Widok

Zakup domu

Witam czy macie doświadczenia i rady na co zwracać uwagę przy zakupie paroletniego domu ? To co wypisują w ogłoszeniach biura nieruchomości niewiele zgadza się z rzeczywistością .Osoba z nieruchomosci takie bzdury opowiada że się nieźle uśmiałem .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdybym miała kupować dom, to:
1. Wziełabym ze sobą kogos, kto robi remonty i przyjrzał się nieruchomości.
2. Jak działa ogrzewanie? Kiedy piec był montowany? Ile wynoszą rachunki za ogrzewanie?
3. Z czego zbudawny jest dom i jak gruby jest styropian? To przekłada się na izolację domu, trzymanie ciepła i rachunki za ogrzewanie.
4. Okna: ile szyb? Każde skrzydło bym otwierała. Czy się domykaja i są szczelne. Z resztą drzwi i hala garażowa to samo.
5. W kafelki na ścianie bym stukała, czy nie są "głuche" i tym samym odpaść za jakiś czas ;)
6. Na jakim gruncie znajduje się nieruchomość? Piasek, glina?
7. Oczywiście księgi wieczyste, czy nie są obciążone hipoteką.
Tyle na razie mi przychodzi do głowy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja bym nigdy nie kupił domu. a już na pewno domu który jest budowany od razu z przeznaczeniem na sprzedaż. Trochę pracuję w branży to wiem jak to wykonują pseudo deweloperzy. stanowczo odradzam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam zgadzam się w 100% z moim przedmówcą porobiło się pełno pseudo deweloperów którzy bawią się w budowę domów i bliźniaków nie mając o tym pojęcia dotyczy to nie tylko Bojana ale i innych miejscowości jak Banino zachęcam do poczytania tam to jest dramat typowa masówka mój znajomy kupił taki w Zukowie w szeregu i teraz się z gościem sądzi ! pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dziękuje cenne rady !!!!
Dla mnie ważne położenie, czyli z dala od planowanej trasy kaszubskiej, no i bliskość lasu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bojano i zdala od trasy kaszubskiej nie pasuje do siebie
Wg ciebie jaka odległość pasowałaby
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przy 500m slychac zawsze, wiec conajmniej 1 km
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zależy jaki kierunek wiatru Słychać obwodowa wiatr ze wschodu latem, zima kierunek sie zmienia i wieje przeważnie z zachodu. Wiatr północno wschodni zawiewa aromaty z ekodoliny Nie ma idealnych miejsc, trzeba wybrać kompromis, większym zmartwieniem mogą byc sąsiedzi uważający ze wolnoscTomku w swoim domku mała działalność gospodarcza. Las to skarb, byle nie zbyt blisko bo przysłania np południowa od słońca mozna tak mnożyć Dom to inwestycjami trzeba przemyśleć
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam uważaj na pseudo deweloperów którzy zabrali się za budowę domów nie mając nigdy z tym do czynienia
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Szukam rodziny Lemke i Bieszk z Bojano lub Koleczkowo (4 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję rodziny Lemke mojego dziadka Franciszka Lemke, jego rodzice to Feliks i...

Quadowiec (3 odpowiedzi)

Dzien dobry. Czy ktos kojarzy osobe, ktora wczoraj po godzine 22 wjechala quadem na ulice Mila?...

Tartak w okolicach Bojana ? (7 odpowiedzi)

Witam Czy ktoś się orientuję gdzie w okolicy kupię deski, kantówki w dobrej cenie ?

do góry