Widok

Zabudowa balkonu i tarasu może być estetyczna i użyteczna

Opinie do artykułu: Zabudowa balkonu i tarasu może być estetyczna i użyteczna.

Warunki pogodowe w Trójmieście powodują, że korzystanie z balkonów bywa utrudnione nawet latem. Istnieją na szczęście systemy zabudowy balkonów, które pozwalają cieszyć się tą przestrzenią nawet kiedy pada i wieje, a jednocześnie nie szpecą budynku.

Skłonność do odgradzania się i osłaniania mieszkańców trójmiejskich osiedli sprawia, że bardzo często - niezależnie od tego czy mowa o nowym osiedlu deweloperskim czy dzielnicy zabudowanej wielką płytą - budynki mieszkalne wyglądają jak ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gorzej jak przyjdzie jaki huragan orkan

Takie szyby mogo pęc
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Klaunie ale bredzisz? O co tobie chodzi?

Żal d*pę ściska? Skoro ktoś kupił apartament 45m2 to kupił i co z tego jego sprawa.
Podziwiam takich przegrywów jak ty.
mieszka z rodzicami albo w komunalnym po dziadkach. Auta nie kupi bo zardzewieje. Szydzi z 45 m2 apartamentów a jak jeszcze w Szadółkach to u hahaha.
Tyle że z tego apartamentu ludzie się wyprowadzą góra po 3 latach i wynajmą to a ty nadal będziesz siedział w tych swoich pałacach aż magistrat wyburzenie rudery zleci.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Co za brednie wygłasza ten słynny pan z firmy vejdik haha

Zabudowa balkonu nie wymaga ani pozwolenia na budowę ani zgłoszenia ani zgody zarządu wspólnoty. Polecam lekturę wyroków sądowych panie ekspert haha
Systemy zabudowy z obrazków to lata 90 ubiegłego wieku. Brzydkie jak szklarnia i wyglada jak z englishrussia.com.
Robienie kurnika z balkonu to sowiecki zwyczaj oraz ludzi przybywających z prowincji.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 24

Wszystkie falowce miały byc od poczatku oszklone ale zrezygnowano z tego ze w zgledu na wysokie koszty.

A obecnie ludzie robią to samodzielnie na własnyc rachunek i kazdy inaczej.A powinno własnie byc tak by wszedzie powinna zrobic to spółdzielnia i jednolicie wygladały by one zdecydowanie lepiej
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

Leje jak deweloper pisze, że do mieszkania przynależy TARAS o powierzchni 3 m2. Jest to napisane w taki sposób, że człowiek ma poczucie, że został wyróżniony, że będzie miał balkon bo to przecież prestiż tylko dla wybranych :) Oczywiście całość jest apartamentem o powierzchni 45 m2 z "przedpokojem", który też jest częścią prestiżową, nie dla każdego :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pan Lewicki z IK ma rację - przy budynkach nad samym morzem zabudowa balkonu świetnie chroni przed wiatrem.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma to jak ulubiona ozdoba balkonowa Januszy i Grażyn - wiklinowa trzcina na balustradzie.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 17

Przecież to się rozsuwa...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ciekawy tekst. Sama marzę o przeszklonym balkonie - mogłabym tam urządzić mini oranżerię :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dwa lata temu robilem cos takiego na wlasna reke

Zabudowalem sobie balkon w pelni go ocieplajac i wyburzajac poprzednie okna.
Sadze sie juz 2 rok bo sprawa trafila do sadu z tego tytulu, ze moja jak to okreslili "samowolka budowlana" moze zagrazac bezpieczenstwu. A ja dzieki temu powiekszylem sobie mieszkanie o 5 metrow, mam tam teraz telewizje i kino domowe. A te debile mi mowia ze zagrozenie... Sadze sie i sadze i poki co konca nie widac... Koszta ogromne, mam prawnika, ekspertyzy, jak wygram to z pewnoscia bede zadal zwrotu kosztow.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 45

ja tam wieszam pranie na sznurkach

Stelarz przykręcam do sąsiada balkonu. Mieszkam w apartamentowcu za 10 tyś za metr i kto mi zabroni
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

Już wyobrażam sobie tą saunę latem przy takich przeszklonych balkonach :P
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 32

114% powierzchni

"Ponadto, zwiększenie powierzchni lokalu wiązać się będzie ze zwiększeniem udziału w nieruchomości wspólnej - dodaje Iwona Wojtkowiak."
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

dużo daje

moja przyjaciółka szarpnęła się na taką lekką zabudowę balkonu. Do tego ładne drewno na balkonie. W ogóle inna jakość życia... to jakby powiększyć powierzchnię mieszkania. Latem ma cały czas balkon otwarty i pełno roślin, a zimą stawia tam piękną choinkę.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 13

miało brzmieć zabawnie, a wyszło jak zwykle....
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

te systemy som drogie

Taniej kupić plecionkę w kastoramie albo plexi trapezowe, tylko plexi trzeba dobrze zalogować na drut lub duże podkładki bo wiatr wyrywa

Sonsiad zrobił zabudowę ze starej meblościanki ale po zimie mu spuchła hahaha
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 43
do góry