jednak w takim wypadku powinien chodzić z opiekunem, który za niego prawnie odpowiada.
A 300 chłopa ze STRAŻY MIESKIEJ poluje na drobnych handlarzy i samochody.
Przeciez powinni patrolować parki , brzegi rzek i jezior , okolice szkół itp. miejsca.
Po co MY DOTUJEMY te formację?
Z 20 parę lat temu nie było s.m i nikomu jej nie brakowało. Od porządku jest policja.
Nawet Adamowicz pognał s.m z ochrony urzędu miejskiego i zatrudnił firmę ochroniarską... co to za paranoja ?
Po co MY DOTUJEMY te formację?
Z 20 parę lat temu nie było s.m i nikomu jej nie brakowało. Od porządku jest policja.
Nawet Adamowicz pognał s.m z ochrony urzędu miejskiego i zatrudnił firmę ochroniarską... co to za paranoja ?
wazne
Popatrzcie na swoje opinie jacy jestescie delikatnie mowiac dwulicowi np policja niech sie wezmie do roboty 2.Brak kamer itd a moze dac wieksze prawo policji a moze zmienic prawo karne a moze nie nagrywac policji podczas interwencji a co policja za darmo "bije" ilu z was kometujacych uderzyla? Nie jestem mundorowym ale powinni byc bardziej zdecydowani podczas interwencji nie porownuje do usa tylko do francji kto byl wie jak dzialaja nie ma tam hwdp jest teleskop i koniec inbterwencji
Jak czytam te komentarze, to dochodzę do wniosku, że najlepiej by było, gdyby...
policja legitymowała wszystkich ojców, którzy idą z dzieckiem i odwoziła ich na komendę w celu sprawdzenia, czy przypadkiem któryś z nich nie jest stuknięty i nie zamierza swego dziecka zabić. Ogarnijcie się ludzie i puknijcie w głowy, bo o paranoję zaczynacie się opierać.
nie w tym rzecz
Zło nie pochodzi od lasu, parku, brzegu rzeki itp. Ono jest w człowieku. W człowieku, który jest oszukany przez demona strachem przed przyszłością, chęcią pozbycia się cierpienia, czy wizją lepszego życia. Jak się człowiek nie nawróci, to nie pomogą miliony policjantów, patroli, wycięcie wszystkich parków, czy zasypanie wszystkich rzek. Leczyć ludzkie dusze !
pręgierz, podobnie jak dyby, to był dla chuliganów, drobnych złodziei i nieuczciwych handlarzy i handlarek (tzw. "przekupek"). Dla takich zwyroli było łamanie kołem. Półlegendarny zbój mający na sumieniu kilkaset osób (w tym dzieci), był podobno łamany kołem przez 9 dni - po każdej "sesji" podawano mu miksturę leczniczą i dobrze karmiono, aby żył dłużej. Po jego śmierci porąbano jego zwłoki na małe kawałki i rozrzucono w okolicznych lasach.
Do redakcji
Droga redakcjo - z informacji przekazanych przez Policję nie wynika, że dziecko zostało zamordowane w parku w Brzeźnie. Póki co wiadomo, że zwłoki zostały tam znalezione. W związku z czym proszę o zmianę tytułu na prawdziwy a nie na taki który wprowadza ludzi w błąd! Trochę rzetelnego dziennikarstwa.
Jest tyle innych możliwości
Ludzie, przecież niechciane dziecko można normalnie, legalnie oddać do adopcji. Można oddać do domu dziecka bez zrzekania się praw do dziecka jeśli to są tylko przejściowe kłopoty. Można oddać komuś z rodziny lub nawet nie z rodziny do czasowej opieki. Trzeba tylko poprosić o pomoc. W przeciwieństwie do pobicia czy morderstwa oddanie dziecka jest dobrą opcją. Lepszą niż ewentualna śmierć.
Jeśli dziecko irytuje, przeszkadza i ma zniknąć to zrób to po ludzku a nikt nie będzie miał pretensji. Tylko nie zabijaj.
Jeśli dziecko irytuje, przeszkadza i ma zniknąć to zrób to po ludzku a nikt nie będzie miał pretensji. Tylko nie zabijaj.
Ale to był psychol który chciał się zemścić na matce dziecka. Własne dziecko nie ochodziło go w ogóle, nie było dla niego człowiekiem tylko rzeczą do realizacji włąsnej małostkowej durnej zemsty. Takiemu zaburzonemu człowiekowi chcesz coś racjonalizować? Osoby do których taka argumentacja może trafić nie mordują dzieci.
Brawa dla Polskiej Policji oraz władz Miasta Gdańsk
Wiedząc, że w brzezieńskim parku jest niebezpiecznie (czyt. zabójstwo 17-letniej dziewczyny), dlaczego nie zainstalowali już kamer, oświetlenia oraz nie wypuszczano tam, nie tylko w godzinach wieczornych oraz nocnych, patroli policyjnych? Tylko pogratulować :)
npc
Ja jestem z nowego portu i juz jak mialem 13 lat to chodzilem z kolegami latem na plażę dokladnie przy tym wejsciu i spacerowalem tam z kolezankami poznymi wieczorami i moze ze trzy razy nadzialem sie na jakis dziwnych ludzi gdzie poczulem strach a dodam ze do dzisiaj tamta sciezka spaceruje czy jezdze rowerem i nigdy mi sie nic zlego nie stalo wiec mysle ze to nie z parkiem jest cos nie tak a sek w tym ze miejsce to jest wyludnione przez patrole ktore czepiaja sie ludzi ktorzy przyszli piwo wypic ile razy widzialem jak wpisuja mandaty jakies parze a nie patrolujac to miejsce czynnikow wplywajacych na dziwne rzeczy ktore dzieja sie w tym miejscu jest mnostwo i na koniec dodam ze nie ma dzielnic gorszyxh czy lepszych wszedzie mieszkaja rozni ludzie
bez gazu nie wychodz z domu
Jedno zabojstwo..nic sie nie zmiania..drugie zabojstwo...znowu nic sie nie zmienia. Zero patroli. Zule nadal leją się pod przystankiem na deptaku w parku... żenada. Trzecia tragedia cos zmieni ? Gdzie sa sluzby odpowiedzialne za bezpieczenstwo w tym kraju i w tym mieście? Mieszkancy skoro widzicie ze cos sie dzieje dawajcie sygnaly! Nie można udawac ze nie ma problemu bo jest. A era konfidentow skonczyc sie powinna razem z komuną! To nie jest donoszenie tylko dbanie o nasze wspolne bezpieczenstwo!
patrol
Patrole Straży miejskiej szukają ludzi którzy browary łopią żeby im mandat wlepić, gdyby coś się działo to by udali że nie widzą i spier***lili w krzaki.
Jeden do drugiego by powiedział ze to sprawa dla policji i oni dalej w teren wlepiać mandaty za złe parkowanie. PAtologiczne państwo nie umie wytępić patologii niestety
Jeden do drugiego by powiedział ze to sprawa dla policji i oni dalej w teren wlepiać mandaty za złe parkowanie. PAtologiczne państwo nie umie wytępić patologii niestety
hmm. Skąd był ojciec?
Zastanawia mnie kim był ojciec..albo z której dzielnicy ? słyszałam ze odebrał ją z przedszkola i na spacerze odbiła mu palma. Zmasakrował głowę dziewczynki uderzając o murek ( molo brze) . Matka nie mogła jej rozpoznać .Czy chorzy psychicznie ludzie nie powinni mieć ograniczonych praw rodzicielskich ?
To niczego nie zmieni
KŚ w ogóle nie odstrasza potencjalnych sprawców. Statystyki potwierdzają to od dawna. W żadnym państwie, które ma karę śmierci (np. USA, Japonia, Chiny), nie zmniejszyło to liczby zabójstw ani przestępczości.
Polska po przystąpieniu do UE raz na zawsze zamknęła sobie drogę do jej przywrócenia. Tylko wystąpienie z UE mogłoby coś zmienić...
Dożywocie bez możliwości wyjścia byłoby o wiele gorszą karą dla sprawcy.
Polska po przystąpieniu do UE raz na zawsze zamknęła sobie drogę do jej przywrócenia. Tylko wystąpienie z UE mogłoby coś zmienić...
Dożywocie bez możliwości wyjścia byłoby o wiele gorszą karą dla sprawcy.
Wiara katolicka pozwala i akceptuje bicie dzieci ,a do tego przyłączają
się Pisowcy nie godząc się na ustawy antyprzemocowe ,dziewczynka została zabita ,ale przedtem musiała być bita. by doszło do takiej tragedii. W tysiącach polskich domów jest taki dramat dzieci ,które milczą cierpiąc strasznie ,bo polskie chore prawo przy wsparciu kościoła nic z tym nie robi,a to jest chore.
Ewo, proszę cię, powieś się
Bo na leczenie już za późno...
Dawno nie widziałem osoby, która by miała we łbie tak nas.rane przez GW i TVN... A myślałem że już was mniej na północy.
Dajecie się, durne lemingi, straszyć jakimś PiSem, łykacie każdy stolec jaki wam wcisną resortowe media, a tymczasem władza rujnuje kraj, kradnie, pracy dla młodych nie ma, perspektyw nie ma, kraj zniszczony.
Dawno nie widziałem osoby, która by miała we łbie tak nas.rane przez GW i TVN... A myślałem że już was mniej na północy.
Dajecie się, durne lemingi, straszyć jakimś PiSem, łykacie każdy stolec jaki wam wcisną resortowe media, a tymczasem władza rujnuje kraj, kradnie, pracy dla młodych nie ma, perspektyw nie ma, kraj zniszczony.
Kolejny pożyteczny idi.ota?
Wyłącz telewizor, włącz myślenie. Skoro nie popierasz żadnej partii to może jest dla ciebie ratunek...
Ale jak na razie powtarzasz slogany zaczerpnięte z prorządowych mediów. To one trąbią jaki to PiS jest niebezpieczny, by odwrócić uwagę, że Polska zamienia się w coraz większe bagno...
Nigdy nie było w Polsce tak źle jak 7 lat pod rządami PO. Więc nie chrzań Mi to chłopie o prezesie i jego partii....
Prawda, że Grudziądz jest zaniedbany i biedny, dlatego z niego uciekłem... A co do bicia dzieci - nie do końca. Choć uważam że jak gów.niarz jest niesforny, trzeba czasem użyć ostrych środków.Bachor nie może wchodzić na głowę... Ale w tej ustawie nie chodzi o przemoc, tylko zalegalizowanie gender.
Ale jak na razie powtarzasz slogany zaczerpnięte z prorządowych mediów. To one trąbią jaki to PiS jest niebezpieczny, by odwrócić uwagę, że Polska zamienia się w coraz większe bagno...
Nigdy nie było w Polsce tak źle jak 7 lat pod rządami PO. Więc nie chrzań Mi to chłopie o prezesie i jego partii....
Prawda, że Grudziądz jest zaniedbany i biedny, dlatego z niego uciekłem... A co do bicia dzieci - nie do końca. Choć uważam że jak gów.niarz jest niesforny, trzeba czasem użyć ostrych środków.Bachor nie może wchodzić na głowę... Ale w tej ustawie nie chodzi o przemoc, tylko zalegalizowanie gender.
za czasów Pisu była sielanka , nikt nikogo nie mordował , wszyscy byli dobrzy he,he
Gdy używasz ostrych środków to znaczy ,ze jesteś głupi ,bo tylko nieporadni ludzie biją dzieci. Wasz guru prezes jest małym zakompleksionym bubkiem żądnym władzy za wszelką cenę, mały był Stalin ,mały był Hitler ,mały jest Putin i w tym świata tragedia.
A ty z jakiej wioski pochodzisz, "gdańszczaninie"? :)
Bo jakieś 90% mieszkańców waszego poniemieckiego miasta to zwiezieni ze wschodniej Polski i Ukrainy potomkowie niepiśmiennych chłopów pańszczyźnianych, którzy urwali się do miasta z chat, gdzie spano w 10 osób w jednym i pokoju i sr*no do dziury w podłodze... Tak samo jest we Wrocławiu i Szczecinie... To zapewne twoi dziadkowie lub rodzice, albo ty sam. Więc ssij moją pałę, ośle.
Jestem w szoku! Co się dzieje z ludźmi?!
Jestem ojcem dwóch dorosłych już córek. Oczywiście nie wiem wszystkiego.
Boję się za każdym razem gdy idą biegać czy na spotkanie ze znajomymi. Tłumaczę im, zwracam uwagę, ostrzegam. Uczę co powinno niepokoić w zachowaniu innych. Jak powinny reagować na różne sytuacje.
Ale przecież nie jestem "fachowcem". Coś na pewno trzeba z tym zrobić! POLICJA / STRAŻ Szkoły, Przedszkola - "pogadanki" pewnie TAK
My sami powinniśmy bardziej zwracać uwagę no to co dzieje się wokół nas!
REAGOWAĆ na to co nas niepokoi. Dzwonić , zgłaszać, pytać
Ale co może wiedzieć o tym wszystkim 5-cio latek!
A jeżeli sprawcą jest ojciec/matka?!
Jeżeli nie im to komu to dziecko ma zaufać?!
...
Boję się za każdym razem gdy idą biegać czy na spotkanie ze znajomymi. Tłumaczę im, zwracam uwagę, ostrzegam. Uczę co powinno niepokoić w zachowaniu innych. Jak powinny reagować na różne sytuacje.
Ale przecież nie jestem "fachowcem". Coś na pewno trzeba z tym zrobić! POLICJA / STRAŻ Szkoły, Przedszkola - "pogadanki" pewnie TAK
My sami powinniśmy bardziej zwracać uwagę no to co dzieje się wokół nas!
REAGOWAĆ na to co nas niepokoi. Dzwonić , zgłaszać, pytać
Ale co może wiedzieć o tym wszystkim 5-cio latek!
A jeżeli sprawcą jest ojciec/matka?!
Jeżeli nie im to komu to dziecko ma zaufać?!
...
Kret.ynie!
Kara śmierci nie odstrasza nikogo. Żaden zabójca nie bierze nigdy pod uwagę tego, że go złapią. W żadnym państwie które ma KŚ nie maleje liczba zbrodni ani przestępstw... Dla sprawcy KŚ jest wybawieniem, błogosławieństwem... Bo każdy wolałby umrzeć niż resztę życia spędzić w zamknięciu.
I spiep.rzaj stąd ze swoim śmiesznym Żydkiem Korwinem, który ci pakuje do durnego łba to co chcesz usłyszeć...
Żeby wprowadzić karę śmierci, Polska musiałaby wystąpić z UE, a tego nie dokona żaden polityk, już na pewni nie ten błazen Korwin-Mikke. Współczuję głupoty.
I spiep.rzaj stąd ze swoim śmiesznym Żydkiem Korwinem, który ci pakuje do durnego łba to co chcesz usłyszeć...
Żeby wprowadzić karę śmierci, Polska musiałaby wystąpić z UE, a tego nie dokona żaden polityk, już na pewni nie ten błazen Korwin-Mikke. Współczuję głupoty.
Marność nad marnościami
Odsyłam Cię z powrotem do podręczników.Kara śmierci była formą wymiaru sprawiedliwości od początku istnienia prawa.Naiwne postulaty o tym,jakoby kara śmierci nie odstraszała potencjalnych morderców,są co najmniej efektem Twojej głupoty.Diagramy i wszelkie badania wyraźnie wskazują,że ma ona wpływ.
Lepiej nie ingerować w prawo i zostawić je bez zmian? Wtedy ludzie czując się bezkarni,pozabijają się nawzajem.Taka jest rzeczywistość.Prosty przykład - dziś rano,ojciec zamordował własną 5-cio roczną córkę. Gdyby przywrócić karę śmierci,ten typ,jak i reszta idiotów zastanowiłaby się 2x,wiedząc co im grozi.
Kwestia z "Żydkiem Korwinem" była zbędna.Przemawia przez Ciebie pusty,zmanipulowany rozum,wodzony przez populistyczne hasła "elity" z PO i TVNu.Pozdrawiam
Lepiej nie ingerować w prawo i zostawić je bez zmian? Wtedy ludzie czując się bezkarni,pozabijają się nawzajem.Taka jest rzeczywistość.Prosty przykład - dziś rano,ojciec zamordował własną 5-cio roczną córkę. Gdyby przywrócić karę śmierci,ten typ,jak i reszta idiotów zastanowiłaby się 2x,wiedząc co im grozi.
Kwestia z "Żydkiem Korwinem" była zbędna.Przemawia przez Ciebie pusty,zmanipulowany rozum,wodzony przez populistyczne hasła "elity" z PO i TVNu.Pozdrawiam
do sąsiadka
Zanim napiszesz ,,zapewne" to się kilka razy zastanów bo właśnie twoje gdybanie na ten temat jest chore, jak ktoś ma depresję to idzie do specjalisty a nie zabiła 5 letniego dziecka, skoro przedszkolanki wydały ojcu dziecko to znaczy, że matka nie ograniczała jego kontaktów bo w innym wypadku by zastrzegła, że ten konkretnie pan ma zakaz odbierania córki a tego nie zrobiła. Jak w ogóle można usprawiedliwiać morderstwo dziecka?
Ta" sąsiadka" to kolejny sfrustrowany tatuś
Jak można usprawiedliwiać śmierć dziecka utrudnianiem kontaktów przez matkę.Po pierwsze tego nie wiesz i sobie gdybasz pajacu.Po drugie jak widać powinna była je maksymalnie utrudniać bo tatuś to potwór .Bardzo współczuję mamie zabitej dziewczynki.Nie mogę przestać o tym myśleć i łączę się z tą rodziną w bólu.
gdyby się każdy przejmował to tylko brać i się ciąć...
oczywiście jest smutek, ale wentyl także jest potrzebny, z psychologicznego punktu widzenia reakcja jest "normalna" by przejść z tym do porządku dziennego trzeba odreagować, coś jak osoby, które rozładowują stres śmiechem (ciekawostką jest że u noworodków uśmiech to też reakcja na strach i stres wywołany narastaniem emocji)
tragedia...
niewątpliwie jest to tragedia dla całej rodziny zarówno sprawcy jak i matki dziecka...
jednak łatwo nam się ocenia... A jeżeli na prawdę był chory psychicznie?
Ja znam takie przypadki i na prawdę Ci ludzie nie wiedzą co się dzieje w okół nich... Nie bawmy się w "Boga"
wyrazy współczucia dla rodzin...
jednak łatwo nam się ocenia... A jeżeli na prawdę był chory psychicznie?
Ja znam takie przypadki i na prawdę Ci ludzie nie wiedzą co się dzieje w okół nich... Nie bawmy się w "Boga"
wyrazy współczucia dla rodzin...
powiem wam jak będzie......
W areszcie będzie głaskany przez psychologów, obejmowany opieką wychowawczą i strzeżony przed agresją innych, ale jak stchórzy i odbierze sobie życie ( w końcu na wolności ma takie prawo), to odwołają dyrektora i opinia publiczna będzie zadowolona ! a kto pomyśli przez chwilę o tym biednym dziecku i jego rodzinie ?!
Sami zrobiliśmy taką politykę w tym kraju. A może rzecznik praw człowieka jeszcze więcej wywalczy dla więźniów, przecież to oni są najbardziej pokrzywdzeni, zagubieni i trzeba ich przywracać społeczeństwu. Powiedzcie to dziś matce tej dziewczynki.....
Sami zrobiliśmy taką politykę w tym kraju. A może rzecznik praw człowieka jeszcze więcej wywalczy dla więźniów, przecież to oni są najbardziej pokrzywdzeni, zagubieni i trzeba ich przywracać społeczeństwu. Powiedzcie to dziś matce tej dziewczynki.....
wyciąć park
czas zlikwidować ten park, i co z tego że to przyroda nadmorska, wydmy i stare drzewa, za dużo zła tam się dzieje, wyciąć te wszystkie drzewa co do pnia, oczywiście drzewa nie są nic winne, ale cały ten teren niech płaski, goły będzie i tylko ścieżka rowerowa i spacerowa, bo to wygląda jakby źli zrobili sobie tam szczególne miejsce i czas, żeby ktoś z tym skończył, skoro miasto nie chce tam zainstalować kamer, to park trzeba zlikwidować, bo do czego służą parki, do spacerowania, a tam raczej strach spacerować
Jako mieszkanka Brzeźna nie zgodzę się. Park (pomimo strasznych rzeczy, które się tam stały) powinien jak najbardziej zostać. Ludzie nadal tam spacerują, zarówno dzieci, młodzież jak i dorośli. Jakby się poszperało w historii, to w każdym takim miejscu było po parę morderstw, często w krótkim odstępie czasu. W dodatku w naszym parku nie może być płaskiego terenu, bo znajdują się tam bunkry, co trochę temu przeszkadza ;)
Park smierci !!!
No to lepiej tam nie spacerować !!!! Faktycznie niech kamery w końcu tam i w ogóle wszędzie, gdzie mozna w koncu zainstalują!! A swoja droga prawo jest zbyt liberalne!!! Wypuszacza się zloczyńców, bandytów itd. a ludzi psychiicznych nalezy iizolować od społeczeństwa. Ale swoja drogą nie wiadomo co w każdym chorym czlowieku "siedzi".
kara śmierci
Kara śmierci dla takich potworów, zwyrodnialców, szkoda naszych pieniędzy na utrzymywanie więzień , resocjalizacja nie pomaga, kolejny, który zapewne jest chory psychicznie i będzie na wolności, dość już morderców, gwałcicieli itp. po prostu likwidacja takich osobników , zmienić prawo!!!
można wydać
jestem nauczycielką w jednym z przedszkoli więc wiem jak jest. Nawet jeśli matka nie wyraża zgody, ale nie ma na to sądowych papierów my nie możemy odmówić ojcu, bo nie mamy do tego podstaw. W takim przypadku oboje maja równe prawa. Możemy odmówić wydania dziecka jeśli np. poczujemy woń alkoholu od któregoś z rodziców, albo jeśli osoba która odbiera dziecko (nawet jeśli jest to babcia) nie ma wcześniej wypisanego przez rodziców upoważnienia
Jestem przerażona bezsilnością prawa i odpowiednich służb wobec osób chorych psychicznie, które z powodu swoich zaburzeń stanowią zagrożenie dla siebie i innych.
Od jakiegoś czasu możemy usłyszeć o morderstwach, napaściach, szaleńczych rajdach, których sprawcami są ludzie, którzy powinni leczyć się psychiatrycznie.
Mam tu na myśli:
- morderstwo zastraszonej kobiety w Olsztynie, która była sąsiadką sprawcy-schizofrenika;
- zabójstwo przez utopienie dziecka - sprawcą matka (w depresji), która sama próbowała popełnić samobójstwo skacząc do morza z sopockiego mola;
- słynny sopocki rajd samochodowy po Monte Cassino;
a teraz to.......
Kiedy w końcu powróci przymusowe leczenie?
Kiedy osoby poważnie zaburzone/chore będą pod stałą opieką medyczną a wyniki ich leczenia farmakologicznego będą stale monitorowane?
Od jakiegoś czasu możemy usłyszeć o morderstwach, napaściach, szaleńczych rajdach, których sprawcami są ludzie, którzy powinni leczyć się psychiatrycznie.
Mam tu na myśli:
- morderstwo zastraszonej kobiety w Olsztynie, która była sąsiadką sprawcy-schizofrenika;
- zabójstwo przez utopienie dziecka - sprawcą matka (w depresji), która sama próbowała popełnić samobójstwo skacząc do morza z sopockiego mola;
- słynny sopocki rajd samochodowy po Monte Cassino;
a teraz to.......
Kiedy w końcu powróci przymusowe leczenie?
Kiedy osoby poważnie zaburzone/chore będą pod stałą opieką medyczną a wyniki ich leczenia farmakologicznego będą stale monitorowane?
Bo facet czuł sie bezkarny!!Comu zrobia wsadzą za kratki na 20 lat?Co to za kara?
mnie osobiście wcale nie przeraza!Obecnie mają za kratkami lepiej niż bezdomni!Nie czekają w kolejce do lekarza,maja posiłki za Darmo kilka razy dziennie do wyboru!!Rozrywki itp za darmo i ciągle wymyślają im nowe w stylu kotka pieska itp!A to Powinny byc syberyjskie obozy pracy łagry o chlebie i wodzie i mordercza praca w ciężkich warunkach!!A nie byczenie się jak teraz na koszt podatnika!!Kara śmierci jest nierealna i zbyt krótko trwała
No jest to chore i skrajnie niesprawiedliwe
Jakiś czas temu pewien pan zamordował i przyznał bez ogródek, ze chciał trafić do więzienia, bo tam nie musi się o nic martwić. Widać, ze sami "zainteresowani " nie zawsze traktują więzienie jako karę, więc o jakiej resocjalizacji mowa? A z tymi posiłkami to granda. Więzień musi mieć dopasowaną dietę do swojego zdrowia i upodobaN, bo inaczej z miejsca może złożyć skargę. Szkoda, ze pacjentami nikt się nie przejmuje. Tak samo z wizytą u lekarza, więzień musi mieć zapewnioną opiekę specjalisty w minimalnie krótkim czasie. Reszta niech dogorywa.
Śmerć za śmierć i koniec !!!
Nieważne poczytalny czy nie co z tego ?? i tak musimy utrzymywac ich, duzo tez ma lewe papiery i to ze jest niepoczytalny wszystko usprawiedliwia ?! przykład tego kolesia z monciaka co staranowal ludzi niby niepoczytalny, nie wiem czy wszyscy wiedza jakie mial znajomosci, sprawa nagle ucichla i jest ok, co za kraj zalosne !!!
patologia się rozmnaża
W pracy przechodzę obok klatki wejściowej: stoją i palą sini ludzie w bezruchu, na zewnątrz 3 stopnie C i wiatr. Zapal, no zapal wreszcie... Pod lasem stoją i piją, idę ze spaceru z psem, pełno butelek pobitych mają pod nogami i za murkiem. Strach spojrzeć w ich stronę. Idąc obrzeżami TPK w Osowej spotyka się od ulicy Komandorskiej i Nowej w lesie stosy butelek od lat nikt tego nie sprząta. Można im się nie spodobać a wtedy skopią jak psa oby się wtedy przeżyło. Dobro musi się usuwać w cień. Nikt tego nie widzi co się dzieje z patologią a później lament.Nie ma tam na to sposobu. W wielu znanych miejscach leżą strzykawki pod lasem.Tych ludzi się nie zmieni. Wciąga ich kolega, smutne życie, geny pijaka alkoholika, palacza...Codzienne towarzystwo biednych ludzi. Dlaczego uczciwi, pracujący ludzie muszą znosić takie widoki, sąsiedztwo meneli, strach przed zemstą....Ciągle powtarzam nasze parki to dzikie lasy i chaszcze. Jadąc Spacerową krzaki wrastają do rowu, przy asfalcie drzewa, strach się zatrzymać taka gęstwina. Dawne miejsca postoju zagrodzono błotem i kłodami starych pni w poprzek. Podobnie Sopocka i Malczewskiego do Sopotu.Trójmiejski Park to dżungla, a nie park. Wstyd na całą Europę.
Bzdury większość tu wypisuje , w Polsce nie ma aż takiej ilości policjantów
i kasy na kamery ,bowiem patologia jest w całej Polsce tylko się o tym nie mówi , gazety ,telewizja, internet żyją z sensacji. Jeżdzę po całej Polsce i napady ,rabunki ,kradzieże to normalka tylko media mówią o skrajnych przypadkach. W ciągu 3 lat jak mieszkam w patologicznej dzielnicy 3 osoby były zanożowane , 2 psy i 1 kot wyrzucone przez okno na śmierć, napady i okradanie to normalka. Jak czytam ,że to wina jakiejś partii to szlak mnie trafia ,to po prostu patologia,która zawsze była jest i będzie.
trzeba ustanowic karę śmierci za morderstwa -szczegolnie na dzieciach !!!!
najgorsi to eksperci....gow..no pomoga a gadac kazdy moze.....
trzeba najpierw zmienic prawo, zabezpieczyc srodowiska dzieci , wziść sie
za gwalcicieli, bandziorow i innych szubrawcow mordercow---ktorzy musza dostac od razu karę śmierci - a jak bedzie teren od bandziorstwa i prawo
uregulowane prawnie karą dożywocia i karą śmierci, szczegolnie za przestepstwa wobec dzieci- to bedzie można spokojnie ostrzegac i pouczac dzieci- jak maja sie zachowac w roznych sytuacjach groźnych dla nich.
Ofiara musi sie czuc bezpieczna i chroniona w Polsce przez strożów
prawa a nie jak jest teraz ze bandyta ma klawe życie, żarcie pod nosem,
krótkie wyroki więzienia, dziwki w więzieniu , telewizor i gazety a ofiara sie nadal boi- bo za kilka miesiecy wypuszcza sie bandziora z wiezienia na tak zwane przepustki i on dalej prześladuje ofiare- czas z tym skonczyc!!!- chore prawo w Polsce !!!
trzeba najpierw zmienic prawo, zabezpieczyc srodowiska dzieci , wziść sie
za gwalcicieli, bandziorow i innych szubrawcow mordercow---ktorzy musza dostac od razu karę śmierci - a jak bedzie teren od bandziorstwa i prawo
uregulowane prawnie karą dożywocia i karą śmierci, szczegolnie za przestepstwa wobec dzieci- to bedzie można spokojnie ostrzegac i pouczac dzieci- jak maja sie zachowac w roznych sytuacjach groźnych dla nich.
Ofiara musi sie czuc bezpieczna i chroniona w Polsce przez strożów
prawa a nie jak jest teraz ze bandyta ma klawe życie, żarcie pod nosem,
krótkie wyroki więzienia, dziwki w więzieniu , telewizor i gazety a ofiara sie nadal boi- bo za kilka miesiecy wypuszcza sie bandziora z wiezienia na tak zwane przepustki i on dalej prześladuje ofiare- czas z tym skonczyc!!!- chore prawo w Polsce !!!
WSTYD
dlaczego Park Brzeźnieński przyciąga psychopatów, ano dlatego, że jest zarośniety, zakrzaczony, nieprzyjemny w pewnych miejscach, sama spaceruję tylko do pewnej granicy i dalej intuicja mi podpowiada, żeby nie iść. Siedzą tam pijaki, bezrobotni, pytam się, dlaczego zwłoki jedne i drugie nie zostały podrzucone do parku jelitkowskiego naprzykład, ano dlatego że jest przejrzysty, trawa wystrzyzona, widoczność świetna, czym przyciąga mnóstwo spacerowiczów, jest pełno ławek, od rowerzystów i rolkarzy aż sie roi, tam po prostu zawsze ktoś by wariata zobaczył, a w Brzeźnie w parku brakuje tego wszystkiego. Jeszcze trochę, a deweloperzy będą uciekali od tych okolic, a mieszkania stracą na wartości. Zaorać chaszcze, wywalić albo zmusić grzywnami faceta który blokuje rewitalizację pasa nadmorskiego ( ten od ohydnego płotu ), zrobić coś z tym ledwo trzymającym się wrakiem -budynkiem dawnego kompleksu zdrojowego cz jak mu tam, zaorać obrzydliwy supersam i okropny plac z betonowymi pozostałościami PRL-u, takie miejsca przyciągają pijaków, ćpunów, meliniarzy, depresyjne miejsca. Wszyscy sobie jakoś radzą w pasie nadmorskim, tylko w Brzeźnie nie potrafią zrobić porządku.
w parkach powinna byc nisko ścieta korona drzew i krzakow,...
na wysokosc 1,5 metra- aby bezpiecznie sie spacerowalo- a nie jak dotychczas- nikt nie ścina gęstych, zarosnietych parkow - gdzie wkrzakach jest pelno narkomanow i pijakow i zboczencow.
Polcja siedzi w samochodzie- przejezdza obok i udja glupa i sami sie trzęsa ze strachu przed bandytami.
Polcja siedzi w samochodzie- przejezdza obok i udja glupa i sami sie trzęsa ze strachu przed bandytami.
Nie ogarniam tego.
Nigdy nie piszę tu komentarzy, ale ta sprawa mnie powaliła. Sam mam córkę 5- letnią, która właśnie sobie słodko śpi. Jestem katolikiem, ale przysięgam , że jak by trzeba na chu.u wykonać karę śmierci to zrobię to za darmo z wielką przyjemnością. I nie piszcie mi tu "Prawdziwy Polak katolik" i takie tam farmazony, bo każdy, kto jest normalny i ma dziecko w tym wieku wie o czym mówię. A i nie obchodzi mnie to, że jest niepoczytalny mam to w d*p.e, to sprawa dla psychologów często, ale nie zawsze, równie pojechanych jak ich pacjenci.
Wy katolicy, czy bardziej ogólnie wyznaniowcy, macie bardzo wybiórcze sumienie. Bolą was zniszczone w czasie in vitro zarodki, ale już ból, przerażenie, strach i wielminutowe męki jakie odczówają zabijane zwierzęta w czasie koszernych egzekucji nie.
Jesteście przeciw eutanazji, czyli prawu do samodzielnego i godnego pozbawiania się życia, ale dajecie prawo do świadomego pozbawiania życia pewnej kategorii ludzi np. morderców).
Jesteście przeciw eutanazji, czyli prawu do samodzielnego i godnego pozbawiania się życia, ale dajecie prawo do świadomego pozbawiania życia pewnej kategorii ludzi np. morderców).
niepoczytalny
temu zwyrolowi i tak nic nie zrobią, stwierdzą, że niepoczytalny i do psychiatryka wróci...a dziecku życia nikt nie zwróci...chory kraj...złe prawo...przywróćmy karę śmierci...a nie zasłaniajmy się prawami człowieka, ktoś kto krzywdzi i zabija dziecko nie ma prawa nazywać się człowiekiem...współczuję matce!
wyrazy współczucia dla Mamy, Babci, Cioci, Wujka
życie tych ludzi już nigdy nie będzie takie samo, śmierć dziecka będzie granicą -przed i po- cierpienie zostanie z nimi na zawsze i tylko sprawiedliwy wyrok może dać im okruchy ulgi....okruchy...
nie jestem chrześcijanką z krwi i kości,...nie skrzywdziłabym ani kota ani psa...wiem jedno...śmierć dla mordercy dziecka to wybawienie...powinien długo cierpieć rozumiejąc dlaczego inni mu to robią...
jeśli ktoś powie że jestem bez serca...tak...ale stary testament tak mówi...oko za oko... co to za Bóg który dopuścił strach i cierpienie niewinnego dziecka...
nie jestem chrześcijanką z krwi i kości,...nie skrzywdziłabym ani kota ani psa...wiem jedno...śmierć dla mordercy dziecka to wybawienie...powinien długo cierpieć rozumiejąc dlaczego inni mu to robią...
jeśli ktoś powie że jestem bez serca...tak...ale stary testament tak mówi...oko za oko... co to za Bóg który dopuścił strach i cierpienie niewinnego dziecka...
Kara Smierci dla pedofili i mordercow!
Co sie dzieje z tym krajem i ludzmi w tym kraju?!? Czytam dzis wiadomosci - wczoraj psychol porwal dziewczynke, wywiozl do Niemiec, dzis ojciec zabil wlasne dziecko, i jakis pijak z Polski porwal, zgwalcil i zabil dziewczynke we Francji. Co sie k... dzieje?!? Przeciez to jest jakies sredniowiecze!!! Czas wprowadzic kare smierci, dla zabojcow dzieci (i nie tylko), gwalcicieli i innych psycholi, ktorych nie da sie zmienic, to jest silniejsze od nich i dlaczego takich nie usypiac i dzielic na narzady dla potrzebujacych?!?
BRZEŹNO - DZIELNICA PATOLOGII, PIJAŃSTWA, BIEDOTY, DZIADOSTWA
Może konkurować z Sosnowcem.
Najgorsze że w Polsce panują styropianowe niekompetente tępe solidaruchy , a one wypuszczają z więzień dewiantów po to , aby ludziska sobie nie myślały że jest źle, bo może być o wiele gorzej. Tępy Ludek ma się BAĆ, bo władza tak chce. Inżynieria społeczna, wysoko cyniczna i przestępcza. Swoje dzieci trzymają za murami ogrodzonych strzeżonych osiedli i wożą do szkoły Porschakami.
W tym kraju wkrótce dojdzie do Majdanu i będzie on o wiele krwawszy niż na Ukrainie , bo ludzie w końcu rozszarpią solidaruchów na strzępy.
VOLK ANS GEWEHR, jak to mówią w niemczech.
Najgorsze że w Polsce panują styropianowe niekompetente tępe solidaruchy , a one wypuszczają z więzień dewiantów po to , aby ludziska sobie nie myślały że jest źle, bo może być o wiele gorzej. Tępy Ludek ma się BAĆ, bo władza tak chce. Inżynieria społeczna, wysoko cyniczna i przestępcza. Swoje dzieci trzymają za murami ogrodzonych strzeżonych osiedli i wożą do szkoły Porschakami.
W tym kraju wkrótce dojdzie do Majdanu i będzie on o wiele krwawszy niż na Ukrainie , bo ludzie w końcu rozszarpią solidaruchów na strzępy.
VOLK ANS GEWEHR, jak to mówią w niemczech.
"Ciało dziewczynki zostało znalezione przez przypadkowego przechodnia, który ok. godz. 14:30 poinformował policję."
Ciało dziewczynki zostało znalezione przez przypadkowego przechodnia, który ok. godz. 14:30 poinformował policję.
O ŚMIERCI DZIEWCZYNY Z WEJHEROWA TEŻ POINFORMOWAŁ DZIEWCZYNĘ NIEZNANY PRZECHODZEŃ - DZIWNE DZIWNE. . . . .
ZNOWU JAKIŚ PRZECHODZEŃ INFORMUJE . . . . I ZNOWU W TYM CHOLERNYM PARKU W BRZEŹNIE!
O ŚMIERCI DZIEWCZYNY Z WEJHEROWA TEŻ POINFORMOWAŁ DZIEWCZYNĘ NIEZNANY PRZECHODZEŃ - DZIWNE DZIWNE. . . . .
ZNOWU JAKIŚ PRZECHODZEŃ INFORMUJE . . . . I ZNOWU W TYM CHOLERNYM PARKU W BRZEŹNIE!
Zabójca
Dajcie mi ta guide to urz mu łeb a zanim to zrobię to żywcem powoływać mu paznokcie co za s******* dla nich powinna być tylko jedna kara nieważne czy ma nagrane w głowie czy nie jedynym wyrokiem powinno być kara śmierci by już więcej nikogo nie skrzywdził. A teraz co dostanie od państwa ochronę jak ta kurka trynkiewicz? Wychodząc na sznur frajer
Brzezno
I na kij ta straż miejska do niczego się nie nadają bo kursy potrafią tylko czepiać się ze pieczarek kupkę zrobił a jak widzą ze siedzi kilku gości i pije browar na ulicy to się boją podejść ja proponuję zlikwidować straż miejska i uruchomić patrole obywatelskie które nie raz już się sprawdziły jak by takie patrole obywatelskie uczęszczał w grupach nawet 2 3 osobowych to by się skończyły te zabójstwa sam na ochotnika mogę się zgłosić do takiego patrolu i robić czyste z patologi
Nie ma w parku kamer nie ma policji, ani straźy miejskiej, strach tam chodzić na spacer! Mam małe dzieci i chcą spacerować do parku bo jest naprawdę ładny, ale to co się tamdzieje to niech go zamkną albo państwo weźnie sie do roboty , niech wkońcu zamontują w parku kamery, adamowicz wydaje nasze pieniądze nie wiadomo na co . To niech znajdzie na pieniądze na bezpieczeństwo swoich wyborców, mieszkańców. Policji ani straźy miejskiej tam wogóle nie widać po prostu tam jej nie ma. Mieszkam w brzeźnie i nigdy tam jej nie wixziałam oprócz wakacji , robią tam patrole policyjne czasami , ale autem to jak by coś się działo to i tak nie usłyszą, za co oni biorą wypłaty! Wczoraj byłam na spacerze w parku o podobnej porze z dzieckiem tylko troche w innej okolicy , boję się tam juź chodzic, bo naprawde nie ma tam źadnych patroli a co ja mogła bym zrobić jak ktoś mnie zaatakuje a mam naprawdę małe dzieci. Tydzień temu widziałam faceta pod wpływem narkotyków tak wyglądał wchodziłam właśnie do parku z d z ie mi bałam się źe mnie zaczepi, a wpobliźu tylko same babcie. Przy placu zabaw w parku są bunkry i tam często w tygodniu stoją faceci ( napąpowane byki ) i chleją piwsko , byłam w tym czasie na placu zabaw z dziećmi, wystraszyłam się ich bo z góry d z iwnie się n mnie patrzyli i zabrałam dzieci i poszłam z tamtąt ( oprócz mnie akurat nikogo na placu nie było) dlatego powinny być zamontowane kamery w tym parku naprawdę jest tam niebezpiecznie będzie to straszak dl a potęcjalnych morderców czy teź huliganów. Te biedne dziecko niechaj zazna pokoju , będe modlić się za nie. Moim zdaniem mieszkań y brzeźna i nie tylko powini c oś z tym zrobić , przecieź są radni wybrani niech idą do prezydenta z wnioskiem po kase na te kamery i patrole bo ja nie czuję się bezpiecznie wtej dzielnicy
20
Co za tragedia,jak można być tak bez dusznym ,i nie mieć serca ,do własnego dziecka, i zabić go z zimną krwią,biedna dziewczynka nawet nie mogła obronić się przed tym gnojem. Powinnia wrócić kara śmierci tak jak kiedyś, a nie skarzą go na 25 lat wyjdzie po 15 albo szybciej, i znów zabije jakieś niewinne bezbronne dziecko. No niestety takie jest nasze p******e prawo
spokój oszołomy
kto nie lubi naszego parku to niech tu nie łazi, stało sie cos złego, i się nie odstanie.Dajcie spokój policji, oni kurrr.. za każdym po lasach,parkach,łazić nie będa.co do kamer, to jest to chore, co wy bigbradera chcecie stworzyć w realu?.kara śmierci, może i tak?, a po co?co to zmieni?Uspokójcie sie internetowe szczekacze.mieszkam tu 15 lat, i mi i znajomym nic sie tu nie dzieje,w kazdym mieście na całym świecie dzieje sie to samo, a fricl co rodzinke trzymał w piwnicy?, z jakiej dzielnicy był, i inni podbni?.więc spokój oszołomy!!!
To nie wina parku to wina prawa
Instalacja kamer, czy wieksza ochrona policyjna niczego nie zmieni jezeli nadal beda chronione nie ofiary ale oprawcy. Niestety zyjemy w Polsce gdzie kare ponosza wlasnie ofiary. Upadek Sadow, zbyt lagodne prawo, dyskryminacja kobiet i dzieci sprawia, ze niestety gina niewinne istoty. Skoro facet leczyl sie psychiatrycznie, byl narkomanem, matka chciala chronic dziecko przed tym zwyrodnialcem to jaki Sad, jakie Panie w RODK (zapewne na Pomorzu) wydaly pozytywna opinie, ze ojciec spelnia warunki wychowawcze. To osoby, ktore skazuja dzieci na takich rodzicow ponosza odpowiedzialnosc za smierc tego dziecka. Nie wolno karac dzieci i naprawiac rodzicow kosztem dzieci. Ale dopoki my dajemy na to zgode nic sie nie zmieni, bo taka jest mentalnosc Polakow, siedzimy i nic nie robimy, bo to nas nie dotyczy. Wspolczuje matce, bo zapewne powodem smierci dziecka byla zemsta na matce, ze sie rozwiodla z ojcem. Taka kara dla matki.
Zabezpieczenie NATYCHMIAST!
Pas parków nadmorskich jest dosyć krótki, bo do Jelitkowa do Brzeźna. Nie ma wyboru co parków nad morzem. Wszyscy chcemy tam spacerować, także z dziećmi. Tak szczególne, i dla mieszkańców i dla turystów, miejsce powinno być WYBITNIE chronione w KAŻDY możliwy sposób: liczne oświetlenie, gęsty i dobrej jakości monitoring, patrole: policji, Straży Miejskiej, a może rzeczywistej, nomen omen, milicji obywatelskiej. To miejsca ważne dla mieszkańców CAŁY rok. Taką mamy wolę a nasi przedstawiciele mają ją zrealizować. Tymczasem podobno radni niedawno zakwestionowali zasadność monitoringu. Niech sobie kwestionują na swoich posesjach, miasto jest posesją mieszkańców, a ci państwo są na naszym etacie. Zatem do roboty, sezon za chwilę.
Sądy działają opieszale
Jestem matką 7 - letniej córki - ojciec nagina czasami prawo i ustalenia sądu stąd chcę mu odebrać władze rodzicielską - nieodwożenie dziecka na czas, odbieranie bez zgody. Bez ograniczenia nic nie można - a sędzie przekłada rozprawy w nieskończoność. Idiota chodzi i robi swoje, a cierpi niewinne dziecko. Wyobrażam sobie, co musi przezywać matka - to straszne :(
to po co z takim
kimś się związałaś i dałaś zrobić dziecko? Śmieszy mnie zawsze takie gadanie kobiet, a bo on taki zły, nie dobry ha ha ha ale wtedy to imponowało co? :) taki zadziorny, twardy, nikomu nie podskoczy, ideał faceta :) co? priorytety się zmieniły? Już nie jest tym fajnym misiem? Zmienił się? Facet się nie zmienia, tylko kobiety są ślepe i otwierają oczy za późno.
Durniu czytaj ze zrozumieniem
To dlaczego się wiąże w ogóle z takim świrem? Raczej chyba normalne że najpierw się wiąże a później pojawiają się dzieci. To co? Wcześniej nie wykazywał złych zachowań? Tak, akurat w to uwierzę. Jak ktoś ma z deklem to już po kilku miesiącach idzie takiego kogoś wyczuć. A gdzie ja usprawiedliwiam znęcanie nad dziećmi, wręcz przeciwnie. A matki obwiniam, tylko dlatego że to one się wiążą z debilami a później dochodzi do takich tragedii. Ile jest takich kobiet, wie jaki jest facet a siedzi z nim nadal. On jej ubliża, leje a ona biegnie za nim. Nie gadaj że nie wiesz o co mi chodzi...
@durniu
Po kilku miesiącach idzie takiego wyrzucić?!!!! Nie masz kontaktu z rzeczywistością, ochrona ofiar psychopatów to mit. Nikt w Polsce nie wyrzuci psychola na bruk bo nie ma takiego prawa. Wiesz dlaczego taka kobieta siedzi z takim nadal? Właśnie przez takich durniów jak ty a ci co mają z deklem, potrafią się bardzo pięknie kamuflować.
dziwnie w Brzeźnach
i tak Brzeźno i okolice(Nowy Port wspólny dla mnie i niedawno zmarłego laureata nagrody Nobla Güntera Grassa) wspominam najlepiej. Oczywiście Hel, częściowo Sopot. Może są tam jakieś problemy zdrowotne, społeczne, toksyny ? Przypomnę problemy raczej miejscowe- mężczyzna zabił kobietę, aby dostać się do więzienia, seria kradzieży torebek damskich, zabójstwo Agaty jeżdżącej wcześniej na rowerze. Bezpieczeństwo jest mitem, lepsza jest ostrożność i statystyki- to i tak rzadkie. Mężczyzna nie miał prawa nic zrobić- nienormalne, nieproporcjonalne, nieuzasadnione.
To prawda dzieją się straszne rzeczy, ale zawsze one miały miejsce. Dla przykładu wczoraj w moje ręce wpadł przedruk gazety z 1909 r. ( notabene: Gazeta Gdańska) gdzie w rubryce "drobne nowiny" piszą tak m.in. "(...) upił się jakiś cieśla, i bił następnie deską trzy małoletnie córeczki tak długo, dopóki ich życia nie pozbawił. Po spełnionych zabójstwach wszedł w w las, gdzie go przytrzymano." inne " (...) żona jakiegoś hotelisty zatopiła troje dzieci we wanience" itd.
Pytanie teraz jak my na to reagujemy? czy kara publicznego spalenia żywcem w klatce jak proponuje autorka wcześniejszej opinii?
Spalenie żywcem w klatce a mówiąc wprost kara śmierci to pokrewieństwo do zbrodni, myślę nawet że wręcz mu dorównuje. Przyzwyczaja widzów do bestialstwa od którego chciano ich odstręczyć. Unaocznia częstotliwość zbrodni.
Z całą pewnością upodabnia kata do przestępcy a sędziów do morderców. W ostatniej chwili odwraca rolę, czyniąc z torturowanego przedmiot litości albo podziwu.
Z drugiej strony nie dziwi mnie oburzenie tłumu, to dobry znak, społeczeństwo nie jest obojętne. Uważam również, iż my "szaraczki" (a nie decydenci) powinniśmy przede wszystkim skupić się aby nasze dzieci dobrze wychować. Edukacja to podstawa. Współczuję rodzinie ofiary z powodu straty, mam nadzieję również, że nigdy nie przyjdzie im do głowy czytać komentarzy pod tym artykułem.
Pozdrawiam "moje zdanie" której punkt widzenia rozumiem i szanuję, ale nie mogę się z nim zgodzić.
Pytanie teraz jak my na to reagujemy? czy kara publicznego spalenia żywcem w klatce jak proponuje autorka wcześniejszej opinii?
Spalenie żywcem w klatce a mówiąc wprost kara śmierci to pokrewieństwo do zbrodni, myślę nawet że wręcz mu dorównuje. Przyzwyczaja widzów do bestialstwa od którego chciano ich odstręczyć. Unaocznia częstotliwość zbrodni.
Z całą pewnością upodabnia kata do przestępcy a sędziów do morderców. W ostatniej chwili odwraca rolę, czyniąc z torturowanego przedmiot litości albo podziwu.
Z drugiej strony nie dziwi mnie oburzenie tłumu, to dobry znak, społeczeństwo nie jest obojętne. Uważam również, iż my "szaraczki" (a nie decydenci) powinniśmy przede wszystkim skupić się aby nasze dzieci dobrze wychować. Edukacja to podstawa. Współczuję rodzinie ofiary z powodu straty, mam nadzieję również, że nigdy nie przyjdzie im do głowy czytać komentarzy pod tym artykułem.
Pozdrawiam "moje zdanie" której punkt widzenia rozumiem i szanuję, ale nie mogę się z nim zgodzić.
Zabójstwa
Jak dojdzie to tragedii, to wszyscy się zastanawiamy, skąd się bierze tyle zła. Szukamy winnych w policji, w ustroju i w innych źródłach. Jest w tym zawarta pewna prawda. Tylko nikt jakoś nie dostrzega, że to my ludzie jesteśmy za wszystko odpowiedzialni. Ustroje społeczne, prawo, ekonomię i gospodarkę stworzyli ludzie a nie inny gatunek żywych stworzeń. To my stworzyliśmy wyzysk, bezrobocie i rozwarstwienie majątkowe. To my stworzyliśmy sobie takie warunki na drogach, że samo kierowanie samochodem wzbudza w nas agresję. To też my tworzymy sobie atmosferę w miejscu pracy. Są tacy, którzy czują się w tym znakomicie i są tacy, którzy tego nie wytrzymują. Stąd patologie, nałogi i w konsekwencji agresja, przemoc i zabójstwa. Przecież "dobra wiadomość, to żadna wiadomość". Uwielbiamy jak pokazywane jest zło, cieszymy się jak na przykład widzimy dwóch n*********jących się szoferaków. Uznajemy za zdrową atmosferę w pracy, jak się wyzywamy i skaczemy sobie do oczu. To my ludzie uważamy, że słów takich jak "proszę", "dziękuję", "przepraszam" używają frajerzy, lamusy i cioty. Rodzice wręcz zachęcają swoje pociechy, do oglądania brutalnych programów Reality Show, po to by wiedziały co je spotka w dorosłym życiu. Niestety ale to my odpowiadamy za to, że żeby przetrwać i zaistnieć w życiu, trzeba iść po trupach do celu.
wazne pytanie
czy to prawda co pisza na innych portalach ,że rodzice byli rozwiedzeni i toczyła sie sprawa o odebranie praw rodzicielskich.Czy to prawda ,że matka zawiadomila policje natychmiast po tym jak dowiedziala sie,że ten potwor odebral dziecko z przedszkola?czy to kolejny synek jakiejs sedzi lub krewny?czy obroncy praw ojca mają cos do dodania może?a moze personalia bydlaka by tak podac i facjate pokazac ,na publiczne potepienie .
kasiu mogę bronić praw ojca bo znam matki które mają 5 dzieci każde z innym ojcem
nigdy nie pracowały pomimo 45lat na karku a jak przychodzi opieka społeczna czy ludzie z caritasu to chowają ubrania i szczorteczke do zębów golarkę aktualnego gacha. Takie matki żyją z zasiłków dzieci i utrudniają ojcom spotykanie się z dziećmi bo jak się domyślasz 5 ojców plus aktualny gach i robi się problem.
Pamiętaj też o dobrej matce klaszubce która zamordowała 2 dzieci i o matce która kisiła kilkoro noworodków w beczce oraz o matce która wrzuciała do stawu chłopca mało to wpisz w google matka morderstwo i zobaczysz jak jest
pamiętaj tez o matce która wraz z psycholożką niesłusznie oskarżyła ojca o molestowanie dziecka i niestety wydąło się psycholożka siedzi a matka czeka na wolne miejsce w ciupie
Pamiętaj też o dobrej matce klaszubce która zamordowała 2 dzieci i o matce która kisiła kilkoro noworodków w beczce oraz o matce która wrzuciała do stawu chłopca mało to wpisz w google matka morderstwo i zobaczysz jak jest
pamiętaj tez o matce która wraz z psycholożką niesłusznie oskarżyła ojca o molestowanie dziecka i niestety wydąło się psycholożka siedzi a matka czeka na wolne miejsce w ciupie
LUDZIE , TAM MORDUJĄ W BIAŁY DZIEŃ
TAM JEST PLAC ZABAW , MNOSTWO LUDZI , WCZORAJ TEZ TAM BYŁAM OK 14-EJ BYŁ PIEKNY DZIEŃ. MIESZKAM W POBLIŻU PARKU I CODZIENNIE TAM SPĘDZAM WIELE CZASU NA ROWERZE LUB SPACERZE. I NAWET PO ZABOJSTWIE AGATY NIE WIDZE TAM CHOCIAZBY STRAZY MIEJSKIEJ , ANI POLICJI ....LUDZIE , GDZIE SA NASZE WŁADZE? TAM MORDUJĄ W BIAŁY DZIEŃ I NIKT NIE REAGUJE!!!!!
Gdzie byli inni spacerowicze??
Środek dnia, park, czy nikt nie słyszał płaczu dziecka?? przecież musiała płakać jak zaczął ją bić.. ludzie biegają, spacerują z psami - i nikt nic nie słyszał?
Wczoraj sama byłam świadkiem jak facet zaczepiał dzieciaka, widać było że to nieprzyjemne dla dziecka i że facet raczej dla niego obcy. Zwróciło to uwagę kilku osób, więc facet odszedł. Sytuacje, które są inne niż zwykły płacz dziecka które marudzi, czy jest zmęczone, są łatwo rozpoznawalne. Każdemu chyba przebiega myśl że coś jest nie tak.
Wczoraj sama byłam świadkiem jak facet zaczepiał dzieciaka, widać było że to nieprzyjemne dla dziecka i że facet raczej dla niego obcy. Zwróciło to uwagę kilku osób, więc facet odszedł. Sytuacje, które są inne niż zwykły płacz dziecka które marudzi, czy jest zmęczone, są łatwo rozpoznawalne. Każdemu chyba przebiega myśl że coś jest nie tak.
Dziecko w parku
Czytam posty i większość z was tylko pisze o parku a nie co sie tam wydarzyło to nie wina parku tylko ludzi a raczej zwyrodnialców których powinno sie kamieniowac ,czy ktoś z was internauci zastanowił sie co czuła w danym momencie 5 latka ,napewno nie to ze park jest zły i brzydki i sa tak krzaki do wycięcia ,dopiero dorastała i poznawała świat szkoda ze poznała ho od złej strony a zwłaszcza od własnego ojca .Teraz sąd będzie według prawa sprawdzać czy był poczytalny ,to jest jakaś farsa ,nikt nie myśli ze ta dziewczynka maiala największe prawa,co teraz sądzą obrońcy praw człowieka ,nadal bedą uważać ze to tylko incydent chorego człowieka ,w Polsce powinna byc kara śmierci i to jak najszybciej ,nie warto leczyć ludzi których nie da sie wyleczyć spozytkujmy te pieniądze na dzieci z domów dziecka z biednych rodzin ,gdzie sad woli zabrać dzieci rodzicom z powodu braku środków do życia ,pomyślcie państwo nad tym ,zwłaszcza obrońcy praw człowieka .
Grzesiu ty raczysz żartować?
Duży park w centryum miasta to zawsze zagrożenie dla spacerowiczów dlatego wysyła sie tam patrole oraz montuje monitoring więdzą o tym od zawsze w Nowym Yorku Central park a także w europie ale u nas w Gdańsk prezydent to tytuł szlachecki dla członków parti aktuialnej u władzy i to wszystko.
Władze Pawła Adamowicza doprowadziły już np do zabicia dziecka na przejściu dla pieszych pod jego szkołą w wigilię w Osowej! zabrakło progu zwalniającego
podobna sytuacja na spacerowej ile ludzi tam zginęło bo Adamowicz zrezygnował z budowy dwupasmowej drogi.
W Brzeżnie życie straciło w tym miejscu już kilka osób i nadal nic bo pieniądze idą np na feministki czy wystawy sztuki współczesnej i jej zakup lub inne dyrdymały a Gdańsk staje sie typową prowincja.
Pora chyba powołać do życia sołtysów na każdym osiedlu i będzie porządek.
W tym samym czasie gazeta wyborcza i inne pogardzane media piszą że ludzie zamykjają się w gettach ogrodzonych z monitoruingiem itd ja sie nie dziwię temu i nawet to popieram.
Osiedle ogrodzone z monitoringiem to brak skradzionych rowerów samochodów brak psich odchodów na trawnikach brak bazgrołów na ścianach i czysta przyjemność.
Władze Pawła Adamowicza doprowadziły już np do zabicia dziecka na przejściu dla pieszych pod jego szkołą w wigilię w Osowej! zabrakło progu zwalniającego
podobna sytuacja na spacerowej ile ludzi tam zginęło bo Adamowicz zrezygnował z budowy dwupasmowej drogi.
W Brzeżnie życie straciło w tym miejscu już kilka osób i nadal nic bo pieniądze idą np na feministki czy wystawy sztuki współczesnej i jej zakup lub inne dyrdymały a Gdańsk staje sie typową prowincja.
Pora chyba powołać do życia sołtysów na każdym osiedlu i będzie porządek.
W tym samym czasie gazeta wyborcza i inne pogardzane media piszą że ludzie zamykjają się w gettach ogrodzonych z monitoruingiem itd ja sie nie dziwię temu i nawet to popieram.
Osiedle ogrodzone z monitoringiem to brak skradzionych rowerów samochodów brak psich odchodów na trawnikach brak bazgrołów na ścianach i czysta przyjemność.
jak rodzic może zabic swoje dziecko? wszyscy sie dziwią, oburzają
Ale zabójstwo dziecka przez matkę w łonie matki jest przecież na sztandarach jako nowoczesność, europejskość i swiatłe poglądy.
Czy nasza wspolczesna kultura nie jest schizofreniczna? Zabojstwo dzicka w łonie matki jest "prawem kobiety do własnego ciala" a zabójstwo tego dziecka 5 lat pozniej jest zwyrodnialstwem dla ktorego wszyscy słusznie domagają się najwyższej kary
Czy nasza wspolczesna kultura nie jest schizofreniczna? Zabojstwo dzicka w łonie matki jest "prawem kobiety do własnego ciala" a zabójstwo tego dziecka 5 lat pozniej jest zwyrodnialstwem dla ktorego wszyscy słusznie domagają się najwyższej kary
sprawca byl uzalezniony od narkotyków
A przecież dowodem na nowoczesnośc postępowosć i europejskość jest swoboda posiadania i zazywania narkotyków, rtysci kilka lat temu pisali do ministra list otwarty w sprawie złagodzenia prawa. Narkoman w Polsce nie ma obowiązku poddania się leczeniu bo narusza to jego prawa człowieka.A gdzie są prawa człowieka ofiar nacpanych szalencow z wyzartym mózgiem?
Glosujcie znowu na Szoguna aby miec panstwo prawa !
W ktorym panuje bezprawie, bo jak rodzicowi dewiant zabija dziecko to jest oburzenie placz i bezradnosc oraz brak kary , a jak zrozpaczony rodzic walczy o sprawiedliwosc jak juz emocje opadna i tzw wspolczucie mediow minie, wykpiwany , ponizany i zbywany przez tzw. Organy panstwowe ktorym zwisa to obojetnym kalafiorem, bo dzieci tzw Vipow siedza w prywatnych szkolach a mieszkaja w strzezonych dzielnicach. W tym dzikim kraju nie ma sprawiedliwosci dla maluczkich jak nie chwyca jej w swoje rece. Nie licz na panstwo polskie - ono nie istnieje.
Na kogo bys baranku nie zaglosowal to pewnych spraw,wydarzen i tak nie da sie do konca przewidziec.
Mozesz sobie dowolnie zmieniac prawo,stosowac takie lub inne zapobiegawcze niebieskie karty ba nawet zmienic caly system w tym kodeks karny to i tak takie przypadki beda mialy miejsce czy chcesz czy nie chcesz.Mieszanie do tego polityki jest blazenstwem...
oszołomy, pa, i do brzeźna nie przyjeżdżać
komu sie tu u nas nie podoba niech spada do afryki, ktoś wam sie każe tu paletać. my tu mieszkamy, normalni, jak na każdym bokowisku.won stąd niedorajdy,płaczki i psychole internetowe.ide na piwo na plaże oszołomy, w brzeźnie, jak zawsze w łykend.Wara od naszej dzielnicy Zaspa,przymorze,żabianka,Brzeźno,nowy port itd. tereny zielone sie nie podobają to won. Bieszczady też wytnijcie i inne parki. Tam oszołomy też policji nima, a niedźwiedzie i wilki wiecej ludzi zjadają
Co robi gdańska policja !!!!!
Policja nie wyciągnęła żadnych wniosków po zabójstwie dziewczyny z Wejherowa.Gdzie patrole prewencji,gdzie praca operacyjna. Tragedia jaka się wydarzyła, została przez policję przekuta na sukces- sprawca zatrzymany. To lubią Gdańscy policjanci, proste sprawy w których przestępca sam praktycznie się zgłasza i można zaistnieć w mediach ogólnokrajowych. Gratuluję.
Dziwny zbieg okoliczności!!!
Może to przypadek, że w tym samym miejscu niedawno znaleziono zamordowaną nastolatkę Agatę, ale zwróćmy uwagę na fakt, że znaleziono tam również paczkę z narkotykami, a ten Pan też miał z nimi do czynienia, no i widać lubi przychodzić w to miejsce. Jakoś dziwne się to wszystko przeplata. Przypadek czy zbieg okoliczności, a może to ten sam sprawca, a może Agata za dużo widziała, czy wiedziała, może kogoś też zdenerwowała ....??
"Pewnie...", "Napewno...", "Winna jest..", "Winny jest" ...
Niesamowite jest to jak wy sie wszyscy na wszystkim znacie.....
Te idiotki ( panie przodem) z drugim idiotą powypisują farmazony i teoria spiskowa gotowa. NIKT nie był w stanie tego przewidzieć .... Łatwo napisać, skrytykować ( czy matkę czy ojca czy służby), gorzej z wysileniem własnego IQ... Jesteście niesamowici... adwokaci, policjanci, prokuratorzy i kaci w jednym. Marnujecie sie tu ! Zachowujecie sie jak tanie brukowe ( bardziej pasuje do was okreslenie PUSTAKOWE ) media z tendencyjnymi wersjami, pytaniami do ekspertów .
ŚWIĘTA ZASADA:
NIE WIESZ - NIE KRYTYKUJ, NIE OCENIAJ, NIE KRZYWDŹ !!
A ten kto wie, kto znał, milczy i rozpacza...
Tak, straszne jest to co M. zrobił.. Zawsze uśmiechniety, miły... Nie dociera to nadal to do mnie.
Nie, nie chce go w żaden sposób bronic, bo to co zrobił zasługuje na "krzesło", ale do cholery jasnej - uszanujcie ból rodziny i bliskich !!! Dajcie pokaz swojej solidarnosci, pokazcie ze jestescie myslacym spoleczenstwem a nie ofiarami sytemu nienawisci, zawisci, chamstwa.
Sami nie lubicie jak się na wasz temat plotkuje a tym bardziej jak nie ma w tym krzty prawdy....
Dajcie pracować służbom, psychologom, wszystkim tym którzy zaangażowali się bym ulżyć najbliższym w cierpieniu. A przede wszystkim dajcie spokój z tymi teoriami spiskowymi bo nawet nie wiecie jaką krzywdę robicie...
Czemu Polacy to najbardziej agresywny naród w europie? Nienawiść was oślepia. Z tej nienawiści i hipokryzji kiedyś nie zauważycie dziury, wpadniecie w nią i poczujecie sami na sobie jak to boli żyć wśród was...
Te idiotki ( panie przodem) z drugim idiotą powypisują farmazony i teoria spiskowa gotowa. NIKT nie był w stanie tego przewidzieć .... Łatwo napisać, skrytykować ( czy matkę czy ojca czy służby), gorzej z wysileniem własnego IQ... Jesteście niesamowici... adwokaci, policjanci, prokuratorzy i kaci w jednym. Marnujecie sie tu ! Zachowujecie sie jak tanie brukowe ( bardziej pasuje do was okreslenie PUSTAKOWE ) media z tendencyjnymi wersjami, pytaniami do ekspertów .
ŚWIĘTA ZASADA:
NIE WIESZ - NIE KRYTYKUJ, NIE OCENIAJ, NIE KRZYWDŹ !!
A ten kto wie, kto znał, milczy i rozpacza...
Tak, straszne jest to co M. zrobił.. Zawsze uśmiechniety, miły... Nie dociera to nadal to do mnie.
Nie, nie chce go w żaden sposób bronic, bo to co zrobił zasługuje na "krzesło", ale do cholery jasnej - uszanujcie ból rodziny i bliskich !!! Dajcie pokaz swojej solidarnosci, pokazcie ze jestescie myslacym spoleczenstwem a nie ofiarami sytemu nienawisci, zawisci, chamstwa.
Sami nie lubicie jak się na wasz temat plotkuje a tym bardziej jak nie ma w tym krzty prawdy....
Dajcie pracować służbom, psychologom, wszystkim tym którzy zaangażowali się bym ulżyć najbliższym w cierpieniu. A przede wszystkim dajcie spokój z tymi teoriami spiskowymi bo nawet nie wiecie jaką krzywdę robicie...
Czemu Polacy to najbardziej agresywny naród w europie? Nienawiść was oślepia. Z tej nienawiści i hipokryzji kiedyś nie zauważycie dziury, wpadniecie w nią i poczujecie sami na sobie jak to boli żyć wśród was...
wale wielkiego klopsa na cale brzezno
wylegarnia mordercow i zlodziei, patoli, alkoholikow. moze jednak stały, całodobowy patrol w parku??? tak trudno ustawic 4 stójkowych na zmiany zeby łazili na spacer? ile osob maja jeszcze zamordowac zeby POLICJA raczyła podesłac tam na całą dobe patrol? wiecej nagrody za ostatni kwartal wzial komendant z gdanska niz kosztowalaby pensja tych pajacow za caly rok.
horror w rodzinie ma swoje źródło społeczne
Wielka szkoda, że nikt dziecku nie pomógł, nie miała widać żadnych szans w swoim życiu. Analiza będzie długa.Postępowanie będzie z urzędu.Musiała być tam patologia, do której ciągle nawiązuję. Czy nasze państwo dostatecznie opiekuje się rodziną w stanie patologii.Mamy w większości normalne rodziny, które z trudem wiążą końce w codziennym życiu. Jest zbyt szeroki margines rozwoju patologii zanim wchodzi z urzędu społeczna korekta, nadzór, opieka, lekarze, pedagodzy.Wystarczy przejść się po korytarzach naszych szkół by zobaczyć jak rośnie nam w społeczna patologia zaczynająca się od zachowań, braku kontroli, posłuszeństwa, szacunku, kłamstwa,itd.W to wszystko już w gimnazjum wkraczają dilerzy, później eksperymenty w liceach, wyjazdy integracyjne na pijaństwo młodzieży. Na studiach dyskoteki i wszystko się próbuje. Rodzice pytają a młodzież odpowiada: no co ty mamo, tato, babciu, dziadku , ja nie bioręęęę....No co ty?Jak wychowujemy nasze dzieci w domu? Czy odpowiednio kontrolujemy rzeczywiste zachowania?Jeżeli już rodzice są patologią to koło się zamyka.Dziecko z patologicznej rodziny jest mniej odporne w życiu na patologie właśnie. Wszystko zaczyna się od zakłamania u dorosłych a później u dzieci.Czy tak trudno w zdrowiu żyć normalnie, w prawdzie, być porządnym człowiekiem, uczciwym, solidnym,szanowanym?
dziecko
a koko z pansta ineresuje los ludzi a tymbardziej dzieci samozady wiedza i nic nie robia policja ma interwencje przyjedzie pogada spisze i pa kazdy ma wyjedane media jak naglosnia zaczyna sie kto co i jak zle a ze nie ma dziecka to ................ bez komentarza - od gornie za d*pe powinni brac!!!!!!!]
Dziwisz się
jak byle przestępcza gnida pomówi policjanta a ze strony przełożonych brak jest wsparcia, brak ochrony prawnej, po każdych wyborach nowy komendant (Policja podobno ma być apolityczna) zmiana przepisów kodeksu postępowania karnego-gdzie przestępca ma więcej praw niż pokrzywdzony. Nie ma się czemu dziwić że Policjanci mają świadomość aby nie robić nic więcej ponad normę i nie angażować się
Jak można zabić swoje dziecko???!!!
Jak matka mogła pozwolić odebrać dziecko facetowi, który dopiero wyszedł z odwyku?? Jak można zabijać własne potomstwo!!!??? Co oni nam do żarcia sypia że coraz wiecej facetów zabija małe dzieci??!!!
Małe dziewczynki giną ostatnio na potęgę!!!
SZok!!! Róbmy coś z tym!!!
Małe dziewczynki giną ostatnio na potęgę!!!
SZok!!! Róbmy coś z tym!!!