Widok

Zajezdnia Wrzeszcz

Zajezdnia Wrzeszcz Temat dostępny też na forum:
Tuż przy planowanym osiedlu Zajezdnia Wrzeszcz znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy. Z uwagi na bliskość żłobka, przedszkola, szkoły oraz wielu punktów handlowych i usługowych jest to również dobre miejsce do zamieszkania dla rodzin z dziećmi.

Budynki Zajezdni Wrzeszcz będą miały od pięciu do dziewięciu kondygnacji nadziemnych. W pierwszym etapie powstać mają dwa budynki o ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywista oczywistość

Postindustrialna.Ho ho.Ja nie jadam groszku, bo spada z widelca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co mi sie wydaje ze takie sprawy jak odstępy między blokami są ustawowo ustalone jakie mają być
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uwaga na opinie

Treść niektórych tu opinii jest napisana przez lub na zlecenie osób powiązanych z Deweloperem. A wystarczy zobaczyć na miejscu jak to wygląda. Takiej ciasnoty zabudowy trudno szukać na innych osiedlach. Robyg przoduje w zagęszczeniu, ale to chyba zgodne z polityką miasta gdańska (BRG) z p. dyrektor Edytką na czele.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uwaga na śmieci wysypujące się z wiaty na Zajezdni Wrzeszcz

Przy jednym z oddanych i zamieszkanych budynków, śmieci wysypują się na chodnik i ulicę! Wiata śmietnikowa została zaprojektowana według starych przepisów (podział na mokre i suche), chociaż Robyg wiedział, że się zmienią (obecna segregacja z podziałem na kilka opcji) i będzie większy podział śmieci, mimo to zbudowali wiatę na kilka kubłów śmietnikowych. Ponad 206 mieszkań w dwóch blokach, a wiata na 6 kubłów! Robyg nie widzi problemu i nie chce rozbudować wiaty, chociaż miał takie plany, jednak sytuacja się zmieniła i obecnie umywają ręce.. Potencjalni klienci, sami wyciągnijcie wnioski!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robyg ? Dziękuję

Proponuję nieodpłatnie użycie hasła reklamowego tego i innych przedsięwzięć Robyga: "ROBYG - ciaśniej się nie da". Przepraszam, ale architektonicznie dno, Plan osiedla beznadziejny. Pełno mieszkań zacienionych, Odstępy między budynkami minimalne. Rzędy okien patrzą sobie w okna. Balkony to absolutny brak intymności. Kaszel, płacz dziecka czy ujadanie psa będzie / jest słyszalne na pół osiedla ponieważ jest ono tak zaprojektowane (choć to za duże słowo), że składa się z kilku akustycznych studni. Praktycznie zero zieleni. Ciasnota. Tu mowa o komforcie ? Chyba tylko we własnym lokalu. Wyjście na spacer (po spacerniaku), z psem ? Dokąd ? Pewnie do przyległego osiedla z wielkiej płyty z lat 80-tych. Tu pomimo komunistycznych klocków ktoś miał pomysł na osiedle. Zapraszamy w okolice Lotni :-)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mam inne zdanie. Budynki prezentują się dość atrakcyjnie a porównując z innymi podobnymi lokalizacjami nawet lepiej niż atrakcyjnie. Kwestia gustu. Wszystko zależy kto będzie tam mieszkał, na pewno w dość popularnych lokalizacjach można zapomnieć o spokoju, zawsze można sprzedać i kupić za podobna kasę coś za miastem, to też kwestia gustu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

To nie Robyg buduje "serce zajezdni", to nigdy nie był ich teren, jeżeli coś o tym obiecali to ściemniali
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

opinia pracownikarobyga

aa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ta inswetycja to jakis koszmar,

budynek przy budynku, wykorzystana przestrzen na 150 %, zero zielencow., drzew. sasiad sąsiadowmi zaglada do okna, budynki obok siebie, malo drzew... architektonicznie nuda... zbyt mala ilosc parkinkow, obok male domku niepasujace architektoniczne do tego motlochu.. Kto wydal dezycje na takie dziadostwo archotektoniczne nie wiem pewnire BRG, ale miejsce straszne, za 20 lat kazdy stad bedzie uciekac z tego kolchozu.. Roobyg to jeden z najbrzydziej budujacych developerow. A moglabyc to najpiekniej wykonana czesc we wrzeszczu ale zachlannosc i pazerna Robyganie zna granic
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 12

jak dla mnie osiedle strzał w dziesiątkę!Super lokalizacja, architektura też sie broni! No i Wrzeszcz!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Zgadza się

Każdemu zainteresowanemu polecam przejść się po osiedlu i zobaczyć, to jakaś farsa.
Ponadto robyg zrobił mieszkancow w jajo - zamiast obiecanego małego skwerku buduje... Kolejny budynek - serce zajezdni.
Beton, beton i jeszcze raz beton, ścisk niewyobrażalny
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

U mnie jest 2,93m

Ma to swoje zalety ale i wady. W łazience wysokość to największy wymiar :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może zależy od budynku.

Budynek D został oddany w terminie.

Widok z okna na kubły ze śmieciami

Bloki piękne, ale otoczenie już nie. Kubły na śmieci stoją na chodniku. Śmierdzi już teraz. A co to będzie latem? Plac zabaw z jedną (dosłownie jedną) huśtawką i nic więcej. Zieleni jak na lekarstwo. Tylko beton i beton
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest zmiana wykonawcy od stycznia i w końcu robota ruszyła.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie mają spory problem z wykonawcą inhause, na bank opóźniony
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Budyneg G niestety jest opóźniony o około 6 miesiecy.
Ciekawe jednego dnia dodano kilka komentarzy wszystkie z dobra opinią, czy to przypadek ;-).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba jest wystarczająco

ale na pewno nie jest nisko. Mam 189 cm. wzrostu i jakoś nie narzekam na brak przestrzeni na głową. Byłem w 3 mieszkaniach na tym osiedlu, i dobrze się w nich czułem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jeszcze jeszcze jedno osiedle tak blisko

Nowa Letnica. Zresztą też od Robyga. Widać lubią nadmorskie lokalizacje:)

u mnie się im udało

oddali w terminie. były drobne poprawki w stylu poprawa malowania, z która uwineli się w 1.5 dnia. Jestem zadowolony.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry