Widok
Zagrożenie pożarowe
http://www.lp.gov.pl/lesne_abc/ochrona_lasu/pozary/
Czy komuś zdarzyło się mieć kłopoty z powodu nieprzestrzegania zakazu wstępu do lasu?
Czy ktoś się orientuje, czy ścieżką przez matemblewo można wyjechać za miasto?
Deptakiem nadmorskim trochę nudno ciągle śmigać, a i ludzi za dużo. Chociaż wczoraj koło południa jechałem i było luźno na ścieżce.
Czy komuś zdarzyło się mieć kłopoty z powodu nieprzestrzegania zakazu wstępu do lasu?
Czy ktoś się orientuje, czy ścieżką przez matemblewo można wyjechać za miasto?
Deptakiem nadmorskim trochę nudno ciągle śmigać, a i ludzi za dużo. Chociaż wczoraj koło południa jechałem i było luźno na ścieżce.
Yary napisał(a):
> Bono napisał(a):
>
> > Deptakiem nadmorskim trochę nudno ciągle śmigać, a i ludzi za
> > dużo. Chociaż wczoraj koło południa jechałem i było luźno na
> > ścieżce.
>
> przed czy po Twoim przejeździe? :D
Jak ludzie widzą żółtą koszulkę z daleka to wpadaja w popłoch i chowają się po krzaczorach. Dopiero po pół godzinie z lękiem wracają na deptak :P
Powiadasz TJ, że nikt nie poluje...
W razie czego jestem szybszy od przeciętnego leśniczego.
> Bono napisał(a):
>
> > Deptakiem nadmorskim trochę nudno ciągle śmigać, a i ludzi za
> > dużo. Chociaż wczoraj koło południa jechałem i było luźno na
> > ścieżce.
>
> przed czy po Twoim przejeździe? :D
Jak ludzie widzą żółtą koszulkę z daleka to wpadaja w popłoch i chowają się po krzaczorach. Dopiero po pół godzinie z lękiem wracają na deptak :P
Powiadasz TJ, że nikt nie poluje...
W razie czego jestem szybszy od przeciętnego leśniczego.
>
> Czy ktoś się orientuje, czy ścieżką przez matemblewo można
> wyjechać za miasto?
>
Można. Spójrz na mapę i zobacz jakie są możliwości. Ścieżka prowadzi do Złotej Karczmy. Dalej możesz przejechać nad obwodnicą. Potem możesz jechać w kierunku Rębiechowa i dalej - na Kaszuby. Możesz też zaraz za obwodnicą i bazą tirów skręcić w lewo do Kokoszek. Dojedziesz do ulicy Kartuskiej, możesz lecieć np. do Jaru Radunii albo Kaszuby, albo wbić się na boczne drogi i śmigać w okolicy takich miejscowości jak Niestępowo, Sulmin, Otomin, lub przebijać się do Kolbud i dalej.
> Czy ktoś się orientuje, czy ścieżką przez matemblewo można
> wyjechać za miasto?
>
Można. Spójrz na mapę i zobacz jakie są możliwości. Ścieżka prowadzi do Złotej Karczmy. Dalej możesz przejechać nad obwodnicą. Potem możesz jechać w kierunku Rębiechowa i dalej - na Kaszuby. Możesz też zaraz za obwodnicą i bazą tirów skręcić w lewo do Kokoszek. Dojedziesz do ulicy Kartuskiej, możesz lecieć np. do Jaru Radunii albo Kaszuby, albo wbić się na boczne drogi i śmigać w okolicy takich miejscowości jak Niestępowo, Sulmin, Otomin, lub przebijać się do Kolbud i dalej.